• Wszystko, co dotyczy ofert abonamentowych operatorów.
Wszystko, co dotyczy ofert abonamentowych operatorów.
Regulamin forum: 
W tym dziale dyskutujemy o ofertach na ABONAMENT.

Uwaga! Jeżeli szukasz oferty dla siebie i nie wiesz, na którą się zdecydować - zadaj pytanie w dziale Jaką ofertę wybrać?
  • Strona 30 z 147
  • 1
  • 28
  • 29
  • 30
  • 31
  • 32
  • 147

#138301  autor: Kaczy
 02 sty 2007, 09:45
D@rio pisze:
Kaczy pisze:Widzę, że co raz więcej osób chce odejść z Plusa ze względu na słabą ofertę PWA.
a dziwisz się?
No nie dziwię się. Ale oferta konkurencji (Orange) też nie powala na kolana. Jeszcze Era jakoś dba o swoich klientów.

...::: Made for loneliness :::...

#138470  autor: D@rio
 02 sty 2007, 19:35
Kaczy, no co jak co, ale Orange ProPozycja nie jest taka najgorsza...

Obrazek

#138565  autor: gomez1982
 02 sty 2007, 23:15
Nie jest najgorsza jak masz Premium albo Biznes.Dla normalnych szarych abonentów którzy mają rachunki i nie przekraczają ich powyżej 100 zł to mają słabą ofertę.W tym przedziale lepiej o klientów dla Plus czy Era a szczególnie Era.Gdyby Era miała dalej 140 czy 160 minut za 75 zł i numer do Ery za darmo to dawno bym tam był ale że niestety mieli ta nieciekawa ofertę która jest do teraz to jestem w Plusie.Ja nie wiem co ludzie widzą w Orange ale dla mnie opłaca się tam tylko wzięcie Premium a w erze Prestiż,bo za 100 zł masz 200 minut a to dość dużo.

#138577  autor: D@rio
 02 sty 2007, 23:41
gomez1982, a ja sie z Tobą niezgodzę - powiem tyle: negocjować to trzeba umieć...

Obrazek

#138654  autor: gomez1982
 03 sty 2007, 10:54
Owszem trzeba umieć ale też trzeba mieć argumenty.Rachunki,staż w sieci itp. to wszystko się liczy do końcowej pomyślności.Ale i tak aktualnie najlepsze taryfy dla prywatnych to Premium,Prestiż i w Plusie wyższe abonamenty.Bo Ci co mają rachunki koło 50 zł nie mają się co łudzić na coś dobrego.

#138657  autor: frgt/10
 03 sty 2007, 11:00
D@rio pisze:gomez1982, a ja sie z Tobą niezgodzę - powiem tyle: negocjować to trzeba umieć...
Ta, szczególnie w orange, zadzwonili do mnie z propozycją (której mi nie przedstawiono), powiedziałem, że widziałem na stronie co mi proponują i jest to zdecydowanie za mało w stosunku do innych sieci w podobnych abonamentach to pani mi od razu powiedziała jak zerwać umowę... a powinna mnie (chociaż próbować) przekonać do chociaż zastanowienia się nad zmianą decyzji. Mam nadzieję, że w erze/plusie jest z tym lepiej bo gdzieś się muszę przenieść :P

http://telepolis.pl/forum/viewtopic.php?p=292477#292477

#138734  autor: Rokko
 03 sty 2007, 14:30
W Plusie nie jest z tym lepiej. Ja czekam do konca tygodnia, zeby zakonczyc rejestracje działalności gospodarczej i zobaczymy jaka wtedy oferte mi zaproponują.

#138739  autor: gm
 03 sty 2007, 14:47
Rokko pisze:W Plusie nie jest z tym lepiej. Ja czekam do konca tygodnia, zeby zakonczyc rejestracje działalności gospodarczej i zobaczymy jaka wtedy oferte mi zaproponują.
Wiem, że dawniej w Plusie trzeba było mieć działalność minimum 3 miesiące a teraz można od razy kupić aktywację?

Zamieniłem Nokię na SE i wróciłem do Nokii :-)

#138785  autor: Rokko
 03 sty 2007, 16:57
ja jestem w Plusie od 5 lat, do tej pory bylem indywidualny. wezme numer na regon i zobacze co zaproponuja. Co do terminu nie wiem jak jest obecnie, ale jak czytalem regulaminy promocji nie wpadlo mi w oko nic o 3 miesiacach. Watpie, zeby to sie utrzymalo, za bardzo zalezy im na podmiotach gospodarczych.

#138787  autor: miliard
 03 sty 2007, 17:05
Skoro jesteśmy przy temacie PWA mam pytanie do ekspertów.
Mam taryfę MaxProfit 30. Mieszczę się w taryfie, czasami przekraczam 10-20%. 95% połączeń wykonuję do Plusa, z tego ponad 70% w ramach konta. Reszta to połączenia w Strefie. Jestem w sieci od 2001 roku. Na koncie mam 6 kart.

W marcu mija kolejna rocznica. I teraz jestem na rozdrożu. Z jednej strony chciałbym "czegoś nowego" np. skorzystać z oferty czwartego. Wiąże się to jednak z kosztami. Z drugiej strony jestem w pewien sposób (sentymentalnie) związany z dotychczasowym opem.

Pytanie 1. Jakiej oferty mogę się spodziewać - przy ofercie z telefonem (ew. zmiana na BK 30)
Pytanie 2. Jakie są propozycje bez telefonu dla przypadków takich jak mój.
Pytanie 3. Co to jest ANZ, o którym pisaliście wcześniej?

#138861  autor: Kaczy
 03 sty 2007, 23:10
miliard pisze:Pytanie 1. Jakiej oferty mogę się spodziewać - przy ofercie z telefonem (ew. zmiana na BK 30)
W przypadku 6 aktywacji to już tylko G300 (doradca klienta biznesowego) może się wypowiedzieć :)
miliard pisze:Pytanie 3. Co to jest ANZ, o którym pisaliście wcześniej?

Alternatywne Narzedzia Zatrzymania, czyli oferta bez telefonu :)

...::: Made for loneliness :::...

#138984  autor: D@rio
 04 sty 2007, 14:22
Rokko pisze:W Plusie nie jest z tym lepiej. Ja czekam do konca tygodnia, zeby zakonczyc rejestracje działalności gospodarczej i zobaczymy jaka wtedy oferte mi zaproponują.
taką samą...

Obrazek

#139246  autor: Rokko
 05 sty 2007, 07:17
bede walczyl a jak nie to spadam... ;)
 #139483  autor: Bartplus
 06 sty 2007, 10:25
Witam!
Ja też staję właśnie przed decyzją czy przedłużyc umowę. Oczywiście oferta dla mnie wygląda jak dla nowego klienta. Jak chciałem ponegocjować cenę telefonu i podniesienie taryfy to oczywiście musiałbym pisać prośbę w formie reklamacji(!!!). To ja tu czegoś nie rozumiem: to ja jestem dla nich czy oni dla mnie? Kompletnie im nie zależy na pozostaniu klienta w sieci? Ja muszę ich prosić o ofertę. Śmieszne....
Składam wniosek o przeniesienie numeru do Ery i składam wypowiedzenie. Zobaczymy czy będą wtedy inaczej rozmawiać, czy nie wpłynie to na ich decyzję. Doskonale, że Plus ma promocyjną cenę na przeniesienie numeru. Chyba jedyna doskonała oferta w Plusie :-D

#139485  autor: przemek910
 06 sty 2007, 10:38
Bartplus pisze:Kompletnie im nie zależy na pozostaniu klienta w sieci?
Otóż to ;-)

Im więcej wykrzykników na końcu posta, tym głupsza osoba pisząca...

#139509  autor: gm
 06 sty 2007, 12:44
Jakby ktoś miał już ofertę ANZ to niech tutaj ją wklei, jestem ciekaw co teraz dają. Szukam oferty dla osób fizycznych.

Zamieniłem Nokię na SE i wróciłem do Nokii :-)

#140043  autor: marcinb
 08 sty 2007, 08:22
frgt/10 pisze:... to pani mi od razu powiedziała jak zerwać umowę... a powinna mnie (chociaż próbować) przekonać do chociaż zastanowienia się nad zmianą decyzji. Mam nadzieję, że w erze/plusie jest z tym lepiej bo gdzieś się muszę przenieść :P
Niestety dużo zależy od konsultanta. Sam miałem takie doświadczenia (podobne), na szczęścioe w odpowiednim momencie trafiłem na lepszego doradcę pod *400.

[ Dodano: 2007-01-08, 08:23 ]
D@rio pisze:No i właśnie jestem po rozmowie z BOA Era Biznes.

Rozmawiałem z bardzo miłym konsultantem ok. 15 minut.
Podsumowując, jestem w pierwszej fazie bardzo zadowolony z podejścia PTC do sprawy. Pełna fachowość i profesjonalizm ze strony konsultanta, oraz chęć pomocy.
Może by tak jakąs notke faxem wysłac do PTC z podziękowaniem i opisem pracy konsultanta - na pewno jemu to nie zaszkodzi :) i zawsze będzie bodziec do takiej pracy w przyszłości.
Ja taka pochwalną opinię wysłałem do orangutana. :-)

:arrow: Na forum Telepolis od 29.01.2006.

#140138  autor: D@rio
 08 sty 2007, 15:26
marcinb pisze:Może by tak jakąs notke faxem wysłac do PTC z podziękowaniem i opisem pracy konsultanta - na pewno jemu to nie zaszkodzi i zawsze będzie bodziec do takiej pracy w przyszłości.
Ja taka pochwalną opinię wysłałem do orangutana.
nie no, mam jego imię i nazwisko także jakbym coś potrzebowal to wiem gdzie i do kogo uderzać. Apropo, to mogę zrobić dopiero po zakończonym pozytywnie przeniesieniu (nie ma co chwalić coś/kogoś przed tzw. zachodem słońca), które już po 10.01.2007r. zamierzam ruszyć pełną parą, bo wtedy gaśnie terminowo umowa. Napewno, w tym tygodniu jak mi nic nie wypadnie myślę że skontaktuję się z tym człowiekiem i...będziemy ruszać z przenosinami ;)

Obrazek

#140200  autor: Rokko
 08 sty 2007, 20:14
D@rio gratuluje zmiany opisu w loginie :)

#140247  autor: D@rio
 08 sty 2007, 22:47
Rokko pisze:D@rio gratuluje zmiany opisu w loginie
dzięki ;)

Obrazek
  • Strona 30 z 147
  • 1
  • 28
  • 29
  • 30
  • 31
  • 32