• Wszystko, co dotyczy ofert abonamentowych operatorów.
Wszystko, co dotyczy ofert abonamentowych operatorów.
Regulamin forum: 
W tym dziale dyskutujemy o ofertach na ABONAMENT.

Uwaga! Jeżeli szukasz oferty dla siebie i nie wiesz, na którą się zdecydować - zadaj pytanie w dziale Jaką ofertę wybrać?

"Nowa" oferta jest:

Lepsza
7
26%
Gorsza
8
30%
Porównywalna
9
33%
Nie mam zdania
3
11%
 #120567  autor: Opportunist
 04 lis 2006, 10:19
Jak myślicie, czy te zmiany wyszły ofercie na dobre???
Moje zdanie jest takie: bardzo dobrze, że zrobili więcej opci WiNW i OiS, jeszcze lepiej, że Twój Internet wlicza się do kwoty zobowiązania, a bardzo źle, że zlikwidowali Darmowe Numery w dotychczasowej formie...

A jakie jest wasze zdanie??? :wink:

Obrazek

#120568  autor: Kaczy
 04 lis 2006, 10:20
Mi w ogóle nie podoba się rozliczanie w takiej formie. Takie przymuszanie do ścisłego okreslenia gdzie będę dzwonił.

...::: Made for loneliness :::...

#120584  autor: Rokko
 04 lis 2006, 11:31
Popieram zdanie Kaczego. wiecej elastycznosci by sie przydalo.

#120585  autor: Opportunist
 04 lis 2006, 11:34
Rokko pisze:Popieram zdanie Kaczego. wiecej elastycznosci by sie przydalo.
Może sie myle, ale oferta Orange jest chyba najbardziej elastyczna sposrod innych opów...

Obrazek

#120598  autor: babeo
 04 lis 2006, 12:01
Osobiście nie podobają mi się zmiany w darmowych numerach :smt011

#120614  autor: Dociekliwy
 04 lis 2006, 12:25
Mnie jak wyżej, nie podobają się wprowadzone zmiany...

Od czasu zmiany IDEA -> Orange odnotowujemy spadek atrakcyjności ofert.
Choć przyznam, że oferta, za 30 złotych 3 numery w orange za darmo była ciekawa - a teraz zniknie :P
Tego można było oczekiwać. Na szczęście (mam nadzieję) zniknie też duża rzesza klientów 8)

To jest pomieszanie z poplątaniem. Mam tylko nadzieję, że pozostałe sieci (a szczególnie ERA) wprowadzi coś na prawdę ciekawego, bo jeśli będą chcieli po prostu być konkurencyjni, to wiele im nie potrzeba :mrgreen:

Niestety, to że orange daje ciała na każdym kroku wcale nie jest dobre :?

Zmniejsza się konkurencyjność pomiędzy operatorami. Kiedyś to właśnie IDEA była prekursorem zmian.

Mam tylko nadzieję, że Orange szybko zobaczy ostatnie miejsce na liście operatorów... tego im życzę 8)

#120616  autor: babeo
 04 lis 2006, 12:29
Dociekliwy pisze:Mam tylko nadzieję, że Orange szybko zobaczy ostatnie miejsce na liście operatorów... tego im życzę 8)
Pozyjemy, zobaczymy ... oby wejście T-Mobile PL okazało się dla Was takiem prawdziwym szczęsciem na jakie liczycie ... 8)

#120618  autor: Dociekliwy
 04 lis 2006, 12:44
babeo83 pisze:
Dociekliwy pisze:Mam tylko nadzieję, że Orange szybko zobaczy ostatnie miejsce na liście operatorów... tego im życzę 8)
Pozyjemy, zobaczymy ... oby wejście T-Mobile PL okazało się dla Was takiem prawdziwym szczęsciem na jakie liczycie ... 8)
Nie przesadzaj, nikt nie liczy na jakieś rewolucyjne zmiany, choćby z racji konstrukcji rynku. Choć może, gdyby ktoś pomyślał, zrobiliby konkretną promocję i zaraz ze stosunku 1/3:1/3:1/3 dostalibyśmy stosunek 1/2:1/4:1/4 :mrgreen:

Ale to raczej mało prawdopodobne. Jest szansa, że coś zmini się na lepsze, ale nie liczyłbym na jakiąś rewolucję.

Orange jako taki popełnił błąd - wycofał się z tzw. "Promocji". Przyjął sztywno jakieś ramy i tyle. A to się u nas nie przyjęło. Mają klientów, bo jeszcze 2 rok umów IDEI obowiązuje niektórych abonentów. Ale jak im skończą się umowy, to wielu powie oranżadzie "papa".

#120625  autor: Dociekliwy
 04 lis 2006, 13:00
babeo83 pisze:Dociekliwy nie chcę tu robić OT, ale przeczytaj sobie ten temat o prowadopodobnych zmianach w TT : http://telepolis.pl/forum/viewtopic.php ... sc&start=0
Czytam... i przeczytałem i przepraszam, ale dla mnie, to wróżenie z fusów...

Przecież globalna marka nie oznacza, że będzie dokładnie tak samo w każdym kraju. Muszą ustosunkować się do realiów panujących w każdym kraju. Przecież nie wprowadzą podwyżek aby zrównać nasze ceny z cenami w Niemczech :wink:

Od razu straciliby wszystkich klientów nie związanych umowami terminowymi 8)

Tak więc reasumując - nowa oferta Orange nie jest jakaś ciekawa. Poszli złym tropem i dobre ofery zamienili na złe oferty :P ale oczywiście są ludzie, którzy znajdą w tym coś ciekawego i im się te oferty opłacą 8)

Pomogłem? Kliknij POMÓGŁ pod moim postem :)

#120629  autor: babeo
 04 lis 2006, 13:04
Dociekliwy pisze:ale oczywiście są ludzie, którzy znajdą w tym coś ciekawego i im się te oferty opłacą 8)
... albo zwyczajnie muszą być w tej sieci, bo mają w niej 80% znajomych ...

#120631  autor: Dociekliwy
 04 lis 2006, 13:09
babeo83 pisze:
Dociekliwy pisze:ale oczywiście są ludzie, którzy znajdą w tym coś ciekawego i im się te oferty opłacą 8)
... albo zwyczajnie muszą być w tej sieci, bo mają w niej 80% znajomych ...
Dokładnie 8)

#120642  autor: Rokko
 04 lis 2006, 13:58
Ja jakos wole moj niedoszly vodafone ;)

#120648  autor: Dociekliwy
 04 lis 2006, 14:17
Rokko pisze:Ja jakos wole moj niedoszly vodafone ;)
Ale Rokko przyznaj, że Plus lansuje modę na połączenia wewnątrz sieciowe... generalnie mają najmniej abonentów i powinni zachęcać nowych klientów niskimi cenami połączeń między sieciowych... a nie takie pomysły - zupełnie jakby wszystkich abonentów mieli takich, co tylko z Plusem się łączą. :P

#120662  autor: gomez1982
 04 lis 2006, 14:56
Dociekliwy ale teraz popatrz sobie na Plusa i Orange.Bierzesz abo w Plusie za 75 zł masz 120 minut do każdego.Bierzesz Abo WiW w Orange za 80 i masz tylko 107 minut(po zaokrągleniu) do wszystkich.Patrz na stawke plusa do każdego w abonemancie za 55 zł wynosi ona 66 gr w Orange nie zależnie od taryfy 75 gr.Ja też myślałem o Orange bo teraz będe brał nowe Abo co już wiesz ale po przeklakulowaniu sobie to Orange nie jest tanie.A Plus nie jest tylko nastawiony na połączenia wewnątrz sieci.Każdy operator ma tańsze połączenia wewnątrz bo przeciez tu chodzi o jego firme co jest logiczne i takie połączenia są dla niego tańsze.Ale niestety Orange ma najdrższe połączenia do innych sieci.Pośrodku stoi Era która czeka na nowe taryfy.

#120663  autor: tejerek
 04 lis 2006, 15:03
A najbardziej nie podoba mi się fakt, że kończą się promocje "Zatrzymaj czas" i "100% więcej". Na pocieszenie dadzą 1 Numer i Weekendy przez kilka miesięcy o wartości 30zł. Oj dla mnie to marne pocieszenie.

Pozdrawiam wszystkich...

#120706  autor: D@rio
 04 lis 2006, 16:13
Generalnie, nowa oferta jest lepsza, bo nie wiem czy widzicie, ale suma sumarum spadły troszkę ceny..

Obrazek

#120715  autor: Dociekliwy
 04 lis 2006, 16:32
gomez1982 pisze:Dociekliwy ale teraz popatrz sobie na Plusa i Orange.Bierzesz abo w Plusie za 75 zł masz 120 minut do każdego.Bierzesz Abo WiW w Orange za 80 i masz tylko 107 minut(po zaokrągleniu) do wszystkich.
Wiem, oczywiście - orange jest pod tym względem oczywiście najgorszy, ale popatrz, w ERZE, za 20 złotych (w ostatnich promocjach) miałes 40 minut do wszyskitch, więc minutę za 50 groszy. Ale nacisk kładę na DO WSZYSTKICH. Teraz też, bierzesz tyle pakietów ile chcesz - do wszystkich.

W Plusie są pakiety, ale do Plusa... :(

A Póki co, to taryfy ERY były dobre, gdyby były takie oferty jak na wakacje lub wcześniej, po 20 zł. za ofertę, to już bym miał kolejną aktywację, a nie tak jak teraz, czekam na sensowną ofertę.

#120720  autor: D@rio
 04 lis 2006, 16:55
Dociekliwy pisze:W Plusie są pakiety, ale do Plusa...
możesz powiedzieć, co miałeś tutaj na myśli?

Obrazek

#120726  autor: tymis
 04 lis 2006, 17:21
Dociekliwy pisze:W Plusie są pakiety, ale do Plusa
No faktycznie są pakiety ale co w tym złego? Mój profil dzwonienia idealnie wpasowuje się w taryfy (pakiety) w Plusie. Zastanawiam się dlaczego przy prawie każdej dyskusji o taryfach/operatorach ktoś chce wykazać wyższość lub ułomność danej oferty. Niech każdy korzysta z tego co dla niego jest najlepsze i wszyscy będą zadowoleni. Poza tym skoro z ofert naszych opów korzysta w zaokrągleniu po 10 mln ludzi to chyba ktoś jest zadowolony ze swojego opa? ;-)

Każda sieć ma plusy i minusy, chodzi o to, żeby te plusy nie przesłoniły minusów...