• Wszystko, co dotyczy ofert abonamentowych operatorów.
Wszystko, co dotyczy ofert abonamentowych operatorów.
Regulamin forum: 
W tym dziale dyskutujemy o ofertach na ABONAMENT.

Uwaga! Jeżeli szukasz oferty dla siebie i nie wiesz, na którą się zdecydować - zadaj pytanie w dziale Jaką ofertę wybrać?
  • Strona 3 z 131
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 131

#159109  autor: Rudirudi
 04 mar 2007, 14:17
Witam,

Mój Tata ma podpisaną umowę z Orange dla Firm. W maju kończy mu się ważnośc cyrografu. Zamierza on przedłużyć umowę. Płaci za dwa telefony siostry i swój, łączne rachunki to około 50 zł. W Orange jest drugi rok
Zamierzam się także "podłączyć" pod tą umowę. Myślałem nas Nowy Orange dla Firm 40. Taryfa jak dla mnie w zupełności wystrczająca, tym bardziej, że mam jeszcze telefon w TakTaku.
Orientujecie się na jkie mniej więcej mógłbym liczyć gratisy? Zależałoby mi na wliczonym jednym darmowym numerem i abonamentem na Tanie Połączenia. Do tego SE K750i lub Nokia E50 w trochę niższej cenie (i tak wiem,że dużo zapłacę, ale w tym wypadku zależy mi na telefonie).
Orientujecie się jakie mniej więcej gratisy mógłbym uzyskać (szczególnie zależy mi na tych wymienienaych wyżej)?

Pozdrawiam

#159119  autor: krzyno
 04 mar 2007, 15:11
za dwa numery firmowe 50 zł :shock: to nie liczy bym na ciekawą ofertę, szukaj fonu w sklepie np. Media Markt lub allegro

#159132  autor: Rudirudi
 04 mar 2007, 16:07
krzyno pisze:za dwa numery firmowe 50 zł :shock: to nie liczy bym na ciekawą ofertę, szukaj fonu w sklepie np. Media Markt lub allegro
Witam,

Nie ma się co krzywić na te 50 zł:P Moja siostra ma Firmę Mix 10, żeby pohamować Jej możliwości długich rozmów, co przynosi później skutek w postaci nie małego rachunku:P
Przyznam się otwarcie, że na rewelacyjną ofertę nie liczyłem. Zresztą ja aż tak dużo nie rozmawiam, dlatego te 40 minut w abonamencie i dodatkowo telefon w TT wystarczą w zupełności. Skusił mnie też darmowy numer z nielimitowanymi rozmowami. I tak będę z tego zadowolony.
Co do telefonu.To, że chcę kupić droższy telefon to nie znaczy, że mam pokój wylepiony stuzłotówkami. SE K750i z tego co pamiętam w tym abo kosztuje niecałe 450 zł, Nokia E50 około 600. Może wychodzi niewiele taniej niż na allegro czy w MM, ale wolę wydać mniej niż więcej:)

Pozdrawiam

#159135  autor: D@rio
 04 mar 2007, 16:27
Rudirudi pisze:, Nokia E50 około 600.
no i z tego telefonu nie ściągniesz sim-lock'a.

A nowa, kosztuje 800zł. - bez simlock'a i umowy.

Dla mnie wybór jest prosty ;)

Obrazek

#159146  autor: Rudirudi
 04 mar 2007, 16:44
D@rio pisze:
Rudirudi pisze:, Nokia E50 około 600.
no i z tego telefonu nie ściągniesz sim-lock'a.

A nowa, kosztuje 800zł. - bez simlock'a i umowy.

Dla mnie wybór jest prosty ;)
Witam,

Wiadomo,że ten argument jest jak najbardziej logiczny i w pełni go przyjmuję.Nawet całkowicie go popieram, tylko że najpierw trzeba mieć 800zł :D Do tego dochodzi jeszcze karta pamieci (około 40 zł) i już sie robi bardzo nieciekawie:) Jasne,że kupiłbym telefon bez sim-lock'a...Pozostaje tylko kwestia pieniędzy:)

Pozdrawiam

#159410  autor: GND
 05 mar 2007, 17:04
... to weź w abonamenie taki telefon , który można sprzedać z największym zyskiem , a potem kup sobie taki jak ci sie podoba... I kwestia pieniędzy będzie wtedy do pominięcia...

#159462  autor: krzyno
 05 mar 2007, 19:20
Rudirudi,
fonik w MM możesz wziąć na raty bez odsetek, a podpisując umowę bez fonu możesz zyskać dostając w gratisie jakąś usługę lub tak jak mój brat w TNP z kwotą zobowiązania 65zł (przy umowie na rok) dostał 50% więcej do abonamentu i 200 sms-ów wszystko na 12 miesięcy. Podliczając to; 50% więcej wychodzi 32,50zł + 200 sms-ów 20 zł razem miesięcznie wychodzi 52,50 a rocznie 630 zł, czyli jak weźmiesz fon na raty w MM za 800zł to orange w usługach odda Ci za niego 630zł i fon wyjdzie Ci 170zł, a nie 450zł od orange z umową na 2 lata. Dodatkowy plus takiej decyzji to to że umowę możesz przedłużyć już po 10 miesiącach i znów dostać jakieś gratisy przy umowie bez fonu. Przeczytaj dokładnie moją wypowiedź z 3 strony opisałem tam jakie usługi dostałem przy przedłużeniu umowy bez telefonu :wink: a wniski nasuną Ci się same. To jest prosta matematyka

#159469  autor: b@sho
 05 mar 2007, 19:31
Rudirudi to kup go na raty. teraz wszedzie wynosza one 0%. wiec mzoesz sobie to jakos rozlozyc ladnie w czasie i cieszyc sie z nowego phona oraz tak jak krzyno pisal przy podisywaniu cyrografu bez tela dostajesz jakies dodatkowe uslugi :wink: pozatym curgraf na 12miechow a nie na 24 jak to bywa gdy bierzesz tel

#159478  autor: PingNoMore
 05 mar 2007, 20:02
Zgadzam się z przedpiszcami :) Ja też będę brał umowę na 12 miesięcy. Mam nadzieję, że przy moich rachunkach dostane jakieś rozsądne propozycje

#159614  autor: Rudirudi
 06 mar 2007, 09:51
Witam,

krzyno :arrow: Muszę przyznać, że dodtąd nie brałem tego rozwiązania pod uwagę,ale widzę że jest jak najbardziej rozsądne.Ogromne dzięki za podsunięcie pomysłu:)
Nie ukrywam, że umowa na 12 miesięcy bardziej mnie satysfakcjonuje niż na 2 lata.Tym bardziej, że po wejściu 4 operatora ceny pójdą w dół, a ja nie mam zamiaru płacić chorendalnie wysokich cen za połączenia i siedzenia w jednej sieci ze względu na cyrograf.

Jeszcze raz dzięki za podsunięcie dobrego rozwiązania!!!

Pozdrawiam

#159816  autor: krzyno
 06 mar 2007, 20:33
Rudirudi pisze:Witam,

krzyno :arrow: Muszę przyznać, że dodtąd nie brałem tego rozwiązania pod uwagę,ale widzę że jest jak najbardziej rozsądne.Ogromne dzięki za podsunięcie pomysłu:)
Nie ukrywam, że umowa na 12 miesięcy bardziej mnie satysfakcjonuje niż na 2 lata.Tym bardziej, że po wejściu 4 operatora ceny pójdą w dół, a ja nie mam zamiaru płacić chorendalnie wysokich cen za połączenia i siedzenia w jednej sieci ze względu na cyrograf.

Jeszcze raz dzięki za podsunięcie dobrego rozwiązania!!!

Pozdrawiam
Cieczę się, że mogłem pomóc bo o to tu właśnie chodzi :wink: należy wybierać najlepsze rozwiązania.
Co do czwartego operatora to nie nastawiał bym się tak na te spadki cen, już wiele osób liczyło na to przy zmianie Idei na Orange i sie zawiedli, przyznam szczerze że ja również i dlatego nie zmieniam planu taryfowego i mam cały cas jedną ideę.

#161252  autor: MADMAX
 11 mar 2007, 13:54
A spytam, co mi szkodzi ;)

Skończyła mi się umowa z Orange (już hoho, jeszcze dinozaury ginęły na Ziemi ;) ) lecz wciąż korzystam z następującego planu:
JEDNA IDEA OPTIMA: 50zł
Darmowy Numer: 15zł
Wiem Ile: 2zł
Pakiet Wiadomości SMS: 10zł

Mój staż w sieci ponad 4 lata.

Czy mogę wytargować przedłużenie na ROK na następujących zasadach?
WERSJA A:
Jedna Idea Optima 25zł (bo taki był chyba niższy próg, chyba że można np 35-40zł) - jakieś 40 minut do wygadania (w przypadku wyższego abo odpowiednio więcej minut, widziałem w ofercie Orangę opcję iż bez telefonu dają 50% więcej przy przedłużeniu - fakt, że przy pozostaniu przy takiej samej opcji ale może w przypadku obniżenia kowoty abonamentowej też to się uda? :) ).
Darmowy Numer (15zł lub taniej)
Wiem Ile (2zł lub gratis ;) )
Pakiet Wiadomości (10zł)

WERSJA B:
Jedna Idea Optima 50zł (czyli bez zmain ale za to 70-80 minut bo tak jest w erze) :P
Darmowy Numer (gratis)
Wiem Ile (gratis ;) )
Pakiet Wiadomości (10zł)

Telefonu nie chcę :)

Da radę? Dziś niedziela, dlatego pytam - a jutro zweryfikuję moje pobożne życzenia.
Ciągle waham się między przejściem do ERY a zostaniem w ORANGE (a raczej IDEI ;) ).

Pozdrawiam

#161303  autor: D@rio
 11 mar 2007, 17:31
CYBER pisze:jakieś 40 minut do wygadania
ohoho...jeszcze może do wszystkich sieci? zapomnij.
Bądźmy realistami.

Myślę że zabardzo jesteś w chmurasz. Przy najniższej kwocie deklarowanej chciałbyś tyle usług gratis. Nie przejdzie - wersja A.
CYBER pisze:WERSJA B:
Jedna Idea Optima 50zł (czyli bez zmain ale za to 70-80 minut bo tak jest w erze)
Darmowy Numer (gratis)
Wiem Ile (gratis )
Pakiet Wiadomości (10zł)
poza usługą "Wiem Ile" reszta jest możliwa do uzyskania, tyle że będziesz musiał zmienić taryfę na NTP min. 50.

Obrazek

#161311  autor: krzyno
 11 mar 2007, 17:42
musisz pogadać z propozycją, ale z doświadczenia po ostatnich moich pertraktacjach z nimi, dowiedziałem się że jeżeli dają 50% więcej to przy tym obo nic dodatkowo nie chcą dokładać. Ja złożyłem rezygnację, którą potem anulowałem i w trakcie tej operacj w salonie firmowym dopiero coś się ruszyło i konsultantka zadziałała, zaproponowała mi ofertę o której już tu napisałem.

Jeżeli mogę Ci coś doradzić to to żebyś jeżeli zdecydujesz się pozostać w orange nie zmieniał swojego planu Jedna Idea na Nowy Twój Plan. Sama konsultantka w trakcie rozmowy potwierdzała to że JI była znacznie korzystniejsza niż NTP.

#161329  autor: MADMAX
 11 mar 2007, 18:04
D@rio pisze:
Bądźmy realistami.
No... Tak :) Przecież w Erze są abo 20zł - 40minut, 40zł - 80minut plus darmowy nr w sieci i dodatkowo 300minut jeśli toto się zamówi przez internet.
Jeśli Orange po 4 latach gibania się w ich eterze nie potrafi dorównać takiej ofercie to chyba nic tu po mnie i... witaj ERO :P
Z tym, że zdaje mi się iż gdzieś tam pisali, że przy przedłużeniu dorzucają gratis 20minut miesięcznie lub 50% kwoty zadeklarowanej (już się w tym gubię :roll: ) ...

D@rio pisze:
WERSJA B:
Jedna Idea Optima 50zł (czyli bez zmain ale za to 70-80 minut bo tak jest w erze)
Darmowy Numer (gratis)
Wiem Ile (gratis )
Pakiet Wiadomości (10zł)
poza usługą "Wiem Ile" reszta jest możliwa do uzyskania, tyle że będziesz musiał zmienić taryfę na NTP min. 50.
Heh, tyle że po przejściu do NTP nie dadzą mi darmowego numeru (z nielimitowaną gadką za 15zł) bo w tej opcji jest już "tylko" okrojona wersja 120min z "przyjacielem"... :|
Tak jak już gdzieś pisałem "Jedna Idea" dawała większe pole manewru niż "NTP" - bo jakby sobie tego nie ustawiać i tak zawsze wyjdzie wysoka suma końcowa za abo.

krzyno pisze:eżeli mogę Ci coś doradzić to to żebyś jeżeli zdecydujesz się pozostać w orange nie zmieniał swojego planu Jedna Idea na Nowy Twój Plan. Sama konsultantka w trakcie rozmowy potwierdzała to że JI była znacznie korzystniejsza niż NTP.
Otóż to - też tak słyszałem w okołoorendżowych kręgach :)

Jutro kopnę moje 4 litery do Oranżady i zobaczę co mogą mi dać czego nie mogłaby mi dać ERA ;)

Pozdrawiam

#161338  autor: krzyno
 11 mar 2007, 18:19
CYBER,
jeżeli byłbyś z wrocka to dał bym Ci nr do tej konsultantki, która mi i żonce ofertę zrobiła, ale jak nie jesteś to chyba nie wypali bo papierów nie podpiszesz osobiście u niej. A to przecież podstawą do przedłużenia umowy jest.

#161345  autor: MADMAX
 11 mar 2007, 18:28
"Niestety" Poznań ale dziękuję - zobaczę co w nadchodzącym tygodniu uda mi się uzyskać :)

Pozdrawiam

#161362  autor: D@rio
 11 mar 2007, 19:07
CYBER pisze:Heh, tyle że po przejściu do NTP nie dadzą mi darmowego numeru (z nielimitowaną gadką za 15zł) bo w tej opcji jest już "tylko" okrojona wersja 120min z "przyjacielem"...
jeśli tę usługę miałeś wcześniej aktywną i z Niej korzystałeś to przedłużenie i ew. jej darmowe świadczenie będzie się odbywało bez limitu.

Obrazek

#162076  autor: MADMAX
 14 mar 2007, 09:32
Oto co mi zaproponowano w związku z powyższym:
Umowa 12 lub 18 miesięczna,obecny plan wraz z usługą albo Umowa 24, a nawet 30 miesięczna,obecny plan wraz nowym telefonem.

Umowa 12 miesięczna - Nowy Twój Plan 50 oraz usługi :

-50% Więcej przez 12 miesięcy
oraz
- 100% taniej 3 Wybrane Numery oraz Weekendy przez 3 miesiące
Zważywszy na to iż interesuje mnie tylko umowa na 12 miechów bez telefonu wychodzi na to, że przez cały okres trwania umowy miałbym za 50zł abo bodajże 75 minut (nawet nie jestem pewny czy obecnie mam 50 minut w abo? :) ) oraz te 3 darmowe numery ale tylko przez trzy miechy.
Przystanę na przedłużenie tylko wtedy gdy Orange da mi 1 darmowy numer przez 12 m-cy już w tych 50zł a to będzie raczej niemożliwe jak sądzę. W takiej konfiguracji i tak byłaby to ledwie porównywalna oferta z tym co oferuje ERA.
Zobaczymy czy uda mi się coś wywalczyć czy nie i Orange pozbędzie się 2 "starych" klientów na rzecz konkurencji ;)

Pozdrawiam

#162297  autor: Zajcef
 15 mar 2007, 02:14
D@rio pisze:
Bądźmy realistami.

Myślę że zabardzo jesteś w chmurasz. Przy najniższej kwocie deklarowanej chciałbyś tyle usług gratis. Nie przejdzie - wersja A.
Wydaje mi sie, ze wersja A jest spokojnie do zrobienia. Wezmy pod uwage fakt, ze z automatu przy umowie bez tel wpada usluga 50% wiecej, ktora w Jednej Idei jest na WSZYSTKIE polaczenia (nie tak jak w Twoim Planie). Gorzej z darmowym numerem, ktory w Ji jest od kwoty 50 zl .
D@rio pisze:
CYBER pisze:WERSJA B:
Darmowy Numer (gratis)
Wiem Ile (gratis )
Pakiet Wiadomości (10zł)
Absolutnie NIE. Nikt nie zmusza do zmiany na oferte ntp. To Ty decydujesz czy chcesz Jedna Idee, czy moze cos innego. Ja sugeruje pozostac jeszcze w JI jesli jest to oferta bez aparatu. 50% od kwoty abonamentu czyli 75 zl lacznie = 100 min. 1 Darmowy Numer (tu nie jestem pewien czy przejdzie calkowicie gratis na czas trwania umowy) + pakiet wiadomosci powinien pojsc , wymiennie z innymi pakietami rozmowy czy swiat idei.

Podsumowujac:
Ja na Twoim miejscu nie zmienilbym na ntp. Rabat na usluge wybrany numer i weekendy przez 3m dla mnie jest smieszny, tym bardziej ze potem ta usluga dla jednego numeru kosztuje 30 zl (troszke inaczej dziala). Ja bym powalczyl o cos takiego:
JI 50 + 50 % wiecej + darmowy numer (przynajmniej na kilka miesiecy jesli sie da) + pakiet rozmowy 20 zl. Mialbys bardzo ladny plan , moim zdaniem.
  • Strona 3 z 131
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 131
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5