• Wszystko, co dotyczy ofert abonamentowych operatorów.
Wszystko, co dotyczy ofert abonamentowych operatorów.
Regulamin forum: 
W tym dziale dyskutujemy o ofertach na ABONAMENT.

Uwaga! Jeżeli szukasz oferty dla siebie i nie wiesz, na którą się zdecydować - zadaj pytanie w dziale Jaką ofertę wybrać?
  • Strona 22 z 147
  • 1
  • 20
  • 21
  • 22
  • 23
  • 24
  • 147

#121904  autor: D@rio
 08 lis 2006, 00:45
Rokko pisze:to jest standard stosowany przez siec, tak z automatu, nawet przy opcji z PWA z aparatem?
ale jaki standard? to jest poprostu element "zachęty" na wycofanie rezygnacji. I tyle, jeśli chodzi o rezygnację.
Rokko pisze:Kiedy przejde na dzialalnosc, moge taryfy zmienic na biznesowki i wtedy przedluzyc umowe. czy przedluzyc i przejsc na biznes?
jasne, trzeba zrobić tylko przerejestowanie karty. Jeśli teraz, Ty jesteś właścicielem karty jako osoba fizyczna a póżniej będziesz tak samo, jak przedsiębiorca to żaden problem. Obejdzie się bez cesji wtedy, wystarczy tylko z dokumentami podskoczyć do salonu firmowego. Wtedy udostępni się także dla Ciebie automatycznie pakiet taryf i usług biznesowych.
Rokko pisze:Jakie sa wasze rady w tej kwestii? czy przejscie na taryfy biznes bedzie korzystniejsze?
a mieścisz sie w tym co masz teraz? wysyłasz trochę SMSów? Bo jeśli tak, to nie widzę większego sensu przechodzenia, chyba że dla usługi "KontaktPlus", czy ew. skorzystaniu z innych opcji, dostępnych dla BiznesKlasy przy przedłużeniu umowy (np. KontaktPlus5) - to wtedy, tak. Generalnie jak sam korzystam, jak wiesz z taryf indywidualnych prowadząc firmę i nie narzekam zbytnio ;) (poza tym, iż jednostek mi nie wystarcza :lol: ).
Rokko pisze:telefon przejdzie i tak na dzialalnosc (kwestia wrzucania w koszta) i czy to oznacza, ze z automatu musze przejsc na taryfy biznes?
nie, nie musisz.
Rokko pisze:No i jaka by mi dali wtedy oferte przy PWA?domyslam sie ze sa inne aparaty.
jest tylko większy wachlarz aparatów troszkę, to tyle. O ofercie PWA pisałem już w postach - poszukaj. Ona jest nadal aktualna. Możę, na święta się coś zmieni. Ewentualnie w razie pytań to pisz.

Obrazek

#121905  autor: D@rio
 08 lis 2006, 00:47
rafael96, obawiam się że możesz mieć problemy z uzyskaniem takiej oferty, ponieważ rabat na abonament daje się od obecnej posiadanej taryfy a Ty tej taryfy nie posiadasz. Generalnie, można powalczyć o rabat w Twojej obecnej taryfie, lub jakiś pakiet minut czy inne oferty.

Obrazek

#121919  autor: Rokko
 08 lis 2006, 07:40
ok, dzieki. Pewne watpliwosci rozwiales. Poczekam do stycznia, zobaczymy jak sie wtedy PWA bedzie ksztaltowac. Przyznam, ze to co mam w ofercie indywidualnej mi wystarcza, musze zobaczyc ewentulanie czy jest cos w tych biznesowkach co byloby korzystniejsze.

#121921  autor: rafael96
 08 lis 2006, 08:06
Dario a gdybym zmienil taryfę na Godziny 55 w tej chwili ( bo przeciez zawsze moge zmienic abonament na wyzszy) to tez by nic nie dalo? Pytam teoretycznie bo zobaczymy co mi zaproponuja jak zadzwonia o ile tak sie w ogole stanie.

#122036  autor: D@rio
 08 lis 2006, 18:54
rafael96 pisze:Dario a gdybym zmienil taryfę na Godziny 55 w tej chwili ( bo przeciez zawsze moge zmienic abonament na wyzszy) to tez by nic nie dalo? Pytam teoretycznie bo zobaczymy co mi zaproponuja jak zadzwonia o ile tak sie w ogole stanie.
Myślę że wtedy by mogło przejść ale nie jestem pewny, czy oni zwracają na okres/datę włączenia taryfy czy też nie...zadzwoń i się przekonaj, ew. taryfę zmień.

Obrazek

#122046  autor: gm
 08 lis 2006, 19:30
Standardowo w ANZ dają ofertą w zależności jaką taryfę wybuerzesz podczas przedłużania umowy. Do dalszych negocjacji przydają się kolejne argumenty, polecenie zapłaty, średnia rachunków, staż w sieci etc, etc.

Zamieniłem Nokię na SE i wróciłem do Nokii :-)

#124145  autor: Rokko
 15 lis 2006, 19:20
No po 10 minutach dodzwonilem sie do Konsultanta. Umowa konczy sie w lutym. Pytalem sie o PWA. Mam w tej chwili 55 zl plus dwa pakiety - rachunki na kwote 85 zl. Propozycja sieci - telefon w cenie jaka w aktualnej promocji i nic po za tym. MOje oczekiwania - telefon polowa ceny tej ktoraw ofercie - myslicie ze jest to do utargowania?

#124148  autor: D@rio
 15 lis 2006, 19:39
Rokko pisze:MOje oczekiwania - telefon polowa ceny tej ktoraw ofercie - myslicie ze jest to do utargowania?
wiesz...mi się udało obniżyć cenę telefonu z 699zł. do 399zł. i później, na samym końcu do 99zł. :-D ;) ...a więc, jest to do osiągnięcia. Tylko sam wiesz, musisz trochę potuptać...

Obrazek

#124162  autor: Rokko
 15 lis 2006, 20:21
Az tak wiele nie wymagam. no ale patrzac na nowa oferte Ery na swieta mozna sie zastanowic. Moze to przywiazanie do Plusa to nie jest dobra sprawa. nie jestem az tak duzym klientem zeby mieli mnie na rekach nosic. Musze przeczytac caly ten temat, zeby zobaczyc jak dokladnie wygladalo skladanie przez Ciebie tych wszystkich reklamacji. Zmiana numeru mi nie odpowiada, bo w pracy dla wielu osob istnieje pod tym numerem, a zmiana bylaby klopotliwa (no i bujanie sie z wizytowkami). Takze nawet jezeli uciekne to z numerem, czyli dopiero w lutym jak mi sie umowa skonczy.No i kwestia, ze od stycznia moze bede "przedsiebiorca" ;)

#124171  autor: gm
 15 lis 2006, 20:36
Ja chciałem coś zapytać. Wprawdzie nie jest to związane z tematem tego wątku, ale było to poruszane wcześniej w tej dyskusji. Komu ostatnio udało się uruchomić pakiet 2500 mmsów w sieci i kiedy to bylo? Sprawdzam czy ten fajny pakiet jeszcze jest w Plusie czy już go cichaczem wycofali.

#124178  autor: D@rio
 15 lis 2006, 20:55
Rokko, no to życzę powodzenia ;) w razie pytań chętnie pomogę :-)

gm, nie cofnęli. On teraz istnieje nawet jako "Oferta dla Ciebie" w E-BOK'u. Sprawdź dobrze i kliknij na zamienniki. Oczywiście, sprawdź na numerze który nie ma tego pakietu aktywnego ;)
Ostatnio zmieniony 15 lis 2006, 21:45 przez D@rio, łącznie zmieniany 1 raz.

Obrazek

#124191  autor: gm
 15 lis 2006, 21:38
Właśnie to mnie martwi, że ja już wykorzystałem pakiet 50 MB GPRS a tam pojawia sie ten zamiennik pakietu mmsów.

#124192  autor: D@rio
 15 lis 2006, 21:44
gm pisze:Właśnie to mnie martwi, że ja już wykorzystałem pakiet 50 MB GPRS a tam pojawia sie ten zamiennik pakietu mmsów.
tak, niestety. A jako ofertę za polecenie zapłaty co masz dodane...? bo tam też jest taka, i też są zamienniki promocyjne za PZ...

Obrazek

#124202  autor: gm
 15 lis 2006, 21:59
PZ mam juz od dawna aktywne i nie mam tego w swojej ofercie. Mam tylko prefiks 1069 i pakiet 100 smsów za 10 pln. Te opcje nie mają zamienników.

#124209  autor: D@rio
 15 lis 2006, 22:11
no to tak, normalnie dostępne są za Polecenie Zapłaty nstp benefity:

1. pakiet 20 minut
2. pakiet 30 SMS

natomiast, jako "Pakiety specjalne" są:
1. owy pakiet 50MB GPRS za 20zł.
2. pakiet 2500 MMS za 5zł.

i to tyle. Wieści świerze z E-BOK'a ;)

Obrazek

#124234  autor: tymis
 15 lis 2006, 23:13
D@rio pisze:pakiet 50MB GPRS za 20zł
Jeśli nie zmienili "funkcjonalności" to ten pakiet dla niektórych ma "wadę". Mianowicie taką, że niewykorzystane MB nie przechodzą. Dla tych, którzy potrzebują mniej MB, dodatkowo rozłożonych na dłużej (do czterech miesięcy) lepiej wziąć taki sam pakiet ale z cennika (za 30 PLN) gdzie niewykorzystane MB przechodzą na następne trzy okresy rozliczeniowe. Oczywiście pakiet cennikowy, o którym piszę jest w taryfach Nowy Plus, w Godzinach nie ma już pakietów na GPRS a nie warto brać iPlusa dla kilkunastu MB :(

Każda sieć ma plusy i minusy, chodzi o to, żeby te plusy nie przesłoniły minusów...

#124241  autor: D@rio
 15 lis 2006, 23:20
tymis, u mnie przechodzą i sumują się ;)

Obrazek

#124244  autor: tymis
 15 lis 2006, 23:25
D@rio pisze:u mnie przechodzą i sumują się
To bardzo dobra wiadomość :)
Z ciekawości, zmienili funkcjonalność czy nie? Chyba "na początku" pakiet nie przechodził, ale nic nie dam sobie uciąć ;-)

Każda sieć ma plusy i minusy, chodzi o to, żeby te plusy nie przesłoniły minusów...

#124258  autor: D@rio
 15 lis 2006, 23:49
nie wiem, na początku to ja zawsze w pełni go wykorzystywałem ;)

Obrazek

#124335  autor: Rokko
 16 lis 2006, 09:38
Mam prosbe D@rio. Przestudiowalem caly ten temat, ale sie pogubilem w tym do kogo nalezy najpierw pisac pisma w sprawie PWA. Jak bys mogl taka mala drabinke rozpisac. Do kogo pierwszego i pozniej do kogo sie odwolac. Zebym nie zaczal od tzw d...y strony. z gory dzieki.
  • Strona 22 z 147
  • 1
  • 20
  • 21
  • 22
  • 23
  • 24
  • 147
  • 1
  • 20
  • 21
  • 22