• Wszystko, co dotyczy ofert abonamentowych operatorów.
Wszystko, co dotyczy ofert abonamentowych operatorów.
Regulamin forum: 
W tym dziale dyskutujemy o ofertach na ABONAMENT.

Uwaga! Jeżeli szukasz oferty dla siebie i nie wiesz, na którą się zdecydować - zadaj pytanie w dziale Jaką ofertę wybrać?

#120045  autor: Rokko
 02 lis 2006, 17:11
Moja przeszlosc z ta siecia to 5 lat. w grudniu konczy mi sie umowa. Do tej pory nie mialem zadnych problemow z sama siecia. Jedyny problem byl kiedy zaczal sypac mi sie telefon - SE T 610. Ale tu bardziej zawinil serwis z Janek.O dziwo bardzo pomogla mi konsultantka z salonu w Gdansku. Z zasiegiem nie mam zadnych problemow, nigdy tez nie bylem zmuszony skladac reklamacji.Mi Plus pasuje bo mam znajomych w tej sieci i w stacjonarnych - uslugi dodawane pozwalaja mi duzo gadac, ze nieduze pieniadze (place 84 zl miesiecznie). Zobaczymy co zaproponuja w styczniu. Jak narazie jakos sobie zyjemy z Plusem.

#120047  autor: gomez1982
 02 lis 2006, 17:20
Sapv czasem mnie poraża to co piszesz?To może mi opłacisz jakiś wysoki abonament żebym mógł go wziąć za 1 zł?Czytaj uważnie to co pisze a jak nie to przypomne Ci że nie mam możliwości żeby wziąć abo na firme choć bym chciał.A dwa nie będe płacił 90 zł tylko dlatego żeby k750i brać za 1 zł.Może wezme inny telefon nie wiem to sie okaże ale jak narazie widze tylko sens brania tego.A może wezme ten telefon w Erze i będe się meczyć przez 3 lata z cyrografem bo wtedy akurat wyjdzie mi on za 1 zł.Człowieku nie śpie na pieniądzach ani ich w domu nie produkuje żeby płacić za abonament blisko 100 zł bo i tak nie wykorzystam tych minut.

#120071  autor: sapv
 02 lis 2006, 20:12
gomez1982 pisze:Człowieku nie śpie na pieniądzach ani ich w domu nie produkuje żeby płacić za abonament blisko 100 zł bo i tak nie wykorzystam tych minut.
Właśnie ci ukazałem bezsens oferty plusa dla osób idywidualnych w których płacisz wiecej za ten sam telefon niż w ofercie biznesowej i dlatego proponuje wybrać inną ofertę (czytaj: era, orange) Natomiast ty wmawiasz mi że sugeruje ci brać wyższy abonament. Może daj sobie na wstrzymanie ?

#120080  autor: gomez1982
 02 lis 2006, 20:29
Może zapoznaj się z innymi ofertami?Pisałem że w Erze kosztuje tyle samo a w Orange tylko 549!Więc naprawde jest gdzie szukać lepszych ofert.Akurat Plus mi pasuje najbardziej tak samo jak Era bo w Orange byłem 4 lata i się zawiodłem od kiedy przeszli pod francuzów.Więc naprawde zobacz ile stoi a jak nie to może sam coś zaproponuj bo już wszelkie możliwe opcje mam przeliczone i przejrzane.

#120084  autor: Rokko
 02 lis 2006, 20:35
Panowie bez stresu :). Musimy pamietac, ze Plus zawsze ze wszysrkich operatorow byl najdrozszy jezeli chodzi o telefony. Pamietajcie ze to Era rzucila pierwsze telefony po 1 zł. Plus daje tanio ale w wysokim abo. Ogolnie od dawna sie mowi o tym ze operatorzy odchodza od dofinansowania drogi telefonow - tanio daja tylko tanie modele. Moze poprostu rozwaz inny telefon, choc przyznam, ze ten ktorego teraz uzywasz jest bardzo przyzwoity :)
no i nalezy zauwazyc,ze biznesowi sa wszedzie lepiej traktowani niz indywidualni, wiec nie ma sensu porownywania ofert dla obu opcji.

#120092  autor: gomez1982
 02 lis 2006, 20:52
Rokko myślałem nad innymi ale jakoś nic ciekawego nie ma.A poza tym naprawde tego telefonu taniej nie kupie w rzadnym innym abonamencie.Plus mi jeszcze pasuje ponieważ ma lepszą bramke niż Era.A poza tym czy to ważne z kim cyrograf podpisze teraz i tak za dwa lata jak to powiedziałeś nie wiadomo co będzie.A uważam że 99 zł za ten telefon to nie jest cena wygórowana i tak obniżyli jego cene bo była 249 zł.No na mój obecny nie narzekam ale ma już 4 lata i czas na coś nowego a poza tym zawsze wole telefony z wyższych półek.Ale jeśli mówisz że jesteś zadowolony to chyba podpisze z nimi cyro.

#120096  autor: Rokko
 02 lis 2006, 21:09
Wiesz ja moge byc nieobiektywny bo nie siedze w ofertach innych sieci.Mowie mi jakos za skóre nie zalezli. A cena za telefon jest faktycznie ok. Mi odpowiada plus bo ze wzgledu na to ze znajomi sa w plusie lub na stacjonarnych to dzieki uslugom dodawanym mam do nich duzo godzin do wygadania. troche zaluje ze nie ma darmowego numeru bo moja luba jest tez w plusie, ale oboje dobrze sobie radzimy bo mamy swojaki. Zastanow sie pogadaj w salonach i wybieraj.

#120102  autor: gomez1982
 02 lis 2006, 21:33
A mi odpowiada ilość minut bo dwie godziny wliczone w abo mi pasują.A poza tym patrze też na sieć która ma względne ceny nowych telefonów bo myślałem nad Orange ale nic dobrego do 100 zł nie znajde tam.No ale jak już siedzisz tam 5 lat to nie jest źle.ja wytrzymałem w Orange 4 lata ponieważ przedłużając umowe byli jeszcze Ideą i dużo dawali jednak to sięskończyło.A poza tym moja koleżanka pracuje w Plusie więc może dzięki niej coś uda mi się dodatkowo zyskać :P A co do faworyzowania to każdy zawsze faworyzuje swoją sieć i tak zostanie.

#120109  autor: D@rio
 02 lis 2006, 21:42
gomez1982 pisze:.A poza tym moja koleżanka pracuje w Plusie więc może dzięki niej coś uda mi się dodatkowo zyskać
no, smyczkę firmową...

Obrazek

#120119  autor: Rokko
 02 lis 2006, 21:55
D@rio pisze:no, smyczkę firmową...
no na wiecej bym nie liczyl ;)

#120124  autor: D@rio
 02 lis 2006, 22:05
Rokko pisze:
no na wiecej bym nie liczyl
no, dostanie jeszcze firmową teczkę A4, reklamówkę, może długopis firmowy i jak będą mieli i będą chcieli mu dorzucić to może dostać jeszcze film na DVD jakiś z kolekcji "Plus Dla Koneserów" ;)
Ostatnio zmieniony 02 lis 2006, 22:11 przez D@rio, łącznie zmieniany 1 raz.

Obrazek

#120125  autor: gomez1982
 02 lis 2006, 22:07
Żartowałem sobie :P Ale smyczke bym wzioł :P A tak na poważnie to pamiętam że w Orange kumpel właśnie dzięki znajomemu zyskał więcej przy przedłużaniu no i może troche też na to licze.Zreszta wtedy D@rio przy poprzednim temacie polecałeś mi Plusa i jakoś mi tak przekonanie do tej sieci zostało a dwa że kiedyś w niej byłem ale to było 4 lata temu.

#120127  autor: D@rio
 02 lis 2006, 22:14
gomez1982 pisze: tak na poważnie to pamiętam że w Orange kumpel właśnie dzięki znajomemu zyskał więcej przy przedłużaniu no i może troche też na to licze.Zreszta wtedy D@rio przy poprzednim temacie polecałeś mi Plusa i jakoś mi tak przekonanie do tej sieci zostało a dwa że kiedyś w niej byłem ale to było 4 lata temu.
powiem Ci że tak obserwuje Ciebie i widzę sam nie wiesz czego chcesz....zdecyduj się wreszcie. Przy przedłużeniu to inna bajka, pozatym mówisz o Orange a tam sytuacja wygląda zupełnie inaczej, tam konsultanci mają troszkę inne prawa. W Plusie czegoś takiego nie ma - i wierz mi że mam rację, chociaż na słowo ;-)
Generalnie, ja Ci Plusa też mogę polecić, widzę Twoje preferencje klienckie to myślę że nie będzie to zły wybór jak dla Ciebie, czyli niezbyt wymagającego użytkownika.

P.S
No smyczke dostaniesz...

Obrazek

#120129  autor: Rokko
 02 lis 2006, 22:16
E... o plyte bym sie bil :). Moze bedzie Ci pomocna przy zakupie telefonu - bo to jeszcze nigdy nie wiadomo czy to co chcesz bedzia akurat dostepne w tym salonie. No i mozesz jej podpytac jak wyglada kwestia czestotliwosci reklamacji w interesujacych Cie aparatach. Powodzenia.

#120130  autor: D@rio
 02 lis 2006, 22:19
Rokko pisze:E... o plyte bym sie bil .
płyty nie zawsze są. Akurat teraz przyszły do Salonu Firmowego to są, dodawane do klientom jako nowe aktywacje. Generalnie to niespotykany towar, głównie na święta coś centrala podsyła...

Obrazek

#120137  autor: Rokko
 02 lis 2006, 22:28
D@rio pisze:Generalnie, ja Ci Plusa też mogę polecić, widzę Twoje preferencje klienckie to myślę że nie będzie to zły wybór jak dla Ciebie, czyli niezbyt wymagającego użytkownika.
Moim zdaniem jezeli odpowiadaja mu taryfy w Plusie, znalazl model telefonu w odpowiedniej cenie to bedzie zadowolony. Domzslam sie ze twoje reklamacje sa zwiazane w uslugami o ktorych zwykil uzytkownicy nawet nie slyszeli. A tak z ciekawosci z czym byly zwiazane twoje reklamacje?

#120142  autor: D@rio
 02 lis 2006, 22:42
Rokko pisze:A tak z ciekawosci z czym byly zwiazane twoje reklamacje?
oj, dokładnie ;) dlatego dużoby mówić. A z różnymi usługami, m.in
1. Aplikacja Menager Plus
2. FaxPlus
3. Usługa "FaxMonthly"

i pare razy błednie naliczyli mi opłaty za różne usługi dodatkowe ;)

Obrazek

#120148  autor: gomez1982
 02 lis 2006, 23:18
No fakt troche nie jestem zdecydowany :P A to dlatego ze wiesz nowy operator i troche wole sie dowiedzieć.Ale chyba już podjołem decyzje i ide do plusa.W sumie wszyscy to jest jedno zło tylko wybiera się to mniejsze :P Heh D@rio o takich usługach to ja nawet nie słyszałem ale i tak pewnie bym z tego jako prywatna osoba nie korzystał.

#120151  autor: D@rio
 02 lis 2006, 23:27
nie no, możesz iść. Spokojnie, będzie dobrze. Nie masz za wysokich wymagań, nie prowadzisz firmy to nie powinno być jakichś problemów. A jeśli będą - spokojnie, pomożemy. Póki co, nie ma co filozofować...
gomez1982 pisze:Heh D@rio o takich usługach to ja nawet nie słyszałem ale i tak pewnie bym z tego jako prywatna osoba nie korzystał.
no wiesz, ja się lubię bawić wszystkim co jest tylko możliwie dostępne na rynku, hehe ;) teraz przymierzam się do testowania BlackBerry w Plusie :-D ;)

Obrazek

#120152  autor: gomez1982
 02 lis 2006, 23:34
A właściwie kurcze siedze tu pół roku i nie wiem więc nie zakładając nowego topiku uswiadom mnie jeśli można :P I czy to się wiąże z tym producentem o tej samej nazwie?
No jak by coś to będe liczyć na waszą pomoc ale mam nadzieje że będe zadowolony.