• Wszystko, co dotyczy ofert abonamentowych operatorów.
Wszystko, co dotyczy ofert abonamentowych operatorów.
Regulamin forum: 
W tym dziale dyskutujemy o ofertach na ABONAMENT.

Uwaga! Jeżeli szukasz oferty dla siebie i nie wiesz, na którą się zdecydować - zadaj pytanie w dziale Jaką ofertę wybrać?
  • Strona 5 z 131
  • 1
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • 131

#165731  autor: AdrianoVU
 24 mar 2007, 14:47
Witam!
W tej chwili jestem 3,5 roku w Orange (abo firmowy) i ostatnio dzwoniła do mnie babka z salonu Orange w sprawie przedłużenia umowy (da się już pół roku przed końcem poprzedniej). Więc poszedłem do salonu(innego - miałem bliżej), coby się wywiedzieć, co i jak...
Więc mam 2 numery w abonamencie Nowa Idea dla Firm, z czego 1 to:
NIdF 50 + Tanie Połączenia (2,44/m-c) i 1 Darmowy numer (6,10/m-c) - średnia rachunków ok. 100 zł (z okresu całej umowy), konsultant zaproponował mi na ten numer cóś takiego: telefon K750i (podoba mnie się, to ten bym wybierał) za 1,22, do tego zmiana planu na Orange dla Firm 80 i 40% rabatu na abonament przez 1 rok.
Dla drugiego n-ru sytuacja przedstawia się tak:
NIdF 25 + Tanie Połączenia (2,44/m-c) i 3 darmowe n-ry (18,30/m-c) - średnia rachunków również ok. 100 zł, propozycja konsultanta: SE k750i (dla dziewczyny :) ) za 51,78 (kilka punktów Profit poleci ;) ), zmiana planu na Orange dla Firm 40, no i to wszystko.

Na obydwa numery umowa kończy się pod koniec lipca, ale mój obecny telefon już w rozsypce lekkiej, no i coś nowego, lepszego to zawsze coś ;)
Chciałbym zmienić telefon zaraz po Wielkanocy (mamuśka przyjeżdża z Niemiec, a umowa jest na nią...).

I teraz pytanie: jaka jest szansa, że Oranżada zaproponuje mi w tym czasie coś lepszego czy to już wszystko, co mogę "wydębić"? Czy dopiero na sam koniec umowy proponują jakieś extrasy?
Jak Wam (ludziom z abo firmowym) szło targowanie się i na co szczególnie kłaść nacisk: staż, średnią rachunków, czy może coś innego?

Z góry dzięki za wszelkie przydatne informacje i komentarze.

Pozdrawiam
Adriano

#165835  autor: krzyno
 24 mar 2007, 17:55
AdrianoVU,

a z kąd dzwoniła pani, czy to czasem nie z punktu dilerskiego ?
Jeżeli tak to dzwoń do propozycji i z nimi rozmawiaj, a potem idź do salonu firmowego i tam się dowiedz co i jak. Małe punkty dilerskie mają najmniej do zaoferowania, bajerami są u nich nieraz jakieś zestawy słuchawkowe, kabury itp.
Ja na twoim miejscu telefon kupił bym na raty np. w MM lub EURO RTV AGD, a umowę przedłużyłbym na 12 miesięcy z usługami, taka opcja (jak będziesz dobrze rozmawiał) może wyjść znacznie korzystniej, tylko nie zgadzaj się na przedstawioną ofertę przy pierwszej rozmowie :wink:

#165907  autor: PingNoMore
 24 mar 2007, 20:11
Czego można się spodziewać przy przedłużeniu umowy. Obecnie mam kwotę deklarowaną 125 zł, a średnia kwota rachunków to około 135 zł. Co można dostać przy przedłużeniu umowy na 12 m-cy? Narazie pytam z czystej ciekawości bo umowę mogę przedłużyć dopiero w lutym :)

#165916  autor: krzyno
 24 mar 2007, 20:20
PingNoMore pisze:Narazie pytam z czystej ciekawości bo umowę mogę przedłużyć dopiero w lutym
:shock: a to żart jest, czy pomyliłeś się w miesiącach ?

#165944  autor: D@rio
 24 mar 2007, 20:54
krzyno pisze:
a to żart jest, czy pomyliłeś się w miesiącach ?
luty 2008r.

Obrazek

#165949  autor: PingNoMore
 24 mar 2007, 21:06
D@rio pisze:
krzyno pisze:
luty 2008r.
Hłe hłe hłe, umowę mogę przedłużyć w lutym 2008 r.

#165950  autor: krzyno
 24 mar 2007, 21:07
D@rio pisze:
krzyno pisze:
luty 2008r.
czyli dopiero za jakieś 9 miesięcy ofertę zbudują, a do tego czasu to wiele może się zmienić w ofercie i cenniku. Teraz trudno rokować co propozycja orange będzie miała do zaproponowania.

#165964  autor: AdrianoVU
 24 mar 2007, 21:49
krzyno, dzwoniła babka z punktu dilerskiego z miasteczka niedaleko wioski, w której mieszkam, ale ja przeszedłem się do salonu firmowego Orange w Opolu i tam dostałem taką propozycję jak napisałem.
Na raty w MM czy gdzieś nie bardzo mam szanse, bo w tej chwili mam umowę o pracę do końca kwietnia, a mamuśka zawiesiła działalność i w Niemczech pracuje.
Poza tym z tego, co się orientuję, to K750i ma już w zestawie zestaw słuchawkowy i kartę 64 MB (pracuję w serwisie w sklepie komputerowym, więc większą kartę mogę kupić w cenie prawie że hurtowej :) ). Ogólnie jestem zdecydowany na telefon z Propozycji, oczywiście 2x k750i bądź ew. na numerze z większym abo. coś lepszego lub jakieś dodatkowe usługi.
Tyle, że nie wiem, czy jeszcze da się coś wytargować dodatkowo :)

PS: salon "wizytowałem" kilka dni przed startem Playa... Może będzie miało to jakiś wpływ na ew. następne propozycje... Może spróbuję wytargować rabat na abo. przez cały okres trwania umowy (może mniejszy, np. 30%)

#165968  autor: krzyno
 24 mar 2007, 22:04
AdrianoVU,

przekonywać Cię nie będę do zakupu fonów poza siecią orange, wiadomo nikt nie lubi płacić normalnej ceny za fon. Ja jednak nie lubię przedłużać umowy na 24 miesiące, 12 to już jest sporo :wink: no ale za coś te usługi jednak muszą dać :wink: Już tu gdzieś pisałem i przekonywałem szybką kalkulacją do oferty na rok bez fonu, a z usługami. Tak dla przypomnienia wcześniej wkleiłem opis oferty z usługami dodatkowymi jaką udało mi się otrzymać przy przedłużeniu na rok, może się jednak zastanowisz. Dwa lata to szmat czasu, wiele się może wydarzyć :wink:

#166188  autor: OSTATNI MOHIKANIN
 25 mar 2007, 13:19
Witam wszystkich :D .... Na początku małe sprostowanie OSTATNI MOHIKANIN. Nie wiem skąd taki błąd, występuje tutaj limit?

Wracając do tematu. Niebawem kończy mi się umowa( 31 maja) z ORANGE jestem z nimi już 4 lata. Kwota deklarowana to 100 zł + 3 darmowe numery jeszcze bez limitu oraz 4306 punktów PROFIT. Moje pytanie brzmi, czy ktos przedłużał umowę z ORANGE w NOWYM PLANIE? Jakie bonusy otrzymał co udało mu sie wynegocjować? Dodam jeszzce, ze rachunki płacę w wysokości 150-190 zł. W PLAYU za podobny abonament mam 306 min do wszystkich a jak dołożę 50 zł to będę miał 612 min. Prosze o wszelkie informacje i wskazówki jestem otwarty na pomoc z wazsej strony :wink: .

Pozdrawiam wszystkich serdecznie

#166252  autor: krzyno
 25 mar 2007, 16:00
OSTATNI MOHIKAN,

a chcesz przełużyć umowę z orange czy porównać oferty, bo jeżeli masz 3 darmowe nr-y to chyba dzwonisz na nie a play Ci tego nie da (narazie).
Następne pytanie to czy dzwonisz więcej w sieci czy poza (podaj w %) ? to ułatwia uruchomienie usług zmniejszających koszty :wink:
Idąc dalej, jaka umowa Cię interesuje na rok z usługami, czy z telefonem na 24 lub 30 miesięcy ?

PS
Tak na marginesie widzę, że jesteś z wrocka :D odezwij się do mnie na priw, może Ci jakoś pomogę :wink:

#166500  autor: dziedziel
 25 mar 2007, 23:05
Wiec tak:
Mój tata ma jeden telefon w firma 200 w orange, chce przejść do nowy orange dla firm 160zł i wziąć przy tym telefon E50, która jak bym podpisywał nową umowę kosztuje 1zł przy tym abo. Natomiast przy przedłużaniu chcą za nią ponad 500zł, jak to możliwe ?? byłem w salonie i dzwoniłem na infolinie wszędzie tak samo mówią :? Dlaczego tak jest?? Czy można coś tym zrobić ??

PS: Chyba przejde do play, dużo lepsza oferta i n73 za 300zł ;-)

Pozdrawiam Dziedziel

#166623  autor: MADMAX
 26 mar 2007, 13:16
Opportunist pisze:Może nie jakieś rarytasy, no ale... telefon LGU8210 za złotówkę w abonamencie za 40zł na 30 miesięcy( długość umowy trochę mnie przeraża) + rabat przez 3 miesiące na darmowy numer
No faktycznie, szału nie ma :D
Ile minut dodatkowo wywalczyłeś na te 30 miechów? :shock:

Pozdrawiam

#166654  autor: Opportunist
 26 mar 2007, 14:59
CYBER pisze:
Opportunist pisze:Może nie jakieś rarytasy, no ale... telefon LGU8210 za złotówkę w abonamencie za 40zł na 30 miesięcy( długość umowy trochę mnie przeraża) + rabat przez 3 miesiące na darmowy numer
No faktycznie, szału nie ma :D
Ile minut dodatkowo wywalczyłeś na te 30 miechów? :shock:
Yyyy... zero? :D Zależało mi głownie natelefonie i jakby nie patrzeć to w cenniku widnieje 249zł...

Obrazek

#166941  autor: MADMAX
 27 mar 2007, 09:47
Witam ponownie :)

Włąśnie dostałem odpowiedź na moją kontrpropozycję dla przedłużenia umowy w 50-złotowym abonamencie.
Przypomnę może moją "zachciankę" ;)
* Umowa 12 m-cy
* Bez nowego telefonu
* Abo 50zł
* 50% więcej przez 12 m-cy
* 100% taniej (czyli bezpłatnie) 1 darmowy numer do sieci przez 12 m-cy ( krócej zwyczajnie mi się nie kalkuluje, nie zamierzam nagle ograniczać się w rozmowach z owym "darmowym numerem" po 3, 6 czy 9 miesiącach).
Odpowiedź Orange:
Dziękujemy za ponowny kontakt.

Z przykrością przyjęliśmy informację, że zaproponowana oferta nie spełnia Pana oczekiwań. Niestety z uwagi na to, że składniki oferty uzależnione są m.in. od wysokości planu taryfowego, średniej rachunków i stażu Klienta w sieci, nie możemy aktualnie przedstawić Panu innej oferty niż przedstawiona w naszej ostatniej korespondencji z dnia 13 marca 2007 roku.

Możemy zaproponować usługę

- 100% taniej 3 Wybrane Numery oraz Weekendy przez 3 miesiące lub
- 70% taniej 3 Wybrane Numery oraz Weekendy przez 6 miesięcy

Mamy nadzieję, że powyższe wyjaśnienia będą wystarczające. Liczymy na pozytywną współpracę.
Nie ukrywam, malizna :smt011
MISSION FAILED droga "pomarańczko" ;)

Tak więc będę musiał po ponad 4 latach zrezygnować z usług sieci Orange. :smt006
Na koniec dodam, że kontakt był miły :)

I tym pozytywnym akcentem kończę w tym temacie :)

Pozdrawiam

#167692  autor: dziedziel
 28 mar 2007, 22:19
CYBER, tak jak ja przechodzisz do play/??

Pozdrawiam Dziedziel

#167700  autor: MADMAX
 28 mar 2007, 22:39
dziedziel pisze:CYBER, tak jak ja przechodzisz do play/??
Raczej do ERY o ile nie zniechęci mnie ichnia obsługa bo pod tym względem wiele mogą się uczyć od konsultantów Orange.
ERA daje na początku 105 minut miesięcznie i 1 darmowy numer w sieci (2000 minut) już w abonamencie 50-złotowym.
Niestety Orange co najwyżej może pod względem ofertowym oglądać plecy konkurencji zostając daaaleko w tyle ;)
Niestety albo i stety moja ostateczna decyzja będzie uzależniona od tego czy ERA w pewnej sprawie pójdzie mi na rękę czy nie.

Pozdrawiam

#168335  autor: Kasztan
 30 mar 2007, 22:01
Racja! PROPOZYCJA jest traktowana raczej jak kula u nogi:D proponuja chyba z czystej zasady. MI teraz przedstawili propozycje to nie wiem czy sie smiac czy plakac:D otoz : Nowa idea dla firm 100 = rachunki miesieczne 100-120zl staz w sieci 8lat!!! u mnie w rachube wchodzi nowy telefon bo poprzedni po 1,5roku zaniemogl ( SE k700i i jego kochany dżojstik;)) upatrzylem sobie nokie e50- podoba mi sie i tyle:D chcialem zmienic tez abo na orange dla firm 80 czy jakos tak i tu sluchajcie: CENA E50 troche ponad 300zl bez odejmowania puntow z profitu!!! a przypomne ze ten telefon w nowej aktywacji przez neta z ich stronki kosztuje 120zl i do tego otrzymuje sie podowojone minuty do orange, gdzie mi pozatym nic nie oferowali przy przedluzeniu umowy.

Wniosek jest tylko jeden. Chyba powiem do widzenia. Jedyna rzecz ktora trzyma mnie w Orange to ze ok 80% rozmow wykonuje w sieci...

#168362  autor: Bobb
 30 mar 2007, 23:10
Kasztan pisze:Racja! PROPOZYCJA jest traktowana raczej jak kula u nogi:D proponuja chyba z czystej zasady. MI teraz przedstawili propozycje to nie wiem czy sie smiac czy plakac:D otoz : Nowa idea dla firm 100 = rachunki miesieczne 100-120zl staz w sieci 8lat!!! u mnie w rachube wchodzi nowy telefon bo poprzedni po 1,5roku zaniemogl ( SE k700i i jego kochany dżojstik;)) upatrzylem sobie nokie e50- podoba mi sie i tyle:D chcialem zmienic tez abo na orange dla firm 80 czy jakos tak i tu sluchajcie: CENA E50 troche ponad 300zl bez odejmowania puntow z profitu!!! a przypomne ze ten telefon w nowej aktywacji przez neta z ich stronki kosztuje 120zl i do tego otrzymuje sie podowojone minuty do orange, gdzie mi pozatym nic nie oferowali przy przedluzeniu umowy.

Wniosek jest tylko jeden. Chyba powiem do widzenia. Jedyna rzecz ktora trzyma mnie w Orange to ze ok 80% rozmow wykonuje w sieci...
Jedno Ci powiem. TARGUJ SIE!!!

Allways look at the bright side of life :D

Najlepsze TAPETY w sieci www.tapetki.bo.pl

#168515  autor: Kasztan
 31 mar 2007, 13:31
mowie im czego oczekuje ( teleon za np 1zl plus to wszystko co daja przy nowej aktywacji + jakis bonus za te 8 lat pakiet sms czy jakies znizki na uslugi) ale podobno ich system nie oferuje nic wiecej (sciema pewnie) poki co do maja jestem obowiazany umowa, wiec pewnie potem beda bardziej na mnie uwazac. Ale im pozniej tym bardzirj sie do nich zniechecam. Czekam na ruch Orange i konkurencji po wejsciu P4 na rynek, bo ceny musza pojsc w dol nie oszukujmy sie;)
  • Strona 5 z 131
  • 1
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • 131
  • 1
  • 3
  • 4
  • 5