• Wszystko, co dotyczy ofert abonamentowych operatorów.
Wszystko, co dotyczy ofert abonamentowych operatorów.
Regulamin forum: 
W tym dziale dyskutujemy o ofertach na ABONAMENT.

Uwaga! Jeżeli szukasz oferty dla siebie i nie wiesz, na którą się zdecydować - zadaj pytanie w dziale Jaką ofertę wybrać?
  • Strona 37 z 318
  • 1
  • 35
  • 36
  • 37
  • 38
  • 39
  • 318

#182375  autor: przemek910
 11 maja 2007, 20:40
Kazimierz55 pisze:Jeżeli już mam jedną aktywację w Erze i chcę zakupić drugą to z racji tej pierwszej nie przysluguje mi znizka na telefon?
nie.

Im więcej wykrzykników na końcu posta, tym głupsza osoba pisząca...

#182409  autor: D@rio
 11 maja 2007, 22:24
Kazimierz55 pisze:Jeżeli już mam jedną aktywację w Erze i chcę zakupić drugą to z racji tej pierwszej nie przysluguje mi znizka na telefon?
nie.

Obrazek

#182414  autor: sabled
 11 maja 2007, 22:34
Tak. Nie przysługuje.

#182465  autor: maxbike
 11 maja 2007, 23:45
Witam wszystkich

Era zaproponowała mi już możliwość przedłużenia umowy, a kończy się ona dopiero we wrześniu. Standardowo zaproponowali taki sam abonament jaki miałem plus wymiana telefonu, a że czytałęm forum to z góry powiedziałem, że chcę zniżkę i do tego telefon.

Teraz posiadam 2 oferty uniwersalne za 40zł, Era zaproponowała mi upust do 33zł.
Do tego telefon.

Czy mam negocjować coś jeszcze z Erą skoro jest tak wcześnie a oni już dają takie warunki czy jeszcze wybrzydzać? Ewentualnie w czym? :D

Teraz wezmę również 2 uniwersalne, jednak na pewno jedną chce wymienić na Taniej w sieci czyli 100 minut do Ery, pani w salonie powiedziała, że mogę ją wymienić do 60 dni? to prawda? Tylko do 60 dni? A potem kaplica 2 uniwersalne pozostają nie do zmiany?

#182481  autor: sabled
 12 maja 2007, 01:42
Negocjować raczej nie ma sensu. To i tak jest bardzo dobra oferta. Jeżeli chodzi o dopasowanie w ciągu 60 dni to faktycznie jest to 60 dni. Jeżeli po tym czasie zmienisz oferty to będziesz za nie płacił jak za normalne (bez upustu). Zawsze możesz zamówić odrazu 1 uniwersalną i 1 taniej w sieci.

#182532  autor: balrog
 12 maja 2007, 10:59
maxbike pisze:Czy mam negocjować coś jeszcze z Erą skoro jest tak wcześnie a oni już dają takie warunki czy jeszcze wybrzydzać?
33zł. i tka jest bardzo dobrą ofertą, ale po co się spieszyć z podpisaniem aneksu? Do wrześnie jeszcze daleko, radzę się nie spieszyć. Ja czekam do samego końca, liczę na to że oferta dla stałych z telefonem ulegnie modernizacji:D, może do tego czasu (28wrzesień) wprowadzą pakiety kwotowe:P. Zresztą 16go są urodziny ERY i może już wtedy coś się ruszy.

Dziwne jest, że już tak wcześniej proponują ofertę, gdzie pakiet kosztuje 16,5zł. Nie dawno ludzie dostawali to samo tuż przed końcem umowy. Dlatego też uważam, że lepiej się wstrzymać:)

"Nigdy nie zapominajcie! Im wyżej wzlatujemy tym mniejsi wydajemy się tym co nie umieją latać."
Fryderyk Nietzsche

#182538  autor: maxbike
 12 maja 2007, 11:09
Po prostu czytałem forum i wiedziałem co proponują, a gdt napisali do mnie z tą gorszą ofertą wytłumaczyłem im "dosadnie", że jest niesatysfafcjonująca :lol: aaa i powiązałem to z drugim telefonem który u nich mamy, może to ich tak przyśpieszyło :lol: Czyli pozostaje mi albo czekać i liczyć na coś ciekawego albo brać od razu. A jeszcze jedno, jak wezmę od razu, to z 40zł do 33zł rachunki zejdą momentalnie czy dopero gdy miną 24 miesiące poprzedniej umowy?

#182549  autor: dziobak
 12 maja 2007, 11:49
Jak to jest z tymi ofertami? Ofertę z telefonem dają teraz tak szybko? Wydawało mi się, że standardowo dają na dwa miesiące przed końcem umowy?

Przy okazji witam wszystkich na forum.

#182559  autor: maxbike
 12 maja 2007, 12:11
Mi dali dużo wcześniej jak widać...

#182563  autor: aga
 12 maja 2007, 12:39
dziobak pisze:Jak to jest z tymi ofertami? Ofertę z telefonem dają teraz tak szybko? Wydawało mi się, że standardowo dają na dwa miesiące przed końcem umowy?
Mnie umowa na jeden z numerów kończy się we wrześniu, a wczoraj podpisałam aneks na przedłużenie z telefonem, z tym że w biznesie, a nie dla indywidualnych. Teraz zależało nam bardzo na telefonie, ale z pozostałymi dwoma numerami poczekamy do końca. Może dadzą coś lepszego, bo teraz niestety była standardowa oferta dla stałych abonentów i nic nie dało się wynegocjować.

#182597  autor: balrog
 12 maja 2007, 14:48
dostałem odpowiedź od IBOA. Już teraz, "po wnikliwej analizie" mojego konta, przygotowali dla mnie parę ofert m.in. 120 min za 49,5zł. Oferta ciekawa ale patrząc na "jedyną taką ofertę" to należy stwierdzić, że IBOA się nie postarała :?

"Nigdy nie zapominajcie! Im wyżej wzlatujemy tym mniejsi wydajemy się tym co nie umieją latać."
Fryderyk Nietzsche

#182599  autor: przemek910
 12 maja 2007, 14:58
balrog pisze:dostałem odpowiedź od IBOA. Już teraz, "po wnikliwej analizie" mojego konta, przygotowali dla mnie parę ofert m.in. 120 min za 49,5zł. Oferta ciekawa ale patrząc na "jedyną taką ofertę" to należy stwierdzić, że IBOA się nie postarała
ciesz się, że tyle dostałeś! Gdybyś był w Plusie ani tyle byś nie dostał...
To tylko 4,5zl róznicy, oferta dla nowych została odświeżona a stałych jeszcze nie...

Im więcej wykrzykników na końcu posta, tym głupsza osoba pisząca...

#182607  autor: lookass
 12 maja 2007, 15:16
Dokladnie, jeszcze dostaniesz pewnie 100 zl znizki na telefon.

#182608  autor: balrog
 12 maja 2007, 15:26
kin pisze:ciesz się, że tyle dostałeś!
już wcześniej pisałem, że ta oferta mnie interesuje
kin pisze:oferta dla nowych została odświeżona a stałych jeszcze nie...
dlatego też będę czekać, aż dla stałych zostanie odświeżona, bo mi się nie spieszy ;-)
lookass pisze:eszcze dostaniesz pewnie 100 zl znizki na telefon.
na razie oferty są bez zniżek, chyba że masz na myśli punkty z era premi? Jak tak to będę miał zniżkę o 50zł.

Fryderyk Nietzsche

#182623  autor: Prometo
 12 maja 2007, 16:47
maxbike, od razu dostałeś ofertę z telefonem na cztery miesiące przed końcem umowy. Ja mam tylko ofertę bez telefonu.

Pozdrawiam - Prometo
http://www.forum-soccer.home.pl

#182626  autor: balrog
 12 maja 2007, 16:53
Prometo, ja też dostałem wcześniej, umowa wygasa 28września. Kiedy kończy Ci się umowa?
Może napisz do niech emaila :D...

Fryderyk Nietzsche

#182679  autor: maxbike
 12 maja 2007, 19:56
Prometo pisze:maxbike, od razu dostałeś ofertę z telefonem na cztery miesiące przed końcem umowy. Ja mam tylko ofertę bez telefonu.
Napisz do nich tak od serca :lol: wyrzuć wszystko co Cię boli :lol: napisz im, że wiesz co innym dają, myślę, że od ręki zaproponują Ci to co mi...

#182685  autor: D@rio
 12 maja 2007, 20:06
maxbike pisze: napisz im, że wiesz co innym dają, myślę, że od ręki zaproponują Ci to co mi...
na Nich to nie działa. Oni mają swoje zasady. Możesz nawet na ich wrzeszczeć to i tak się nie wzruszą. Ekonomia i wewnętrzne zasady u Nich rządzą - i dobrze.

Obrazek

#182696  autor: sabled
 12 maja 2007, 20:35
D@rio ma racje. Operatorzy mają swoje żelazne zasady których muszą sie trzymać. Poza tym ludzie którzy pracują w BOA nie sa niczemu winni. To ich przełożeni ustalają zasady i cenniki. Lepiej nie wrzeszczeć na kogoś z kim później możesz mieć doczynienia. Poza tym pamiętaj że ceny telefonów i połączeń spadają a co za tym idzie im później podpiszesz aneks tym większe prawdopodobieństwo otrzymania nowszego modelu telefonu na lepszych warunkach.

#182714  autor: D@rio
 12 maja 2007, 20:58
dlatego ja zawsze uznaje że należy podejść dyplomatycznie do sprawy. Krzyk i wrzeszczenie nie jest dla ludzi biznesu, ludzi XXI wieku. A tak w ogóle, najlepiej wszystko załatwiać, wszelkie biznesowe negocjacje "na papierze" ...

Obrazek
  • Strona 37 z 318
  • 1
  • 35
  • 36
  • 37
  • 38
  • 39
  • 318
  • 1
  • 35
  • 36