• Wszystko, co dotyczy ofert abonamentowych operatorów.
Wszystko, co dotyczy ofert abonamentowych operatorów.
Regulamin forum: 
W tym dziale dyskutujemy o ofertach na ABONAMENT.

Uwaga! Jeżeli szukasz oferty dla siebie i nie wiesz, na którą się zdecydować - zadaj pytanie w dziale Jaką ofertę wybrać?
  • Strona 32 z 131
  • 1
  • 30
  • 31
  • 32
  • 33
  • 34
  • 131

#232632  autor: prusiek
 11 lis 2007, 00:34
Witam mogę przedłużyć umowę w Orange 6 miesięcy przed końcem jej trwania.
W tej chwili mam Nowy twój plan 25.
Chce przedłużyć umowę w tym samym abonamencie.
Nie przekraczałem w ciągu trwanie umowy 25 złotych miesięcznie.
Chcę dowiedzieć się jaki bym mógł dostać telefon i w jakiej cenie??? -
najbardziej interesuje mnie nokia 6230i, lub inne modele nokii.

Aha dodam, że przedłużyć chcę umowę na 24 miesiące.
Proszę o szybką odpowiedź.
Z góry dziękuję...

#232633  autor: mike278
 11 lis 2007, 00:42
pol roku przed? cos nowego. propozycja dziala 95 dni przed koncem umowy. albo to ma byc nowa aktywka, albo sie jaki dowcipnis "ulagl".

Execute the order 66.

#232755  autor: elkanguro
 11 lis 2007, 19:27
Witam, czy mając abonament za 40zł (Twój Plan) i chcąc przedłużyć umowę na 12 miesięcy + telefon, to naprawdę nie mogą mi zaoferować żadnej zniżki na telefon albo dodatkowych złotówek? Taką dostałem odpowiedź w telepunkcie. Że jako osoba płacąca rachunki po 40zł to nie jestem klientem, który przyniesie duże zyski dla firmy. Czyli mają mnie gdzieś! Czy inni operatorzy przy umowie na 12 miesięcy z telefonem też się tak zachowują?

Virgin Mobile
--------------------------------------------
LTE Cyfrowy Polsat + HaloNet
--------------------------------------------
NaszaSiec.net 15 Mbps + HaloNet

#232756  autor: Kaczy
 11 lis 2007, 19:31
elkanguro pisze:Czy inni operatorzy przy umowie na 12 miesięcy z telefonem też się tak zachowują?
Plus w ogóle nie oferuje przedłużenia umowy na rok z telefonem.

...::: Made for loneliness :::...

#232762  autor: maniek
 11 lis 2007, 20:50
elkanguro pisze:Czy inni operatorzy przy umowie na 12 miesięcy z telefonem też się tak zachowują?
W erze z tego co mi wiadomo tez nie dostajesz telefonu przy umowie na 12 miesiecy

#233572  autor: iskra
 15 lis 2007, 18:28
mike278 pisze:pol roku przed? cos nowego. propozycja dziala 95 dni przed koncem umowy. albo to ma byc nowa aktywka, albo sie jaki dowcipnis "ulagl".
propozycja dziala 65 dni przed koncem

#233580  autor: D@rio
 15 lis 2007, 19:15
iskra pisze:
propozycja dziala 65 dni przed koncem
dla firm chyba więcej...

Obrazek

#233582  autor: iskra
 15 lis 2007, 19:19
no tak ale rozmowa dotyczy nowego Twojego planu a wiec klienta indywidualnego wiec jednak 65 dni

#233595  autor: JayCee
 15 lis 2007, 20:10
Obecnie dla indywidualnych od kilku miesięcy juz wydłużono do 95 dni, mike278 ma jak najbardziej rację.

#233601  autor: mike278
 15 lis 2007, 20:25
JayCee pisze:Obecnie dla indywidualnych od kilku miesięcy juz wydłużono do 95 dni, mike278 ma jak najbardziej rację.
mimimun od 4. a co do umow 12 mies. nie ma praktycznie zadnej szansy na rabat na terminal. nie przy tych rachunkach. co do uslug, moze przy koncu umowy, tak na 2,3 tygodnie zaoferuja cos za 10, 20 pln na 3 mies. obecnie dzial propozycja ma strasznie przyciete mozliwosci. sami konsultanci az sie gotuja, bo nie maja co oferowac. jest to celowe dzialanie firmy, ktora z przyczyn finansowych (oplaty za brand, i straty tp.sa) koncentruje sie na wysokich abonamentach, na niskie nie zwracajac uwagi. taki "prestiz". na zasdzie ze niewielu odejdzie, mimo kiepskiej oferty. proste? ;)

Execute the order 66.

#233741  autor: adam.olszewski
 16 lis 2007, 16:40
witam Was,

Chciałbym Was prosić o opinie vel rade, mianowicie: z dniem 1 grudnia br kończy mi się umowa z Orange i oczywiście rozważam co robić dalej, a chciałbym zostać w tej samej sieci. Przez ostatni okres 2 lat miałem stary Twój Plan skonfigurowany łącznie na kwote 105zł. Użytkownikiem owej sieci jestem od +/- 7 lat. Na chwile obecną chciałbym podpisać umowe na 24 miesiące z nowym telefonem, a interesuje mnie taryfa Orange Premium + jeden bezpłatny numer.

I do sedna sprawy:

1)W propozycji orange.pl otrzymam Nokie e65 za kwote 350zł, jeden bezpłatny numer(15zł) za darmo przez okres 24 miesięcy, 50zł na net przez 12 miesięcy oraz darmowy ten multi box.

2)W propozycje telefonicznej Orange: Nokie e65 z rabatem za cene 260zł ale brak innych dodatkowych profitów jak w pierwszym punkcie - gdyż jak stwierdził konsultant owe moge otrzymac tylko i wyłącznie w propozycji orange.pl...

Stąd moje pytanie do Was: czy poprostu warto się zdecydować na te pierwszą propozycje - gdyż interesuje mnie jeden bezpłatny numer a tutaj mam go za darmo przez cały okres rozliczeniowy?. 2gie: czy jest szansa aby coś więcej od nich jeszcze uzyskać? 3cie: czy owy konsultant mówi prawdę, iż dając mi rabat na tel. nie może już zaproponowac tego co dostane zamawiając przez strone orange.pl?

Z góry dzięki wszystkiem za odpowiedzi!.

#233774  autor: mikage1
 16 lis 2007, 18:54
@adam.olszewski
jesli masz blisko do salonu firmowego, zapytaj jeszcze tam jaka jest dla Ciebie oferta,
kiedy będziesz rozmawiał z konsultantem i poda ci różne możliwości, to poproś go by wpisywał je w różnej kolejności w system - ja miałem sytuację - którą opisałem powyżej (wprawdzie brałem same usługi, na rok bez nowego telefonu), że kiedy konsultantka najpierw wpisywał 1 usługę promocyjną (powiedzmy rabat A), to potem mogła dać mi jeszcze tylko jedną (usługę B) i w kolejnym polu pojawiał się komunikat, że kolejnej usługi juz nie można przyznać (a mnie interesowała jeszcze usługa C) - ale kiedy zamieniała kolejność wpisywania interesującyh mnie bonusów i usługę C wpisała w pierwsze pole systemu - to sysytem dwie pozostałe (A i B) również przyjął - tak więc KOLEJNOŚĆ WPISYWANIA USŁUG W SYSTEM MA ZNACZENIE - i ważna jest dobra wola konsultanta, zeby chciał się pobawić w sprawdzanie jak zmiana kolejności bonusów wpłynie na ofertę (w innym salonie konsultant wpisał mi w system w takiej kolejności, że system przyjmował tylko dwa bonusy A i B i stwierdził, że nie da się nic więcej zrobić)

#234822  autor: m_tork
 21 lis 2007, 21:49
Hej, a ja mam pytanie. Kończy mi się za jakiś czas umowa (Orange Mix 50) - do tej pory zawsze miałem tel na kartę POP i tutaj przedłużanie nie było problemem. Czy ta umowa przedłuża się automatycznie? Czy to się robi jakoś w punkcie, czy są jakieś kolejki itp?? Chociaż w sumie nawet nie wiem, czy będę chciał przedłużać po tych problemach z odblokowaniem telefonu - ale warto by wiedzieć na wszelki wypadek. Do tej pory mnie to nie interesowało, ale chyba czas się jakoś ogarnąć w tym wszytskim ;) ;) ;)

#234831  autor: mikage1
 21 lis 2007, 22:31
@m_tork

myślę, że to pytanie lepiej zadać w dziale "prepaid i mix", bo tu jest o abonmentach, choć moze ktoś ci odpowie (ja akurat na mix-ie nie znam się kompletnie)

Sony CMD-CD5 - ma już 11 lat... a na oryginalnej baterii wytrzymuje 3 dni :)

#234858  autor: marcinb
 22 lis 2007, 07:38
m_tork, mnie się wydaje, że to jest tak samo jak w abo. Jeśli sam nie zrezygnujesz (pisemko) to umowa autoamtycznie sie przedłuży. Sprawdź jak to masz uregulowane w dotychczasowej umowie. Jak chcesz dobry aparat, lub usługi trzeba negocjowac z ProPozycją - *400.

:arrow: Na forum Telepolis od 29.01.2006.

#235585  autor: kowzan
 26 lis 2007, 14:01
Witam.

Za 14 dni konczy mi sie cyrograf z Orange. W tej chwili mam oferte Twoj Plan i place regularnie co miesiac rachunki wynoszace 130 pln. W sieci Orange/Idea jestem ponad 6 lat, od poczatku na abonamencie. Przy przedluzaniu umowy o okres 24 miesiecy chcialbym sie przesiasc na Orange Premium i otrzymac nowy telefon. Interesuja mnie multimedialne maszynki z mozliwoscia podlaczenia lub zintegrowana antena GPS oraz laczem WiFi (WLAN). Stad moje pytanie, na jakie ceny moge liczyc przy programie Propozycja i wykorzystaniu wszystkich punktow premium, a mam ich okolo 4 000.
Modele interesujace mnie to:

n95
Wszystkie SPV
SE P1
LG Prada

Dodatkowe znizki w abonamencie mnie nie interesuja, chcialbym maksymalnie zejsc z ceny telefonu.
Dzieki z gory za odpowiedzi.

#235587  autor: marcinb
 26 lis 2007, 14:05
kowzan, pierwsze pytanie - dzwoniłeś już na *400? Może najlepiej tam zapytać?
Dla lepszej orientacji, mój kolega który przeszedł właśnie mniej więcej rok temu na taka taryfe podczas przedłużenia umowy dostał do wyboru Nokię N70 i Nokie 6280, obydwa modele po 1 zł.
A tak w ogóle dzwonisz głównie w siecie Bo jeśli równo po wszystkich to nie lepiej przejść do play?...

:arrow: Na forum Telepolis od 29.01.2006.

#235588  autor: kowzan
 26 lis 2007, 14:07
Bylem testerem Play w programie Nadchodzi4 i szcerze mowiac nie bylem za bardzo zadowolony, a z orange od 6 lat nie mam najmniejszych problemow, dlatego postanowilem zostac wierny tej sieci.

Na *400 bede sie mogl chyba czegos dowiedziec dopiero w momencie, w ktorym umowa de facto bedzie mozliwa do przedluzenia, a jesli wierzyc zegarkowi na oragne.pl zostalo mi jeszcze 14 dni do mozliwosci odnowienia cyrografu.

#235589  autor: marcinb
 26 lis 2007, 14:07
Napisałeś w pierwszym poście:
Za 14 dni konczy mi sie cyrograf z Orange.
a teraz piszesz że
Na *400 bede sie mogl chyba czegos dowiedziec dopiero w momencie, w ktorym umowa de facto bedzie mozliwa do przedluzenia, a jesli wierzyc zegarkowi na oragne.pl zostalo mi jeszcze 14 dni do mozliwosci odnowienia cyrografu.

[ Dodano: 2007-11-26, 14:13 ]
W cenniku telefonów dla NTP (nie mogłem znaleźć orange premium) SE p1 jest za 1049 zł dla abo powyżej 90 zł. Cena kosmiczna. Gdyby obniżyc cenę punktami profit + jakieś zniżki-bonusy może coś się da ugrać.

#235592  autor: kowzan
 26 lis 2007, 14:14
Źle się wyraziłem. Za 14 dni będę miał możliwość przedłużenia umowy, tak powinienem był się określić.

Dzwoniłem na *400 i pani uprzejmie poinformowała mnie, że co do taryf może mi coś powiedzieć, natomiast co do rabatów na telefony są ciemną masą przez najbliższe 14 dni.

Może ktoś miał już podobne doświadczenia z przedłużaniem umowy i mógłby mi powiedzieć, na co mogę liczyć?
  • Strona 32 z 131
  • 1
  • 30
  • 31
  • 32
  • 33
  • 34
  • 131
  • 1
  • 30
  • 31
  • 32