• Wszystko, co dotyczy ofert abonamentowych operatorów.
Wszystko, co dotyczy ofert abonamentowych operatorów.
Regulamin forum: 
W tym dziale dyskutujemy o ofertach na ABONAMENT.

Uwaga! Jeżeli szukasz oferty dla siebie i nie wiesz, na którą się zdecydować - zadaj pytanie w dziale Jaką ofertę wybrać?
  • Strona 43 z 318
  • 1
  • 41
  • 42
  • 43
  • 44
  • 45
  • 318

#186876  autor: balrog
 27 maja 2007, 16:54
aaa, o te oferty chodziło :). Faktycznie, wszystkie się kończą 12.06.07r.
i wtedy Era może wprowadzić jakieś nowe cenniki dla przedłużających umowę z wymiana telefonu.
a więc cierpliwie poczekamy...

"Nigdy nie zapominajcie! Im wyżej wzlatujemy tym mniejsi wydajemy się tym co nie umieją latać."
Fryderyk Nietzsche

#186987  autor: maxbike
 27 maja 2007, 22:50
Macie racje, że Era może wprowadzić nowe cenniki, jednak wydaje mi się, że zarobek na telefonie biorąc go w salonie będzie na podobnym poziomie. Zarobek w sensie kupić i sprzedać. Szczerze wątpie żeby zgodzili się w moim przypadku na coś jeszcze...

#187187  autor: thane
 28 maja 2007, 17:11
maxbike pisze:nie byłbym sobą hdybym nie spróbował! Upierali się, że nie dadzą a jednak dali 375 punktów Era Premia. Czyli w sumie na 4 miesiące przed upływem dwóch lat dostałem: możliwość wymiany telefonu, 2 oferty za 33zł (upust 45%) i 375 punktów Era Premia. Dla jasnosci mamy w Erze 2 abonamenty, każdy po 40zł, średnia rachunków na dwa telefony około 80zł.
ale jak zrobiłeś że na 4 miesiące przed końcem dostałeś telefon? sam do nich zadzwoniłeś? czy w iboa się pojawiła taka opcja?

#187197  autor: balrog
 28 maja 2007, 17:33
thane pisze:ale jak zrobiłeś że na 4 miesiące przed końcem dostałeś telefon? sam do nich zadzwoniłeś? czy w iboa się pojawiła taka opcja?
u mnie, w iboa, pojawiła się opcja wymiany telefonu na cztery miesiące przed zakończeniem umowy. Po wysłaniu emaila, w którym pisałem że oferta mnie nie zadowala, dostałem odpowiedź i zeszli mi do ceny za pakiet 16,5zł. :D

"Nigdy nie zapominajcie! Im wyżej wzlatujemy tym mniejsi wydajemy się tym co nie umieją latać."
Fryderyk Nietzsche

#187239  autor: thane
 28 maja 2007, 19:35
napisałem maila z zapytaniem czy mi też umożliwią podpisanie aneksu szybciej niż dwa miesiące przed końcem umowy :mrgreen: zobaczymy co z tego wyjdzie...

#187262  autor: Prometo
 28 maja 2007, 20:44
To teraz już sam nie wiem co robić czy pisać do nich, czy dzwonić, bo jak się skończą promocyjne taryfy 12.06.2007 to może już nie być atrakcyjnych cen za pakiety i telefony.

Pozdrawiam - Prometo
http://www.forum-soccer.home.pl

#187273  autor: sabled
 28 maja 2007, 21:05
Prometo, ja bym do nich napisał. Zawsze będziesz miał potwierdzenie na piśmie że dostałeś taką ofertę i możesz powiedzieć że ją chcesz jeżeli zmienią się warunki. W co wątpie swoją drogą. Chociaż z drugiej strony ciężko będzie ich przekonać żeby dali Ci stare warunki...
P.S. Może na Telepolis pojawi się wcześniej informacja o nowej ofercie dla stałych 8)

#187274  autor: balrog
 28 maja 2007, 21:08
Prometo pisze:To teraz już sam nie wiem co robić czy pisać do nich, czy dzwonić, bo jak się skończą promocyjne taryfy 12.06.2007 to może już nie być atrakcyjnych cen za pakiety i telefony.
Nie daj się zwieść pokusom :P Przez 57 stron czytamy, że Era daje najlepsze oferty, dla podpisujących aneks, tuż przed wygaśnięciem umowy :wink: Gorzej na pewno nie będzie:) Uważam, że cierpliwe czekanie nam się opłaci :thumbup:

Fryderyk Nietzsche

#187297  autor: aga
 28 maja 2007, 22:21
Prometo pisze:To teraz już sam nie wiem co robić czy pisać do nich, czy dzwonić, bo jak się skończą promocyjne taryfy 12.06.2007 to może już nie być atrakcyjnych cen za pakiety i telefony.
Mnie na 2 numery umowa kończy się na początku września. Na jeden numer wzięłam przedłużenie, bo był potrzebny nam pilnie nowy telefon, a z drugim się na razie wstrzymuję. W czasie rozmowy konsultant powiedział, że na początku lipca pojawi się na koncie nowa atrakcyjniejsza oferta (z niższymi cenami telefonów). Nie spieszy mi się z przedłużaniem, więc poczekam sobie. W razie co będę ostro negocjować, bo mam u nich 5 numerów w abonamencie i 1 numer w TT.

#187760  autor: latarnik81
 30 maja 2007, 19:04
Przedłużyłem umowę z pakietem po 20 pln(głupek ze mnie, nie chciało mi się forum wcześniej czytać;/).Poczytałem forum i jak przyjechał kurier to odmówiłem przyjęcia...
Teraz będę walczył o pakiet za 16,5pln...I mam pytanie jak najlepiej to zrobić?

Zadzwonić do nich i pytać o lepszą ofertę czy poprosić o połączenie z działem utrzymania klienta strasząc rezygnacją?

Przypomnę tylko, że średnia rachunków z roku ponad 80pln i chce teraz wziąć 4 pakiety.

#187782  autor: Prometo
 30 maja 2007, 20:01
latarnik81, przypomnij mi kiedy kończy się Tobie umowa.

Pozdrawiam - Prometo

#187831  autor: latarnik81
 30 maja 2007, 21:49
20 lipca.

#187838  autor: sabled
 30 maja 2007, 21:55
latarnik81, nie strasz ich rozwiązaniem. Wszystko załatwisz spokojnie w dziale utrzymania klienta (połączą Cię w BOA). Jeżeli masz dobrze gadane to bez problemu będziesz miał 16,50 za pakiet. Jeżeli jednak tak nie jest, poproś znajomego z dobrą gadką by rozmawiał za Ciebie (on dzwoni i podaje się za Ciebie).

#187842  autor: Prometo
 30 maja 2007, 22:01
latarnik81, ja na Twoim miejscu zaczekałbym aż wróci do nich przesyłka, której nie odebrałeś. Będą dzwonić i pytać się co Ci nie pasowało. Do 20 lipca jest dużo czasu. Ale gdyby nie zadzwonili przed 20 czerwca i chciałbyś wypowiedzieć umowę pamiętaj, że musisz to zrobić 30 dni wcześniej przed końcem umowy. Tak jak już napisałem poczekaj cierpliwie.

Pozdrawiam - Prometo

#187858  autor: przemek910
 30 maja 2007, 22:43
Prometo pisze:Będą dzwonić i pytać się co Ci nie pasowało.
tylko czasem nie powiedz im, że wyczytałeś, że możesz mieć 16.5 za pakiet!
Powiedz, ze sie rozmysliles i tyle...

Im więcej wykrzykników na końcu posta, tym głupsza osoba pisząca...

#188044  autor: elrond
 31 maja 2007, 17:34
Mam taką nowinę, pewnie już czytaliście, ale PLAY od dziś oferuje abonament za jedynie 30 zł (pakiet złotówek - 40 zł do wykorzystania). Przeliczyłem i wychodzi ponad 80 minut lub 266 smsów! i do tego np. Z400 za symboliczne 100zł.
No ale to temat o Erze, wiec do rzeczy; myśle że to bardzo dobra karta przetargowa jeśli chodzi o negocjację oferty. Abonament 30-złotowy jest bardzo popularny, a teraz, w Play, bardzo korzystny, wiec kierując sie logiką, albo "trójca" zajdzie z cen, albo teraz już tłumy ruszą z wnioskami o przeniesienie. Dla mnie taki abo jest wprost wymarzony i gdyby nie to że w 50-tysięcznym mieście obok którego mieszkam nie ma salonu, poważnie myślałbym o przeniesienuiu... Takie moje zdanie, a co wy na to?

#188393  autor: malyniak
 01 cze 2007, 18:36
Witam

Moje pytanie bedzie trochę złożone :wink: Otóż obecnie posiadam 2 oferty uniwersalne za 40zł i dodatkowo na 10. urodziny wziąłem ofertę taniej w sieci za 10zł. Zasadniczo nie przekraczam więc 50zł, chyba że dzwonię na pocztę albo wysyłam smsa premium. Umowa kończy się 20.09
100 minut z "taniej w sieci" pochłania mi niemal w całości jeden numer stacjonarny (w zasadzie wygodniej byłoby mi dzwonić do tej osoby na komórkę (orange) ale na stacjonarny jest taniej), pozostałe moje rozmowy są po równo do wszystkich sieci.
Równocześnie jestem użytkownikiem iplusa w wersji za 60zł. Umowa na niego kończy mi się w kwietniu. Jako że z netem łącze się przez komórkę, bardzo chciałbym mieć "normalny telefon" i internet na jednej karcie sim (przy czym warunki brzegowe dla internetu to min 1 GB limitu i max 60zł do płacenia czyli nie gorzej mam obecnie). Z tego co wiem takie udogodnienie oferuje jedynie Plus (jeśli jest inaczej, proszę o wyprowadzenie mnie z błędu). Mam więc następujące pytania:
-Co może zaoferować mi era? Tzn. standrardową ofertę znam, ale ile można "utargować"? Jeśli chodzi o telefon to N6680 w zasadzie mi wystarcza, więc jeśli brałbym telefon to na sprzedaż, chyba że byłoby coś fajnego z edgem, 3G i dobrą jakością muzyki
-Na ile gorsza (przy moich rozmowach) będzie oferta plusa, gdybym chciał przejść do nich?
I jeszcze pytanie offtopowe: czy w przypadku przejścia do plusa lepiej brać Kubalę i dopiero potem włączyć internet? Z tego co widziałem promocja "internet w twoim telefonie dla ciebie" jest dosyć słaba.

Pozdrawiam i z góry dziękuję za wszystkie odpowiedzi.

#188398  autor: Kaczy
 01 cze 2007, 18:59
malyniak pisze:czy w przypadku przejścia do plusa lepiej brać Kubalę i dopiero potem włączyć internet? Z tego co widziałem promocja "internet w twoim telefonie dla ciebie" jest dosyć słaba.
Zdecydowanie Kubala. Internet w Twoim telefonie dawno nie był uaktualniany i ceny za telefon są dość wysokie (np. E50 w abo za 110 zł).

Poza tym Internet w Twoim telefonie zobowiązuje Cię do 24 miesieczego korzystania z iPlusa.
Jedynym plusem Int. w Twoim telefonie jest większy wybór słuchawek :D

...::: Made for loneliness :::...

#188701  autor: tejerek
 02 cze 2007, 16:56
Czy ktoś z was wynegocjował przy przedłużaniu umowy np. przydzielenie statusu Era Premia Gold? Chodzi mi o abonament niższy niż 200zł.

Pozdrawiam wszystkich...

#188719  autor: D@rio
 02 cze 2007, 18:14
tejerek pisze:Czy ktoś z was wynegocjował przy przedłużaniu umowy np. przydzielenie statusu Era Premia Gold? Chodzi mi o abonament niższy niż 200zł.
tego nie można negocjować. Oni sami to przydzielają. Aha - rachunki muszą być min. 300 PLN/msc.

Obrazek
  • Strona 43 z 318
  • 1
  • 41
  • 42
  • 43
  • 44
  • 45
  • 318
  • 1
  • 41
  • 42