Powiem tak. Dla mnie Era zawsze nokautuje rywali, tylko nie każdy to docenia. Ludzie łatwiej nabierają się na "darmowe rozmowy za 25zł" niż na lepsze oferty, a takie daje właśnie Era.
To będzie nokaut, ale czy marketingowy i społeczny (czyli będzie to co chcą ludzie - słowa Darmo, tanie itp. ) czy coś konkretnego (lepsze jak zwykle oferty niż u konkurecji).
Moim zdaniem będą obie te rzeczy. I to będzie prawdziwy nokaut. Era ma ten komfort, że ma pierwsza urodziny od rywali i może ich sobie naściągać
Co do fonów. Podejrzewam, że cała taktyka oprze sie na 36 miesiecznych umowach. Tam będzie tanio i to bardzo w telefonikach. Ale jakby tak rzeczywiscie było, to czymużby nie skorzystać, kiedy konkurecja jest słabsza ?
Myślę, że coś będzie ciekawego w TakTaku ale dla nowych. Wcześniej myślałem, że będzie 2x doładowanko, ale tak Era nie zyska klientów, tylko jest to chwyt by nie stracić. A stracić nie straci, bo to najlepszy Prepaid, więc będzie pozyskiwanie nowych.
Może być coś na miarę tanich numerków w TT według mnie. Wtedy skorzystają i nowi i starzy i wiele osób przejdzie to Ery, bo będzie lepszy kontakt (tańszy). Np. 3 osoby mają Erę, 1 Plusa i Orange. To Era wyłapie tych "jedynaków". Mają szczęście, że są pierwsi z urodzinami
Zresztą te tanie numery widzimy już w Erze Biznes
Pozdrawiam.