• Wszystko, co dotyczy ofert abonamentowych operatorów.
Wszystko, co dotyczy ofert abonamentowych operatorów.
Regulamin forum: 
W tym dziale dyskutujemy o ofertach na ABONAMENT.

Uwaga! Jeżeli szukasz oferty dla siebie i nie wiesz, na którą się zdecydować - zadaj pytanie w dziale Jaką ofertę wybrać?
  • Strona 3 z 7
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 7

#100505  autor: tombzd74
 30 sie 2006, 20:39
Ponownie podaje :)

http://telepolis.pl/news.php?id=6118

P

Tom

[ Komentarz dodany przez: D@rio: 2006-08-30, 20:56 ]
Nie dublujemy postów na forum. Informacja na przyszłość - proszę się dostosować.

#100508  autor: D@rio
 30 sie 2006, 20:53
tombzd74 pisze:Ponownie podaje :)

http://telepolis.pl/news.php?id=6118

P

Tom
nie podawaj tego bo my o tym wszystkim wiemy. Ten news po części opiera się na tym co napisała GW - a więc można to brać z przymróżeniem oka, 8 - 10 mln. klientów to oni zdobędą może za 10 lat jak się będą starali. A pozatym, w tym news'ie nie ma nic konkretnego co do polityki jaką będzie P4 prowadziło w stosunku do klientow, a więc?

Obrazek

#100510  autor: Atlan
 30 sie 2006, 20:56
Powiem tak. Dla mnie Era zawsze nokautuje rywali, tylko nie każdy to docenia. Ludzie łatwiej nabierają się na "darmowe rozmowy za 25zł" niż na lepsze oferty, a takie daje właśnie Era.

To będzie nokaut, ale czy marketingowy i społeczny (czyli będzie to co chcą ludzie - słowa Darmo, tanie itp. ) czy coś konkretnego (lepsze jak zwykle oferty niż u konkurecji).

Moim zdaniem będą obie te rzeczy. I to będzie prawdziwy nokaut. Era ma ten komfort, że ma pierwsza urodziny od rywali i może ich sobie naściągać :)

Co do fonów. Podejrzewam, że cała taktyka oprze sie na 36 miesiecznych umowach. Tam będzie tanio i to bardzo w telefonikach. Ale jakby tak rzeczywiscie było, to czymużby nie skorzystać, kiedy konkurecja jest słabsza ?

Myślę, że coś będzie ciekawego w TakTaku ale dla nowych. Wcześniej myślałem, że będzie 2x doładowanko, ale tak Era nie zyska klientów, tylko jest to chwyt by nie stracić. A stracić nie straci, bo to najlepszy Prepaid, więc będzie pozyskiwanie nowych.

Może być coś na miarę tanich numerków w TT według mnie. Wtedy skorzystają i nowi i starzy i wiele osób przejdzie to Ery, bo będzie lepszy kontakt (tańszy). Np. 3 osoby mają Erę, 1 Plusa i Orange. To Era wyłapie tych "jedynaków". Mają szczęście, że są pierwsi z urodzinami :wink:

Zresztą te tanie numery widzimy już w Erze Biznes :)

Pozdrawiam.

#100513  autor: D@rio
 30 sie 2006, 20:58
W życiu nie podpiszę umowy na 36 miesięcy...

Obrazek

#100515  autor: GregPepe
 30 sie 2006, 21:04
D@rio Niektórzy traktują serwer gsm.biz.pl jak wyrocznie :)
News na pierszej stronie na innym portalu :)
link

#100516  autor: Merafil
 30 sie 2006, 21:08
Troche nam dyskusja zeszla na inny temat :) Jezeli chodzi o 10 urodziny ERY to mysle ze bedzie bardzo Ciekawie.Moze nie bedzie to prawdziwy NOKAUT ale przynajmniej zmusi konkurencje do powalczenia o klienta (ach te ORANGE :))

Jezeli chodzi o P4 to mam nadzieje ze wogole uda sie jej wystartowac bo cos ostatnio glosno o cofnieciu jej licencji.Jezeli wystartuje to bedzie musila naprawde 'ostro' walczyc o klienta bo ciezko zmienic przyzwyczajenia Polakow :)

#100522  autor: GregPepe
 30 sie 2006, 21:17
Atlan pisze:... Może być coś na miarę tanich numerków w TT według mnie. ...
Tanie numerki sa kijowe bo koliduja z erajednostkami puki sa erajednostki nie ma sensu ich miec.

#100523  autor: tombzd74
 30 sie 2006, 21:21
D@rio pisze:
nie podawaj tego bo my o tym wszystkim wiemy. Ten news po części opiera się na tym co napisała GW - a więc można to brać z przymróżeniem oka, 8 - 10 mln. klientów to oni zdobędą może za 10 lat jak się będą starali. A pozatym, w tym news'ie nie ma nic konkretnego co do polityki jaką będzie P4 prowadziło w stosunku do klientow, a więc?

A czy ja pisze o polityce firmy? Skoro w wymienionej przez ze mnie wiadomości jest informacja, ze P4 bedzie agresywnie pozyskiwac klientow do tego podawane sa liczby i nie przecze ze zawyzone dlatego mowie ze jesli P4 zrealizuje polowe swoich planow to i tak bedzie super rewelka, a to oznacza ozywienie (to łagodnie powiedziane) w rynku komorkowym. Mysle ze P4 ma szanse na naprawde dobry wyniki przy odopwiedniej ofercie, a przede wszystkim marketingowi. Przypomnij sobie jaka rewolucja byla Heja! Na polskim rynku zaczyna dziac sie dobrze, licze ze bedzie tak dalej. Jeszcze sie zastanawiam nad Twoimi 400-500 tys. Taki wynik jest niezbyt zadowalajacy, wrecz tragiczny. Mysle ze sie bardzo mocno mylisz.

pozdrawiam

Tom

#100526  autor: D@rio
 30 sie 2006, 21:25
GregPepe pisze:D@rio Niektórzy traktują serwer gsm.biz.pl jak wyrocznie :)
News na pierszej stronie na innym portalu :)
link
wiem - widzialem. Generalnie jak narazie to służy temu że ludzie się nakręcają i temat się podgrzewa. Tylko co z tego, podobnoe było z Orange. Miałbyć to wyśmienity placek a wyszedł zakalec...w przenośni ;-)

Obrazek

#100529  autor: D@rio
 30 sie 2006, 21:33
tombzd74 pisze:
D@rio pisze:

A czy ja pisze o polityce firmy? Skoro w wymienionej przez ze mnie wiadomości jest informacja, ze P4 bedzie agresywnie pozyskiwac klientow do tego podawane sa liczby i nie przecze ze zawyzone dlatego mowie ze jesli P4 zrealizuje polowe swoich planow to i tak bedzie super rewelka, a to oznacza ozywienie (to łagodnie powiedziane) w rynku komorkowym. Mysle ze P4 ma szanse na naprawde dobry wyniki przy odopwiedniej ofercie, a przede wszystkim marketingowi. Przypomnij sobie jaka rewolucja byla Heja! Na polskim rynku zaczyna dziac sie dobrze, licze ze bedzie tak dalej. Jeszcze sie zastanawiam nad Twoimi 400-500 tys. Taki wynik jest niezbyt zadowalajacy, wrecz tragiczny. Mysle ze sie bardzo mocno mylisz.

pozdrawiam

Tom
Hehe ;) no owszem, masz prawo mieć takie zdanie iż bardzo mocno się mylę. Jednak żyjemy w Polsce i patrząc na tempo rozwoju rynku, obecną penetrację jak i nasycenie to uważam że taki wynik jak na 1-wszy rok działania jest bardzo dobry ;) ponadto, nie ma co się oszukiwać że P4 za wiele nie zmieni na rynku...a tym bardziej jeśli przyjmą taktykę "1 grosz taniej niż konkurencja".

Obrazek

#100530  autor: tombzd74
 30 sie 2006, 21:33
Atlan pisze:
Co do fonów. Podejrzewam, że cała taktyka oprze sie na 36 miesiecznych umowach. Tam będzie tanio i to bardzo w telefonikach. Ale jakby tak rzeczywiscie było, to czymużby nie skorzystać, kiedy konkurecja jest słabsza ?

Chyba jest cos w ty co piszesz, a dokładnie chodzi mi o te 36 miesiecy. Tym sposobem siec zatrzyma sobie wielu klientow i to na bardzo dlugo!

D@rio pisze:
wiem - widzialem. Generalnie jak narazie to służy temu że ludzie się nakręcają i temat się podgrzewa. Tylko co z tego, podobnoe było z Orange. Miałbyć to wyśmienity placek a wyszedł zakalec...w przenośni

I tu sie z Toba zgadzam w calej rozciaglosci :)

Pozdrawiam

Tom

#100548  autor: patyk
 30 sie 2006, 22:33
toziu pisze:a kiedy sa te urodziny Ery ?? wiadomo juz cos wiecej na ten teamt jakies przecieki??
www.gsm.biz.pl -> tam jest już troche informacji ...

Idea - Łączy z ludźmi !

#100568  autor: wheeler
 30 sie 2006, 23:24
"Nowe taryfy mają być wprowadzone na rynek w okolicach połowy września br." co to znaczy ze od polowy wrzesnia ? a nie odrazu

#100583  autor: rafcyk
 30 sie 2006, 23:50
wheeler pisze:"Nowe taryfy mają być wprowadzone na rynek w okolicach połowy września br." co to znaczy ze od polowy wrzesnia ? a nie odrazu
Naprawdę traktujesz informacje zawarte na tej stronie na prawdziwe? Wierzysz w to, że dostaniesz N80 za takie pieniądze o jakich autor wspomina?

#100584  autor: patyk
 30 sie 2006, 23:50
chyba rzeczywiście autor tej strony troszke pofatazjował ... :P

Idea - Łączy z ludźmi !

#100589  autor: wheeler
 30 sie 2006, 23:53
rafcyk pisze:
wheeler pisze:"Nowe taryfy mają być wprowadzone na rynek w okolicach połowy września br." co to znaczy ze od polowy wrzesnia ? a nie odrazu
Naprawdę traktujesz informacje zawarte na tej stronie na prawdziwe? Wierzysz w to, że dostaniesz N80 za takie pieniądze o jakich autor wspomina?
wrecz przeciwnie informacje tam zawarte uwazam ze mijaja sie z prawda...tylko sie dzowie bo nie sadzilem zeby az do tego stopnia pisac glupoty

#100590  autor: rafcyk
 30 sie 2006, 23:55
Jeśli chodzi o P4 to moim zdaniem najwcześniej będziemy mogli rozważać ich oferty dopiero w przyszłym roku i to pewnie o tej porze roku, którą mamy teraz (znając polskie realia to i tak będzie sukces!). Więc jak narazie nie ma się co napalać, poza tym nie są nastawieni na wojnę cenową - więc podejrzewam, że będzie jak z Netia, czyli niby jest, ale ile osob z niej korzysta i co to za konkurencja?!!?

Jeśli chodzi o nową promocję Ery, to jeśli dadzą w dobrej cenie D750i w taryfie do 50zł to pomyśle nad kolejną aktywacją. Bardziej byłbym zainteresowany K750i, jednak musiałbym chyba zmienić sieć :wink:

#100594  autor: wheeler
 31 sie 2006, 00:00
ja jestem dobrej mysli ze dadza w lepszej cenie D750i w era fun jesli tak to moga na mnie liczyc w przyszlym tygodniu :D

#100601  autor: rafcyk
 31 sie 2006, 00:19
BTW zapytam, czy na studenta można wziać drugą aktywacje, czy tylko dla osób poświadczających dochody?

#100605  autor: D@rio
 31 sie 2006, 00:39
rafcyk pisze:BTW zapytam, czy na studenta można wziać drugą aktywacje, czy tylko dla osób poświadczających dochody?
teoretycznie można...

Obrazek
  • Strona 3 z 7
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 7
  • 1
  • 2
  • 3