Tak, telefon jest tani. Ale.
1. Jeżeli zniżkę miałeś po prostu w promocji, czyli nie z powodu jakiejś renty czy grupy inwalidzkiej (no czegoś w tym stylu w każdym razie) tylko jako rabat na abonament, to już jej więcej mieć raczej nie będziesz (nie sądzę, żeby była w ofercie z nowym telefonem) i abonament będziesz płacić cały. A jest on dość wysoki jak na taką ilość minut w zamian. Więc lepiej się co do tego rabatu też upewnić. W razie czego będzie wyszczególniony na aneksie do umowy.
2. Ja na twoim miejscu bardzo dokładnie sprawdziłabym to sekundowe naliczanie. Nie jest ono w tym planie taryfowym w standardzie, wiąże się z usługą Sekunda (naliczanie sekundowe po 1. minucie rozmowy) lub Sekunda Pro (od początku sekundowe naliczanie). Sekunda Pro kosztuje miesięcznie około 18 zł. Więc jest bardzo istotne sprawdzenie, czy faktycznie będzie to usługa darmowa (jako bonus za przedłuzenie umowy) przez całe 2 lata. Ewentualnie w aneksie powino to być wyraźnie napisane.
3. Nie wiem, czy korzystasz z Nieskończonego kapitału minut. Jeśli tak, to też zwróć uwagę, czy będzie on dla ciebie za darmo (a w to wątpię - bo jeśli bierzesz telefon to możesz dostać maks. 2 usługi - te 30 minut i ewentualnie sekundowe naliczanie). Ale to akurat kosztuje chyba 2,44 czy cos koło tego. Przy przechodzeniu na inny plan taryfowy (twój plan lub twój mix) stracisz minuty, które być może sobie w ramach tej usługi uzbierałeś.
Zasada jest taka - bierzesz telefon, to dostajesz maksymalnie dwie usługi, czyli wybierasz dwie spośród: sekundowego naliczania, rabatu na abonament (chyba, że to grupa inwalidzka czy coś podobnego - a i nie jestem pewna czy nadal są te ulgi...), dodatkowych minut, nieskończonego kapitału minut lub jeszcze jakichś innych. Tylko dwie. No chyba, że jesteś jakimś fantastycznym klientem...:)
Najważniejsze, to upewnić się co do tej zniżki na abonament.