• Wszystko, co dotyczy ofert abonamentowych operatorów.
Wszystko, co dotyczy ofert abonamentowych operatorów.
Regulamin forum: 
W tym dziale dyskutujemy o ofertach na ABONAMENT.

Uwaga! Jeżeli szukasz oferty dla siebie i nie wiesz, na którą się zdecydować - zadaj pytanie w dziale Jaką ofertę wybrać?

#169441  autor: sq3cps
 02 kwie 2007, 23:23
Kaczy pisze:Potrzebny jest numer telefonu i numer seryjny karty. Jednak obawiam się, że możesz napotkać problem jak nie będziesz mial fizycznie karty przy sobie.
Dzięki za info! Generalnie zastanawiało mnie, czy w przypadku, kiedy nie będę miał przy sobie karty podczas Konwersji i aktywacji Superkarty mogliby naliczyć dodatkową opłatę za wydanie nowej karty SIM - na logikę nie powinni, bo jak przychodzi ktoś z ulicy to i tak płaci 15 zł i dostaje kartę, a w przypadku Konwersji dodatkowo dopłaca te 5 zł z konta Simplus. W każdym razie mam możliwość załatwienia tego w Salonie.

#169448  autor: Kaczy
 02 kwie 2007, 23:41
sq3cps pisze:mogliby naliczyć dodatkową opłatę za wydanie nowej karty SIM - na logikę nie powinni, bo jak przychodzi ktoś z ulicy to i tak płaci 15 zł i dostaje kartę,
Ja kiedyś zrobiłem taką opcje:
- konwersja z simplusa na mixa, koles nie mial karty sim, bo ją zgubił
- jak umowa przeszła to zrobiłem od razu wymianę karty z powodu zagubienia.

No i takim sposobem koleś zachował swój numer. Oczywiście musiał mi dać numer seryjny karty :D

...::: Made for loneliness :::...

#169450  autor: sq3cps
 02 kwie 2007, 23:53
No zobaczymy jak się sprawa potoczy. Kolejnym problemem (mam nadzieję, że niewielkim) będzie konsolidacja obu numerów do jednego konta, zsynchronizowanie okresów rozliczeniowych (teraz mam 16/17 dzień miesiąca) i otrzymywanie jednej faktury za oba numery.

#169451  autor: D@rio
 02 kwie 2007, 23:59
sq3cps pisze: będzie konsolidacja obu numerów do jednego konta, zsynchronizowanie okresów rozliczeniowych (teraz mam 16/17 dzień miesiąca) i otrzymywanie jednej faktury za oba numery.
to już nie będzie problemów. Takie zabiegi już przeprowadzałem dwukrotnie. Nawet przez E-BOK można tego dokonać.

Obrazek

#169454  autor: Kaczy
 03 kwie 2007, 00:06
sq3cps pisze:będzie konsolidacja obu numerów do jednego konta, zsynchronizowanie okresów rozliczeniowych (teraz mam 16/17 dzień miesiąca) i otrzymywanie jednej faktury za oba numery.
To w momencie podpisywania umowy można już zrobić. Prosisz o połączenie kont. Osoba spisująca umowę na egzemplarzu wpisuje Twój aktualny numer konta abonenckiego i już w momencie aktywacja karta pojawia sie na Twoim dotychczasowym koncie.

...::: Made for loneliness :::...

#169596  autor: sq3cps
 03 kwie 2007, 16:47
Zatem wybiorę wariant drugi (Konwersja). Jedyne co mnie niepokoi, to czy Plus może naliczyć dodatkową opłatę za wydanie nowej karty SIM, kiedy nie będę miał przy sobie starej karty podczas Konwersji i aktywacji Superkarty10...?

#169699  autor: slawus
 03 kwie 2007, 20:28
sq3cps pisze:Zatem wybiorę wariant drugi (Konwersja). Jedyne co mnie niepokoi, to czy Plus może naliczyć dodatkową opłatę za wydanie nowej karty SIM, kiedy nie będę miał przy sobie starej karty podczas Konwersji i aktywacji Superkarty10...?
Plus na pewno naliczy opłatę za nową kartę i dlatego lepiej zrób sobie duplikat karty simplusa, bo kosztuje to 12,20 zł. Po konwersji zapłacisz 61 zł za duplikat karty abonamentowej.

[ Dodano: 2007-04-03, 20:33 ]
Kaczy pisze: Nie wiem jak jest w SF. Natomiast w POS`ach, aby wejść do systemu potrzebny jest... numer seryjny karty :lol: :| Pisałem juz kiedyś o tym.
Napiszę tak... na upartego da się podpsiać umowę bez karty, jednak to już zalezy od woli sprzedawcy.
W SF bez problemu odnajdą numer seryjny karty sim po numerze telefonu. W końcu oni takie karty wymieniają sami na miejscu, więc na pewno mają do tego dostęp :)

#169856  autor: dechomenon
 04 kwie 2007, 09:50
ale warunkiem konwersji jest okazanie fizycznie karty sim...wieć mogą być problemy z tą konwersja..aha i jeśli chodzi o wymiane jeśli będzie robiona konwersja to wtedy mozna pisać o bezpłatną wymianę karty ...mogą czasem tez tak zatwierdzić!

#220357  autor: PingNoMore
 11 wrz 2007, 10:56
Całkiem przyjemna ta oferta Orange, ciekawe czy będzie dostępna przy przedłużaniu umowy bez telefonu.