• Wszystko, co dotyczy ofert abonamentowych operatorów.
Wszystko, co dotyczy ofert abonamentowych operatorów.
Regulamin forum: 
W tym dziale dyskutujemy o ofertach na ABONAMENT.

Uwaga! Jeżeli szukasz oferty dla siebie i nie wiesz, na którą się zdecydować - zadaj pytanie w dziale Jaką ofertę wybrać?
  • Strona 23 z 147
  • 1
  • 21
  • 22
  • 23
  • 24
  • 25
  • 147

#124472  autor: gm
 16 lis 2006, 14:44
tymis: pakiet 50 MB za 20 pln trzeba włączyć i wyłączyć za kilka dni, wtey jest do wykorzystania na prawie 4 miesiące. Póxniej już niestety nie ma tego za 20 pln i trzeba kupować ten za 30 pln.

Zamieniłem Nokię na SE i wróciłem do Nokii :-)

#124787  autor: D@rio
 17 lis 2006, 16:12
Rokko, najpierw to Sekcja Utrzymania Klienta DOPL... ;) przynajmniej, ja Ci bym tak radził. Zacznijmy od najniższych szczebli.

Obrazek

#124813  autor: mermi
 17 lis 2006, 18:58
Witam.

Powoli zbliza sie u mnie koniec 12-miesiecznego kontraktu i chcialbym sie dowiedziec czy bede mial szanse otrzymac to co sobie zaplanowalem:) A teraz konkrety.

Telefon jest na firme. Calkowity staz to jakies 6 lat. W styczniu przedluzalem umowe o 12 miesiecy otrzymujac zejscie na taryfe MP30 wraz z dodatkowym pakietem 35zl netto (czyli de facto mialem 65zl netto do uzycia). Ta nowa umowa weszla w zycie 17 stycznia. Caly czas jest wlaczone Polecenie Zaplaty. Rachunki przez pierwsze pol roku (obowiazywania tej 12-miesiecznej umowy) byly tak srednio po 120zl gdyz uzywalem iplusa, natomiast pozniej ksztaltowaly sie (do dzisiaj) na poziomie 40-paru zlotych

Obecnie tak sobie pomyslalem, ze idealem bylo by nastepujace rozwiazanie:

- nie chce nowego telefonu
- zmiana taryfy na biznesklase30
- utrzymanie tego dodatkowego pakietu 35zl netto
- i z min 3 numerami plusa rozmowy za free (identycznie jak w promo biznesklasa bezplatna piatka, czyli 5zl netto za kazdy taki numer)

W sumie zgodzilbym sie na umowe nawet 18 lub 24-miesieczna jesli te warunki byly by osiagalne.

Czy jestem w stanie uzyskac to co podalem? I kiedy zaczac ich nekac telefonicznie w sprawie przedluzania umowy (konczy sie ona 16 stycznia) ???

#124837  autor: D@rio
 17 lis 2006, 20:01
już ich możesz zacząć nękać. Dodatkowy pakiet kwotowy jest jak najbardziej do uzyskania, tylko szczerze wątpię iż uda Ci się uzyskać drugie 100% wartości pakietu. Próboj...z tego co wiem, w BK30 standardowo przy ANZ powiększają pakiet albo o 30% albo o 50%, już nie pamiętam. Najlepiej zadzwonić i sprawdzić.

Natomiast, "Kontakt Plus 5" jest dodawany tylko do PWA standardowo, do ANZ nie.

Obrazek

#124957  autor: Rokko
 18 lis 2006, 00:02
D@rio pisze:Rokko, najpierw to Sekcja Utrzymania Klienta DOPL... ;) przynajmniej, ja Ci bym tak radził. Zacznijmy od najniższych szczebli.
ok. pierwsze pisemko z moimi argumentami wysle do nich. mozna faxem?jezeli tak to daj numer.

#124996  autor: D@rio
 18 lis 2006, 01:11
Rokko pisze: ok. pierwsze pisemko z moimi argumentami wysle do nich. mozna faxem?jezeli tak to daj numer.
jasne, można

FAX: +48 601 102 602

Obrazek

#125682  autor: tepeesa
 20 lis 2006, 01:46
Witam Szanownych Dyskutantów!

Potrzebuję informacji na temat utrzymaniówki Plusa. Chodzi mi o ofertę DOPL. Przedstawię temat:

Mam 5 numerów zarejestrowanych na firmę. Na 3 numerach skonczyły się umowy. Kontaktowałem się BOK ale zaproponowane oferty przez były na tyle śmieszne, że po półgodzinnej rozmowie z Orange uznałem za korzystniejsze przeniesienie numerów do tej sieci. W Plusie spotkałem się z ofertą jak dla klienta "z ulicy" .... Chcę wiedzieć na co mogę liczyć w dziale ”lojalnościowym”. W Orange zaproponowali promocję na zasadzie: przez 6 m-cy połowa abonamentu i przez 12 m-cy dodatkowe minuty w sieci. ceny aparatów podobne jak w Plusie

Chodzi mi o PWA z dobrymi telefonami. Co do taryfy to najważniejsza jest w niej duża liczba minut do wszytkich sieci. Na każdym z numerów sprawa wygląda nieco inaczej.

1.w sieci od 2000 roku, Taryfa Max profit 50 do tego iPlus. Średnia z ostatnich 6 m-cy 170 PLN z vAT, wcześniej podobnie.

Tu potrzebuję ok 150 - 200 minut z iPlus.
Aparat (koniecznie z 3G) najlepiej na Symbianie lub ewentualnie SE K610i / K800i

2. od 2002 Max Profit 50 średnia 140 PLN.

Tu potrzebne SE K610i lub podobny (3G) Ok 150 min + jakieś pakiety na internet i koniecznie kilka tanich lub darmowych numerów.

3. od 2004 Tu średnia 35 PLN równo z abonamentem. Potrzebne minimalne koszty oraz 6230i/E50 (może być z dopłatą)

Z tego co słyszałem Plus niechętnie obniża abonament ale potrafi dać dobre ceny telefonów i jakieś pakiety minut. Spodziewam się telefonu z działu ofert bo rezygnacje są złożone. Proszę o przykłady Waszych ofert.

Pozdrawiam

#125686  autor: D@rio
 20 lis 2006, 05:04
tepeesa, a nie lepiej pomęczyć swojego opiekuna biznesowego?

Obrazek

#125738  autor: tepeesa
 20 lis 2006, 12:38
Rozmawiałem z tym człowiekiem i zaproponował to samo co BOK. Ja nie mam zamiaru się kłócić czy sprzeczać. Chcę tylko wiedzieć na co mogę liczyć ze strony Plusa i chcę to załatwić podczas jednej rozmowy. Jeśli mnie to usatysfakcjonuje to ok., jeżeli nie, pożegnamy się grzecznie.

Dla przykładu znajomi w Erze, (dwa telefony na firmę w sieci od 4 lat rachunki z VAT ok. 150 – 160 pln czyli tak jak dwa moje telefony mniej więcej) dostali taryfę prywatną (mnie również nie zależy na biznesie) 200 min do wszystkich za 100pln (z opcją na zwiększenie liczby minut w ramach sieci) do tego telefony za połowę ceny tej która jest podana na stronie Ery dla stałych abonentów czyli np. K800i za 300 pln Ceny telefonów były dodatkowo zmniejszone za punkty z programu lojalnościowego Stokrotka i w sumie kosztowały poniżej 100pln

Take coś w pełni zadowoliłoby i mnie (w 5plus mam na jednym numerze 17tyk, na dugim 21tys punktów). Dodam, że taką ofertę podano im bez żadnych kłótni i dodatkowych negocjacji. Wiem, że w plusie nie dostanę identycznej oferty bo inne taryfy i tak dalej, ale chciałbym mniej więcej mieć rozeznanie jak to wygląda i ile mogą mi zaoferować.

Podkreślam, że zmniejszanie kosztów telefonów nie jest dla mnie w tym momencie najważniejsze

#125764  autor: Rokko
 20 lis 2006, 14:19
tepeesa pisze:Rozmawiałem z tym człowiekiem i zaproponował to samo co BOK. Ja nie mam zamiaru się kłócić czy sprzeczać. Chcę tylko wiedzieć na co mogę liczyć ze strony Plusa i chcę to załatwić podczas jednej rozmowy. Jeśli mnie to usatysfakcjonuje to ok., jeżeli nie, pożegnamy się grzecznie.
Probelm z Plusem polega na tym, że oni w jednej rozmowie nie zaoferuja ci juz tak wszystkiego od razu. Tam to trwa i trzeba przeprowadzic negocjacje.

#125836  autor: D@rio
 20 lis 2006, 18:04
to lepiej od razu się pożegnaj z Plusem grzecznie...

Obrazek

#125845  autor: tepeesa
 20 lis 2006, 18:32
Rozmawiałem ponownie z "doradcą" i znów mówił o ofercie dla człeka "z ulicy"
Nie mam zamiaru targować się o coś, co gdzie indziej mogę dostać bez łaski...
Nie iem co oni robi z moimi pieniędzmi ale najwidoczniej je marnują skoro po kolejnej umowie terminowej nie proponują niczego ciekawego.
Decyzja o odejściu z Plusa była dobra.

#125988  autor: Rokko
 21 lis 2006, 09:22
No pismo do DOPLa poszlo, a na końcu mojego dzieła napisałem, że mam nadzieje, że negatywne opinie jakie wyczytałem w internecie na temat ich PWA, to nie prawda i przedstawią mi jakąś korzystną oferte :)

no ale wysłac do nich ten fax graniczy z cudem, Trzy podejscia i nie ma szans. Papieru nie wkładaja, za duzo ich dostaja. Jest jakis inny numer?

#125990  autor: D@rio
 21 lis 2006, 09:34
Rokko, ja już jestem tak zrażony do całego Plusa, do tego PWA że nic Ci pozytywnego na ten temat nie powiem. Może dla ciemniaków z ulicy jest to fajne i dobre, i laików ta oferta przekonuje ale mnie nie. Przez swoje głupie PWA Plus stracił w moich oczach dużo i stracił mnie jako dochodowego klienta już teraz...
Dlatego, wcale się nie dziwię tepeesa .

Rokko, tak im napisałeś, "jąkąś"? Im się pisze konkretnie, co chcesz dostać i dlaczego...

Obrazek

#125991  autor: Rokko
 21 lis 2006, 09:36
Nie, napisałem moje argumenty i moje oczekiwania. po 4 latach jako prawnik nauczylem sie ze wodolejstwo nie przechodzi. Tylko nie moge tego przesłac.

#125993  autor: D@rio
 21 lis 2006, 09:42
Rokko, dlaczego nie możesz przesłać?

Obrazek

#125994  autor: Rokko
 21 lis 2006, 09:43
bład komunikacji numer 65 i 44. zwalilo tez na brak papieru

#125996  autor: D@rio
 21 lis 2006, 09:46
Rokko pisze:bład komunikacji numer 65 i 44. zwalilo tez na brak papieru
to coś dziwne. Hmm...jak ja wysyłałem poszło bez problemu. Jak nie to wyślij z jakiegoś salonu ;)

Obrazek

#125997  autor: Rokko
 21 lis 2006, 09:47
powalcze po 10, a jak nie to faktycznie skocze do salonu. Jak u nich wyglada czas odpowiedzi?pisemnie, czy telefonicznie informuja?

#126004  autor: D@rio
 21 lis 2006, 09:58
Rokko pisze:powalcze po 10, a jak nie to faktycznie skocze do salonu. Jak u nich wyglada czas odpowiedzi?pisemnie, czy telefonicznie informuja?
oj, różnie. Ale najczęściej pisemnie, średnia oczekiwania to ok. 20 - 30 dni. Tylko mówię, różnie to bywa. Raz dzwonili, raz odpisywali...zależy do kogo piszesz.

Obrazek
  • Strona 23 z 147
  • 1
  • 21
  • 22
  • 23
  • 24
  • 25
  • 147
  • 1
  • 21
  • 22