• Wszystko, co dotyczy ofert abonamentowych operatorów.
Wszystko, co dotyczy ofert abonamentowych operatorów.
Regulamin forum: 
W tym dziale dyskutujemy o ofertach na ABONAMENT.

Uwaga! Jeżeli szukasz oferty dla siebie i nie wiesz, na którą się zdecydować - zadaj pytanie w dziale Jaką ofertę wybrać?

#120514  autor: D@rio
 04 lis 2006, 00:10
gomez1982 pisze:Jestem zdecydowany na Plusa na 90% reszta to właśnie takie wachania się czy dobrze zrobie ale w sumie tak czekać bo póżniej może być taniej i lepiej to może nie mieć końca.Ale to chyba normalne człowiek się wacha bo chce wybrać dla siebie jak najlepiej.
ta ;) wlasnie widze ;) wiesz, tak mozna czekac w nieskonczonosc. A przypominam Ci, ze w lutym wejdzie P4, w 2007r. jest planowany start 2 - 3 MVNO :P ;)

Obrazek

#120548  autor: Rokko
 04 lis 2006, 07:41
No ale przyznam, ze oferta przedluzenia umowy na 6 miesiecy z dodatkami na 12 jest ciekawa, w zadnej sieci tego jeszcze nie ma. Szkoda ze nie wiadomo kiedy sie pojawi nastepna oferta, czy po 6 czy po 12. Widze ze Plus jednak powoli (podkreslam powoli ;) ) zaczyna zauwazac stalych klientow.

#120558  autor: sapv
 04 lis 2006, 09:47
Rokko pisze:No ale przyznam, ze oferta przedluzenia umowy na 6 miesiecy z dodatkami na 12 jest ciekawa, w zadnej sieci tego jeszcze nie ma. Szkoda ze nie wiadomo kiedy sie pojawi nastepna oferta, czy po 6 czy po 12. Widze ze Plus jednak powoli (podkreslam powoli ;) ) zaczyna zauwazac stalych klientow.
z tego co widze to na 99% po 6 miesiącach przysługuje nowa oferta.

#120559  autor: tymis
 04 lis 2006, 09:53
sapv pisze:na 99% po 6 miesiącach przysługuje nowa oferta
Ale po skorzystaniu z nowej oferty po 6 miesiącach abonent pewnie traci dotychczasowe przywileje. A nowa oferta wcale nie musi być lepsza od bieżacej...

Każda sieć ma plusy i minusy, chodzi o to, żeby te plusy nie przesłoniły minusów...

#120560  autor: sapv
 04 lis 2006, 09:58
tymis pisze:
sapv pisze:na 99% po 6 miesiącach przysługuje nowa oferta
Ale po skorzystaniu z nowej oferty po 6 miesiącach abonent pewnie traci dotychczasowe przywileje. A nowa oferta wcale nie musi być lepsza od bieżacej...
no to poczeka kolejne 6 miesięcy bo i tak będzie miał pakiet minut. W sumie fajna rzecz jak się czeka aż padnie telefon albo jak wyczekujemy jakiejś promocji lub/i czekamy na niedostępny telefon.

#120565  autor: tymis
 04 lis 2006, 10:06
sapv pisze:no to poczeka kolejne 6 miesięcy bo i tak będzie miał pakiet minut
Właśnie jak czytam to odnoszę wrażenie, że ludzie mimo, że mają ofertę na 12 m-cy to koniecznie muszą poznać nową po upływie okresu zobowiązania jakby w niej było nie wiadomo co. Nie zdziwiłbym się gdyby ta nowa pferta była taka sama (po co więc podpisywać nowe zobowiązanie) albo gorsza jak to często teraz ma miejsce po upływie umowy na 12 m-cy (umowa bez telefonu).

Każda sieć ma plusy i minusy, chodzi o to, żeby te plusy nie przesłoniły minusów...

#120566  autor: sapv
 04 lis 2006, 10:15
tymis pisze:
sapv pisze:no to poczeka kolejne 6 miesięcy bo i tak będzie miał pakiet minut
Właśnie jak czytam to odnoszę wrażenie, że ludzie mimo, że mają ofertę na 12 m-cy to koniecznie muszą poznać nową po upływie okresu zobowiązania jakby w niej było nie wiadomo co. Nie zdziwiłbym się gdyby ta nowa pferta była taka sama (po co więc podpisywać nowe zobowiązanie) albo gorsza jak to często teraz ma miejsce po upływie umowy na 12 m-cy (umowa bez telefonu).
Nie bardzo rozumiem - jak dla mnie plusy oferty są oczywiste tj.
- krótki okres karencji umowy czytaj: wolność wyboru operatora
- możliwość zmian taryfy na nowe (także niższe) co 6 miesięcy bezpłatnie w nowym planie taryfowym
- mozliwość szybkiej wymiany telefonu na nowy np. jak sie choćby uszkodzi czy zgubi

Co do oferty to pewne jest że pakiet minut s6 będzie mniejszy niż s12 czy s18. Pewnie przelicznik typu 80-100-120

#120571  autor: tymis
 04 lis 2006, 10:22
Całkowicie się zgadzam :)
Chodziło mi o to, że ludzie takie rozwiązania traktują wyłącznie jako możliwość zyskania bonusu minutowego nie patrząc w ogóle na inne zalety o których piszesz.

#120583  autor: Rokko
 04 lis 2006, 11:30
Ciekawa oferta, w sumie najpierw musimy poznac dokladny regulamin. Ja zgadzam sie z tym co sapv na pisal, ludzie nie widza tych dodatkowych bonusow takiego rozwiazania. Mnie cieszy to ze cos sie zaczyna dziac na skostnialym rynku ANU i PWA.

#120702  autor: D@rio
 04 lis 2006, 16:08
Rokko pisze:nastepna oferta, czy po 6 czy po 12.
IMHO - po 12 miesiącach...
sapv pisze:no to poczeka kolejne 6 miesięcy bo i tak będzie miał pakiet minut. W sumie fajna rzecz jak się czeka aż padnie telefon albo jak wyczekujemy jakiejś promocji lub/i czekamy na niedostępny telefon.
he? jaki telefon? przeciez to oferta ANZ/ANU.

Obrazek

#120747  autor: sapv
 04 lis 2006, 18:30
D@rio pisze:
sapv pisze:no to poczeka kolejne 6 miesięcy bo i tak będzie miał pakiet minut. W sumie fajna rzecz jak się czeka aż padnie telefon albo jak wyczekujemy jakiejś promocji lub/i czekamy na niedostępny telefon.
he? jaki telefon? przeciez to oferta ANZ/ANU.
No chyba trzeba miec terminal zeby rozmawiać. Wiec jak ktos podpisuje anz na 6 miechów i po jakiemś czasie cos sie stanie z telefonem to za niedługo moze dostać nowy bo ma krótki okres karencji.

#121501  autor: gomez1982
 06 lis 2006, 18:24
Można zamknąć temat dzięki za pomoc zdecydowałem się na Plusa i naprawde jestem mile zaskoczony szybkością aktywacji konta oraz miłą obsługą.Oraz bardzo seksownym głosem pani w BOK'u :P .

#121506  autor: D@rio
 06 lis 2006, 18:42
gomez1982 pisze:i naprawde jestem mile zaskoczony szybkością aktywacji konta oraz miłą obsługą.Oraz bardzo seksownym głosem pani w BOK'u .
jak ja bym tylko na to patrzał to pewnie otumaniony feromonami konsultantek miałbym już na swoim koncie z 10 aktywacji, hehe ;)

Obrazek

#121613  autor: kadent
 06 lis 2006, 22:19
Ja podejdę jutro do salonu Plusa i zobaczą co mają do zaoferowania. Dla przykładu mogę pokazać kilka ostatnich rachunków by wybrać najlepszy abonament.
W Orange, jak pisałem, dostałem w piątek ofertę od lokalnego przedstawiciela i dzisiaj gdy zadzwoniłem do Propozycji posłuchać tego co też mogą mi zaoferować okazało się iż mój numer tel został już zablokowany przez konsultanta i pan z infolinii nic mi nie powie :D :D
Pozdrawiam

PS.
Ostatnio byłem bardzo przekonany do porzucenia Orange na rzecz Plusa. W sumie to dwa służbowe telefony i dość wysokie rachunki :). Dziś nie jestem tak przekonany i porównam obie kalkulacje i zobaczę co wyjdzie. Jedno plus ma lepsze od Orange: BOK.

#121626  autor: Rokko
 06 lis 2006, 23:17
Dostaniesz to co w aktualnej promocji plus bonus za przejscie z innej sieci. na za wiele ponad to co w ofercie standardowej nie masz co liczyc.

#121719  autor: sapv
 07 lis 2006, 15:48
D@rio pisze:
Rokko pisze:nastepna oferta, czy po 6 czy po 12.
IMHO - po 12 miesiącach...
IMVHO po 6 miesiącach bo widze umowę. Co do ciekawostek to nie bardzo rozumiem czemu pakiety minut s6 i s12 są idealnie takie same. :shock:

#123371  autor: kadent
 12 lis 2006, 20:52
Zostałem w Orange z nowym telefonem: SE P990i Oferta była bardzo dobra i mogłem wykorzystać punkty które kilka lat gromadziłem.

Pozdrawiam
kadent

#123457  autor: D@rio
 13 lis 2006, 00:58
kadent, ile dałeś za te cacko i przy jakiej taryfie? ;)

Obrazek