gm pisze:dlaczego podnieśli ceny w ofertach podstawowych i to o aż 150 pln?
Niestety, wynika, że koniec roku to czas na inwentaryzacje a nie czas na zdobywanie klientów
gm pisze:Argument jest ten sam - wykorzystanie budżetu
Liczby i wykresy (czyżby zwłaszcza po adoptcji jogurtów) robią swoje

Wszystko wydaje się być wyliczone, np.: nie może być więcej klientów niż wyliczono.
gm pisze:Skoro dostali zadyszki pod koniec roku to wcale dobrze nie rokuje na początek 2007 r
Nie mam zamiaru uogólniać ale z moich skromnych obserwacji znajomych i lektury internetu (fora dyskusyjne) wynika, że na początku roku (styczeń) jest przestój. Potem karuzela zaczyna się rozkręcać, są zatwierdzone plany i budżety, wszystko kręci się mniej więcej do września. Potem w zależności od wykonania planów i sytuacji na rynku zaczyna się "kombinowanie". Albo przebieranie w ulęgałkach i przymykanie furtki albo otwieranie furtki, ale np.: dla wybranych

Koniec roku (w zależności od wykonania planu) to bardziej kampania reklamowa w mass mediach niż pozyskiwanie klientów...
Jeśli ktoś (np.: pracujący u operatorów) ma jakieś dane (ja mam tylko obserwacje) to chętnie poczytam...
Każda sieć ma plusy i minusy, chodzi o to, żeby te plusy nie przesłoniły minusów...