• Wszystko, co dotyczy ofert abonamentowych operatorów.
Wszystko, co dotyczy ofert abonamentowych operatorów.
Regulamin forum: 
W tym dziale dyskutujemy o ofertach na ABONAMENT.

Uwaga! Jeżeli szukasz oferty dla siebie i nie wiesz, na którą się zdecydować - zadaj pytanie w dziale Jaką ofertę wybrać?
  • Strona 49 z 147
  • 1
  • 47
  • 48
  • 49
  • 50
  • 51
  • 147

#154072  autor: D@rio
 16 lut 2007, 22:31
Rokko pisze:rozumiem, ze ma to przyjac forme reklamacji?
skargi/zgłoszenia.
Rokko pisze:a z kierownikiem moge poprosic, zeby ona mnie polaczyla, czy jest jakis numer bezposredni?
może ona Cię przełączyć. Jak będzie chciała powód to powiedz że chcesz zgłosić skargę na pracownika. Aha, i jakby Ci wciskali kit że "kierownik zaraz oddzwoni do Pana" to nie wierz w to. To bajki. Konsultanci lubią taki numery stosować. Nigdy nie oddzwania. W takim momencie upieraj się przy swoim i powiedz że zaczekasz na linii aż kierownik podejdzie...

P.S
Cholera, że też musiało mi jej nazwisko wypaść z głowy. Chyba jakoś na S...
ale ja sobie przypomnę... ;-)

Obrazek

#154073  autor: gm
 16 lut 2007, 22:33
Kaczy pisze:
gm pisze:ale trzeba się cholenie zagłębić, żeby dojść do tego
A tam... ja po 1. krotnym przeczytaniu wiedziałem o co chodzi.
Fakt, oferta jest zniezła. W abo za 25 zł przez pół roku mamy: 30 min. do wszystkich, 30 do Plusa o każdej porze, 1,5 h do Plusa i stacj. wieczorami i w weekendy i 2.5 h do 3 numerów.

Daje to 5 h za 25 zł :)
Ja też wiedziałem o co chodzi, ale Dodawanie godzin na 6 miesicy jest regulowane dodatkowym pismem, jak to czesto w Plusie bywa :-)

Zamieniłem Nokię na SE i wróciłem do Nokii :-)

#154082  autor: Rokko
 16 lut 2007, 22:55
D@rio pisze: P.S
Cholera, że też musiało mi jej nazwisko wypaść z głowy. Chyba jakoś na S...
ale ja sobie przypomnę... ;-)
w poniedzialek zadzwonie to Ci powiem jakie nazwisko.

#154131  autor: cabaler0
 17 lut 2007, 10:44
Rokko
W jakiej taryfie i za jaka kwote zakupiles N6280? I jak długo musiałeś czekac na odpowiedz z plusa w zwiazku z wyslanym pismem. Ja wyslalem swoj fax 17 stycznia, dzisiaj mija miesiac, a pismo jest dalej rozpatrywane:(
Pozdrawiam

#154133  autor: Bartplus
 17 lut 2007, 10:49
A ja się zdecydowałem na pozostanie w Plusie. We wtorek kurier ma przywieźć Sony Ericssona K800i :) Wybrałem go w taryfie BiznesKlasa 50 i dodatkowo 3h do Plusa i stacjonarnych po 18:00 za 5 zł w ramach promocji "Czas dla Ciebie". Cena oczywiście została obniżona, gdyż na początku wołali za niego 799 zł netto, a teraz zapłacę 399 netto.
Miałem bardzo profesjonalną konsultantkę, która perfekcyjnie poprowadziła sprawę. Już szykuję małą pochwałę :)

#154135  autor: homzik
 17 lut 2007, 10:58
Bartplus, a jak walczyles? Tez jakies fakso-reklamacje do DOPL? Bo ja bede musial zaczac walczyc gdzies w kwietniu, mozliwe ze tez o K800i, chyba ze dojdzie cos innego z UMTS i dobrym aparatem, ale watpie:)

I czy proponowali Ci inne pakiety? Bo 3 godziny to troche malo, tyle w BK 30 powinni dawac, w BK 50 chociaz z 5 godzin...

Na koncie mam 3 numery, 2xBK 50 + 1xBK 30 + iPlus jako usluga dodana, rachunki po ok. 250 zl, konto abonenckie 2 lata... Zastanawia mnie, czy cos ten iPlus mi da w przypadku PWA w kwietniu-lipcu, szczegolnie ze jest na innym numerze tel. niz ten, dla ktorego konczy sie umowa... ale w koncu srednie saldo zawyza, tylko oni pewnie na to nie patrza?:)

I czy w Plusie tez da sie obnizac cene telefonu punktami 5Plus? Jesli tak, to zakladam, ze punkty moga 'sciagnac' tylko z jednego uzytkownika programu (tj. tego, ktoremu konczy sie umowa i chce skorzystac z PWA), a nie np. z 3 kont, z kazdego po troche?:)

#154148  autor: Bartplus
 17 lut 2007, 11:56
homzik pisze:Bartplus, a jak walczyles? Tez jakies fakso-reklamacje do DOPL?
Nic z tych rzeczy. Ja mam takie podejście, że to operatorowi powinno zależeć na utrzymaniu klienta w sieci i nie brałem pod uwagę, że będę pisał prośby-reklamacje. Na początku trafiłem na beznadziejnego konsultanta, który nie widział możliwości negocjacji ceny telefonu i sugerował, żebym pisał reklamację. Powiedziałem, że nie tędy droga i chyba mu się coś pomyliło. Któregoś dnia chciałem jeszczę się z nim podroczyć, ale okazało się, że jest niedostępny i zaostawiłem prośbę o oddzwonienie. Oddzwoniła już zupełnia inna osoba, która od ręki przygotowała w moim imieniu prośbę o zmianę ceny telefonu. Prośba została rozpatrzona pozytywnie.
homzik pisze: I czy proponowali Ci inne pakiety? Bo 3 godziny to troche malo, tyle w BK 30 powinni dawac, w BK 50 chociaz z 5 godzin...
Ja wybrałem sobie taki pakiet jak jest standardowo przy PWA i przy nowej aktywacji. W zupełności mi wystarczą te dodatkowe 3 godziny po 18:00 za 5 zł - analogicznie jak w promocji "Czas dla Ciebie".
Może można negocjować jeszcze jakieś dodatkowe pakiety, kto wie :)
homzik pisze: I czy w Plusie tez da sie obnizac cene telefonu punktami 5Plus?
Tutaj nie chciałbym się wypowiadać, bo nie wiem. Słyszałem tylko, że można tak zbijać cenę, ale wtedy nie ma oferty dodatkowej. Nie bierz tego za pewnik, najlepiej się upewnić u źródła.

#154156  autor: Rokko
 17 lut 2007, 12:33
O to chamski basztyl, to tobie opuscili cene telefonu, a ona mowi, ze nie da pakietow - o co za k......czsze!!!!! Tobie dali, a mi nie chca to ja im w poniedzialek tam caly wydzial na nogi postawie. Oklamala mnie, ze nie ma takiej mozliwosci wredna baba.
:twisted: :twisted: :evil: :evil:

#154257  autor: giuseppe
 17 lut 2007, 16:33
jakie dokumenty sa konieczne przy przedluzaniu umowy w salonie Plusa?

#154264  autor: Kaczy
 17 lut 2007, 16:49
Dowód osobisty.

Jeżeli tel. jest na firmę to czasami potrzeba jeszcze zaśw. o nadaniu nr. NIP, Regon i wpis do Ewidencji Działalności Gospodarczej, ewentualnie KRS.

...::: Made for loneliness :::...

#154277  autor: Rokko
 17 lut 2007, 17:41
Kaczy jak mozesz to przeslij mi regulaminy PWA na maila, zebym mial argumenty na poniedzialek.

#154323  autor: D@rio
 17 lut 2007, 20:24
homzik pisze:Zastanawia mnie, czy cos ten iPlus mi da w przypadku PWA
nic nie da. Dla Nich się liczy tylko taryfa główna.
Rokko pisze:Kaczy jak mozesz to przeslij mi regulaminy PWA na maila, zebym mial argumenty na poniedzialek.
przecież Umowę Sprzedaży Aparatów w ramach PWA dostałeś razem z kurierem.
homzik pisze:I czy w Plusie tez da sie obnizac cene telefonu punktami 5Plus?
nie da. Da się tylko wybrać całkiem nowy telefon, za same punkty 5Plus w ramach PWA, przedłużajać umowę.
Rokko pisze:O to chamski basztyl, to tobie opuscili cene telefonu, a ona mowi, ze nie da pakietow - o co za k......czsze!!!!! Tobie dali, a mi nie chca to ja im w poniedzialek tam caly wydzial na nogi postawie. Oklamala mnie, ze nie ma takiej mozliwosci wredna baba.
coraz bardziej się upewniam w tym, że Ciebie ta sama konsultatka obsługuje co mnie. Heh - bez komentarza. To już wiem, czego do mnie na rozwiązanie umowy nawet nikt nie zadzownił ;-)

Obrazek

#154354  autor: Onyx-22
 17 lut 2007, 21:33
Mam jedno pytanie odnośnie PWA.

Pytanie zdaje sie być proste, a jednak... w grudniu podpisałem umowę w PWA przedłużającą o 6 miesięcy (21 grudnia zaczął się pierwszy okres z tą ofertą) i teraz mam pytanie, kiedy pojawi się następna oferta PWA?
Bo mimo iż umowa była podpisana na 6 miesięcy to dodatkowe profity mają być przyznawane przez 12 miesięcy!!!

Więc nowe PWA będzie po 6 (znaczy się ok. 3 miesiącach z wyprzedzeniem) czy po 12 miesiacach (ok. 9)????

POZDRAWIAM

#154375  autor: Kaczy
 17 lut 2007, 23:25
Onyx-22 pisze:Bo mimo iż umowa była podpisana na 6 miesięcy to dodatkowe profity mają być przyznawane przez 12 miesięcy!!!
Hehe... widać nikt Ci tego nie wytłumaczył.
Będziesz mógł przedłużyć umowę po 6. miesiącach. Jeśli tego nie zrobisz profity z ANZ (np. dodatkowe minuty) będziesz miał jeszcze przez kolejne pół roku.

...::: Made for loneliness :::...

#154376  autor: homzik
 17 lut 2007, 23:26
D@rio pisze:nie da. Da się tylko wybrać całkiem nowy telefon, za same punkty 5Plus w ramach PWA, przedłużajać umowę.
a wiadomo ile kosztuja jakies telefony? choc domyslam sie, ze ceny kosmiczne...

--

Jakie profity mozna dostac przedluzajac umowe o 6 miesiecy bez telefonu?

#154389  autor: D@rio
 18 lut 2007, 00:02
homzik pisze:a wiadomo ile kosztuja jakies telefony? choc domyslam sie, ze ceny kosmiczne...
nie no, wtedy mowa o wartości punktowej. W walucie nic nie płacimy za telefon. Płacimy punktami. Szczerze powiedziawszy nie wiem, jak to się przedstawia ponieważ to system scoringowy Nam wylicza ile punktów, za co i przy jakiej taryfie.

Obrazek

#154390  autor: homzik
 18 lut 2007, 00:04
chodzilo mi o cene w punktach:)

#154391  autor: D@rio
 18 lut 2007, 00:07
homzik pisze:chodzilo mi o cene w punktach:)
zadzwoń na 26 26 - tam Ci podadzą. Ceny punktowej raczej nie można negocjować (to tak, wyprzedzam nstp. pytanie ;) ) .

Obrazek

#154415  autor: Rokko
 18 lut 2007, 08:01
D@rio, umowa PWA taka jak mowiles ma strone i nic w niej nie jest napisane na ten temat - musze ja dokladnie rozlozyc na czesci pierwsze i przeanalizowac dzisiaj wieczorem.Jutro podskocze tez do Salonu i porozmawiam z zaprzyjazniona konsultantka.

#154440  autor: Onyx-22
 18 lut 2007, 10:57
homzik, Ja przechodząc na taryfę Godziny 25, przy przedłużeniu umowy o 6 miesięcy wybrałem ofertę dodatkowych 40 minut do Plusa. O ile dobrze pamietam to mogłem wybrać zamiast tego 30 minut do wszystkich sieci lub 100 minut w ramach DWiW. Tyle pamiętam :)

POZDRAWIAM
  • Strona 49 z 147
  • 1
  • 47
  • 48
  • 49
  • 50
  • 51
  • 147
  • 1
  • 47
  • 48