homzik pisze:Bartplus, a jak walczyles? Tez jakies fakso-reklamacje do DOPL?
Nic z tych rzeczy. Ja mam takie podejście, że to operatorowi powinno zależeć na utrzymaniu klienta w sieci i nie brałem pod uwagę, że będę pisał prośby-reklamacje. Na początku trafiłem na beznadziejnego konsultanta, który nie widział możliwości negocjacji ceny telefonu i sugerował, żebym pisał reklamację. Powiedziałem, że nie tędy droga i chyba mu się coś pomyliło. Któregoś dnia chciałem jeszczę się z nim podroczyć, ale okazało się, że jest niedostępny i zaostawiłem prośbę o oddzwonienie. Oddzwoniła już zupełnia inna osoba, która od ręki przygotowała w moim imieniu prośbę o zmianę ceny telefonu. Prośba została rozpatrzona pozytywnie.
homzik pisze: I czy proponowali Ci inne pakiety? Bo 3 godziny to troche malo, tyle w BK 30 powinni dawac, w BK 50 chociaz z 5 godzin...
Ja wybrałem sobie taki pakiet jak jest standardowo przy PWA i przy nowej aktywacji. W zupełności mi wystarczą te dodatkowe 3 godziny po 18:00 za 5 zł - analogicznie jak w promocji "Czas dla Ciebie".
Może można negocjować jeszcze jakieś dodatkowe pakiety, kto wie
homzik pisze: I czy w Plusie tez da sie obnizac cene telefonu punktami 5Plus?
Tutaj nie chciałbym się wypowiadać, bo nie wiem. Słyszałem tylko, że można tak zbijać cenę, ale wtedy nie ma oferty dodatkowej. Nie bierz tego za pewnik, najlepiej się upewnić u źródła.