• Wszystko, co dotyczy ofert abonamentowych operatorów.
Wszystko, co dotyczy ofert abonamentowych operatorów.
Regulamin forum: 
W tym dziale dyskutujemy o ofertach na ABONAMENT.

Uwaga! Jeżeli szukasz oferty dla siebie i nie wiesz, na którą się zdecydować - zadaj pytanie w dziale Jaką ofertę wybrać?
 #119410  autor: gomez1982
 31 paź 2006, 16:38
Otóż 5 listopada wygasa mi aktualna umowa w Orange.Więc z dniem 6 pozostaje teorytyczni bez telefonu.Więc moje pytanie brzmi w jakiej sieci najbardziej opłacało by się wziąć abonament w kwocie 75 zł?Uściśle że mam znajomych w różnych sieciach,no może troche wiecej w Orange'u ale ten ich abonament za 75 zł to albo 100 minut do wszystkich albo 112 gdy się weźmie 50 WW + 25 OS.No w innych sieciach jest to zreguły 120 minut do każdego.Możecie mi coś doradzić?Brać coś teraz czy czekać na koniec ofery urodzinowej Ery?Bo jak narazie to najlepiej widze plus i abo za 75 + k750i za 99 zł.
Czekam na wasze opinie i pomysły.

#119476  autor: Dociekliwy
 31 paź 2006, 18:50
Konkretnie i na temat:

CZEKAJ - niech ERA zakończy Żenadę Dziesięciolecia... Na Święta na pewno będą jakieś ciekawe promocje, wtedy zobaczysz. A na razie kup POPa :P

#119500  autor: D@rio
 31 paź 2006, 20:14
gomez1982, a jeszcze nie dawno wypytywałęś o ofertę i jakiś telefon z 3G :P a teraz tylko jakiś K750i :P ecch..

Obrazek

#119598  autor: gomez1982
 31 paź 2006, 23:14
No wiem że pytałem się tak wstępnie bo wydawało mi się że Plus to dobry operator no ale troche ostatnio po nim pojechaliście i nawet sam nie pamiętam jużw jakim poście D@rio powiedziałeś że zabierasz wszystkie aktywacje z Plusa,więc zaczełem sie zastanawiać.A co do telefonów 3G to w moim otoczeniu tylko jeden kumpel ma właśnie z 3G więc troche za mało osób.A co do k750i to jest to dobry fonik bo raczej nie sądze że dla mnie telefon z symbianem będzie wykorzystany.A teraz już za 5 dni umowa będzie rozwiązana więc już na serio czegoś szukam.

#119599  autor: D@rio
 31 paź 2006, 23:17
gomez1982 pisze:powiedziałeś że zabierasz wszystkie aktywacje z Plusa
no już zabieram. Z 4-ech zostały mi już tylko 2-ie. Na tej drugiej mam nawet już przygotowaną ofertę przedlużenia umowy, ale nie wiem czy skorzystam...

Obrazek

#119600  autor: gomez1982
 31 paź 2006, 23:22
Hmm a można wiedzieć co Ciebie do tej sieci tak zniechęciło?Bo jeśli jest tak źle to się nie chce tam pakować ale mają najniższe stawki za połączenia i przeliczniki.Orange dla mnie ma najlepsze to że masz pieniądze "na koncie" i z nich płacisz za wszystko najwyżej jak sie skończą to Ci coś doliczą.A wracając do plusa to niby fajnie wygląda ale jeśli zabierasz więc coś widze że nie gra.Ale po drugie primo ja oscyluje przy rachunkach 75 zł Ty o 3-4 razy wyższe więc jesteś przez sieć lepiej traktowany.

#119602  autor: D@rio
 31 paź 2006, 23:27
gomez1982 pisze:Hmm a można wiedzieć co Ciebie do tej sieci tak zniechęciło?
szczerze? Spadek jakości. Podejście do klienta. Liczne reklamacje, które ostatnio zdarzyło mi się pisać. Spadek obsługi BOK. I najważniejsze - beznadziejne oferty utrzymaniowe.

Zresztą, chcesz to się pakuj. Ale spójrz na to inaczej - ja jestem klient wymagający gdzie korzysta lub korzystał praktycznie z każdej pierdoły jaka tylko istnieje ;) dlatego, moge do wielu rzeczy się dochrzanić i można by powiedzieć że szukam dziury w całym. Poprostu, lubie kiedy gra muzyka. Dla standardowego użytkownika, nie korzystającego z jakichś zabawek to ta sieć jest wporzadku. Generalnie, technika w tej sieci jest bardzo dobra ale...ludzie nawalili.
gomez1982 pisze:Ale po drugie primo ja oscyluje przy rachunkach 75 zł Ty o 3-4 razy wyższe więc jesteś przez sieć lepiej traktowany.
teoretycznie, i ja jestem klient biznes. Ale...ofertę przedłużeniową miałem taką samą jak dla nowych klientów...

Obrazek

#119604  autor: gomez1982
 31 paź 2006, 23:33
Ja też należe do osób które uwielbiaja jak wysztko gra.Ja się zawiodłem na niekompetencji pań w salonie firmowym Orange w moim mieście.I troche rozwiązanie umowy mi zajeło czasu i nerwów.Mi zależy żeby sieć miała dobry zasięg i dobrze traktowała starego klijenta.Ja też dostałem od Orange oferte taką samą jak nowy klijent a byłem 4 lata w tej sieci.Po drugim razie dorzucili mi pakiet 100 sms'ow do sieci.Z tego co pamiętam z mojego poprzedniego tematu mówiłeś że narazie utrzymaniówka w plusie jest nie najlepsza ale jest że tak powiem coraz lepiej.Bo właśnie w Erze utrzymaniówka jest chyba najlepsza z polskich operatorów.

#119606  autor: D@rio
 31 paź 2006, 23:38
gomez1982 pisze:Ja się zawiodłem na niekompetencji pań w salonie firmowym Orange w moim mieście.
pracownikami salonów to ja już się nawet nie przejmuje...
gomez1982 pisze:.Mi zależy żeby sieć miała dobry zasięg i dobrze traktowała starego klijenta.
to pierwsze w Plusie to jest chyba najlepsze. Z tym drugim to już bywa różnie.
gomez1982 pisze:Ja też dostałem od Orange oferte taką samą jak nowy klijent a byłem 4 lata w tej sieci.
no tak, ale ja mam parokrotnie wyższe rachunki i staż w sieci Plus mam 9 lat ;)
gomez1982 pisze:.Z tego co pamiętam z mojego poprzedniego tematu mówiłeś że narazie utrzymaniówka w plusie jest nie najlepsza ale jest że tak powiem coraz lepiej.Bo właśnie w Erze utrzymaniówka jest chyba najlepsza z polskich operatorów
moim zdaniem jest najgorsza z wszystkich utrzymaniówek. Najlepszą utrzymaniówkę ma jak dla mnie Orange w programie "ProPozycja dla Firm" (podkreślam - dla firm). Pozatym, fakt - Era ostatnio zrobiła bardzo duży krok w tym kierunku. Zresztą, Era w ogóle mi się podoba. To dobra sieć...

Obrazek

#119630  autor: Dociekliwy
 01 lis 2006, 08:49
D@rio pisze:Pozatym, fakt - Era ostatnio zrobiła bardzo duży krok w tym kierunku. Zresztą, Era w ogóle mi się podoba. To dobra sieć...
Widzę postępy :-D

A tak na poważnie, to ich podejście do klienta jest niesamowite 8)
Tak samo jak i oferta utrzymaniowa - to wszystko jest prawie na medal.

Piszę prawie, bo nigdy nie jest idealnie... ale ja nigdy nie miałem powodów do narzekania.

#119713  autor: D@rio
 01 lis 2006, 14:51
Dociekliwy pisze:A tak na poważnie, to ich podejście do klienta jest niesamowite
Pod tym względem Era dla innych od lat jest jako "wzór"...

Obrazek

#119717  autor: Dociekliwy
 01 lis 2006, 14:58
D@rio pisze:
Dociekliwy pisze:A tak na poważnie, to ich podejście do klienta jest niesamowite
Pod tym względem Era dla innych od lat jest jako "wzór"...
A BOA Ery zawsze było najlepsze - obsługa na najwyższym poziomie...

Tylko raz zadzwonił do mnie jakiś debil i opowiada mi cuda jakieś. Mówi, Panie, za 30 złotych dostanie Pan 40 minut. A ja mu, że teraz za 24,90 mam 70 minut. A on mi znów, że jednak lepiej za 30 zł mieć 40 minut. PARANOJA!!!

Mam u nich 2 telefony i z tego korzysta moja Mama, ma sobie 70 minut i na prawdę mało za to płacę.

A tamten typek to im się udał :lol: i wmawiał mi jeszcze, że na prawdę lepiej mi będzie - głąby... :mrgreen:

#119734  autor: gomez1982
 01 lis 2006, 16:38
No to widze że Plusa raczej nie polecacie.Co do Ery to kiedyś tam byłem jak jeszcze sms kosztował 60 gr.Utrzymaniówke ery łatwo poznać przez neta bo tam jest dobrze wytłymaczona.Bo sądze że po paru latach będzie ona lepsza i wieksze bonusy.A właśnie czy w plusie przy przedłużaniu jest szansa na uzyskanie dodatkowych minut lub rabatu na rachunek i powiedzmy jakiś telefon ale oczywiście w cenach jak dla nowych?Oraz kolejne pytanie czy za nowy telefon przy przedłużaniu można w Plusie zapłacić tymi ich punktami?

#119745  autor: D@rio
 01 lis 2006, 17:00
gomez1982 pisze:.Utrzymaniówke ery łatwo poznać przez neta bo tam jest dobrze wytłymaczona.
Net to nie jest cała utrzymaniówka Ery ;) to tylko oferta standardowa :-D ;)
gomez1982 pisze:A właśnie czy w plusie przy przedłużaniu jest szansa na uzyskanie dodatkowych minut lub rabatu na rachunek i powiedzmy jakiś telefon ale oczywiście w cenach jak dla nowych?
minuty - tak, za wycofanie rezygnacji albo za "mega" rachunki. Ewentualnie w drodze indywidualnej negocjacji. Natomiast, rabat na abonament + telefon odpada. Telefon, przeważnie przy PWA, przy średnich rachunkach niczym nieodbiera cenami od tych, dla nowych klientów...
gomez1982 pisze:Oraz kolejne pytanie czy za nowy telefon przy przedłużaniu można w Plusie zapłacić tymi ich punktami?
tak, ale tylko i wyłącznie za całość. Nie można płacić połowę punktami a połowę gotówką.

Obrazek

#119748  autor: gomez1982
 01 lis 2006, 17:05
No to widać że utrzymaniówka Plusa dosłownie leży.Patrząc na Era gdzie ta standardowa na stronie jest już bardzo dobra to Plus przy nim słabo wypada.Już chyba Orange lepiej sie stara o klijenta.Naprawde dziwnie ta sieć ma wszystko rozwiązane.Mam nadzieje że Era coś ciekawego wymyśli teraz albo poczekam na re-branding o ile nastąpi jeszcze w tym roku.A jak nie to Orange i kredyt na telefon :P

#119751  autor: D@rio
 01 lis 2006, 17:10
gomez1982 pisze:No to widać że utrzymaniówka Plusa dosłownie leży.Patrząc na Era gdzie ta standardowa na stronie jest już bardzo dobra to Plus przy nim słabo wypada
bo Plus to jest "Plus" i mysli że tą marką wiele ździała. Zresztą, Sekcja Utrzymania Klienta w Plusie bardzo kiepsko działa. Jak składalęm kolejne rezygnacje to już do mnie nawet nie dzwonili ;) (pewnie wiedzieli że mnie nie przekonają, a po co mają sobie nerwy szarpać :-) wolą zadzwonić do naiwnego klienta gdzie cennikiem im zasłonią prawdę...) .
gomez1982 pisze:Już chyba Orange lepiej sie stara o klijenta
no ja uważam że jeśli chodzi o firmy Orange ma najlepszy program utrzymaniowy.
gomez1982 pisze:.Naprawde dziwnie ta sieć ma wszystko rozwiązane.
dla mnie, ostatnio to w ogóle ta sieć schodzi na psy. Mógłbym wiele punktów wyszczególnić za którymi Plus jest duużo do tyłu niż konkurencja...

Obrazek

#119771  autor: Dociekliwy
 01 lis 2006, 18:25
D@rio pisze: no ja uważam że jeśli chodzi o firmy Orange ma najlepszy program utrzymaniowy.
I tylko dla firm...

Moja dziewczyna była w orangutanie, po 5 latach, 100 zł średnich rachunkach zaproponowali jej taki syf, że się z nimi pożegnaliśmy. 2 razy gadałem z nimi, ale byli nieugięci - w sensie, że proponowali badziewne telefony lub wyższy niż do tej pory abo z mniejszą liczbą minut :lol:

To jest oferta?!?

Jak dla mnie, to najlepsza jest ERA, jeśli chodzi o utrzymanie abonenta 8) - zresztą nie tylko...

#119774  autor: D@rio
 01 lis 2006, 18:29
Dociekliwy pisze:To ciekawe baaardzo ciekawe - CHYBA DLA FIRM?!?
a jak ja napisałem? Czytaj wyraźnie. Zaznaczyłęm że chodzi o program ProPozycja dla Firm.

Obrazek

#119796  autor: Dociekliwy
 01 lis 2006, 19:24
D@rio pisze:
Dociekliwy pisze:To ciekawe baaardzo ciekawe - CHYBA DLA FIRM?!?
a jak ja napisałem? Czytaj wyraźnie. Zaznaczyłęm że chodzi o program ProPozycja dla Firm.
Heh, moja wina, ale od razu się poprawiłem - znaczy były takie opóźnienia, że jeszcze zdążyłeś złapać mój cytaj, jak już go nie było 8)

Mój czas reakcj był niezły, ale Twój lepszy - respect :D

#119803  autor: D@rio
 01 lis 2006, 19:52
Dociekliwy pisze:Mój czas reakcj był niezły, ale Twój lepszy - respect
ha! ;) jednak jeszcze nie wyszedłem z wprawy :-D ;)

Obrazek