• Wszystko, co dotyczy ofert abonamentowych operatorów.
Wszystko, co dotyczy ofert abonamentowych operatorów.
Regulamin forum: 
W tym dziale dyskutujemy o ofertach na ABONAMENT.

Uwaga! Jeżeli szukasz oferty dla siebie i nie wiesz, na którą się zdecydować - zadaj pytanie w dziale Jaką ofertę wybrać?
 #116925  autor: balrog
 25 paź 2006, 15:51
W Erze jestem 4 lata, umowa kończy mi się w styczniu. Abonament mam za 30zł. ale rachunki są w okolicach 70zł. Najniższy był za 58zł. Faktury opłacam raczej terminowo, chociaż zdarzało mi się zapłacić tydzień po czasie.

Zależy ma następujących ofertach:

1. z przyjacielem
2. taniej w sieci
3. uniwersalna

lub

1. z przyjacielem
2. uniwersalna
3. uniwersalna

długość kontraktu: 24miesiące.
telefon: musi to być Nokia z bajerami np. E50

Abo by wyniósł 70zł (2x20+30 - przyjaciel), za dużo. Mogę płacić maks 60zł.
Telefon by kosztował 349zł. a to też za dużo. Chciałbym się zamknąć w 200zł.

Czy moje marzenie:P ma szansę na spełnienie się :wink: ?
A jak nie, to jakie proponujecie zmiany w taryfie lub przy wyborze telefonu?

Dzięki

"Nigdy nie zapominajcie! Im wyżej wzlatujemy tym mniejsi wydajemy się tym co nie umieją latać."
Fryderyk Nietzsche

#116935  autor: lookass
 25 paź 2006, 16:03
hmm jezeli jestes z era juz 4 lata to nie masz zamiaru chyba odchodzic? ;] wiec moze abo zrob na 36 miesiecy ? chyba ze nie chcesz nie mozesz

#116938  autor: dawoo1
 25 paź 2006, 16:06
Na 36 mieś. to raczej nie ale:
Abo na 24 mieś i 3 oferty na pewno poniżej 60zł dostaniesz i nokie np. e50 za 399 chyba a jak masz punkty premia to jeszcze taniej. Także to żadne mażenia tylko fakt :D

#117008  autor: Bandi
 25 paź 2006, 18:32
Zważ na fakt, że na ofertę z przyjacielem nie ma zniżek. Przechodzę ten sam temat. Identycznie. Też chcę 2 oferty minutowe + z przyjacielem. Minimum na ten moment to bez telefonu (15 + 15 + 30), czyli 60 zł. W związku z tym poniżej 60 zł nie zejdziesz z telefonem. Nie ma szans. Chyba, że Era zmieni swoją głupią politykę i zacznie dawać zniżki na ofertę z przyjacielem dla stałych abonentów... na co czekam, bo umowa mi się kończy w listopadzie :-)

#117076  autor: balrog
 25 paź 2006, 20:40
dawoo1 pisze:chyba a jak masz punkty premia to jeszcze taniej
Mam 1500 pkt., orientacyjnie, jaką mi one dadzą zniżkę?
Bandi pisze:Zważ na fakt, że na ofertę z przyjacielem nie ma zniżek.
Zgadza się, dlatego napisałem:
balrog pisze:Abo by wyniósł 70zł (2x20+30 - przyjaciel), za dużo
Chciałbym wytargować zniżkę na ofertę z przyjacielem. Jak myślicie da radę?
Bandi pisze:W związku z tym poniżej 60 zł nie zejdziesz z telefonem
Abonament w wysokości 60zł. mi odpowiada

"Nigdy nie zapominajcie! Im wyżej wzlatujemy tym mniejsi wydajemy się tym co nie umieją latać."
Fryderyk Nietzsche

#117082  autor: przemek910
 25 paź 2006, 20:52
balrog pisze:dawoo1 napisał/a:
chyba a jak masz punkty premia to jeszcze taniej

Mam 1500 pkt., orientacyjnie, jaką mi one dadzą zniżkę?
"Zniżka na nowy aparat w wysokości 150 zł brutto 4500 pkt."
"Zniżka na nowy aparat w wysokości 100 zł brutto 3500 pkt."
"Zniżka na nowy aparat w wysokości 50 zł brutto 2000 pkt."

więc może jakaś tam zniżka będzie ;-)

Im więcej wykrzykników na końcu posta, tym głupsza osoba pisząca...

#117138  autor: sq8shq
 26 paź 2006, 00:33
balrog pisze: Chciałbym wytargować zniżkę na ofertę z przyjacielem. Jak myślicie da radę?
bez najmnijeszych szans... konsultanci nie rozdaja znizek jak im sie podoba a tylko tak jak im system pozwala - tyle ze maja kilka stopni negocjacji, niemniej jezeli chodzi o oferte z przyjacielem to system wogole nie przewiduje znizek na ta oferte wiec nic nie wywalczysz - no chyba ze jestes klientem korporacyjnym to juz inna bajka :) zaznaczam klientem korpo a nie soho - oni maja zupelnie inne warunki przy przedluzaniu umowy, zupelnie inaczej wygladaja negocjacje czegos takiego (nie znam od strony abonenckiej ale liznalem cos od strony konsultanta)

#121662  autor: balrog
 07 lis 2006, 09:30
Dzięki za podpowiedzi.
Dzwoniłem do BOA i o to co mi zaproponowali:

-oferta z przyjacielem
-2 pakiety uniwersalne
-abo 70zł.
-Nokia E50 za 349 (umowa 24miesiące)

Standardowa oferta. Mogli by się postarać prawda:P?
Napiszcie mi proszę, co mógłbym wytargować i jak postępować przy negocjacji?

Fryderyk Nietzsche

#125763  autor: tepeesa
 20 lis 2006, 14:17
Minimalny abonament przy podanej kofiguracji to 66 pln po rozmowie z SUK. Za małe miesięczne faktury. Brak szans na zniżkę na aparat bo za mało punktów no chyba że spuścisz nieco z oczekiwań. Ja nie narzekałbym na taką ofertę. W Plusie na przykład o czymś takim mógłbyś jedynie pomarzyć. W ramach abonamentu masz minutę do wszystkich po 50gr a jak zmienisz ofertę uniwersalną na taniej w sieci to masz więcej minut za tą sam kasę.

#125774  autor: abc_rlz.
 20 lis 2006, 15:08
balrog pisze:Dzięki za podpowiedzi.
Dzwoniłem do BOA i o to co mi zaproponowali:

-oferta z przyjacielem
-2 pakiety uniwersalne
-abo 70zł.
-Nokia E50 za 349 (umowa 24miesiące)

Standardowa oferta. Mogli by się postarać prawda:P?
Napiszcie mi proszę, co mógłbym wytargować i jak postępować przy negocjacji?
chodzą słuchy , że dają 50 % zniżki na telefon . ile razy dzwoniłeś z jakim konsultantem rozmawiałeś?:)

#125995  autor: D@rio
 21 lis 2006, 09:44
no i co z tego że dają. Ale jakie musisz mieć obroty na koncie, płatności aby Ci dali...oni nie są głupi. Wiedzą komu mogą dać, a komu nie...

Obrazek

#126260  autor: szejkspir
 21 lis 2006, 21:59
D@rio pisze:Ale jakie musisz mieć obroty na koncie, płatności aby Ci dali...oni nie są głupi. Wiedzą komu mogą dać, a komu nie...
A ktoś orientuje się jakie są kryteria przyznania tego bonusu? Widziałem, że ktoś napisał o 2 umowach, razem ok 200zł miesięcznie.

[ Dodano: 2006-11-21, 22:02 ]
O tutaj:
http://telepolis.pl/forum/viewtopic.php ... c&start=60