• Wszystko, co dotyczy ofert abonamentowych operatorów.
Wszystko, co dotyczy ofert abonamentowych operatorów.
Regulamin forum: 
W tym dziale dyskutujemy o ofertach na ABONAMENT.

Uwaga! Jeżeli szukasz oferty dla siebie i nie wiesz, na którą się zdecydować - zadaj pytanie w dziale Jaką ofertę wybrać?
  • Strona 31 z 131
  • 1
  • 29
  • 30
  • 31
  • 32
  • 33
  • 131

#226610  autor: corner
 11 paź 2007, 23:45
mikage1 pisze:wytłumaczyłem kilka spraw i możliwości, a ona ze zdziwieniem zadawała pytania (co nie pasowało do wyuczonego scenariusza rozmowy z klientem). Żeby ten scenariusz rozmowy kompletnie się nie rozleciał, pani zakończyła rozmowę tak: "yyyy... To czy ma pan do mnie jeszcze jakieś pytania?"...
Nie dziwię się. Kolega zaraz po szkoleniu produktowym Orange zaczął mi opowiadać niezłe bzdury dotyczące oferty Orange. I rzekomo tak ich uczyli :/.

#227744  autor: khagari
 17 paź 2007, 13:48
mam firma 100 za 50 zł. umowa kończy się w grudniu. co mogę dostać (jakie gratisy) przy przedłużeniu umowy na 2 lata z telefonem?. dostałam propozycję Nokia 2610 za 1 zł. (dla mnie ok, choć wolałabym 3110), 5 numerów na rok i 100 sms na 18 m-cy za 1 zł. przy tym drugim fonie tylko smsy na 1 rok. to jest trzecie przedłużenie. czy jest szansa negocjować lepszy fon lub coś więcej?

#227764  autor: nix
 17 paź 2007, 15:51
Witam. Obecnie abo orange dla firm 100,średnia rachunków 70-80pln, wiekszość do orange, koniec umowy 20.12.2007. Dzwonią do mnie od czerwca, wtedy dawali E-50 za 55zl+20min/24mies.+30%rabatu na abo/12mies.+pakiet sms za 1zl (chyba IVpoziom). Teraz dają coraz mniej, a najśmieszniejsze jest to,że jak podaję im starą ofertę(tą z czerwca) to mówią że to nie możliwe. Chociaż następne oferty były tylko trochę słabsze. Ale dzisiaj zadzwoniłem na *400 i co :shock:
Owszem E-50 staniała do 1zł, ale dołożyć mogą tylko 20min/24mies!!! Natomiast SPV E650 dali upust z 366zł na 1zł i nic więcej!! Jak to jest, ile gratisów mogą dać do fona? Szyszałem że 2. No i oczywiście gdy podaję imię i nazwiska konsultantów to nikt nikogo nie zna i takie brednie.
Mimo to chcę zostać w tym piiiiiiiii orange, bo mi minuty niewykorzystane przechodzą w nieskończońość i to jest nawet dobre.
Poradźcie, czekać jeszcze na ofertę i kontakt z propozycji czy samemu dzwonić i negocjować? Pozdrawiam
 #228085  autor: tomasso301
 19 paź 2007, 00:31
Witam,
Chciałem przedstawić następującą sytuacje i prosic o ewentualne jej wyjasnienie kolegów/koleżanki .

Własnie kończy mi sie umowa i chciałem skorzytać z propozycji online. Dotychczas miałem abonament Twój Pan na sumę 55 zł. Wysłałem zamówienie, ale nie zaznaczyłem opcji zgody na przetwarzanie danych (nie będąc świadomym o ich roli w regulaminie). Po wysłaniu zamówienia, zacząłem czytać regulamn, w którym pisze że nie ma promocji (w moim wypadku 20 zł gratis w sieci i darmowo 15 zł za usługe najtaniej z przyjaciółmi). ok - moja wina - odmówiłem przyjęcia przesyłki . Teraz znowu chciałem wysłać i co? okazało się , zę w aneksie do umowy nie ma rzadnej róznicy. Obie umowy sa identyczne. To znaczy - w aneksie sa zobowiazania klienta- a nie ma mowy o promocji!. Po konsultacji z call-center - tłimaczono, zę jest to ujete w regulaminie i nie musi być w anaeksie, wystarczy że oni to mają w komputerze - nie chcialem ssię z nimi kłucić bo oni tylko wykonują co im kazano. To jakas paranoja - jak wobec tego udowodnić, ze promocja przysługuje . Jeśłi nie będe miał tego na piśmie nie wchodzę to. Prosze poradzcie mi, co robić? bo propozycja była dość ciekawa tel nokia 3110 za 79 zł, opłaty 40 zł brutto na cały czas 2-letniej umowy - ale w moim uznaniu nie ma pewności co do gratisów o których pisałem wcześniej - jak to ugryźć? Czy Orange traktuje klientów tak jak USA Polskę - czyli my im wszystko , a oni nam ile zechcą?

#228131  autor: piterek1
 19 paź 2007, 13:10
Witam!

Oranzada chyba sie wystraszyła ilością odchodzących abonentów i dołozyła conieco do programu propozycja. Poprzednia rozmowa z nimi zakonczyła się z mojej strony sugestia przeniesienia numeru do play wobec braku rabatu na nowy fon przy przedłużeniu dotychczasowej umowy (nowy twoj mix 30) na kolejne 2 lata. Dzis dzwoni panienka i daje juz 75 brutto upustu na aparat z ceny cennikowej plus darmowe minuty do orange na 6 miesiecy. Poczekam jeszcze pare tygodni i zobaczymy czy zmiekna bardziej.
 #229227  autor: jousi
 24 paź 2007, 12:14
Właśnie kończy mi się umowa wszedłem na skomponuj ofertę w Nowy Twój Plan i wybrałem
Wszyscy i na wszystko 25 +Najtaniej z przyjaciółmi za 15 zł+Wybrany numer za 30 zł
=suma zobowiązań 70 zł
A teraz zamieszczam wyciąg z regulaminu
a)Klient, który wybierze ofertę promocyjną Nowy Twój Plan otrzyma:
- 100 % rabatu na usługę Najtaniej z Przyjacielem dla jednego numeru, na okres 24 kolejnych okresów rozliczeniowych
- przy kwocie zobowiązania równej 35 zł brutto.
- 100 % rabatu na usługę Najtaniej z Przyjacielem dla jednego numeru lub dla trzech numerów, na okres 24 kolejnych okresów rozliczeniowych - przy kwocie zobowiązania o wartości równej lub większej niż 40 zł brutto.
Powyższy bonus jest przyznawany na okres 24 kolejnych okresów rozliczeniowych. W tym okresie opłata za korzystanie z usługi Najtaniej z Przyjacielem oraz za korzystanie z usługi Wybrany Numer wynosi 0 zł.
Czyli z tego wynika że mając te usługi płaciłbym abonament 25zł.Proszę o odpowiedźi może ktoś ma taką ofertę

#229245  autor: jousi
 24 paź 2007, 14:15
Przepraszam zapomniałem dopisać jest to oferta z telefonem
 #229279  autor: wieczor
 24 paź 2007, 17:14
Witam!

Jestem z Orange jako abo 2 lata (wczesniej 4 l jako prepaid - ten sam nr tel). Moje średnie rachunki za ostatni rok wynosiły 71zł. Miałem Nowy Twoj Plan 25 do Orange i st + 1 darmowy nr. Wiadomo dzwonili z różnymi pomysłami ale nie zainteresowali, więc upatrzyłem sobie Play abo 30 lub 50 z Samsungiem l760 (może macie jakieś opinie na temat takiego połącznia?).

Po podpisania prośby o przeniesienie nr zadzwoniła do mnie pani z Orange z taką propozycją:
abo 50 zł - 37 gr/min do wszystkich sieci (pytałem czy na pewno do wszystkich)
- 1 gr/SMS
- 2 gr/MMS

po wykorzystaniu abo - 75 gr/min 20 gr/SMS 40gr/MMS

ponieważ pragnę posiadać nowy telefon zaproponowano mi za 1 zł: SE K510i lub W200i

Proszę was o opinię. Czy spotkała was podobna propozycja, co sądzicie moi telekomunikacyjni towarzysze? Może to ta sama ściema czyli wszystkie sieci = Orange?

Pozdro Dzięki
 #229629  autor: Zajcef
 25 paź 2007, 23:15
jousi pisze:Właśnie kończy mi się umowa wszedłem na skomponuj ofertę w Nowy Twój Plan i wybrałem
Wszyscy i na wszystko 25 +Najtaniej z przyjaciółmi za 15 zł+Wybrany numer za 30 zł
=suma zobowiązań 70 zł
A teraz zamieszczam wyciąg z regulaminu
- 100 % rabatu na usługę Najtaniej z Przyjacielem dla jednego numeru, na okres 24 kolejnych okresów rozliczeniowych
- 100 % rabatu na usługę Najtaniej z Przyjacielem dla jednego numeru lub dla trzech numerów, na okres 24 kolejnych okresów rozliczeniowych - przy kwocie zobowiązania o wartości równej lub większej niż 40 zł brutto.
Powyższy bonus jest przyznawany na okres 24 kolejnych okresów rozliczeniowych. W tym okresie opłata za korzystanie z usługi Najtaniej z Przyjacielem oraz za korzystanie z usługi Wybrany Numer wynosi 0 zł.
Czyli z tego wynika że mając te usługi płaciłbym abonament 25zł.Proszę o odpowiedźi może ktoś ma taką ofertę
To NOWA umowa z NOWYM numerem, a nie przedluzenie istniejacej umowy. Co do Twoich obliczen moim zdaniem sa bledne. Przy podanej przez Ciebie konfiguracji Nowego Twojego Planu abonament wynosilby 55 zl zl na 24 m . Za 55 zl mialbys 240 min do 3 nr , jakies 25 zl np na wszyscy i na wszystko 33 min, e bonus od tego 25 zl po 30 gr do sieci i na stacjonarne (12 miesiecy) , multibox free i 50 zl (12 miesiecy) na przesyl danych po 0.05 zl za 50 kB i BRAK faktury papierowej :) W regulaminie, ktory jest dostepny http://www.orange.pl/binaries/PL/Binary ... 740147.pdf w pkt 3 nie ma infomarmacji o wybarnym numerze i weekendach jako usludze bezplatnej (tylko w premium) . Swoja droga oferta jest pewnie ciekawsza niz ta, ktora dostaniesz przy przedluzaniu umowy.

#231515  autor: PingNoMore
 05 lis 2007, 11:13
Mam pytanie dotyczące przedłużania umowy w ofercie "Co za numer" - czy do tej oferty można dobrać darmowy numer do jednej osoby w sieci?

#231518  autor: maniek
 05 lis 2007, 11:55
jousi pisze:A teraz zamieszczam wyciąg z regulaminu
- 100 % rabatu na usługę Najtaniej z Przyjacielem dla jednego numeru lub dla trzech numerów, na okres 24 kolejnych okresów rozliczeniowych - przy kwocie zobowiązania o wartości równej lub większej niż 40 zł brutto
mozesz wybrac tylko jeden upust w zaleznosci od kwoty zobowiazania

[ Dodano: 2007-11-05, 12:01 ]
Zajcef pisze:To NOWA umowa z NOWYM numerem, a nie przedluzenie istniejacej umowy
moze byc tez dla przedluzajacych
http://www.orange.pl/portal/map/map/hom ... rect=false

#231657  autor: mikage1
 06 lis 2007, 10:46
Kilka postów wcześniej opisałem ofertę jaką dostałem, dla przypomnienia:

"Oferta jaką ja dostałem - bez aparatu, bo mnie w tej chwili nie interesuje - do stanu obecnego, czyli Twój Plan Winw 25 + 3 wybrane nry (razem 55 PLN):
- umowa na rok (może być)
- 50% więcej abonamentu przez rok (może być, bo i tak nie przekraczam, do dzwonienia mam jeszcze taktaka i popa, a w razie potrzeby sim+ i playa) - czyli + 12,5 PLN
- 70% rabatu na wybrane nry przez 9 miesięcy - czyli za 9 PLN a nie 30 przez 9 miesięcy - głównie ze względu na te numery jestem ciągle w Orange, bo jeszcze w wersji bez limitu 1200 minut, choć i tak bym go raczej nie wykorzystał
- gratis wszyscy w orange 18 przez 9 miesięcy - no to pop'a nie doładuję, może sobie rok poleżeć bierny"

I teraz ciekawostka
poszedłem kilka dni temu do salonu, żeby jeszcze raz sprawdzić ofertę i okazało się że zniknęło z mojej oferty "wszyscy w orange". Konsultant uparcie twierdził, że może mi dać tylko dwa rabaty.

Dzisiaj poszedłem przedłużyć umowę w innym salonie (w tym, w którym wcześniej podano mi ofertę z 3 rabatami), stwierdziłem, że odpuszczę sobie ten jeden rabat.
Pani konsultantka podała mi znów tylko 2 usługi, więc z głupia frant wyciągnąłem kartkę, na której wcześniej jej koleżanka zapisała mi te 3 usługi i stwierdziłem, że w ciągu miesiąca oferta się pogorszyła...
W tym momencie Pani stwierdziła "Wie Pan co, spróbujemy wpisać w system te rabty w takiej kolejności, jak sa zapisane na kartce" I co się okazało - że MOGĄ BYĆ 3!!!
Czyli:
kolejność wpisywania usług przy przedłużaniu umowy MA ZNACZENIE DLA ILOŚCI USŁUG, które może zaoferować kosultant!!!

Zwróćcie na to uwagę, jak będzieci brać umowę bez telefonu i będą mam oferować rabaty/usługi!!!

Jedyny minus, to fakt, że wprowadzili mi limit 1200 minut na wybrane numery, choć z drugiej strony i tak go nie wykorzystam...

#231722  autor: maniek
 06 lis 2007, 18:11
mikage1 ale czy ty przedluzales abonament czy wziales nowa umowe?

#231772  autor: mikage1
 06 lis 2007, 22:41
Przedłużałem (zgodnie z tytułem wątku) - aneks na rok, bez telefonu

Sony CMD-CD5 - ma już 11 lat... a na oryginalnej baterii wytrzymuje 3 dni :)

#231793  autor: siemi1
 06 lis 2007, 23:52
Witam mam takie pytanie mam 3 tel w orange na firme: Nowa Idea Dla firm 100(ado 53zl) srednie rachunki 140zl, Nowa Idea dla firm 200 (abo ok 200zl) I Orange Dla firm 50 (srednie rachunki ok80zl) (Netto) konczy sie umowa nawszytkich numerach w styczniu jak mysliciem czego moge sie spodziewac? chcilbym na wszytskich numerach mięc tanszy abo o ok 20% i dod minuty na kazdy numer oraz prawdiopodobnie na wszytskuich wymiana telefony na jakis z wyszej polki mysle nad nowym k850i bo od dzis w ofercie a u kazdego z numerów jest ok kilju tys punktó profit.

#231806  autor: mike278
 07 lis 2007, 09:04
siemi1 pisze:Witam mam takie pytanie mam 3 tel w orange na firme: Nowa Idea Dla firm 100(ado 53zl) srednie rachunki 140zl, Nowa Idea dla firm 200 (abo ok 200zl) I Orange Dla firm 50 (srednie rachunki ok80zl) (Netto) konczy sie umowa nawszytkich numerach w styczniu jak mysliciem czego moge sie spodziewac? chcilbym na wszytskich numerach mięc tanszy abo o ok 20% i dod minuty na kazdy numer oraz prawdiopodobnie na wszytskuich wymiana telefony na jakis z wyszej polki mysle nad nowym k850i bo od dzis w ofercie a u kazdego z numerów jest ok kilju tys punktó profit.
zastanawia mnie jedno. zgodnie z par3 punkt 2.1 tego regulaminu http://www.orange.pl/binaries/PL/Binary ... 974105.pdf nie mozna posiadac profita na taryfach firmowych. wiec skad one sa?

Execute the order 66.

#231912  autor: siemi1
 07 lis 2007, 19:35
no na koncie firmoweym nie ale na numerze firmowym tak:) Od zawsze mam punkty profit io od zawsze jakies 6 lat ok mam tel na firme:) (działalnosc gospodarcza.)

A waracając do propoozycji to co mógłbym wymagac przy przedluzaniu umowy?

#231951  autor: D@rio
 07 lis 2007, 22:28
siemi1 pisze:no na koncie firmoweym nie ale na numerze firmowym tak:)
każdy numer to też jest jakieś konto.

Więc coś tu nie gra...

Obrazek

#231955  autor: siemi1
 07 lis 2007, 22:49
Zaczynalem w Idei Meritum Potyem idea dla firm i weszly pkt profit( za rozmowy czli wydane zlotowki, co pol roku przy przedluzeniu umowy za zlecenie polecenia zaplaty) zapytajcie sie moze terz juz nie mozna a strzy userzu moga:) juz 2 raz za pkt tel wyminialem i terz tez mam ok 8000pktow i jedyne jakie same znikaja to nie wykorzystane po 36 mies.
  • Strona 31 z 131
  • 1
  • 29
  • 30
  • 31
  • 32
  • 33
  • 131
  • 1
  • 29
  • 30
  • 31