• Wszystko, co dotyczy ofert abonamentowych operatorów.
Wszystko, co dotyczy ofert abonamentowych operatorów.
Regulamin forum: 
W tym dziale dyskutujemy o ofertach na ABONAMENT.

Uwaga! Jeżeli szukasz oferty dla siebie i nie wiesz, na którą się zdecydować - zadaj pytanie w dziale Jaką ofertę wybrać?
 #115842  autor: patrykbartek
 21 paź 2006, 23:37
J/W

Hej

Pogadam z kims kto ma ten telefon i wie , korzysta z 3G,

ma poprawnie skonfigurowany telefon , oglada TV w orange przez 3G

zadzwonie nawet aby przetestowac videorozmowe ,

dzieki

klikac na gg 4512519

#115852  autor: Forest
 21 paź 2006, 23:48
Tylko ze UMTS nie dziala jeszcze w calym kraju, czyli wideorozmowy nie bede dzialac :wink:

HTC U12+ Black + Goodram 64GB USH-I U3 95/90MB

#115853  autor: lookass
 21 paź 2006, 23:50
ale propozycja szkoda ze u mnie umts nie dziala :PP :smt005

#115859  autor: patrykbartek
 21 paź 2006, 23:52
umts dziala w POZNANIU nadajnik mam jakies 500metrow za domem wiec spox ponadto sprzedawca pokazywal mi w salonie videopolaczenie wiec musi byc OK

a propozycja jak najbardziej normalna wiec nie wiem CO komu do smiechu :(

myslalem ze bede mogl liczyc na CZYJĄŚ pomoc !!

??

#115863  autor: przemek910
 21 paź 2006, 23:55
patrykbartek, spokojnie, jest dużo osób z telefonem i w zasięgu 3G. Poczekaj ktoś powinien się odezwać.

Im więcej wykrzykników na końcu posta, tym głupsza osoba pisząca...

#115864  autor: Forest
 21 paź 2006, 23:55
Gdybym mial telefon z wideorzmowa i dzialajacym UMT-esem to bym Ci pomogl przetestowac :)

HTC U12+ Black + Goodram 64GB USH-I U3 95/90MB

#115866  autor: patrykbartek
 21 paź 2006, 23:57
dzieeeeki jestescie WIELCY heheh ;)

to czekam na chetnych mi pomoc !! ;)

#115869  autor: lookass
 21 paź 2006, 23:58
patrykbartek pisze:umts dziala w POZNANIU nadajnik mam jakies 500metrow za domem wiec spox ponadto sprzedawca pokazywal mi w salonie videopolaczenie wiec musi byc OK

a propozycja jak najbardziej normalna wiec nie wiem CO komu do smiechu :(

??
przepraszam nawet nie jest mi do smiechu nie chcialem Ciebie urazic serio to bym przetestowal ale jedyne co jest smieszne ze mnie antena nie lapie ;p wiec bardzo chetnie bym wyprobowal wideorozmowe no ale tak czy siak nie da rady napewno ktos se zglosi i pomoze jeszcze raz sorry zle mnie zrozumiales

#115879  autor: pumba
 22 paź 2006, 00:16
patrykbartek, a pogadaj z D@rio on jest chętny do przetestowania wideorozmowy z różnych sieci on jest w Plusie i kiedyś chcaił ze mna testować wiedeorozmowe bo miałem brać abonament w Orange ale odłożyłem to na później ale D@rio nadal jest chętny ;)

Update
Albo powiedz mi czy w Opolu (Politechnika Opolska) Plus ma zasięg 3G to wezmę jutro ze soba simplusa i będziemy mogli postestować

#115887  autor: patrykbartek
 22 paź 2006, 00:21
na mapkach orange opole jest w zasiegu wiec powinno chodzic ??!!??

a jest TEN dario na forum ????

#115889  autor: pumba
 22 paź 2006, 00:23
D@rio chyba jest na urlopie do poniedziałku, więc będziesz musiał poczekąc a napisz mi na PW swój numer to jeśli jutro będę w zasięgu 3G to zadzwonie do ciebie ;)

#116373  autor: D@rio
 23 paź 2006, 21:57
pumba pisze:Albo powiedz mi czy w Opolu (Politechnika Opolska) Plus ma zasięg 3G to wezmę jutro ze soba simplusa i będziemy mogli postestować
w Opolu Plus nie ma jeszcze zasięgu UMTS.

patrykbartek, napisz na PW numer to zadzwonie do Ciebie i przetestujemy ;) Ja już na linii Plus - Plus testowałem. Teraz chętnie przetestuję na linii Plus - Orange ;)

Obrazek

#119623  autor: D@rio
 01 lis 2006, 00:53
Dobra, a więc właśnie jestem świeżo po teście VideoRozmowy z patrykbartek ;)

Testowaliśmy to na linii Plus - Orange.
Konkretnie, połączenie między miejscowościami: Lublin - Poznań
wykorzystywane terminale: Moja Nokia N70 i Nokia 6280 Patryka.

Moje spostrzeżenia:

- kiepska jakość głosu, czasami ciężko coś zrozumieć. Mógłby być wyraźniejszy przekaz.
- gorsze odwzorowywanie kolorów (pewnie to wina 6280) niż podczas wideoorozmowy pomiędzy N70 - N70. Jakieś te kolory były takie "blade".
- czasami śnieży obraz (czyżby wina zewn. kamerki 6280?)

teraz plusy:
+ praktycznie brak pixelowania obrazu (naprawdę sporadycznie, możę z 2 razy Nam pixelizował na 3 minutową rozmową).
+ zachowana ciągłość połączenia
+ praktycznie brak "cięć" (może z jedno wystąpiło).

Także, jednym słowem... działa i ma się nie najgorzej ;)

P.S
Teraz chętnie bym przetestował VC z klientem sieci Era ;)

Obrazek

#119657  autor: pumba
 01 lis 2006, 10:46
hmm, czyli nie wiadomo z czego wynikają te różnice szczególnie te minusy, a może by tak pokusić się o dalszy test i zbadać sprawę bo narazie nie można stwierdzić czy jest to spowodowane że videoromowa była przeprowadzana między różnymi telefonami czy przez to że między różnymi sieciami. W związku z tym mam propozycje może by tak przeprowadzić videorozmowe na różnych telefonach w tej samej sieci oraz na takich samych telefonach w różnych sieciach i widzę to tak bo tak się składa że w czwartek albo piątek wybieram się do katowic a tam jest niby zasęg UMTS i mógłbym przeprowadzić z wami videorozmowę ja będę korzystał z Noki 6280 na simplusie i można by było przeprowadzić viedeorozmowę w taki sposób:
:arrow: pumba Nokia 6280 Plus <-> D@rio Nokia N70 Plus (ta sama sieć różne telefony)
:arrow: pumba Nokia 6280 Plus <-> patrykbartek Nokia 6280 Orange (te same telefony różne sieci)
i po przeprowadzeniu tego testu będzie można wyciągnąć wnioski czy te niedogoności są powodem różnych aparatów czy połączenia między sieciowego ;)
co wy na to? dajcie szybko znać bo prawdopodobnie jednak jutro będę jechał do tych katowic tak w godzinach popołudniowo-wieczornych ;)
A materiał jaki uzyskamy z tych testów mógłby posłużyć do napisania jakiegoś artykułu o wideorozmowach którym pewno D@rio by chciał się zająć czyż nie? ;)
D@rio pisze:P.S
Teraz chętnie bym przetestował VC z klientem sieci Era
A czy jest możliwe przeprowadzenie videorozmowy na TakTaku tak jak jest to na simplusie?

#119711  autor: D@rio
 01 lis 2006, 14:48
możemy przestestować, czemu nie...
pumba pisze:A materiał jaki uzyskamy z tych testów mógłby posłużyć do napisania jakiegoś artykułu o wideorozmowach którym pewno D@rio by chciał się zająć czyż nie?
ee tam artykuł. Poprostu napiszę opinię podobną do tej wyżej i tyle ;-)
pumba pisze:A czy jest możliwe przeprowadzenie videorozmowy na TakTaku tak jak jest to na simplusie?
tak, powinno być możliwe. Tyle że słyszalem że Ci z BOU niechętnie aktywują ludziom w TT "videocall"...

Obrazek

#119736  autor: pumba
 01 lis 2006, 16:41
czyli z TT nie da rady a jakie są aktualnie ceny za videorozmowę w simplusie wewnątrz sieci i poza sieć?

#119741  autor: PingNoMore
 01 lis 2006, 16:53
Jak tylko Orange uruchomi oficjalnie UMTS (był uruchomiony testowo-teraz jest wyłączony) w Łodzi to z checią przetestuję jak to działa z innymi sieciami w innych miastach.

#119746  autor: D@rio
 01 lis 2006, 17:03
pumba pisze:czyli z TT nie da rady a jakie są aktualnie ceny za videorozmowę w simplusie wewnątrz sieci i poza sieć?
da radę, ale trzeba się trochę "pogimnastykować" z BOU albo "uruchomić" właśne znajomości jeśli się takowe ma ;)

co do Simplusa - wszystko jest standardowo, tak jak rozmowy glosowe w sieci GSM. Wszelkie pakiety obniżające koszty, także się w to wliczają.

Obrazek
 #119766  autor: patrykbartek
 01 lis 2006, 18:11
- szybkosc nawiazania polaczenia OK obraz "zaskoczył" od razu po zezwoleniu od odbiorcy
- GLOS -d@raio stwierdzil ze przerywany nieplynny , rozmowa byla wykonana w nocy JA niestety nie moglem halasowac i luzno rozmawiac wiec nie rozmawialem jak bym rozmawial normalnie ;) wiec moze dlatego , z mojej strony GLOS byl slyszalny plynnie bez przerw byl zrozumialy a mialem glosnik POL na POL wiec mysle ze OK

OBRAZ - d@rio stwierdzil ze bylo ŚNIEZENIE , u mnie tylko na poczatku po zaladowaniu obrazu,byla rowniez mala PIKSELOZA ale to takze po zaladowaniu obrazu,kilka sekund obraz byl plynny i wyrazny,bez zaklócen i ŚNIEGU dla mnie OK z malym minusem
KOLORY - mysle ze tu ma wplyw naswietlenie poruszanie sie wiec NIE mam zastrzezen :)

W kazdym razie TEST sie odbyl i milo mi z tego powodu bo dzieki temu wiem ze telefon jest poprawnie SKONFIGUROWANY i dziala

POZDRAWIAM

#119780  autor: pumba
 01 lis 2006, 18:34
patrykbartek pisze:W kazdym razie TEST sie odbyl i milo mi z tego powodu bo dzieki temu wiem ze telefon jest poprawnie SKONFIGUROWANY i dziala
patrykbartek, ale pod wideorozmowy chyba nie trzaba było nic specjalnie konfigurować co nie? bo chce wiedzieć zanim wezmę się za wideorozmowy. A piszesz się na drugi test viderozmowy tym razem ze mną Nokia 6280 :arrow: Nokia 6280 ?