• Wszystko, co dotyczy ofert abonamentowych operatorów.
Wszystko, co dotyczy ofert abonamentowych operatorów.
Regulamin forum: 
W tym dziale dyskutujemy o ofertach na ABONAMENT.

Uwaga! Jeżeli szukasz oferty dla siebie i nie wiesz, na którą się zdecydować - zadaj pytanie w dziale Jaką ofertę wybrać?
  • Strona 40 z 147
  • 1
  • 38
  • 39
  • 40
  • 41
  • 42
  • 147

#148267  autor: D@rio
 31 sty 2007, 20:10
Rokko pisze:pozostaje mi czekac na odpowiedz z DOPL
możesz ich zapytać kiedy może być dostawa w/w modelu telefonu. Powinni Ci podać orientacyjną datę.

Obrazek

#148292  autor: Rokko
 31 sty 2007, 21:12
Wiesz jak to jest. Konsultantka z DOPL powiedziala, ze do konca tego tygodnia. Z salonu powiedziala, ze na poczatku przyszlego. Wole w salonie - przynajmniej mila obsluga (Calkiem ladne dziewcze ;) ), po za tym przy kurierze sobie nie przeczytam dokladnie umowy i nie wybiore oferty dodatkowej, ja bede musial zdeklarowac w rozmowie przez telefon - no i wole placic karta.

#148298  autor: D@rio
 31 sty 2007, 21:17
Rokko pisze:po za tym przy kurierze sobie nie przeczytam dokladnie umowy i nie wybiore oferty dodatkowej, ja bede musial zdeklarowac w rozmowie przez telefon - no i wole placic karta.
przeczytasz. Kurier przychodzi do domu, daje Ci czas na przeczytanie. Zresztą, tam i tak nie ma czytać. Każdemu przysyłąją to samo bo PWA jest tak naprawdę jednakowe tylko będziesz miał inną cenę na fakturze telefonu.

Ofertę dodatkową wybierasz w rozmowie telefonicznej, i ona jest aktywowana. Natomiast, nie jest ona wpisywana do umowy PWA.

Aha i jeszcze jedno, ważne - jak dzwonisz po salonach i pytasz o dostępność Nokii 6280 to zaznacz że chodzi o Nokię 6280 PWA. To jest bardzo ważne ponieważ terminale do PWA mają inne kody towarowe niż na sprzedaż dla nowych aktywacji, stąd może być tak że np. dla PWA jest terminal, a do tzw. ABO nie ma, i na odwrót. Pamiętaj o tym.

Obrazek

#148305  autor: Kaczy
 31 sty 2007, 21:24
D@rio pisze:to zaznacz że chodzi o Nokię 6280 PWA. To jest bardzo ważne ponieważ terminale do PWA mają inne kody towarowe niż na sprzedaż dla nowych aktywacji, stąd może być tak że np. dla PWA jest terminal, a do tzw. ABO nie ma, i na odwrót. Pamiętaj o tym.
Yyy...?? :shock: :shock:
Gdzie o tym usłyszałeś?

Pierwszy raz słyszę o takich rzeczach. Telefon to telefon. Ma simlocka, IMEI i nigdzie nie ma zaznaczonego, że to do PWA czy ABO.

Czasami konsultanci, pracownicy wkręcają takie bajki, bo zależy im na nowych aktywacjach. Większy nacisk jest kładziony na nową aktywację niż na PWA.

...::: Made for loneliness :::...

#148306  autor: Rokko
 31 sty 2007, 21:25
dzieki za podpowiedz. O fakcie przypisywania osobnych kodow do roznego rodzaju ofert nie mialem zielonego pojecia i domyslam sie, ze wielu pracownikow salonu nie ma na ten temat pojecia.

#148309  autor: D@rio
 31 sty 2007, 21:29
Kaczy pisze:Yyy...??
Gdzie o tym usłyszałeś?

Pierwszy raz słyszę o takich rzeczach. Telefon to telefon. Ma simlocka, IMEI i nigdzie nie ma zaznaczonego, że to do PWA czy ABO.
To nie bajki.
w POS'ie się tak nie robi. Ale w Salonych Firmowych się tak robi. Salon firmowy ma troszkę inne zasady funkcjonowania niż POS, sprzedaje dużo więcej terminali, więcej ofert obsługuje stąd też ma inne procedury i zasady rozliczeń dot. towarów.
Rokko pisze: O fakcie przypisywania osobnych kodow do roznego rodzaju ofert nie mialem zielonego pojecia i domyslam sie, ze wielu pracownikow salonu nie ma na ten temat pojecia.
Pracownicy wiedzą na 100%, ci z Salonów Firmowych. Tylko jak ktoś dzwoni, to zazwyczaj jest przekonanie że chodzi o nową aktywację. Ci bardziej kumaci zapytają, ale zawsze warto zaznaczyć.

Obrazek

#148322  autor: xysiek
 31 sty 2007, 22:53
Rokko jezeli chodzi o poszukiwania to sam swego czasu szuaklem motki L7 i zeby nie wklejac,kopiowac adresow @ napisalem sobie programik ktory je wylapuje ze strony opa...walnelem wtedy @ do wszystkich przedstawicieli na slasku i szybko znalazlem to co chcialem;) Jakbys chcial to moge Ci taka liste wygenerowac;)
hehe czasem dostaje nawet zyczenia swiateczne:D

#148333  autor: D@rio
 31 sty 2007, 23:34
xysiek, co z tego jak on potrzebuje tylko Salony Firmowe... a ich tak wiele aż nie jest.

Pozatym - do salonów firmowych nie są udostępniane publicznie e-mail'e.

Obrazek

#148385  autor: xysiek
 01 lut 2007, 06:43
aaa jak tak to co innego:) ja mialem PWA w kazdym salonie...ale nie mialem promocji;)

#148388  autor: Rokko
 01 lut 2007, 07:07
Luz dzieki. Salon ma pod nosem na grunwaldzkiej drugi w Gdyni w samym centrum miasta. Dalej nie planuje wyjezdzac, zreszta teraz juz mi faktury wstecznej nie wystawia wiec VAT styczniowy poszedl z dymem..... :(

#148391  autor: D@rio
 01 lut 2007, 07:28
Rokko, zawsze możesz się przejechać ;) do Bydgoszczy, Olsztyna, Koszalina lub do Elbląga....może warto tam zapytać :-) ...to tak w miare najbliżej.

Obrazek

#148553  autor: Rokko
 01 lut 2007, 14:27
Luz - walne 100 na wache i moze go znajde. Poczekam az Pani Kamila z salonu w Gdansku da znac. :)

#148698  autor: tymis
 01 lut 2007, 19:45
D@rio pisze:do Bydgoszczy, Olsztyna, Koszalina lub do Elbląga....może warto tam zapytać
To oferta zależy od salonu firmowego :?:
Zawsze w salonie firmowym patrzą w ekran komputera jak w szklaną kulę, żeby zobaczyć "co powie system" ;-) Ja przez system rozumiem centralę a nie kierownika salonu...

Każda sieć ma plusy i minusy, chodzi o to, żeby te plusy nie przesłoniły minusów...

#148703  autor: D@rio
 01 lut 2007, 19:51
tymis pisze:To oferta zależy od salonu firmowego
nie nie. Ale tylko Salony Firmowe mają uprawnienia do realizacji indywidualnych ofert specjalnych.
tymis pisze:Zawsze w salonie firmowym patrzą w ekran komputera jak w szklaną kulę, żeby zobaczyć "co powie system" Ja przez system rozumiem centralę a nie kierownika salonu...
tak to wszędzie robią ;)

Obrazek

#148712  autor: Rokko
 01 lut 2007, 20:19
Przed chwila sie bardzo milo zaskoczylem, zadzownila pani z DOPL i zapytala czy nadal czekam na telefon i przeprosila ale w tym tygodniu nie beda mieli. Milo ze ktos pamieta :)

#148720  autor: D@rio
 01 lut 2007, 20:43
Rokko, no patrzccie...podwyższyli standardy? Fakt - miło z ich strony.

Obrazek

#148804  autor: homzik
 02 lut 2007, 00:40
Rokko - jaka Ty masz teraz taryfe, ile numerow na koncie i ile czasu przed koncem umowy zaczales walczyc o lepsza oferte?

I te DWiW to ile godzin daja? I za darmo czy jak?

I nie lepiej teraz np. Samsung D900 zamiast 6280?:) Szkoda, ze 6288 nie daja chociaz...

#148826  autor: Rokko
 02 lut 2007, 07:46
jeden numer, 5 lat starzu, srednie rachunki 85 zlotych. W DWiW sa 4,5 godziny do wygdania za 10 zl brutto. umowa mi sie konczy 16 lutego, zaczalesm w listopadzie, pierwsza propozycje dostalem na koniec listopada, ale nie skorzystalem bo od 1 stycznia przeszedlem na biznesowa i wiedzialem, ze bedzie sie latwiej rozmawialo. D 900 w momencie jak rozpoczalem z nimi rozmowe jeszcze nie bylo w plusie (faks wyslalem 18 stycznia). Zreszta nie podchodzi mi samsung - kwestia gustu.
aktualnie taryfa biznes klasa 50.

#150000  autor: miliard
 04 lut 2007, 21:46
@Rokko - czy dobrze rozumiem, że oprócz wymiany telefonu taniej o 400 zł od oferty podstawowej masz dodatkowo przyznane DWiW za 10 zł?
Może mnie też oprócz słuchawki dorzucą pakiecik :-)

Narazie jeszcze nie mam oferty z fonem ale do BK30 mogę dostać 300 minut DWiW za zero gr.

I jeszcze na koniec (może Mod nie wykasuje tego pytania) proszę o odp. czy warto wziąć N6151?

#150008  autor: homzik
 04 lut 2007, 22:02
ja zamiast 6151 wybralbym k610i, wiekszy wyswietlacz, lepszy aparat i jak dla mnie ladniejszy... tylko edge nie ma... nie wiem jakie masz wymagania co do telefonu i ile kasy chcesz na niego przeznaczyc i czy chcesz zmienic BK30 na BK50 czy nie:)
  • Strona 40 z 147
  • 1
  • 38
  • 39
  • 40
  • 41
  • 42
  • 147
  • 1
  • 38
  • 39
  • 40