• Wszystko, co dotyczy ofert abonamentowych operatorów.
Wszystko, co dotyczy ofert abonamentowych operatorów.
Regulamin forum: 
W tym dziale dyskutujemy o ofertach na ABONAMENT.

Uwaga! Jeżeli szukasz oferty dla siebie i nie wiesz, na którą się zdecydować - zadaj pytanie w dziale Jaką ofertę wybrać?
  • Strona 29 z 147
  • 1
  • 27
  • 28
  • 29
  • 30
  • 31
  • 147

#132422  autor: D@rio
 13 gru 2006, 09:16
no to teraz co do mojej sprawy...

Właśnie jestem po rozmowie z Działem Przenoszalności Numerów Polkomtela. Koleś nawet nie zapytał dlaczego od Nich uciekam i przenosze numer :| w ogóle był jakiś taki znudzony rozmową ze mną. Podał mi te regułki, procedury, papierki jakie trzeba mieć i co należy zrobić i bez większego zająknięcia podziekował mi za rozmowę na koniec...

Heh...wszelki komentarz wydaje się zbędny... :|

No nic, wielka machina przenoszalności numeru wkrótce rusza :-). Witaj Era Biznes...

Obrazek

#132435  autor: D@rio
 13 gru 2006, 10:10
No i właśnie jestem po rozmowie z BOA Era Biznes.

Rozmawiałem z bardzo miłym konsultantem ok. 15 minut. Została przedstawiona mi oferta, tak samo wspomniane zostały procedury. Konsultant pytał o wiele rzeczy (co mnie bardzo cieszy) dot. firmy i jej potrzeb telekomunikacyjnych. Oczywiście mu to wszystko wstępnie nakreśliłem itd. Ja też pytałem, podzięliłem się opiniami itp. Rozmawiałem, przedstawiłem argumenty, powiedziałem dlaczego się przenoszę, powiedziałem czego oczekuję i jakie mam potrzeby telekomunikacyjne. Zapisałem sobie imie i nazwisko (a on sobie zapisał moje i nr telefonu do mnie) tej osoby i w razie pomocy i finalizacycji oferty mam się z Nią kontaktować, wtedy sprawa nabierze tok i zostanie przekazana osobie która sfinalizuje cały proces. Co ważne, zaproponowano mi indywidualne warunki i obniżenie ceny aparatu z cennika nawet o 2 progi cenowe jeśli się zdecyduję.

Podsumowując, jestem w pierwszej fazie bardzo zadowolony z podejścia PTC do sprawy. Pełna fachowość i profesjonalizm ze strony konsultanta, oraz chęć pomocy.

Obrazek

#132437  autor: frgt/10
 13 gru 2006, 10:16
D@rio pisze:Podsumowując, jestem w pierwszej fazie bardzo zadowolony z podejścia PTC do sprawy. Pełna fachowość i profesjonalizm ze strony konsultanta, oraz chęć pomocy.
Wiadomo, że firmy traktuje się inaczej niż klienta indywidualnego. Jednak skoro jest tak jak powiedziałeś to naprawdę plus dla nich za fachową obsługę :smt023

http://telepolis.pl/forum/viewtopic.php?p=292477#292477

#132438  autor: babeo
 13 gru 2006, 10:23
Zmiany, zmiany, zmiany ... hehe D@rio będzie musiał zmienić avatara :-D

#132441  autor: D@rio
 13 gru 2006, 10:33
frgt/10 pisze:Jednak skoro jest tak jak powiedziałeś to naprawdę plus dla nich za fachową obsługę
Ja nigdy nie kłamię, nie upiększam. Staram się być opiektywny. Za co trzeba to ganię, a za co trzeba to potrafię też pochwalić.
babeo83 pisze:Zmiany, zmiany, zmiany ... hehe D@rio będzie musiał zmienić avatara
nie, Avatara nie zmienię. Co najwyżej sieć :-) Na Erze się tak nie znam jak na Plusie jeszcze, mniej wiem i tak dalej i tak dalej...dlatego nie mogę siebie nazwać specjalistą d/s Ery ;) - dlatego też avatar pozostanie i dalej będą służył pomocą co do Plusa. Pozatym, jedna aktywacja mi zostanie w Plusie, jeszcze przez 1,5 roku...

Obrazek

#132443  autor: babeo
 13 gru 2006, 10:35
D@rio pisze:jedna aktywacja mi zostanie w Plusie, jeszcze przez 1,5 roku...
Czyli szykuje się kompletny rozówd z Plusem...

#132444  autor: D@rio
 13 gru 2006, 10:37
babeo83 pisze: Czyli szykuje się kompletny rozówd z Plusem...
Tak.

Pozostaną mi tylko 2 nr po Plusie, które wylądują w puli PTC. Jeden już w styczniu, drugi za 1,5 roku. Reszta będzie na nr Ery bo nie ma potrzeby zachowywania numerów, płacenia za przeniesienie i załatwiania tej całej biurokracji z tym związanej...

Obrazek

#132448  autor: mardall
 13 gru 2006, 11:04
No to widzę, że coraz więcej moich znajomych przenosi się z Plusa do Ery. jak tak dalej pójdzie to zostanę sam w Plusie :-)

#132534  autor: gm
 13 gru 2006, 15:55
mardall pisze:No to widzę, że coraz więcej moich znajomych przenosi się z Plusa do Ery. jak tak dalej pójdzie to zostanę sam w Plusie :-)
Mariusz: spokojnie, ja też pozostaje w Plusie. Czekam na ANZ, które powinno pojawić sie ok. marca 2007.

Zamieniłem Nokię na SE i wróciłem do Nokii :-)

#132548  autor: D@rio
 13 gru 2006, 16:48
mardall pisze:No to widzę, że coraz więcej moich znajomych przenosi się z Plusa do Ery. jak tak dalej pójdzie to zostanę sam w Plusie
i bardzo dorbze :-) ja się im wcale nie dziwię...

Obrazek

#132715  autor: repsol
 14 gru 2006, 00:34
czesc, a powiecie mi czy istnieje mozliwośc podpisania umowy na 12 miesiecy w ofercie "Czasopodwajacz"? :roll:

#132718  autor: Kaczy
 14 gru 2006, 00:53
Czasopodwajacza da sie włączyć tylko przy umowach 24 miesięcznych.

...::: Made for loneliness :::...

#137207  autor: gm
 29 gru 2006, 14:22
Dowiedziałem się dzisiaj, że Plus w ofertach PWA zwiększył cenę niektórych modeli. Do tego są naciski na salony i punkty Plusa, żeby do końca roku nie sprzedawać (oferować) dużych ilości umów PWA, ma to związek z wykorzystaniem budżetu do końca roku.

#137297  autor: Kaczy
 29 gru 2006, 19:04
Heh... to nie było by głupie.
Nacisków może nie ma, ale w systemie często nie pojawiają się oferty.

Dziwne są te posunięcia Plusa. Widzę, że co raz więcej osób chce odejść z Plusa ze względu na słabą ofertę PWA.

#137301  autor: Rokko
 29 gru 2006, 19:09
Zwiekszyl cene, bo poszly ceny w ofercie podstawowej, a oni uzalezniaja cene od tego jaka jest w tej ofercie przypisana do twojego abonamentu.

#137318  autor: gm
 29 gru 2006, 20:02
Rokko pisze:Zwiekszyl cene, bo poszly ceny w ofercie podstawowej, a oni uzalezniaja cene od tego jaka jest w tej ofercie przypisana do twojego abonamentu.
Oczywiście, że tak jest. Tylko dlaczego podnieśli ceny w ofertach podstawowych i to o aż 150 pln? Argument jest ten sam - wykorzystanie budżetu. Skoro dostali zadyszki pod koniec roku to wcale dobrze nie rokuje na początek 2007 r.

#137371  autor: tymis
 29 gru 2006, 22:52
gm pisze:dlaczego podnieśli ceny w ofertach podstawowych i to o aż 150 pln?
Niestety, wynika, że koniec roku to czas na inwentaryzacje a nie czas na zdobywanie klientów ;-)
gm pisze:Argument jest ten sam - wykorzystanie budżetu
Liczby i wykresy (czyżby zwłaszcza po adoptcji jogurtów) robią swoje ;-)
Wszystko wydaje się być wyliczone, np.: nie może być więcej klientów niż wyliczono.
gm pisze:Skoro dostali zadyszki pod koniec roku to wcale dobrze nie rokuje na początek 2007 r
Nie mam zamiaru uogólniać ale z moich skromnych obserwacji znajomych i lektury internetu (fora dyskusyjne) wynika, że na początku roku (styczeń) jest przestój. Potem karuzela zaczyna się rozkręcać, są zatwierdzone plany i budżety, wszystko kręci się mniej więcej do września. Potem w zależności od wykonania planów i sytuacji na rynku zaczyna się "kombinowanie". Albo przebieranie w ulęgałkach i przymykanie furtki albo otwieranie furtki, ale np.: dla wybranych :)
Koniec roku (w zależności od wykonania planu) to bardziej kampania reklamowa w mass mediach niż pozyskiwanie klientów...
Jeśli ktoś (np.: pracujący u operatorów) ma jakieś dane (ja mam tylko obserwacje) to chętnie poczytam...

Każda sieć ma plusy i minusy, chodzi o to, żeby te plusy nie przesłoniły minusów...

#137377  autor: Kaczy
 29 gru 2006, 22:58
tymis pisze:Jeśli ktoś (np.: pracujący u operatorów) ma jakieś dane (ja mam tylko obserwacje) to chętnie poczytam...
Ja wiem, że wielką chamówę zrobili z telefonami. Tuż przed świętami nie było w ogóle telefonów. W żaden sposób nie dało ich się zamówić z magazynu, bo ich też tam nie było.
Zresztą sytuacja trwa do dzisiaj. Jak ktoś przychodzi po telefon, którego nie mamy to od razu zapraszamy go po Nowym Roku.

#137435  autor: gm
 30 gru 2006, 08:12
Kaczy pisze:
tymis pisze:Jeśli ktoś (np.: pracujący u operatorów) ma jakieś dane (ja mam tylko obserwacje) to chętnie poczytam...
Ja wiem, że wielką chamówę zrobili z telefonami. Tuż przed świętami nie było w ogóle telefonów. W żaden sposób nie dało ich się zamówić z magazynu, bo ich też tam nie było.
Zresztą sytuacja trwa do dzisiaj. Jak ktoś przychodzi po telefon, którego nie mamy to od razu zapraszamy go po Nowym Roku.
Kaczy, a czy coś sie zmieniło w operfcie ANZ? Ile wcześniej przed końcem umowy się pojawia taka oferta?

#138006  autor: D@rio
 31 gru 2006, 21:48
Kaczy pisze:Widzę, że co raz więcej osób chce odejść z Plusa ze względu na słabą ofertę PWA.
a dziwisz się?

Obrazek
  • Strona 29 z 147
  • 1
  • 27
  • 28
  • 29
  • 30
  • 31
  • 147
  • 1
  • 27