• Wszystko, co dotyczy ofert abonamentowych operatorów.
Wszystko, co dotyczy ofert abonamentowych operatorów.
Regulamin forum: 
W tym dziale dyskutujemy o ofertach na ABONAMENT.

Uwaga! Jeżeli szukasz oferty dla siebie i nie wiesz, na którą się zdecydować - zadaj pytanie w dziale Jaką ofertę wybrać?

#120159  autor: D@rio
 03 lis 2006, 00:09
gomez1982 pisze: I czy to się wiąże z tym producentem o tej samej nazwie?
tak.

Obrazek

#120188  autor: Rokko
 03 lis 2006, 08:37
Faktycznie przez te 5 lat nawet nie pomyslalem o tych uslugach.Zwykly uzytkownik sobie jakos w Plusie radzi, wiec bedzie dobrze.A ze D@rio zna chyba juz wszystkie procedury reklamacyjne w tej sieci to jakos bedzie. Ja na szczescie nie musialem zadnej reklamacji smarowac :)

#120280  autor: RafalM
 03 lis 2006, 15:24
Jeśli chodzi o Plusa ma dośc dobrą ofertę abo. Mix też jest niczego sobie. Mam uraz do tej sieci więc już tam nie wracam. Era jak skończy swoją promocję z okazji 10 lecia może przyszykuje coś fajnego na święta, a może to nie Era, a T-Mobile... Jak ktoś Ci radził zrób tak rozwiąż umowę z Orange kup PoPa i poczekaj do świąt.

#120332  autor: D@rio
 03 lis 2006, 17:07
Rokko pisze:Faktycznie przez te 5 lat nawet nie pomyslalem o tych uslugach.Zwykly uzytkownik sobie jakos w Plusie radzi, wiec bedzie dobrze.A ze D@rio zna chyba juz wszystkie procedury reklamacyjne w tej sieci to jakos bedzie. Ja na szczescie nie musialem zadnej reklamacji smarowac
nie no, w Plusie da się żyć, nie mówię że on jest najgorszy :-) ja tylko poprostu ganię go za wiele jego wad. Ale tak jak powiedziałeś, zwykły użytkownik płącący 70 - 100zł. będzie zadowolony, bo czego tu wymagać jeśli komuś telefon służy tylko do rozmów, i SMSów, a nie jest dla Niego narzędziem biznesu i nie potrzebuje różnych brandzlomatów. Jednak, jakby nie patrzeć Plus na tle konkurencji w wielu sferach wypada gorzej, a najbardziej niestety w ofercie utrzymaniowej. No ale, kto to wie co będzie za 2 lata...pomarzyć można ;)

Ja, tylko głęboko wierzę iż Plus jeszcze bardzie dopieści klientów biznesowych, i dla tych, którzy mają taryfę BiznesKlasa300 wprowadzi umowy PWA na 12 miesięcy ;) bo moim zdaniem - zasługują.

Dlatego Gomez, nie martw się - w razie problemów będziemy pomagać i odpowiednio reagować.

Obrazek

#120406  autor: Kaczy
 03 lis 2006, 20:58
D@rio pisze:Ja, tylko głęboko wierzę iż Plus jeszcze bardzie dopieści klientów biznesowych, i dla tych, którzy mają taryfę BiznesKlasa300 wprowadzi umowy PWA na 12 miesięcy
Myślę, że to tylko kwestia czasu.
Skoro zaczęto wprowadzać oferty ANZ na 6 miesięcy to i może PWA skróca o połowę :)

...::: Made for loneliness :::...

#120408  autor: D@rio
 03 lis 2006, 21:04
Kaczy pisze:
Myślę, że to tylko kwestia czasu.
Skoro zaczęto wprowadzać oferty ANZ na 6 miesięcy to i może PWA skróca o połowę
powiem Ci tylko, iż w rozmowie z jednym z pracowników "wyższego szczebla" została mi potwierdzona ta informacja, podobno były już plany wprowadzenia takiej opcji tylko gdzieś utknęły. W każdym bądź razie, potwierdzono mi iż nie jestem pierwszy z taką propozycją...
Kaczy pisze: ANZ
ANZ czy ANU?

Obrazek

#120409  autor: Kaczy
 03 lis 2006, 21:07
D@rio pisze:ANZ czy ANU?
ANZ- Alternatywne Narzędzia Zatrzymania.
ANU podobno było o tyle nieszczęśliwe, że słowo Utrzymanie brzmiało dość dwuznacznie. Bo w końcu w jakim sensie Plus GSM utrzymywałby abonentów? Płacił by za nich rachunki za prąd? :lol: :lol:

#120411  autor: Rokko
 03 lis 2006, 21:09
Wiesz moze kiedys jak ceny tych wszystkich bajerow spadna to i moze zwykli uzytkownicy zaczna korzystac z tych wszystkich bajerow jakie oferuje telefonia komorkowa. Fajnie ze 3g wchodzi, ale ceny nie sa jeszcze na kieszen zwykylch 100 zlotowcow. No a z tym PWA w Plusie masz racje. Moim zdaniem wszystko bedzie szlo w kierunku lepszych ofert bez telefonow - utrzymaniowych. a telefony bedzie sie kupowac na wolnym rynku. No ale do tego musimy sie wzbogacic. Ciekawe jak to sie rozwinie.

#120412  autor: D@rio
 03 lis 2006, 21:11
Kaczy pisze:
ANZ- Alternatywne Narzędzia Zatrzymania.
ANU podobno było o tyle nieszczęśliwe, że słowo Utrzymanie brzmiało dość dwuznacznie. Bo w końcu w jakim sensie Plus GSM utrzymywałby abonentów? Płacił by za nich rachunki za prąd?
to dziwne, bo systemie dalej takie oferty figurują jako ANU...
pozatym, nie wiem skąd oni taką nazwę wytrzasnęli, z kosmosu chyba, albo komuś się nudziło. NIe ma to sensu, ponieważ nawet jedna sekcja z całego Departamentu DOPL nazywa się "Sekcja Utrzymania Klienta"...

Obrazek

#120417  autor: sapv
 03 lis 2006, 21:19
Kaczy pisze: Myślę, że to tylko kwestia czasu.
Skoro zaczęto wprowadzać oferty ANZ na 6 miesięcy to i może PWA skróca o połowę :)
Byłoby naprawde słodko - co prawda byłyby dosyć drogie aparaty ale taka opcja byłaby niezła :-D

#120418  autor: D@rio
 03 lis 2006, 21:22
sapv pisze:
Byłoby naprawde słodko - co prawda byłyby dosyć drogie aparaty ale taka opcja byłaby niezła
ale ja mówię tylko w taryfie BK300. I mówię o PWA na 12 miesięcy. Nie dość i tak nic nie ma w Niej "za darmo" to chociaż tyle mogliby dać...Erę jakoś stać na taką opcję 8)

Obrazek

#120421  autor: Kaczy
 03 lis 2006, 21:27
D@rio pisze:to dziwne, bo systemie dalej takie oferty figurują jako ANU..
Ja w swoich różnego rodzaju materiałach mam tylko i wyłącznie nazwy ANZ.
Jutro popatrzę jak to wygląda w różnych systemach Plus`a. :)

Ps. ANU fajnie brzmi (dobrze się to wymawia). A ANZ to jakieś dzikie jest :D

#120428  autor: sapv
 03 lis 2006, 21:41
D@rio pisze: ale ja mówię tylko w taryfie BK300. I mówię o PWA na 12 miesięcy. Nie dość i tak nic nie ma w Niej "za darmo" to chociaż tyle mogliby dać...Erę jakoś stać na taką opcję 8)
D@rio przerabialiśmy ten temat i każdy ma swoje zdanie - część osób preferuje najtańsze połączenia a część extra gadżety za friko. Pomijam fakt że abonament prawie 500 zł jest o ponad stówkę droższy od BK300. Może przy 500 zł plus by na to poszedł ale pytanie ilu klientów w ma takie regularne rachunki?

#120431  autor: D@rio
 03 lis 2006, 21:54
sapv pisze:
D@rio przerabialiśmy ten temat i każdy ma swoje zdanie - część osób preferuje najtańsze połączenia a część extra gadżety za friko. Pomijam fakt że abonament prawie 500 zł jest o ponad stówkę droższy od BK300. Może przy 500 zł plus by na to poszedł ale pytanie ilu klientów w ma takie regularne rachunki?
Wiem, dlatego nie będę wchodził w polemikę.

Dodam, tylko jedną poprawkę. Abonament nie przy 500zł. tylko przy 300zl. brutto ;)

Obrazek

#120471  autor: kadent
 03 lis 2006, 22:59
Witam,

Jestem w Orange od początku zaistnienia sieci Centertel w Szczecinie. Pół roku temu skończyła mi się umowa terminowa i teraz korzystam z "Nowej Idei dla Firm 200". Niestety :cry: , szwankująca, ulubiona Nokia 6310i powoduje iż muszę wybrać inny telefon. Planowałem nawet przejście do Polkomtela lecz czytając posty na forum zaczynam się zastanawiać.
Moja dzisiejsza propozycja od Orange to Nokia E50 za 1 zł (nie potrzebuję 3G i innych wodotrysków) i abonament "dla Firm 400" z rabatem.
Poważnie się zastanawiam co robić?
Może pisemko z wnioskiem o rezygnację da lepszą ofertę :-D

#120474  autor: D@rio
 03 lis 2006, 23:02
kadent pisze:Może pisemko z wnioskiem o rezygnację da lepszą ofertę
można spróbować, choć na wstępie już nie masz najgorszej oferty...

Obrazek

#120480  autor: kadent
 03 lis 2006, 23:13
Wiem :D
Moje dotychczasowe doświadczenia z reklamacjami w Centertelu i Idei były takie iż jak dostawali faks z reklamacją i ultimatum mówiącym iż jak "do dnia następnego do godziny 15 nie dostanę pozytywnej odpowiedzi to niniejsze pismo rozumieć trzeba jako rozwiązanie umowy o świadczenie usług...." Zawsze przed 15 miałem miły telefon z tych sieci. Z Orange po rebrandingu jeszcze nie próbowałem :wink:

#120501  autor: gomez1982
 03 lis 2006, 23:44
Chciałem iść podpisywać umowe z Plusem w poniedziałek ale widze że Orange wyszedł z czymś nowym ale co z tego ze da sie sklecić z tego fajną oferte jak za dobry telefon trzeba dużo zapłacić.Chyba poczekam te dwa tygodnie i zobacze co Era wymyśli choć w Erze przelicznik minut do sms'ów jest gorszy niż w Plusie.Bo jak narazie to widze że własnie Plus ma najniższą stawke za połaczenie i ze sms'a które też czasem pisuje.

#120503  autor: D@rio
 03 lis 2006, 23:48
jak baba jesteś niezdecydowany, jak słowo daję... 8)

Obrazek

#120511  autor: gomez1982
 04 lis 2006, 00:07
Jestem zdecydowany na Plusa na 90% reszta to właśnie takie wachania się czy dobrze zrobie ale w sumie tak czekać bo póżniej może być taniej i lepiej to może nie mieć końca.Ale to chyba normalne człowiek się wacha bo chce wybrać dla siebie jak najlepiej.