• Wszystko, co dotyczy ofert abonamentowych operatorów.
Wszystko, co dotyczy ofert abonamentowych operatorów.
Regulamin forum: 
W tym dziale dyskutujemy o ofertach na ABONAMENT.

Uwaga! Jeżeli szukasz oferty dla siebie i nie wiesz, na którą się zdecydować - zadaj pytanie w dziale Jaką ofertę wybrać?
  • Strona 44 z 147
  • 1
  • 42
  • 43
  • 44
  • 45
  • 46
  • 147

#152074  autor: Rokko
 10 lut 2007, 21:05
Lepiej idz do Ery. 24 miesiace po 40 zl, to nie jest wiele.A pol miliona klientow to inna sprawa.Generalnie zamiast tego bardziej im sie kalkuluja klienci korporacyjni.

#152076  autor: giuseppe
 10 lut 2007, 21:10
a w P4 bedzie cos godnego uwagi? czy nie warto czekac?

[ Dodano: 2007-02-10, 22:08 ]
dzwonilem do plusa i to co mi zaproponowali:
6070
C300
E250 - 149
X510 - 1 zł
X520 - 49
X530 - 99
X680 - 99
k310i - 1 zł
k510i - 1 zl
Z300i - chyba 1 zl (mam watpliwosci bo tak napierd... ze ciezko bylo zrozumiec)
ale jak powiedzialem, ze raczej rozwiaze umowe to mu strach zajrzal w oczy i rzucil mi jakas promocja w twarz...
Co najlepiej wziac, zeby najkorzystniej sprzedac? (wiem, ze moze to nie ten dzial, ale...)

#152104  autor: Prometo
 10 lut 2007, 22:08
Rokko pisze:Generalnie zamiast tego bardziej im sie kalkuluja klienci korporacyjni
No dobra, ale ile mogą mieć tych klientów korporacyjnych. Sami klienci biznesowi nie stanowią źródła przychodu firmy.

Pozdrawiam - Prometo
http://www.forum-soccer.home.pl

#152156  autor: Rokko
 11 lut 2007, 08:11
Mysle, ze D@rio w tej materii moglby wiecej powiedziec.

#152164  autor: giuseppe
 11 lut 2007, 10:07
lool teraz sie zorientowalem, ze wszystkie ceny telefonow, ktore mi podal, sa dokadnie takie same jak w WIelkiej Wyprz... slabo

#152165  autor: D@rio
 11 lut 2007, 10:07
Prometo pisze:No dobra, ale ile mogą mieć tych klientów korporacyjnych. Sami klienci biznesowi nie stanowią źródła przychodu firmy.
60% dochodów Polkomtela stanowią klienci biznesowi. To chyba mówi samo za siebie. Polkomtel ma (nie)stety największą bazę klientów biznesowych z wszystkich operatorów.

Obrazek

#152167  autor: Rokko
 11 lut 2007, 10:22
giuseppe pisze:lool teraz sie zorientowalem, ze wszystkie ceny telefonow, ktore mi podal, sa dokadnie takie same jak w WIelkiej Wyprz... slabo
ale ty naprawde nie spodziewaj sie, ze ugrasz co sie wiecej.To jest wszystko co moze zaproponowac ci operator.Zreszta u innych przy takiej taryfie tez nie dostaniesz nic rewelacyjnego

#152174  autor: giuseppe
 11 lut 2007, 10:47
czyli nic z tego nie mam, ze jestem stalym klientem?... a Pan na moje pytanie co do telefonow powiedzial: "Mamy juz dla Pana specjalna oferte przygotowana" - i podal okreslony zakres telefonow - prosciej byloby gdyby powiedzial, prosze sobie zajrzec w telefony w Wielkiej Wyprz i se wybrac (tam jest wiekszy wybor niz z tego co on podal). Oczywiscie rozwiazanie umowy tez utrudnione, bo musze czekac do 9 marca (okres rozliczeniowy) + dodatkowe 30 dni czyli, z Era podpisze pewnie dopiero w kwietniu...
A pytenie: czy podczas 30dniowego okresu wymowieniowego place za ABO?

#152187  autor: gm
 11 lut 2007, 11:43
giuseppe pisze:czyli nic z tego nie mam, ze jestem stalym klientem?... a Pan na moje pytanie co do telefonow powiedzial: "Mamy juz dla Pana specjalna oferte przygotowana" - i podal okreslony zakres telefonow - prosciej byloby gdyby powiedzial, prosze sobie zajrzec w telefony w Wielkiej Wyprz i se wybrac (tam jest wiekszy wybor niz z tego co on podal). Oczywiscie rozwiazanie umowy tez utrudnione, bo musze czekac do 9 marca (okres rozliczeniowy) + dodatkowe 30 dni czyli, z Era podpisze pewnie dopiero w kwietniu...
A pytenie: czy podczas 30dniowego okresu wymowieniowego place za ABO?
Skoro umowa w Plusie kończy Ci się 9 marca to idź do punktu Plusa po 9 lutym, czyli już możesz ich odwiedzić i podpisz wypowiedzenie. Telefon wyłączą Ci 9 marca. W Erze już możesz kupić telefon z aktywacją, w Plusie za ostatni okres rozliczeniowy masz już abonament zapłacony z wyprzedzeniem.

Zamieniłem Nokię na SE i wróciłem do Nokii :-)

#152206  autor: giuseppe
 11 lut 2007, 12:33
umowa sie skonczyla 3 lutego juz, i teraz jade na warunkach ogolnych (10 smsow za darmo :D :D ), ale koles mi powiedzial, ze 30 dni wypowiedzeniowe zacznie sie z nowym okresem rozliczeniowym tj. od 9 marca. I co chodzi z ta zaplata z wyprzedzeniem? teraz, tego okresu ostaniego nie place? 100 %?

#152209  autor: gm
 11 lut 2007, 12:53
giuseppe pisze:umowa sie skonczyla 3 lutego juz, i teraz jade na warunkach ogolnych (10 smsow za darmo :D :D ), ale koles mi powiedzial, ze 30 dni wypowiedzeniowe zacznie sie z nowym okresem rozliczeniowym tj. od 9 marca. I co chodzi z ta zaplata z wyprzedzeniem? teraz, tego okresu ostaniego nie place? 100 %?
Zawsze opłatę za następny abonament do przodu masz zapłacony i dlatego 30 dni okresu wypowiedzenia. Jeżeli w tym czasie nie przekroczysz opłaty abonamentowej to powinienieś dostać ostatni rachunek 0 pln.

Zamieniłem Nokię na SE i wróciłem do Nokii :-)

#152210  autor: giuseppe
 11 lut 2007, 12:58
No dobra, czyli teraz powinienem dostac rachunek na 0 pln, ale rozpoczal sie kolejny okres, ktory skonczy sie 8 marca, i kolejny, ktory bedzie 30 dniowym okresem wypowiedzenia - place za to?

#152220  autor: miliard
 11 lut 2007, 13:27
Jeżeli masz okres rozliczeniowy od 9-go do 8-go to abo płacisz na bieżącej fakturze. Jeżeli jutro złożysz wypowiedzenie to dostaniesz jeszcze jedną fakturę z pełnym abonamentem od 9-go do deaktywacji. Potem dostaniesz fakturę z kwotą minusową. Fakturę z kwotą ZERO dostaniesz, jeżeli okres rezygnacji jest taki sam jak rozliczeniowy i nie przekroczyłeś pakietu.

Taka była procedura w 2005, kiedy coś tam deaktywowałem. Być może coś się zmieniło. Później będziesz musiał pisać o zwrot nadpłaty - na konto albo przekazem, albo na cel charytatywny.

#152306  autor: Rokko
 11 lut 2007, 16:12
czy Pismo o technicznej mozliwosci przejecia mojego numeru moge od Ery i Orange przedlozyc wraz z wypowiedzeniem umowy w Plusie, czy juz na tym etapie musze sie zdecydowac na konkretnie jedenego OPA?
Chcialbym miec mozliwosci alternatwynego wyboru. Do rozwiazania umowy mialo by dojsc dopiero 16 marca, czyli do tego czasu moga sie u obu operatorow pojawic nowe oferty, wtedy bym rozwazyl ktora ciekawsza.
No chyba ze sie Plus zreflektuje do tego czasu.

#152314  autor: giuseppe
 11 lut 2007, 16:44
w sumie troche tego nie rozumiem, czy nie mozna poprostu zerwac tej umowy natychimastowo? sa jakies kary za to, jesli tak to jakie?

#152316  autor: D@rio
 11 lut 2007, 16:51
giuseppe pisze:w sumie troche tego nie rozumiem, czy nie mozna poprostu zerwac tej umowy natychimastowo? sa jakies kary za to, jesli tak to jakie?
no nie można, bo regulamin mówi o 30 dniach wypowiedzenia i tego nie zmienisz.
Rokko pisze:czy Pismo o technicznej mozliwosci przejecia mojego numeru moge od Ery i Orange przedlozyc wraz z wypowiedzeniem umowy w Plusie, czy juz na tym etapie musze sie zdecydowac na konkretnie jedenego OPA?

MUSISZ się zdecydować na konkretnego, jednego operatora i ten dokument się przedkłada OBOWIĄZKOWO przy zerwaniu umowy z przeniesieniem numeru.
Rokko pisze:Chcialbym miec mozliwosci alternatwynego wyboru. Do rozwiazania umowy mialo by dojsc dopiero 16 marca, czyli do tego czasu moga sie u obu operatorow pojawic nowe oferty, wtedy bym rozwazyl ktora ciekawsza.
Niestety, nie możesz. Wyboru dokonujesz w tym momencie. Ponieważ, nowy operator musi też się niejako zająć sprawą przyjęcia ewentualnego numeru. W tym momencie, przy rejestracji nowej sprawy MNP jesteś już potencjalnym, pewnym klientem.

Ale, z tego co widzę, to masz dylematy - w takim razie proponuję wypowiedzieć normalnie umowę, jako rozwiązanie z wygaśnięciem numeru. Mniej roboty, a z tego co widzę nie masz ochoty zbytnio odchodzić od Plusa...a więc, to łatwiej będzie Ci wycofać. I wtedy, czekać na ruch Plusa.

Obrazek

#152318  autor: giuseppe
 11 lut 2007, 17:01
a jakbym przestal im placic? :lol:

#152325  autor: D@rio
 11 lut 2007, 17:19
giuseppe pisze:a jakbym przestal im placic?
to spróboj. Wtedy się przekonasz co się stanie.

Obrazek

#152333  autor: Rokko
 11 lut 2007, 18:07
Droga z wygasnieciem numeru nie wchodzi w rachube.Zalatwie jutro sprawy w Orange i zloze wypowiedzenie umowy w Plusie z opcja przeniesienia numeru do Orange.
Bede zabezpieczony w sytuacji kiedy Plus sie na mnie wypnie, za duzo zachodu byloby z nowym numerem.
Masz racje ze w kwestii odejscia do nowego OPA jestem niereformowalny, no ale niektorzy juz taka maja - kiedys rozmawialismy o tym. W poniedzialek wykonam kontrolny telefon do DOPL, bo moja konsultantka ma wrocic z urlopu.Zobaczymy co powie. Moze w koncu dojdzie dostawa. Oferta jest wazna do 28 lutego. Umowa rozwiazalaby sie w dniu 16 marca. Wypowiedzenie zawsze mozna wycofac - przynajmniej dodadza kilka darmowych minut, za wycofanie ;)
A koledze nie radze przestac placic - szybko chlopaki z firmy windykacyjnej sie pojawia - koszta przewyzsza kwote zobowiazan.

#152334  autor: D@rio
 11 lut 2007, 18:15
Rokko pisze:Droga z wygasnieciem numeru nie wchodzi w rachube.
jak chcesz zostać w Plusie to ta droga jest lepsza bo i tak wycofać możesz kiedy chcesz, a numer i tak jeśli mieliby wyłączyć to za 2 miesiące...także HoHoHo.
Rokko pisze:Bede zabezpieczony w sytuacji kiedy Plus sie na mnie wypnie, za duzo zachodu byloby z nowym numerem.
jeśli patrząc z tej strony to tak.
Rokko pisze:Umowa rozwiazalaby sie w dniu 16 marca.
nie. Rozwiązałaby się w dniu 16 Kwietnia.
Rokko pisze:Wypowiedzenie zawsze mozna wycofac - przynajmniej dodadza kilka darmowych minut, za wycofanie
tych minut nie dają za rozwiązanie umowy z przeniesieniem numeru. Dają je przy zwykłym wypowiedzeniu umowy.

Obrazek
  • Strona 44 z 147
  • 1
  • 42
  • 43
  • 44
  • 45
  • 46
  • 147
  • 1
  • 42
  • 43