• Wszystko, co dotyczy ofert abonamentowych operatorów.
Wszystko, co dotyczy ofert abonamentowych operatorów.
Regulamin forum: 
W tym dziale dyskutujemy o ofertach na ABONAMENT.

Uwaga! Jeżeli szukasz oferty dla siebie i nie wiesz, na którą się zdecydować - zadaj pytanie w dziale Jaką ofertę wybrać?
  • Strona 16 z 318
  • 1
  • 14
  • 15
  • 16
  • 17
  • 18
  • 318

#154581  autor: D@rio
 18 lut 2007, 18:12
GuzioR pisze:To w końcu co mam zrobić? Mam iść do tego salonu czy nie ma po co?
możesz iść, zapytać o ofertę i tam kulturalnie negocjować. Choć, więcej ugrasz telefonicznie.
GuzioR pisze:Aaa i jeszcze jedno. Gdzie sprawdzić dokładną datę zawarcia umowy, bo ten papierek (umowa) chyba mi gdzieś zaginął
zadzwonić na BOA.

Obrazek

#154677  autor: Kamil23
 18 lut 2007, 23:00
Z PTC ona umowy nie podpisywala , umowe ma podpisana z tym czyms
D@rio pisze: no to napewno nie dotyczy to Ery...
No to moja panna musi wysylac kurierow z czyms innym tylko szkoda ze to cos nazywa sie aneks przedłuzenia umowy Era phehhe
No nic nie bede sie z toba sprzeczal, moze wiesz lepiej ja wiem tylko czym moja panna sie zajmuje i co mi pokazywala co ma sie nauczyc itd. itp.

Moze w innych miastach takich jaka Wawa itp. jest inaczej w Rzeszowie jest tak jak ci mowie. 2 lata temu tez mi sie umowa konczyla i nikt do mnie nie dzwonil teraz tez sie konczy i zadzwonila do mnie jakas Aska gdy sie zapytalem panny czy ja zna to odpowiedziala ze razem na peta chodza na przerwe.
Tyle w tym temacie nie bede sie z toba sprzeczal :D Ja mowie jak to wyglada w rzeszowie a ty mowisz jak nie wyglada i jak nie moze wygladac ale jednak takie sa realia :)
Ostatnio zmieniony 18 lut 2007, 23:22 przez Kamil23, łącznie zmieniany 2 razy.

#154680  autor: D@rio
 18 lut 2007, 23:04
Kamil23 pisze:No nic nie bede sie z toba sprzeczal, moze wiesz lepiej ja wiem tylko czym moja panna sie zajmuje i co mi pokazywala co ma sie nauczyc itd. itp.
nie no, ja się mogę z Tobą zgodzić. Ale pod jednym względem. Nie jest to praca napewno na rzecz PTC sp. z.o.o.

Podejrzewam że pracuję dla jakiegoś większego dealer'a Ery i na jego rzecz. Wtedy tak, jest to możliwe.

Obrazek

#154685  autor: Kamil23
 18 lut 2007, 23:18
D@rio pisze: Podejrzewam że pracuję dla jakiegoś większego dealer'a Ery i na jego rzecz. Wtedy tak, jest to możliwe.
Własnie gadałem z panna i mowila ze dzwonia po całej polsce np. ostatnio wyslala aneks do Wroclawia.
Mowiła ze jest to firma która działa pod PTC.

#154712  autor: D@rio
 18 lut 2007, 23:44
Kamil23 pisze:pod PTC.
no właśnie. Czyli jakoś podwykonawca albo franczyzobiorca...

to teraz się mogę zgodzić, bo nawet z doświadczenia wiem że podobne metody stosuje (stosowal ;-) ) Germanos .

Obrazek

#154829  autor: kasey
 19 lut 2007, 13:03
całe szczęście ptc już nic nie łączy z tym germaniesem.

#155051  autor: Prometo
 19 lut 2007, 22:26
Dzisiaj zadzwoniła do mojego ojca Pani z BOA z ofertą przedłużeniową na 24 miesiące i zaproponowała mu za 45,00 PLN 120 minut przez cały okres obowiązywania umowy + 10 godzin przez 10 miesięcy a umowa kończy się dopiero 07.06.2007r. - czyli oferta standardowa. Jak się zapytałem o aparat grzecznie odpowiedziała, że taka oferta może się pojawić dopiero na dwa miesiące przed końcem umowy. Obecnie ojciec posiada taryfę Era Classic (abonament za 35,00 PLN + 75 minut do wszystkich). Jest w sieci Era od 6-ciu lat, rachunki opłacane przez polecenie zapłaty, mieści się w tych 35,00 PLN, punktów erapremia posiada 4800. Czy mogę więcej od nich coś wyciągnąć, jak sądzicie?

#155093  autor: kamate
 20 lut 2007, 07:47
Niedługo mnie też kończy się abonament i zastanawiam się co zrobić, po tym co przytrafiło się starszej osobie z mojej rodziny. Ciocia miała bardzo stary telefon wiec ucieszyło ją kiedy jej powiedziałam, ze przy przedłużeniu może dostać nowy, tylko niestety nie ostrzegłam jej przed możliwością manipulacji. Na trzy miesiące przed końcem umowy otrzymała telefon w imieniu Ery (ja już nie mówię z Ery, może to był jakiś pomniejszy agent...) gdzie jakaś miła pani bardzo chwaliła Cioci lojalność dla firmy i w związku z tym zaproponowała jej obniżenie abonamentu. Nie wspominała ani słowem o tym, ze oddala to wymianę telefonu o co najmniej dwa lata. Nie pytała jej też czy zależy jej na telefonie czy na tanim abonamencie. Dopiero dwa miesiące później dowiedziałam się co się stało - za późno żeby to cofnąć. I tak Ciocia została z tanim abonamentem i umierającą Nokią 3310.
http://telepolis.pl/forum/images/smiles/icon_sad.gif

Jedyne co mogłam dal niej zrobić, to wziąć za jej punkty Premia najtańszy możliwy telefon.

Trochę mam dość operatora, ale jak tu już ktoś psiał, czy inny będzie lepszy...

#155115  autor: Fanta
 20 lut 2007, 09:45
Witam
Moja umowa konczy sie w czerwcu, do tej pory moje rachunki nie byly nizsze niz 150zl miesiecznie mam 2 telefony w sieci era no i wczoraj otrzymalem oferte za cene abonamentu jaki teraz posiadam czyli 120zl moge miec 240 minut do wszystkich sieci (aktualnie mam 120) 10 godzin do sieci era i stacjonarne oraz blueconnect przez 3 miseiace za 1zl do tego rowniez SE k800i za 100zl. Brakuje mi tutaj oferty z przyjacielem, teraz posiadam ten pakiet i jest mi on bardzo przydatny. Jak myslicie czy moge wytargowac cos wiecej czy jeszcze czekac czy moze jest to dobra oferta? I jak mam sie polaczyc z kims bardziej kompetentnym w BOA z ktorym bede mowgl sie jakos dogadac :P

Dziekuje za odpowiedz
pozdrawiam
F

#155117  autor: frgt/10
 20 lut 2007, 09:48
Poczekać, z czasem oferta powinna się zmieniać na twoją korzyść. Ja tak miałem w przypadku Orange. Gdyby nie awaria poprzedniej słuchawki to pewnie targowałbym się do ostatniego dnia. Poczekaj, podzwoń, popytaj. Zmienią coś ;)

http://telepolis.pl/forum/viewtopic.php?p=292477#292477

#155118  autor: lookass
 20 lut 2007, 09:51
Fanta poczekaj do konca aboanmentu napewno zaproponuja Ci lepsza oferte ;)

#155128  autor: zol82
 20 lut 2007, 10:48
Fanta pisze:Witam
Moja umowa konczy sie w czerwcu, do tej pory moje rachunki nie byly nizsze niz 150zl miesiecznie mam 2 telefony w sieci era no i wczoraj otrzymalem oferte za cene abonamentu jaki teraz posiadam czyli 120zl moge miec 240 minut do wszystkich sieci (aktualnie mam 120) 10 godzin do sieci era i stacjonarne oraz blueconnect przez 3 miseiace za 1zl do tego rowniez SE k800i za 100zl. Brakuje mi tutaj oferty z przyjacielem, teraz posiadam ten pakiet i jest mi on bardzo przydatny. Jak myslicie czy moge wytargowac cos wiecej czy jeszcze czekac czy moze jest to dobra oferta? I jak mam sie polaczyc z kims bardziej kompetentnym w BOA z ktorym bede mowgl sie jakos dogadac :P

Dziekuje za odpowiedz
pozdrawiam
F

Witam
Oto coś dla ciebie

cyt"Tylko Stali Abonenci po przedłużeniu umowy mają aż 60 dni na dopasowanie taryfy do swoich potrzeb, bez utraty promocyjnej ceny abonamentu. Każdy z nas ma inne potrzeby i przyzwyczajenia, dlatego też, jeżeli masz wielu znajomych w Erze lub też często dzwonisz na telefony stacjonarne każde 40 minut możesz do wszystkich wymienić na bezpłatne 100 minut do sieci Era, Heyah i numery stacjonarne. Jeżeli zamiast rozmawiać wolisz wysyłać SMS-y lub MMS-y możesz wymienić każde 40 minut do wszystkich na bezpłatne SMS-y i MMS-y do sieci Era. A jeżeli często rozmawiasz z jedną osobą w sieci Era lub z numerem stacjonarnym wymień go na Ofertę z przyjacielem. Skomponuj najbardziej korzystną dla siebie taryfę - przecież sam wiesz, co jest dla Ciebie najlepsze."

#155167  autor: slave99
 20 lut 2007, 13:20
Witam,

28 marca kończy mi się umowa. Mam taryfę Era Nowy Komfort 80 (przez pierwszy rok 30 zł a przez 2 rok 60 zł) i jestem w Erze od dwóch lat, 3800 punktów Era Premia i rachunki płacone poleceniem zapłaty, więc bez opóźnień. Od czerwca 2006 r. mam też drugi telefon na abonament i od tego czasu rachunek za dwa telefony w sumie na ok. 100 zł. Na razie nikt do mnie nie dzwonił, jedynie dostałem pocztą ulotkę i krótką informację odnośnie tego, że mogę już podpisać aneks i wymienić telefon. Na dodatkowych minutach szczególnie mi nie zależy, 80 minut w abonamencie zazwyczaj mi wystarcza, jednak byłbym zainteresowany niższym abonamentem a w szczególności tańszym telefonem. Czy można to wynegocjować? I piszecie, żeby dzwonić do nich jak już kończy się umowa, czyli kiedy to jest? Na miesiąc przed wygaśnięciem umowy, czy jeszcze później? I czy można wymienić punkty Era Premia na zniżkę na telefon przez telefon?

#155254  autor: coach
 20 lut 2007, 16:42
slave99 pisze:Witam,

28 marca kończy mi się umowa. Mam taryfę Era Nowy Komfort 80 (przez pierwszy rok 30 zł a przez 2 rok 60 zł) i jestem w Erze od dwóch lat, 3800 punktów Era Premia i rachunki płacone poleceniem zapłaty, więc bez opóźnień. Od czerwca 2006 r. mam też drugi telefon na abonament i od tego czasu rachunek za dwa telefony w sumie na ok. 100 zł. Na razie nikt do mnie nie dzwonił, jedynie dostałem pocztą ulotkę i krótką informację odnośnie tego, że mogę już podpisać aneks i wymienić telefon. Na dodatkowych minutach szczególnie mi nie zależy, 80 minut w abonamencie zazwyczaj mi wystarcza, jednak byłbym zainteresowany niższym abonamentem a w szczególności tańszym telefonem. Czy można to wynegocjować? I piszecie, żeby dzwonić do nich jak już kończy się umowa, czyli kiedy to jest? Na miesiąc przed wygaśnięciem umowy, czy jeszcze później? I czy można wymienić punkty Era Premia na zniżkę na telefon przez telefon?
Witam Kolegow napisze Wam co mi Pan z biura obslugi zaproponowal umowa konczy mi sie 14 kwietnia . Mam taryfę Era Nowy Komfort 80. Mianowicie za 40 pln dostaje 80 minut do tego telefon k750 w cenie 299 jesli chodzi o umowe na 2 lata, zas umowa na 3 lata za 100. Ale jednak sobie poczekam, powiem ze chce odejsc, powinni zejsc z cena telefonu

ps Odezwe sie jak cos pozdro

#155276  autor: mibrod
 20 lut 2007, 18:18
Witam!

Z tego co obserwuję i czytam na forum wynika że każdemu dają standardowe oferty czyli np. 40,20 - 80 min; 60,30 - 120 min itd. Jeżeli ktoś jest bardziej uparty i stanowczy to schodzą z ceny abonamentu jakieś 6 zł. Ceny tel. są według cennika dla stałych abo na stronie i raczej tego się trzymają, choć wyjątek się zdarzył jak czytałem. Zastanawia mnie jedna rzecz mianowicie zanim jeszcze minęły 2 lata mojej umowy ( jakieś 1,5 wcześniej ) wysłałem za pomocą IBOA prośbę o przedstawienie oferty przygotowanej dla mnie. Dostałem maila z treścią żywcem skopiowaną ze strony i od tamtej pory cisza chociaż dawno minął termin końca umowy. Żadnych tel, nic zupełnie. Obserwując cennik tel. natrafiłem na coś co mnie jeszcze zainteresowało Nokia 6131 w abo za 60,30 kosztuje 199 zł a za 80,40 - 49 zł. To duża rozpiętość zwłaszcza że różnica w abo to tylko 20,10 zł.

#155453  autor: Fanta
 21 lut 2007, 09:06
z tymi cenami telefonu tez jest jakos dziwnie bo jakbym tak mial patrzec na cene telefony SE k800i to w moim abo musialbym za niego zaplacic 599zl a tu taka niespodzianka ze jak przedluze umowe to moge go miec za 99,5zl a nokie 6280 oraz SE w810i za 0,5zl :) no ale jeszcze poczekam z tym wszytskim moze moja oferta sie zmieni chociaz nie powiem bardzo mnie mona interesuje ale zamiast tych 10godzin chcialbym oferte z przyjacielem a nie zeby pozbywac sie 40minut na rzecz tej oferty :|

#155528  autor: D@rio
 21 lut 2007, 12:48
Fanta pisze:z tymi cenami telefonu tez jest jakos dziwnie bo jakbym tak mial patrzec na cene telefony SE k800i to w moim abo musialbym za niego zaplacic 599zl a tu taka niespodzianka ze jak przedluze umowe to moge go miec za 99,5zl a nokie 6280 oraz SE w810i za 0,5zl
hmm...a możesz to jakoś aurgumentować?

Obrazek

#155544  autor: coach
 21 lut 2007, 13:58
D@rio pisze:
Fanta pisze:z tymi cenami telefonu tez jest jakos dziwnie bo jakbym tak mial patrzec na cene telefony SE k800i to w moim abo musialbym za niego zaplacic 599zl a tu taka niespodzianka ze jak przedluze umowe to moge go miec za 99,5zl a nokie 6280 oraz SE w810i za 0,5zl
hmm...a możesz to jakoś aurgumentować?

Witam Kolegow napisze Wam co mi Pan z biura obslugi zaproponowal umowa konczy mi sie 14 kwietnia . Mam taryfę Era Nowy Komfort 80. Mianowicie za 40 pln dostaje 80 minut do tego telefon k750 w cenie 299 jesli chodzi o umowe na 2 lata, zas umowa na 3 lata za 100. Ale jednak sobie poczekam, powiem ze chce odejsc, powinni zejsc z cena telefonu

To bylo wczoraj
Teraz jest tak zadzwonielm do boa i przelaczyli mnie na do dzialu rozwiazywania umowy
Pani przedstawila mi nastepujaca oferte

Umowa na 2 lata abnonament za 54 pln 120 minut do wszystkich + 600 minut do ery i na stacjonarne do tego SE k750i za 99 PLN

Lub abonament za 36 pln 80 minut do wszystkich i k750 za 299
chyba zostane przy tej za 54 co myslicie ?? pozdro

#155546  autor: Fanta
 21 lut 2007, 13:58
a wiec wszedlem na iboa, zauwazylem ze jest dla mnie oferta do przedluzenia umowy, nacisnalem na oferte z wymiana telefonu, wybralem interesujaca mnie marke potem wybralem abo ktore w miare mi spasowalo i na stronce automatycznie przeliczylo mi cene telefonu jaka musze zaplacic prz wybranym abonamecie, sam nie mogelm w to uwierzyc ale zadzwonilem do boa i rozmawialem z mila pania ktora potwierdzial mi ze to co widze na wlasne oczy to prawda ale niestety nie chce mi dolozyc dodatkowego pakietu :( ale bede jeszcze do nich dzwonil i ich molestowal :P

------------

jak skontaktowac sie z biurem utrzymania klienta?? :roll:

---------
oferta pokazuje sie na stronie glownej zaraz po zalogowaniu sie :)
Ostatnio zmieniony 21 lut 2007, 14:29 przez Fanta, łącznie zmieniany 1 raz.

#155553  autor: GuzioR
 21 lut 2007, 14:22
A gdzie się wyświetla ta oferta? BO nie chcę czegoś przeoczyć :)

pzdr
  • Strona 16 z 318
  • 1
  • 14
  • 15
  • 16
  • 17
  • 18
  • 318
  • 1
  • 14
  • 15