• Wszystko, co dotyczy ofert abonamentowych operatorów.
Wszystko, co dotyczy ofert abonamentowych operatorów.
Regulamin forum: 
W tym dziale dyskutujemy o ofertach na ABONAMENT.

Uwaga! Jeżeli szukasz oferty dla siebie i nie wiesz, na którą się zdecydować - zadaj pytanie w dziale Jaką ofertę wybrać?
  • Strona 39 z 147
  • 1
  • 37
  • 38
  • 39
  • 40
  • 41
  • 147

#147041  autor: Rokko
 29 sty 2007, 11:00
Bo Plus tak ogolnie nie ma zlej oferty. Oni maja bardzo g...e PWA i to jest feler. Ja nie narzekam na calosc, denerwuje sie tylko jak mi sie umowa konczy.

#147056  autor: xysiek
 29 sty 2007, 11:39
zgodze sie...jak juz upragniona umowa podpisana to spoko jest. W piatek pani z BOA powiedziala ze oferta PWA ma sie zmienic w najblizszym czasie...ale to juz slyszalem kiedys:/

#147326  autor: Bartplus
 29 sty 2007, 21:20
Dziś postanowiłem zadzwomić pod 2699 i zapytać czy nie zmienili zdania w sprawie negocjacji ceny K800i. Niestety konsultant zajmujący się moją sprawą nie był dostępny (jak zwykle zresztą) więc postanowiłem skorzystać z opcji oddzwonienia. Czytając wcześniejsze wypowiedzi nie sądziłem, że oddzwonią. Zdziwiłem się jak zobaczyłem znajomy numer 224261000 :-) Pani zapytała co mnie interesuje na PWA, powiedziałem, że niższa cena K800i w porównaniu z ofertą dla nowych klientów, jak również zadeklarowałem zmianę dla niższej ceny telefonu abonamentu na Biznes Klasę 50 (obecnie mam BK30).
Pani konsultant wystosowała prośbę o zmianę ceny do odpowiedniego działu i powiadomi mnie jakie będą efekty.
Moje pozostanie w sieci uzależniam od zmiany ceny K800i :)

Co ciekawe osoba, która jest przypisana do mojego PWA, wogóle się nie fatygowała z taką propozycją! Sugerowała żebym pisał reklamację w sprawie ceny. A tu się okazuje, że albo jej się nie chciało albo nie wiedziała że ma taką możliwość.
Wychodzi więc na to, że trzeba po prostu trafić na dobrego konsultanta.

#147329  autor: Rokko
 29 sty 2007, 21:23
no trzeba, ja czekam cierpliwie od piatku na odpowiedz.jutro rano kontrolny telefon.

#147507  autor: Czarus_k
 30 sty 2007, 10:41
Rokko pisze:jezeli chcesz przedluzyc to albo telefony albo rabaty.Plus nie laczy takich ofert.
Dzięki. Dzwoniłem pod 2601 i paniusia powiedziała, że rabatu na abonament już nie ma. To ja w te pędy wysmarowałem e-maila do plusa z zapytaniem czy stronke mają nieaktualną czy też konsultanci niedoinformowani. Odpisali, żebym zadzwonił pod 2601 i tam dadzą odpowiednią ofertę. Zadzwoniłem a tam paniusia nic nie wie. Każe zadzwonić pod koniec umowy. To ja do niej, że miesiąc przed końcem to ja chcę znać szczegóły ewentualnego przedłużenia umowy. Bezradna przełączyła mnie do konsultanta od lojalek. Tam od razu inaczej gadają. Rabat na abonament od razu się znalazł. Zaproponowali mi za 27,50pln 90 min do wszystkich i umowe na rok bez wyminy aparatu. Zapytałem o ofertę z aparatem i koslutantka zaproponowała standardową ofertę jak dla "nowych" 40pln i 60 min do wszystkich, ceny za aparat jak z promocji dla "nowych". Wydaje mi się to trochę krzywdzące z uwagi na fakt, że dwa lata placiłem po 55pln za abonament a teraz traktują jak "nowego" z ulicy. Doradźcie czy mogę jeszcze coś wynegocjować w sprawie niższej ceny za telefon? Umówiłem się że odzwonie jak sie zastanowię.

#147704  autor: D@rio
 30 sty 2007, 18:59
Czarus_k pisze:Doradźcie czy mogę jeszcze coś wynegocjować w sprawie niższej ceny za telefon?
raczej nie.

Obrazek

#147749  autor: Rokko
 30 sty 2007, 20:19
a ja ogolnie czekam na telefon DOPL. No i wlasnie stwierdzilem, zadzwonie zapytam na BOA. no i tu sie ogolnie udalo nawet sprawnie polaczyc z konsultantem. I mila Pani mowi - tak jest dla Pana oferta specjalna N 6280. No to ja probuje wydusic z siebie jaka? A pani mowi juz lacze z dzialem "lojalnosciowy", no nie zdazylem wydusic z siebie slowa. No i po raz kolejny wysluchalem tej irytujacej melodyjki i po raz kolejny wcisnalem "1". W tym tygodniu od poniedzialku probuje sie polaczyc z lojalkami.Czy tam pracuje 5 osob?Ech dziadostwo.....

#147759  autor: D@rio
 30 sty 2007, 20:40
Rokko pisze:Czy tam pracuje 5 osob?
więcej. Ale idiotycznie to jest zrobione, z tymi przypisywaniem numeru do konsultanta.

Obrazek

#147769  autor: Rokko
 30 sty 2007, 20:51
Wiem wlasnie o tym przypisywaniu i dlatego nim zdazyla mnie przelaczyc spytalem czy tak wlasnie jest.No i ona powiedziala, ze nie i ze zostane polaczony z wolnym pracownikiem. No zostalem z "1"

#147786  autor: D@rio
 30 sty 2007, 21:12
Rokko, ja w takiej sytuacji dzwonilem z innego telefonu i prosilem o przelaczenie na DOPL i gadalem z obecnie dostepnym.

Obrazek

#147986  autor: Rokko
 31 sty 2007, 08:31
No nie jesttak zle. Za Nokie 6280 zeszli z ceny 699 zł netto do 299 zł netto, czyli na prog przy taryfie wyzszej. Do tego jedna z ofert czyli 5 darmowych (oczywiscie 5 zł miesiecznie), minuty na konto i wieczory i weekendy. W DOPL nie maja tego telefonu. Musze sie zastanowic, czy dalej walczyc. W sumie chcialem go wyrwac za 100 zł netto - no ale to chyba bylo juz bardzo ostre negocjowanie. Musze sie zastanowic.

#147987  autor: Wafelson
 31 sty 2007, 08:39
omg musze tu napisać, bo już dwa moje tematy zostały usunięte... :evil:
Wiem, że to nie jest zbyt na temat.

Zależy mi na jak najszybszym przedłużeniu umowy. Od kiedy mogę przedłużyć już umowę jeśli ta kończy mi się 3.IV??

#147989  autor: D@rio
 31 sty 2007, 08:42
Rokko, no nie powiem. Nie zła oferta. Gratuluję.

Widać osoby, publicznie nie związane z telepolis dostają lepszą ofertę 8)

Obrazek

#147992  autor: Rokko
 31 sty 2007, 08:50
Jezeli taka jest opinia najlepszego ze znanych przezemnie fachowcow od Polkomtela to chyba nie mam sensu, zebym nadal sie pocil z kolejnymi pismami, bo raczej marne szanse na ugranie czegos wiecej.
Mam pytanie, bo juz nie pamietam jak to bylo - gdzie oprocz salonow firmowych i DOPL mozna zrobic PWA?
Zalezy na czym ci zalezy - czy na obniezeniu kosztwo, czy na nowym telefonie. W pierwszym wariancie oferta jest okolo 2 miesiecy wczesniej, przy nowym telefonie to bywa roznie od 2 miesiecy do kilku dni przed koncem umowy. Musisz zadzwonic do BOA i zapytac, czy jest cos dal ciebie

#147994  autor: D@rio
 31 sty 2007, 08:58
Rokko pisze:Mam pytanie, bo juz nie pamietam jak to bylo - gdzie oprocz salonow firmowych i DOPL mozna zrobic PWA?
Ty masz ofertę specjalną, a więc tylko Salony Firmowe i DOPL właśnie Ci zostaje. Ci z POS'ów/APH nie mają wglądu do takich ofert, ponieważ tzw. system komentaży jest dla Nich niedostępny.
Rokko pisze:Jezeli taka jest opinia najlepszego ze znanych przezemnie fachowcow od Polkomtela to chyba nie mam sensu, zebym nadal sie pocil z kolejnymi pismami, bo raczej marne szanse na ugranie czegos wiecej.
Wiesz - mówią: do 3-ech razy sztuka. Ale mimo wszystko udało Ci się to, bez składania rezygnacji czy głębszym kiwaniu palcem w ich stronę ;-) a więc nie źlę. Próbować możesz...tylko pamiętaj - oferta specjalna jest ważna tylko 30 dni.

Obrazek

#147995  autor: Rokko
 31 sty 2007, 09:10
Z tego co znam temat to z ceny juz nie zejda, przy rezygnacji moga chyba tylko jakis dodatkowy pakiet minut dodac. Najgorsze, ze nigdzie nie maja tych telefonow, a zalezy mi zeby za styczen fakture miec - szkoda mi VATu, mialem molo kosztow w tym miesiacu.
Interesuje mnie jeszcze oferta Orange - ale oprocz nowych taryf nie widze zeby cos dodali do Promocji. Zreszta patrzac na ceny telefonow u nich to przy takim abonamencie takiej ceny nie dostane.
Chwalicie Ere, ale ze wzgledu na totalny brak znajomych w tej sieci chyba ich oferte sobie odpuszcze.

#147997  autor: D@rio
 31 sty 2007, 09:16
Rokko pisze:przy rezygnacji moga chyba tylko jakis dodatkowy pakiet minut dodac.
zgadza się.
Rokko pisze:Najgorsze, ze nigdzie nie maja tych telefonow, a zalezy mi zeby za styczen fakture miec - szkoda mi VATu, mialem molo kosztow w tym miesiacu
zadzwoń po sąsiednich województwach i zrób sobie wycieczkę :-)
Rokko pisze:Chwalicie Ere, ale ze wzgledu na totalny brak znajomych w tej sieci chyba ich oferte sobie odpuszcze.
no u Ciebie to dość poważny argument.
Rokko pisze:Interesuje mnie jeszcze oferta Orange - ale oprocz nowych taryf nie widze zeby cos dodali do Promocji. Zreszta patrzac na ceny telefonow u nich to przy takim abonamencie takiej ceny nie dostane.
jakieś tam minuty za przenoszalność chyba dają. Zresztą, tak średnio się popisali z tymi taryfami...
dalej uważam że jeśli brać Orange - to tylko TopFirma albo OrangePremium.

Swoją drogą, mam chrapkę, aby za 1,5 roku przy moim "jedynym" już Plusianym PWA pomęczyć Plusa o 12-miesięczne PWA przy BK300 ;-) ciekawe jakby podeszli do tematu.

Obrazek

#148002  autor: Rokko
 31 sty 2007, 09:32
Masz racje, ze OrangePremium wychodzi stosunkowo korzystnie.
A ciekawostka w trakcie rozmowy z konsultantka powiedzialem jej ze nadal korzystam z uslugi swojaki. No i ona to potwierdzila, i powiedziala, ze za minute polaczenia z jednym numerem place 12 groszy. No i ja jej powiedzialem, ze mi nadal sciagaja z pakietu 7,5 godziny to byla bardzo zaskoczona.

#148003  autor: D@rio
 31 sty 2007, 09:36
Rokko pisze:Masz racje, ze OrangePremium wychodzi stosunkowo korzystnie.
no wiesz. Ja uważam że oferta jest super jeśli ktoś intensywniej korzysta z telefonu. Dla mnie to jest jedyna oferta, w miarę najlepsza z która Orange popisał się podczas całej swojej kadencji marki Orange. Żaden inny operator, nie daje tam takich benefitów jak oni dają...
Rokko pisze:No i ja jej powiedzialem, ze mi nadal sciagaja z pakietu 7,5 godziny to byla bardzo zaskoczona.
Ty się lepiej tym nie chwal :mrgreen:

Obrazek

#148071  autor: Rokko
 31 sty 2007, 13:17
no i tak jak sie spodziewalem - oczywiscie w zadnym salonie w Trojmiescie nie ma. pozostaje mi czekac na odpowiedz z DOPL. Albo na dostepnosc w salonie w Gdańsku.
  • Strona 39 z 147
  • 1
  • 37
  • 38
  • 39
  • 40
  • 41
  • 147
  • 1
  • 37
  • 38
  • 39