• Wszystko, co dotyczy ofert abonamentowych operatorów.
Wszystko, co dotyczy ofert abonamentowych operatorów.
Regulamin forum: 
W tym dziale dyskutujemy o ofertach na ABONAMENT.

Uwaga! Jeżeli szukasz oferty dla siebie i nie wiesz, na którą się zdecydować - zadaj pytanie w dziale Jaką ofertę wybrać?
 #119096  autor: Pazuzu
 30 paź 2006, 16:45
Witam

6 stycznia konczy mi sie umowa w orange (jedna idea 50- staz 2 lata)
Chcialbym przedluzyc tzn zostac juz w jednej sieci, ale glownie interesuja mnie aparaty

dzwonilem wczoraj do konsultanta
jesli chodzi o tel chodzi mi glownie o k750i i sam x700, i przy takiej samej taryfie na 2,5 roku i po odliczeniu pkt profit telefony kosztowaly by
k750i 470zl
x700 350zl

najciekawsze jest to ze konsultant powiedzial ze ceny te nie zmienia sie az do konca mojej umowy:/ Nie wiem co robic ,u konkurencji jest taniej:(

I jeszce jedno pytanko; jak bym chcial zmienic operatora i zachowac nr to ile bedzie to kosztowac w orange??

#119101  autor: l3p
 30 paź 2006, 16:51
Mam taka a nawet prawie, ze identyczna sytuacje. Tyle, ze korzystam z Mixa. Orange zaproponowalo mi Samsunga X200 i Motorole L6 ceny odpowiednio 1zl i 198, 99.
Nie podoba mi sie ich zaproponowana oferta jezeli nic sie nie zmieni do Styczna. Zmieniam siec!!!

#119102  autor: Pazuzu
 30 paź 2006, 16:53
Hehe

mi zaproponowali na stronie orange te same telefony, tyle ze drozsze i na okres 30 miesiecy.

#119109  autor: tomico
 30 paź 2006, 17:11
Zamiast zmieniać sieć to targujcie się przez propozycje, ich oferty kilka dni przed zakończeniem umowy będą najbardziej korzystne i może się trafić że dostaniecie te telefony 200 zł taniej.

#119116  autor: Pazuzu
 30 paź 2006, 17:23
Tak chyba zrobie bo innej opcji nie mam, a jak pare dni przed koncem nic ciekawego mi nie powiedza to zrezygnuje.

jest jednak jeden problem. Zeby umowa wygasla rowno po 24 miesiacach musze zlozyc rezygnacje chyba 2 tygodnie przed rozpoczeciem ostatniego okresu rozliczeniowego. i tu pojawia sie problem:
taka sytuacja

papier zlozony, dobiega konca ostatni okres rozliczeniowy a tu mi koles zadzwoni ze jest ciekawa oferta. Co wtedy????

Powtarzam pytanie: Czy tzreba cos placic za przeniesienie numeru do innej sieci, jesli tak do ile (orange => Plus lub era)

#119119  autor: tomico
 30 paź 2006, 17:26
Pazuzu pisze:apier zlozony, dobiega konca ostatni okres rozliczeniowy a tu mi koles zadzwoni ze jest ciekawa oferta. Co wtedy????
Zaczekaj do końca umowy a jak nic ciekawego nie zaproponują to umowa przedłuży się najwyżej o miesiąc i po miesiącu będziesz mógł ją zerwać. przeniesienia kosztuje 61 zł ale plus to potem zwraca.

#119158  autor: dawoo1
 30 paź 2006, 18:16
Wypowiedzenie możesz normalnie złożyć a jak parę dzi przed wyłaczeniem coś ciekawego Ci zaproponują to anulujesz wymówienie umowy i po sprawie.
Ostatnio zmieniony 30 paź 2006, 20:37 przez dawoo1, łącznie zmieniany 1 raz.

#119264  autor: sq8shq
 30 paź 2006, 22:23
tomico pisze:Zamiast zmieniać sieć to targujcie się przez propozycje, ich oferty kilka dni przed zakończeniem umowy będą najbardziej korzystne i może się trafić że dostaniecie te telefony 200 zł taniej.
nawet na II stopniunegocjacji te telefon nie zejda z ceny -> niestety ale przy takich niskich abo i zapewne niskich srednich to II stopien poskutkuje co najwyzej dodaniem jakiejsc uslugi ale na 99% nie zejdzie z cena telefonu - wiem bo tam pracuje ;(

P.S.
W orange nie ma znaczenia czy to 60 dni do kocna umowy czy 1 dzien -> propozycja jest ta sama dokladnie, jedyie mozna zmienic poziom negocjowania (przy takich abo moze to byc max II poziom a i tak alo ktory konsultant na niego wejdzie bo mu sie to nie kalkuluje - zarowno 60 dni do koca jak i 1 dzien mozna wejsc na II poziom)

#119271  autor: Dociekliwy
 30 paź 2006, 22:31
Nie składaj wypowiedzenia, bo nie będziesz mógł przenieść numeru.

To działa tak, że najpierw idziesz do nowego opa, on wystawia dokument i do starego opa śmigasz. Tak więc, jak nic Ci nie zaproponują, to wtedy śmigasz do konkurencji :-D
Później z satysfakcją idziesz do Pomarańczarni z pismem, że się od nich wynosisz :lol:

Tylko dlatego szkoda mi, że nie jestem w Orange, że mógłbym z nich zrezygnować :mrgreen:
Ale zrezygnowałem ostatnio z telefonu dziewczny i też było fajnie 8)