• Wszystko, co dotyczy ofert abonamentowych operatorów.
Wszystko, co dotyczy ofert abonamentowych operatorów.
Regulamin forum: 
W tym dziale dyskutujemy o ofertach na ABONAMENT.

Uwaga! Jeżeli szukasz oferty dla siebie i nie wiesz, na którą się zdecydować - zadaj pytanie w dziale Jaką ofertę wybrać?
  • Strona 4 z 131
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 131
 #162356  autor: Opportunist
 15 mar 2007, 12:40
No więc tak. Już dzisiaj ma być dla mnie przygotowana E-Propozycja, ale z tego co się zdążyłem zorientować to nie ma najmniejszego sensu zgadzanie się na nią :wink:
Przedstawię swoją sytuację i swoje oczekiwania:
Dopiero pierwszy raz przedłużam umowę - staż wsieci 2lata
Na początku korzystałem z JI MIX 25, później zmieniłem na Twój MIX25, a teraz korzystam z TP40 (WiNW25 + Darmowy numer). Chciałbym podnieść swoją kwotę zobowiązaniado 55zł (WinW25 i 3darmowe Numery). Czy mogę oczekiwać jakiejś zniżki na abonament? Co do telefonu to chciałbym coś za 1, do może do 100zł. Warunek to: karty pamięci i MP3.
Czy dało by się coś z tym zrobić? :wink:

P.S.
Być może ma to znaczenie... na początku trwania umowy zdażało mi się nieterminowo opłacać faktury.

[ Dodano: 2007-03-15, 15:47 ]
Buhaha :D Znam już epropozycje :D Dali do "wyboru" jeden telefon, a mianowicie SE k310i :D za 0,00zł ! :D i kwote zobowiązania 50 zł. Chyba zobie jaja normalnie robią... Ale nic... będziemy dzwonić :)

Obrazek

#162418  autor: D@rio
 15 mar 2007, 17:16
Zajcef pisze:Absolutnie NIE. Nikt nie zmusza do zmiany na oferte ntp. To Ty decydujesz czy chcesz Jedna Idee, czy moze cos innego.
ja nie mówię że zmusza. Ale przy starszych taryfach nie dostaniesz prawie żadnych benefitów...przynajmniej moja znajoma tak miała że nie chcieli jej nić dać. A miała kwotę deklarowaną 50,- .

Obrazek

#163635  autor: MADMAX
 19 mar 2007, 13:57
Ze mną raczej Orange sobie nie poradzi. Dziś zamiast odpowiedzi na moją kontrProPozycję otrzymałem ofertę "Szef Portalu Poleca", która wcale taka najgorsza nie jest ale dla NOWYCH klientów.
Ponieważ już 2 razy pisałem do bok'u że interesuje mnie tylko i wyłącznie umowa 12-miesięczna bez telefonu, nie doszliśmy jak na razie do porozumienia, za kilka dni składam rezygnację i przechodzę do ERY.
Orange nie będzie musiało się męczyć ze mną i odwrotnie ;)
Myślę, że odejście mojej osoby (wraz z drugim klientem Orange do którego mam "darmowy nr") nie spowoduje, że pomarańcza zbańczy więc żadnej ze stron nic złego się nie stanie :)
Muszę się tylko dowiedzieć czy mógłbym dostać w miarę ładny numerek :)

Pozdrawiam

#163695  autor: Opportunist
 19 mar 2007, 15:55
CYBER pisze:Ze mną raczej Orange sobie nie poradzi. Dziś zamiast odpowiedzi na moją kontrProPozycję otrzymałem ofertę "Szef Portalu Poleca", która wcale taka najgorsza nie jest ale dla NOWYCH klientów.
Ponieważ już 2 razy pisałem do bok'u że interesuje mnie tylko i wyłącznie umowa 12-miesięczna bez telefonu, nie doszliśmy jak na razie do porozumienia, za kilka dni składam rezygnację i przechodzę do ERY.
Orange nie będzie musiało się męczyć ze mną i odwrotnie ;)
Myślę, że odejście mojej osoby (wraz z drugim klientem Orange do którego mam "darmowy nr") nie spowoduje, że pomarańcza zbańczy więc żadnej ze stron nic złego się nie stanie :)
Muszę się tylko dowiedzieć czy mógłbym dostać w miarę ładny numerek :)
Jak to? Nie chcą Ci dać propozycji bez telefonu, czy co? :?

Obrazek

#163741  autor: MADMAX
 19 mar 2007, 17:30
Opportunist pisze:Jak to? Nie chcą Ci dać propozycji bez telefonu, czy co?
Tak źle nie jest ;)
Nie bardzo jak na razie chcą mi dać w 50zł to co daje defaultowo ERA przy podpisaniu pierwszej umowy (pisałem o tym na poprzedniej stronie) :)
Widać, moja kontrpropozycja im się nie opłaca ale nie wiem czy wprost mogą mi o tym powiedzieć - de facto byłoby to przyznanie, że są gorsi od konkurencji. Poza tym jeśli odejdę będą mięli jednego zawodnika mniej trzymającego się pazurami oldschool'owego planu "jedna IDEA" (plan dużo lepszy od NTP moim zdaniem) .

Pozdrawiam

#163749  autor: krzyno
 19 mar 2007, 17:44
CYBER pisze:Poza tym jeśli odejdę będą mięli jednego zawodnika mniej trzymającego się pazurami oldschool'owego planu "jedna IDEA" (plan dużo lepszy od NTP moim zdaniem)
jak rozmawiałem z propozycją to też zaproponowali mi kiepska ofertę , dochodze do wniosku że robią to celowo wszystkim którzy mają Jedną Ideę aby ludzie zmieniali plan na nowszy z większymi cenami z a minutę rozmowy i ograniczeniami minutowymi w darmowych nr. Ja sie nie dałem i innym proponuję to samo :wink:
W razie co mam jeszcze Jedną Ideę na kartę w rezerwie :P a co niech sobie leży jeść nie woła a nr na niej też mam fajny, raz na rok ją za 50 pln załaduję i ważności nie traci :twisted:

#163983  autor: babeo
 20 mar 2007, 11:53
A czy przejdzie taki myk:

jak wiemy dają kiepską ofertę dla przedłużających, a więc: kończy nam się sie np 2 letnia umowa. Rozwiązujemy ją. Przechodzimy na prepaida. Np po miesiącu idziemy z naszym prepaidem i przechodzimy na abo. Będziemy wtedy traktowani jako nowy klient?

#164108  autor: krzyno
 20 mar 2007, 17:37
babeo,

jak najbardziej tak, przechodząc z prepaida na abo dostaje się bonus w wysokości 100 zł i można podpisać cyro na 2 lata z fonem lub rok bez fonu, a w zamian 50% więcej + pula sms-ów w zależności od wysokości wybranego abonamentu :wink:

#164131  autor: MADMAX
 20 mar 2007, 18:32
Fajny trick :)
U innych operatorów jest podobnie? :)

Pozdrawiam

#164142  autor: Tidus
 20 mar 2007, 18:58
A ja chciałem się dowiedzieć, czy komuś z Was udało się wziąść kolejny telefon przed upływem terminu umowy? :>
Umowa kończy mi się na początku września, więc powinienem z propozycji korzystać dopiero w lipcu, ale mój telefon nie bardzo nadaje się już do użytku i chciałbym nowy :mrgreen:
MAM TP50, ale płacę rachunki między 55, a 85. Mam nadzieję na taniego K750i :D

#164154  autor: Zajcef
 20 mar 2007, 19:09
babeo pisze:A czy przejdzie taki myk:

jak wiemy dają kiepską ofertę dla przedłużających, a więc: kończy nam się sie np 2 letnia umowa. Rozwiązujemy ją. Przechodzimy na prepaida. Np po miesiącu idziemy z naszym prepaidem i przechodzimy na abo. Będziemy wtedy traktowani jako nowy klient?
Przejdzie, ale jest 3 m na przejscie powrotne z prepaida na postpaid. Takze, nie wiem czy sie oplaca.

[ Dodano: 2007-03-20, 19:11 ]
Tidus pisze:A ja chciałem się dowiedzieć, czy komuś z Was udało się wziąść kolejny telefon przed upływem terminu umowy? :>
Umowa kończy mi się na początku września, więc powinienem z propozycji korzystać dopiero w lipcu, ale mój telefon nie bardzo nadaje się już do użytku i chciałbym nowy :mrgreen:
MAM TP50, ale płacę rachunki między 55, a 85. Mam nadzieję na taniego K750i :D
Tylko i wylacznie pisemnie, ale niezbyt czesto wyrazaja na to zgode. Najlepiej wraz z zaswiadczeniem z serwisu producenta o nieoplacalnosci/niemozliwosci naprawy aparatu z ktorego korzystasz.

#164241  autor: Kaczy
 20 mar 2007, 22:08
CYBER pisze:U innych operatorów jest podobnie?
W Plusie nie da się przejść na simplusa z zachowaniem numeru, więc takich "tricków" nie da się zrobić.

...::: Made for loneliness :::...

#164243  autor: przemek910
 20 mar 2007, 22:11
Kaczy pisze:CYBER napisał/a:
U innych operatorów jest podobnie?

W Plusie nie da się przejść na simplusa z zachowaniem numeru, więc takich "tricków" nie da się zrob
A W Erze można przejść i z abo na prepaid i z prepaid na postpaid ;)

#164374  autor: babeo
 21 mar 2007, 12:34
Kaczy pisze:W Plusie nie da się przejść na simplusa z zachowaniem numeru
Buuu :mrgreen:

A w planach, jest szansa na to?

#164422  autor: D@rio
 21 mar 2007, 15:16
babeo pisze:A w planach, jest szansa na to?
jak się w końcu obudzą z ręką w nocniku bo będą mieli najwyższy wskaźnik CHURN w skali kraju to tak..

Obrazek

#164495  autor: babeo
 21 mar 2007, 19:02
D@rio pisze:jak się w końcu obudzą z ręką w nocniku bo będą mieli najwyższy wskaźnik CHURN w skali kraju to tak..
Hehe, pewnie tak :-)
Zajcef pisze:Przejdzie, ale jest 3 m na przejscie powrotne z prepaida na postpaid. Takze, nie wiem czy sie oplaca.
Rezcywiście tak jest. Potwierdzam :-)

#164496  autor: rudy
 21 mar 2007, 19:10
Myślenie Plusa jest beznadziejne, myślą że jak ktoś chce prepaida a ma abonament to zachowa na siłę numer.
yyyy... może kiedyś i tak było, ale teraz jest przenośność min.
Poza tym Polkomtel zaniedbuje simplusa, TT, wygrywa dlatego że za 20 zł miesięcznie można utrzymać telefon a w simplusie 30 zł, o platformie nie wspomnę :twisted:

#164786  autor: Opportunist
 22 mar 2007, 12:28
Czy korzystając z propozycji przedłużenia umowy na stronie orange.pl (samodzielnie skonstruowałem ofertę Nowy Twót Plan) dostanę takie same benefity jak nowi abonenci? Przy NTW i kwocie zobowiązania 55zł są to:
1) 20 złotych miesięcznie na rozmowy, SMS-y oraz MMS-y do wykorzystania w Orange przez 12 m-cy
2)słuchawkę Bluetooth BH-202 w cenie 99 zł
3) bezpłatnie pakiet na połączenia z Internetem o wartości 50 zł przez pierwsze 12 miesięcy
4) złoty numer (np. 501 501 501) w cenie 19 zł - POMIJAJĄC TEN "GRATIS"
5) bezpłatnie usługę MultiBox Platinium przez 24 m-ce

Obrazek

#165181  autor: Zajcef
 23 mar 2007, 07:22
Opportunist pisze:Czy korzystając z propozycji przedłużenia umowy na stronie orange.pl (samodzielnie skonstruowałem ofertę Nowy Twót Plan) dostanę takie same benefity jak nowi abonenci? Przy NTW i kwocie zobowiązania 55zł są to:
1) 20 złotych miesięcznie na rozmowy, SMS-y oraz MMS-y do wykorzystania w Orange przez 12 m-cy
2)słuchawkę Bluetooth BH-202 w cenie 99 zł
3) bezpłatnie pakiet na połączenia z Internetem o wartości 50 zł przez pierwsze 12 miesięcy
4) złoty numer (np. 501 501 501) w cenie 19 zł - POMIJAJĄC TEN "GRATIS"
5) bezpłatnie usługę MultiBox Platinium przez 24 m-ce
1) nie.
2) byc moze jesli bedzie i nie zakupisz aparatu z tego co pamietam :)
3) nie.
4) nie. Polecam pkt profit 100 i masz zloty nr
5) nie.

#165183  autor: Opportunist
 23 mar 2007, 07:24
Hm... Czyli jakie to świetne bonusy dostanę przy przedłużaniu umowy przez Internet? :?

[ Dodano: 2007-03-23, 20:07 ]
Już przedłużyłem sobie umowę :D Może nie jakieś rarytasy, no ale... telefon LGU8210 za złotówkę w abonamencie za 40zł na 30 miesięcy( długość umowy trochę mnie przeraża) + rabat przez 3 miesiące na darmowy numer.

Obrazek
  • Strona 4 z 131
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 131
  • 1
  • 2
  • 3