• Wszystko, co dotyczy ofert abonamentowych operatorów.
Wszystko, co dotyczy ofert abonamentowych operatorów.
Regulamin forum: 
W tym dziale dyskutujemy o ofertach na ABONAMENT.

Uwaga! Jeżeli szukasz oferty dla siebie i nie wiesz, na którą się zdecydować - zadaj pytanie w dziale Jaką ofertę wybrać?
 #115437  autor: Michu
 20 paź 2006, 14:55
Sprawa wyglada nastepujaco

staż w sieci - 2lata - wczesniej byly juz inne nr ale ten jest 2 lata

oferta - Jedna Idea z rachunkiem 50

--------------------------------------------------------------------------
co chce - abonament 25zł na 12 miesiecy bez telefonu
--------------------------------------------------------------------------
TP 25 = 33min do wszystkich plus 15 na orange dodatkowo

JI 25 = 33all,50orange&tp,200smsow orange

JI 25 = 33all,125orange(9miesiecy),100smsow(3miesiace)

JI jest o wiele korzystniejsza z tego widac, a wg Was? moze sie kłócić o jeszcze wiecej? dla mnie to i tak jest dosc dobrze;)

alternatywa - nowa umowa na 12 miesiec= 33all, 15orange, 33orange (dodatkowo pierwsze 6miesiecy)

D@rio - tak, wygraleś, rezygnuje z plusa;)
Ostatnio zmieniony 20 paź 2006, 19:01 przez Michu, łącznie zmieniany 1 raz.

#115458  autor: kubiakk
 20 paź 2006, 16:04
mojej lasce w mixsie tyle zaproponowali,placi 25 zl i niczym sie nie doladowywala ani razu,a jak podpisze to bedzie 2 raz umowe przedluzac:
25zl all + 20zl Orange +12,50 Orange)to wsytzstko na 12 miechow + 25 Orange na 3 miechy warto co_

:)

#115550  autor: PeGaS
 20 paź 2006, 23:42
Jeśli chcesz umowę bez terminala na 12 miesięcy, nawet na chwilę się nie zastanawiaj. Tylko JEDNA IDEA. W Twoim Planie nigdy nie uzyskasz takich warunków. No, chyba, że interesuje Cię Wybrany Numer/Wieczory i Weekendy...

http://kochajzycie.pl

#115552  autor: Michu
 20 paź 2006, 23:46
no tak chce bez terminala - wiem, ze JI jest najlepsza, ale czy da się z nimi jeszcze negocjować czy to jest max jaki dadzą mi? Powiem szczerze,ze i tak ta oferta jest dla mnie swietna:)

#116376  autor: D@rio
 23 paź 2006, 22:05
Michu pisze:D@rio - tak, wygraleś, rezygnuje z plusa;)
znowu wracasz do Orange?

P.S
Jedna Idea Premium była najlepsza :-)

Obrazek

#117047  autor: Elle
 25 paź 2006, 19:44
Nie wydaje mi się, żebyś dostał więcej. Konsultanci i tak dają co mogą i wstyd im, że tak mało. I tak się ciesz, że nie potrzebujesz nowego telefonu. Informować klienta, ile telefon kosztuje to dopiero porażka, wstyd i w ogóle...
A czasem jest tak, że klientowi ostatni rachunek przyjdzie niższy i kiedy się oddzwania np. po dwóch tygodniach od wstępnej oferty, okazuje się, że można dać mniej niż wcześniej.
Zaznaczam - to nie jest wina kosultantów, taka praca i tyle.

#117109  autor: Michu
 25 paź 2006, 22:38
wiem i rozumiem. Ale pamietajmy o tym ze konsultancji orange maja poziom 1 negocjacji i poziom 2;P z ktorego korzystaja niechetnie;) Przedlużyłem umowe i od dzisiaj znów wrócilem do pomarańczy. Do tej prl'owskiej sieci jaka jest PLUS nie pojde nigdy!

[ Dodano: 2006-10-25, 22:40 ]
D@rio pisze:
Michu pisze:D@rio - tak, wygraleś, rezygnuje z plusa;)
znowu wracasz do Orange?

P.S
Jedna Idea Premium była najlepsza :-)
niestety JI Premium mi nie zaproponowali, ale ze swojej oferty jestem zadowolony.

a z wiadomosci off topic dowiedzialem sie o nowej polityce reklamacyjnej - reklamacje o malej wartosci do 20-30zł rozwiazuja konsultancji w salonach;P to jest przyszlosciowa siec

#117139  autor: sq8shq
 26 paź 2006, 00:38
Michu pisze:wiem i rozumiem. Ale pamietajmy o tym ze konsultancji orange maja poziom 1 negocjacji i poziom 2;P z ktorego korzystaja niechetnie;) Przedlużyłem umowe i od dzisiaj znów wrócilem do pomarańczy. Do tej prl'owskiej sieci jaka jest PLUS nie pojde nigdy!
jest jeszcze 3 poziom, niemniej dostep maja tylko wybrane salony i wybrani konsultanci - nie wspominajac ze i tak wejsc na to mozna tylko przy wysokich abo i rachunkach (wrecz bardzo wysokich jezeli chodzi o klienta indywidualnego)

A juz na 2 poziom wchadza niechetnie poniewaz oni zyja z prowizji, jak wejda na 2 poziom to juz maja mniejsza prowizje dla siebie - wiec nie ma co sie dziwic ze malo kiedys z tego korzystaja.
na 2 poziom z zasady wchodzi sie tylko gdy suma nowego kontraktu jest w stanie przekroczyc 1kpln - w przeciwnym wypadku konsultantom to sie zupelnie nie oplaca (wiec jezeli ktos wezmie na przedluzenie abo za 50pln to konsultant mu nie wejdzie na 2 poziom negocjacji bo straci na tym na tyle duzo ze nie bardzo oplaca mu sie bawic w papierkowa robote). Zanznaczam ze suma kontraktu jest pomniejszana o cene sluchawki wiec nawet wysoki abo ale genialna sluchawka i juz moga miec obiekcje z wejsciem na 2 poziom negocjacji - jezeli to oferta bez sluchawki i abo powyzej 50pln to spokojnie powinni ladowac sie z miejsca na 2 poziom bo juz sie to spokojnie kalkuluje konsultantom)
Ostatnio zmieniony 26 paź 2006, 00:41 przez sq8shq, łącznie zmieniany 1 raz.

#117140  autor: Michu
 26 paź 2006, 00:41
tak wiem, i rozumiem po czesci. Ale niestety ja takowa wiedze posiadam i nie dalem sie (mam nadzieje) wymanewrowac:) a o 3 poziomie nie wiedzialem. Ja zawsze widzialem tylko 2. Ale to moze dlatego ze pracowalem w "szarym" salonie - moze nawet lepiej powiedziec partnerze

#117141  autor: sq8shq
 26 paź 2006, 00:43
Michu pisze: Ale to moze dlatego ze pracowalem w "szarym" punktcie
w RSW powinienes mimo wszystko miec opcje 3 stopnia ale zablokowana na stale. Chyba ze korzystaliscie z czegos innego niz RSW (ale to standard centertela wiec nie sadze abys uzywal czegos innego)

#117142  autor: Michu
 26 paź 2006, 00:46
wiesz co nie pamietam jak sie aplikacja nazwywala... obslugiwana byla przez zwykla przegladarke.... i nie mialem wyswietlanej 3ciej opcji.
Kurcze jeszcze niedawno pamietalem.... nie otsa tylko..... yyy no moze mi sie przypomni;)

moze to był... extranet?:)

#117146  autor: D@rio
 26 paź 2006, 01:09
Michu pisze:nie otsa tylko
OTSA to do aktywacji ;) zupełnie co innego...

Obrazek

#117150  autor: Michu
 26 paź 2006, 01:14
no wiem dlatego napisalem "nie otsa tylko...." wydaje mi sie ze to byl extranet.... wiem ze mi sie podobal bo lubilem wybierac oferte;)

ale jak narazie czuje sie dobrze w orange nie wiem czemu ale mam jakas dziwna swiadomosc wolnosci - prawie tak jak w holandii - chodzac po ulicach prawie latalem (nie, nie zw wzgledu na drugs, bo to mnie nie interesuje)

#117151  autor: D@rio
 26 paź 2006, 01:19
Michu pisze:no wiem dlatego napisalem "nie otsa tylko...." wydaje mi sie ze to byl extranet.... wiem ze mi sie podobal bo lubilem wybierac oferte;)
zgadza się, chodzi o Extranet Centertel ;) na PW mogę Ci rzucić link do Panelu Administracyjnego jak chcesz...

Obrazek

#117152  autor: Michu
 26 paź 2006, 01:22
heh dzieki, ale ja juz i tak nie mam uprawnien wiec i tak nic nie zdzialam a szkoda;)

umowe przedluzylem kurierem bez zadnych problemow.

abo 25zł - 33min do wszystkich, 50min do orange/tp i 200sms orange. Wydaje mi sie ze spoko oferta

#117153  autor: D@rio
 26 paź 2006, 01:26
no tak, ja też nie mam tokena :lol: a szkoda - przyjemnie bym się tym "pobawił" hehe ;)

A to oferta z telefonem czy jak...?

Obrazek

#117154  autor: Michu
 26 paź 2006, 01:29
umowa bez telefonu na 12 miesiecy taryfa JEDNA IDEA. W salonie znajoma na 2gim poziomie proponowala mi to samo ale 100smsow miesiecznie. Wiec kurierem jestem setke do przodu a w skali calej umowy 1200smsow do przodu;)

#117155  autor: D@rio
 26 paź 2006, 01:42
no i bardzo dobrze.

Ja też z Plusa uciekam. Już mi coraz mniej aktywacji w tej firmie zostaje. (jedna poszła do Orange ;) ) Jeszcze tylko jedna. W styczniu uciekam z jednym numerem do Era Biznes i już mam dość tej zabawy w cuciu babkę. Także zostanie mi tylko jeden numer z Plusa...i amen.

Obrazek

#117168  autor: sq8shq
 26 paź 2006, 08:37
Michu pisze:umowa bez telefonu na 12 miesiecy taryfa JEDNA IDEA. W salonie znajoma na 2gim poziomie proponowala mi to samo ale 100smsow miesiecznie. Wiec kurierem jestem setke do przodu a w skali calej umowy 1200smsow do przodu;)
Znajoma Ci wybrala jedna dodatkowa opcje (nie wiem czemu...?) masz 3 zakladki na dodatkowe pakiety.
Najbardziej mnie rozsmiesza to ze mozna przedluzyc komus umowe ze zwykla sluchawka i wyskakuje mozliwosc dania pakietu 3G na 6 miesiecy :D - ciekaw jestem co taka osoba ma z tym zrobic? Juz kilka razy cos takiego widzialem.
np. SE j220 i wyskakuje mozliwosc pakietu 3G - i klient sie pyta co ma z tym zrobic... pol biedy jak mozna mu dac cos innego w zamian ale bywa ze to jedyna opcja jaka wyrzuca system.

P.S.
A tak wogole to centertel zapodal nowa aplikacje (nie pamietam nazwy bo jej nie uzywam), ktora sluzy do wszystkiego, propozycja, nowe umowy, wymiany kart i wszystko inne - niby bajer ale strasznie slimaczy sie ta aplikacja (oczywiscie dziala po www)

#117185  autor: Michu
 26 paź 2006, 10:12
Tzn znajoma zaproponowala mi 50min i 100smsow - po wybraniu tych opcji (na 12 miesiecy) 3 zakladka, czy pole bylo juz nieaktywne wiem bo sam widzialem! W propozycji dostalem 50 min i 200 smsow dodatkowo.

[ Dodano: 2006-10-26, 10:15 ]
D@rio pisze:no i bardzo dobrze.

Ja też z Plusa uciekam. Już mi coraz mniej aktywacji w tej firmie zostaje. (jedna poszła do Orange ;) ) Jeszcze tylko jedna. W styczniu uciekam z jednym numerem do Era Biznes i już mam dość tej zabawy w cuciu babkę. Także zostanie mi tylko jeden numer z Plusa...i amen.
Wiesz co idąc do Plusa nie spodziewałem się, że będzie tak źle. Nie wiem jak oni zdobywają tylu klientów. Mam wprawdzie paru znajomych, którzy twierdzą, że awarie nie są dokuczliwe a w zasadzie to ich nie zauważają. Mnie doprowadzały do wrzenia. I te chore zasady np przy gprs/roaming. Teraz znowu jestem w sieci zaawansowanej technologicznie, która musze powiedzieć poprawiła obsługę klienta i to bardzo!