Cakes pisze:Gdyz tak naprawde nie otrzymalem w punkcie regulaminu promocji oraz moja umowa zostala wydrukowana nie prawidlowym formularzu tzn. nie wiem czy praktycznie tak sie drukuje umowy czy to tylko ze wzgledy na oszczednosc papieru , ale moj regulamin swiadczenia uslug telekomunikacyjnych znajduje sie na odwrocie umowy. Najlepsze jest to ze dotyczy on scisle i wyraznie jest zaznaczone: MIXPLUS`a.
Powineneś napisać skargę na ten punkt sprzedaży. Takie rzeczy są niedopuszczalne. Regulamin promocji się drukuje, klient podpisuje i kopię regulaminu (wraz z cennikiem aparatów) wręcza się klientowi.
Co do formularza - prawidłowym jest że na odwrocie umowy masz regulamin świadczenia usług telekomunikacyjnych. Powineneś mieć. Tyle że....nie dla MixPlus'a a dla abonentow. Chyba ten, z kim podpisywałeś umowę "spał" w tym salonie...tak czy tak, to błąd.
Cakes pisze:Wedlug mnie jest to niescislosc z umowa.
ale to co tu jest nieścisłe? Umowa nieokreśla miejsca wydrukowania. Dla umowy się liczy tylko to, iż zostałeś zapoznany i to, czy jest podpis...
Cakes pisze:Czy dolaczony taki regulamin ŚUT (zaznacze ze na odwrocie oryginalnej umowy) oraz brak dolaczonego regulaminu promocji moze byc podstawa do przedwczesnego rozwiazania umowy?Dodam ze bez ponoszenia kary umownej.
Jeśli podpisałeś te dwa papierki to nie. Pozatym, regulamin promocji jak i ŚUT jest ogólnie dostępny. Generalnie, masz prawo sam się o Niego upomnieć...bo to w Twoim interesie jest zapoznać się z regulaminem i warunkami promocji - generalnie, powineneś wiedzieć co podpisujesz...
Cakes pisze:Czy jest jakis przepis ktory to reguluje do ktorego wrazie czego mozna sie odwolac??
to są raczej wewnętrzne zasady, procedury. ŚUT nie reguluje takich kwestii.