• Wszystko, co dotyczy ofert abonamentowych operatorów.
Wszystko, co dotyczy ofert abonamentowych operatorów.
Regulamin forum: 
W tym dziale dyskutujemy o ofertach na ABONAMENT.

Uwaga! Jeżeli szukasz oferty dla siebie i nie wiesz, na którą się zdecydować - zadaj pytanie w dziale Jaką ofertę wybrać?
  • Strona 15 z 35
  • 1
  • 13
  • 14
  • 15
  • 16
  • 17
  • 35

#167672  autor: D@rio
 28 mar 2007, 21:37
mtwister pisze:heh dobrze ze ja nie zanosilem pisma z prosba o rozwiazanie umowy bo w tv gadali z rzecznikiem PTC ktory mowil, ze kazdy kazdy kto rozwiazal umowe bedzie musial zaplacic kare a jezeli tego nie zrobi to czeka go rozprawa przed saem cywilnym.
no a co miał innego powiedzieć? To było do przewinienia że tak będzie.

Pozatym, niektórym powinno być chyba deczko wstyd. Bo tak naprawdę, to okradacie świadomie sieć. Bo jak można nazwać osobę, która bierze laptopa w promocji Era BlueConnect a zaraz później rozwiązuje umowę z tytułu zmian regulaminowych. Nic innego jak świadoma kradzież. Tutaj się nawet procesować opłata.

A pozatym, jestem pewny że prawnicy PTC nie puszczą tej sprawy płazem...

Dodam, iż PTC obecnie w polskich sądach toczy najwięcej postępowań z tytułu windykacji należności i niepłatności za usługi telekomunikacyjne. W kwestii spraw na wokandzie są liderami.

Nawet jeśli na PTC zostanie nałożona kara to i tak się od Niej odwołają. A wtedy, wszystko zależy od interpretacji sądu. Jedno jest pewne - prawnicy będą się starać.

Obrazek

#167676  autor: mystic
 28 mar 2007, 21:48
D@rio pisze:
mtwister pisze: Nawet jeśli na PTC zostanie nałożona kara to i tak się od Niej odwołają. A wtedy, wszystko zależy od interpretacji sądu. Jedno jest pewne - prawnicy będą się starać.
Nic nie zależy od interpretacji sądu. prawo jest jedno dla wszystkich. Póki Prawo telekomunikacyjne nie zostanie zmienione, obowiązuje wszystkich jednakowo i interpretacja nie ma tutaj nic do rzeczy. Z tym laptopem to chyba do mnie pijesz bo ja o to pytałem, tyle tylko, że nie pisałem, że go brałem, a o sytuację co by było gdyby ... Zresztą, że ktoś chce skorzystać i coś tam ugrać dla siebie przy okazji nie upoważnia Cię do nazywania go złodziejem od razu. Sam przecież piszesz, że rozważałeś wypowiedzenie ... no chyba nie dotknęły Cie te zmiany w regulaminie. To era pod płaszczykiem jakiś śmiesznych wymyślonych pojęć świadomie chce przeszmuglować zmiany, więc kto tu jest nie fair jak by co.

#167679  autor: D@rio
 28 mar 2007, 21:54
mystic pisze:Nic nie zależy od interpretacji sądu.
nie zgadzam się. Sąd ma prawo dowolnej interpretacji sprawy i przepisów. Zwłaszcza w sprawac cywilnych. Jestem pewny.
mystic pisze: Z tym laptopem to chyba do mnie pijesz bo ja o to pytałem, tyle tylko, że nie pisałem, że go brałem, a o sytuację co by było gdyby ...
nie wiem kto to pisał. Myślałem że dideq...zresztą, to nie istotne.
mystic pisze:Zresztą, że ktoś chce skorzystać i coś tam ugrać dla siebie przy okazji nie upoważnia Cię do nazywania go złodziejem od razu.
hmm...inne słowo mi się nie nasuwa, do takiego czynu. Tak to wygląda poprostu. Złodziejstwo zgodne z prawem...
mystic pisze:Sam przecież piszesz, że rozważałeś wypowiedzenie ... no chyba nie dotknęły Cie te zmiany w regulaminie.
Nie. Nie rozwazałem choć regulamin dostalem i już mnie taka możliwość dotknęła.

Obrazek

#167680  autor: mtwister
 28 mar 2007, 21:54
prawo mozna roznie interpretować a PTC ma prawikow ktorzy zapewne tej sprawy nie popuszcza i moim zdaniem wyjda na swoje... PLAY zrezygnowalo ze specjalnej oferty dla uzytkownikow ERY poniewaz ludzie ktorzy rozwiaza umowe z era moga miec klopoty dlatego PLAY nie chce sie za to juz w ogole zabierac. Mysle, ze ERA nikomu tego nie popusci, kazdemu bedzie kazala zaplacic kare albo poprostu wytocza sprawe.

[ Dodano: 2007-03-28, 22:05 ]
Pozatym w tej zmianie regulaminu nie ma nic naprawde istotnego a Polak jak to polak korzysta z okazji i wypowiada umowe a moim zdaniem sad stanie po stronie ERY i wkoncu te osoby beda musialy zaplacic ta kare + koszty sadowe jezeli zdecyduja sie na rozprawe.

#167690  autor: dechomenon
 28 mar 2007, 22:14
mystic pisze:
Dideq pisze:Jaśniej, mystic?
siur :wink:

Ja się jeszcze wstrzymuję, aż wszystko będzie jasne, a szczególnie zasady przenoszenia numeracji do innego operatora.
Mam 9 aktywacji na tele + 1 blueconnect w full opcji.
Moje m-czne rachunki to ok 2k pln. Spodziewam się dostać dobrą ofertę od plusa, na "sieć firmową" i jakieś fajne słuchawki. Chyba, że era się wykaże i pójdzie po rozum do głowy, choć ostatnie posunięcia mnie już dobijają, min. po cichaczu, przy okazji podpisywania kolejnych anexów, wycofali się z rabatowania za długość bycia w erze i liczbę posiadanych aktywacji, a była to kwota ok 100 złociszy w skali m-ca.
hmmmm czy taka dobra będzie ta ofetra nie wiem na prawdę, bo w Plusie nie ma wszystkich najlepszych słuchawek..no zalezy co Ciebie będzie konkrentnie interesować...

#167699  autor: lechuslupsk
 28 mar 2007, 22:35
D@rio,przepisy można interpretować na różne sposoby jeśli są niejasne.Artykuł 59 jest tak przejrzysty że tu nie trzeba super prawnika żeby wiedzieć po czyjej stronie jest racja-na pewno nie po stronie PTC. Odnoszę wrażenie ,czytając Twoje teksty, że próbujesz lekko postraszyć niektórych z nas,tych o słabszych nerwach. Jesteś adwokatem diabła,czyli naszej ulubionej ERY ? Nie ubliżaj mi od złodziei . Ja nie kradnę zgodnie z prawem, ja korzystam ze swojego prawa. Ty nie chcesz i nikt Cię do tego nie zmusza żebyś rezygnował,daj więc sobie na luz.

[ Dodano: 2007-03-28, 22:38 ]
Do mtwistera---nie jesteś całe szczęście sądem aby wyrokować w takich sprawach

#167701  autor: mtwister
 28 mar 2007, 22:40
lechuslupsk pisze:Do mtwistera---nie jesteś całe szczęście sądem aby wyrokować w takich sprawach
stary, ja tylko psize co mysle do tego jest forum. Twoje komentarze pod moim adresem sa naprawde zbedne.

Zachlannosc Polakow nie zna granic. Zmienili regulamin, ktory Wam zwisa i powiewa a gdy przeczytaliscie na interii ze mozecie rozwiazac umowe to latacie po erach. Licze, ze ERA to wygra i bedziecie zmuszeni zaplacic ta kare.
To skierowane dla tych, ktorzy chca udupic PTC. Jezeli komus naprawde ten regulamin przeszkadza (w co watpie) zycze powodzenia.

#167703  autor: lechuslupsk
 28 mar 2007, 22:45
dzięki za życzenia.zazdrościsz nam tej możliwości? dopóki takie jest prawo,będę z tego korzystał.nie do Ciebie należy ocena mojego zachowania.

#167706  autor: mtwister
 28 mar 2007, 22:50
lechuslupsk pisze:dzięki za życzenia.zazdrościsz nam tej możliwości? dopóki takie jest prawo,będę z tego korzystał.nie do Ciebie należy ocena mojego zachowania.
nie zazdroszcze bo sam mam w erze telefon na abonament. Jezeli piszesz do mnie to oceniam co gadasz. Jak chcesz poznac sie blizej zostaw na pw adres - przyjade.

Co do prawa to tak jak pisal D@rio - sad moze je roznie interpretowac i mam nadzieje ze stanie po stronie PTC. Zreszta jezeli ktos juz podpisal ta umowe to zdawla sobie sprawe ze przez 2 lata bedzie placil rachunki i nie przewidzial takiego numeru. Jezeli chce Ci sie latac po sadach - spoko. Mam nadzieje, ze wyjdziesz na tym gorzej niz PTC.

#167707  autor: D@rio
 28 mar 2007, 22:54
lechuslupsk pisze:Odnoszę wrażenie ,czytając Twoje teksty, że próbujesz lekko postraszyć niektórych z nas,tych o słabszych nerwach. Jesteś adwokatem diabła,czyli naszej ulubionej ERY ?
Mylisz się. Ani tym ani tym. Jestem po prostu niezależnym obserwatorem rynku, radcą telekomunikacyjnym z pewnym doświadczeniem...stąd, mogę wysnuć dosyć śmiałe wizje.
lechuslupsk pisze: Nie ubliżaj mi od złodziei . Ja nie kradnę zgodnie z prawem, ja korzystam ze swojego prawa. Ty nie chcesz i nikt Cię do tego nie zmusza żebyś rezygnował,daj więc sobie na luz.
Po co się unosisz i denerwujesz? Nikogo nie wyzwałem personalnie, nie nazwałem ani osobiście ani nic. Login'u także nie podałem. A prawo do swoje zdania mam i tak również mam prawo uważać. Jednak zapewniam, nie mówię o Tobie.
mtwister pisze:stary, ja tylko psize co mysle do tego jest forum. Twoje komentarze pod moim adresem sa naprawde zbedne.
też tak sądzę. lechuslupsk, spuść trochę z tonu i niech Ci opadną emocje.
mtwister pisze:. Licze, ze ERA to wygra i bedziecie zmuszeni zaplacic ta kare.
tego czy wygra, to ja sam nie wiem. Ale napewno, będzie się dzielnie i walecznie bronić. Tu chodzi o wielką kasę...
mtwister pisze:) zycze powodzenia.
na drodze sądowej? Ja też...

Obrazek

#167709  autor: D@rio
 28 mar 2007, 22:56
mtwister, lechuslupsk, spokojnie Panowie. Bez osobistych ataków tylko proszę.

Obrazek

#167713  autor: lechuslupsk
 28 mar 2007, 23:09
ok, staram się być spokojnym. nie lubię po prostu jak ktoś wyciąga pochopnie wnioski. sprawa jest w toku. bądźcie tak uprzejmi i nie wyrokujcie w zastępstwie niezależnych sądów.

ja po prostu korzystam z możliwości artykułu 59 Ustawy Prawo Telekomunikacyjne,mam zacytować? co w nim jest niezrozumiałego?
Nie cackam się z Erą bo oni też się nie cackają kiedy w grę wchodzi ekonomia. Tym razem ja mam szansę zyskać. Proste. Bez sentymentów i bez nazywania tego "złodziejstwem zgodnie z prawem ."

#167716  autor: Dideq
 28 mar 2007, 23:09
Widzę że ludziom powoli nerwy puszczają.
A ja nawet jak będę musiał wycofać rezygnację to to zrobię, ale i tak nie życzę Erze nic dobrego. (nie mam ochoty na wielkie procesy, to fakt, ale też nie poddaję się).
Oferta do bani, kłamią jak mogą. Jest takie powiedzenie na to co powiedział rzecznik Ery. "Tonący brzytwy się chwyta". Straszą karą bo wiedzą jakich maja prawników. A ja im życzę tylko żeby sie na tym przejechali. Widziałem wszystko od wewnątrz, widziałem jak kierownictwo PTC jest pewne że oni wszystko mogą bo prawnicy... Jak łamali prawa pracownika tez się byli dumni jak paw bo "prawnicy powiedzieli inaczej" Płaca prawnikom po kilkadziesiąt kawałków to im wszystko powiedzą. Teraz zapewne też będą bronić swojej "kury" co znosi złote jaja. Tylko pytanie czy ta kura nie starzeje się już. ;)

PS. Panowie, nikogo nie uraziłem, pisałem bezimiennie (poza PTC :P ), proszę mnie nie cytować i komentować. :P

D@rio a co do laptopa to nie ja, nie myśleć proszę że to ja tylko pierw przeczytać. ;)

#167719  autor: lechuslupsk
 28 mar 2007, 23:15
zresztą nie jest to tylko moja szansa. Opinie specjalistów są z reguły niekorzystne dla Ery.
Za sam sposób wprowadzenia zmian w życie należy się PTC nauczka.Nie lubię jak ktoś robi mnie w wała.Nie jestem idiotą za którego mnie PTC , jako klienta, uważa. Trochę więcej szacunku , drogie PTC. W końcu to ja płacę rachunki na wasze konto , nie odwrotnie.

#167722  autor: D@rio
 28 mar 2007, 23:19
lechuslupsk pisze:nie lubię po prostu jak ktoś wyciąga pochopnie wnioski.
na razie sam wiesz, gdybamy sobie...nigdy nie ma 100% pewności.
lechuslupsk pisze:bądźcie tak uprzejmi i nie wyrokujcie w zastępstwie niezależnych sądów.
mówi się że ostatnie miejsce gdzie sprawiedliwość to właśnie sądy ;)
Dideq pisze: A ja im życzę tylko żeby sie na tym przejechali.
niby w jaki sposób? Nawet jeśli prawnie przegrają, to i tak sobie poradzą.
Dideq pisze: Jak łamali prawa pracownika tez się byli dumni jak paw bo "prawnicy powiedzieli inaczej"
hmmm...to trzeba było zawiadomić odpowiednie organy. Ja akurat posiadam trochę informacji o tym jak funkcjonuje łódźkie Call Center Ery, znam osobę która tej pracy się przyglądała i...tragedii tam nie ma. Nie narzekaj. Chyba nawet w kwestii oceny pracy konsultantów z konkurencją, to Era wypada także pod względem warunków mimo wszystko najlepiej.
Dideq pisze:Teraz zapewne też będą bronić swojej "kury" co znosi złote jaja. Tylko pytanie czy ta kura nie starzeje się już.
hmm...nie chcę się domyślać co chcesz tutaj przez to powiedzieć, więc zapytam: możesz jaśniej i konketnie...? ;-)
Dideq pisze:D@rio a co do laptopa to nie ja, nie myśleć proszę że to ja tylko pierw przeczytać.
spoko. Przy takiej ilości postów, które dziennie czytam, przeglądam łatwo się pomylić - sorry.

Obrazek

#167726  autor: Dideq
 28 mar 2007, 23:26
D@rio pisze:
lechuslupsk pisze:nie lubię po prostu jak ktoś wyciąga pochopnie wnioski.
na razie sam wiesz, gdybamy sobie...nigdy nie ma 100% pewności.
lechuslupsk pisze:bądźcie tak uprzejmi i nie wyrokujcie w zastępstwie niezależnych sądów.
mówi się że ostatnie miejsce gdzie sprawiedliwość to właśnie sądy ;)
Dideq pisze: A ja im życzę tylko żeby sie na tym przejechali.
niby w jaki sposób? Nawet jeśli prawnie przegrają, to i tak sobie poradzą.
Dideq pisze: Jak łamali prawa pracownika tez się byli dumni jak paw bo "prawnicy powiedzieli inaczej"
hmmm...to trzeba było zawiadomić odpowiednie organy. Ja akurat posiadam trochę informacji o tym jak funkcjonuje łódźkie Call Center Ery, znam osobę która tej pracy się przyglądała i...tragedii tam nie ma. Nie narzekaj. Chyba nawet w kwestii oceny pracy konsultantów z konkurencją, to Era wypada także pod względem warunków mimo wszystko najlepiej.
Dideq pisze:Teraz zapewne też będą bronić swojej "kury" co znosi złote jaja. Tylko pytanie czy ta kura nie starzeje się już.
hmm...nie chcę się domyślać co chcesz tutaj przez to powiedzieć, więc zapytam: możesz jaśniej i konketnie...? ;-)
Dideq pisze:D@rio a co do laptopa to nie ja, nie myśleć proszę że to ja tylko pierw przeczytać.
spoko. Przy takiej ilości postów, które dziennie czytam, przeglądam łatwo się pomylić - sorry.
Skoro prawnie przegrają i sobie poradzą to czemu z twarzą nie odpuszczą?

Kura to firma, która im daje kase za to co robią, czy robią dobrze czy źle, nie wnikam. ;) A co do Call Center to łamane tam jest dużo praw pracownika, nie odzywałem sie bo chciałem pracować ;) Przykład? Przepisy BHP, 6 godzin pracy przed komputerem dziennie i co godzina przerwa... HAHAHA, przerwę ujrzysz jak świnia niebo a 10 godzin pracy dziennie to norma była. Dyżurny zmiany: Proszę o pozostanie na nadgodzinach. I ch**, albo zostawałeś albo papa z pracy, a jak miałeś coś umówione wcześniej? Po to jest chyba grafik żeby coś sobie zaplanować. A tu tylko do lekarza wolno wyjść! Wiem że pracodawca może zlecić nadgodziny, ale nie WOLNO im przekroczyć pracy 6 godzin przed kompem. A Era interpretowała to tak: Jak odwrócisz głowę od komputera to masz przerwę, bo tak powiedzieli prawnicy! PARANOJA!! A że w łódzkim o prace dobrą ciężko to sie nikt nie odzywał.

A tak poza tematem, D@rio Ty wszędzie byłeś i wszystko wiesz... Ciekawe. :P

#167728  autor: D@rio
 28 mar 2007, 23:36
Dideq pisze:A tak poza tematem, D@rio Ty wszędzie byłeś i wszystko wiesz... Ciekawe.
mógłbyś sobie darować te komentarze i docinki. Nie chcesz, to nie wierz. Twoja sprawa. Ale nie życzę sobie takich tekstów, bo po pierwsze nie masz żadnego dowodu na to że np. mówię nieprawdę. A po drugie, nie musisz ze mną rozmawiać. Jeśli to robisz już, to zachowaj pewne standardy i kulturę. Nic o mnie nie wiesz, tak naprawde. A więc zastanów się, młody człowieku bo nie wiesz nigdy kogo tak naprawdę masz po drugiej stronie monitora.

Co do pracy w Erze. Ciekawe rzeczy opowiadasz, hmmm...nie zaprzeczam ale nie potwierdzam. Do mnie takie informacje nie dotarły. W sumie, skoro już nie pracujesz tam to teraz możesz interweniować do odpowiednich urzędów ;-)

Obrazek

#167729  autor: Dideq
 28 mar 2007, 23:38
Sorry Dariuszu, miało być pytanie... Bo sam jestem ciekaw kim jesteś. ;) Oczywiście nie musisz odpowiadać.

I wiesz, masz rację, złoże doniesienie, tylko żeby tu żaden jakiś szkierownik nie siedział z Hotline bo uprzątną cała dokumentację. ;)

#167732  autor: D@rio
 28 mar 2007, 23:44
Dideq pisze:Sorry Dariuszu, miało być pytanie... Bo sam jestem ciekaw kim jesteś. Oczywiście nie musisz odpowiadać.
mowiąc takim tonem tak naprawdę skreślasz sobie możliwość poznania mojej osoby. A może szkoda. No ale, to ja na tym nie tracę.

W sumie jesteś ciężki, niereformowalny user. No coż... 8)
Dideq pisze:I wiesz, masz rację, złoże doniesienie, tylko żeby tu żaden jakiś szkierownik nie siedział z Hotline bo uprzątną cała dokumentację.
heh 8)

Obrazek

#167733  autor: Dideq
 28 mar 2007, 23:49
D@rio pisze:Dideq napisał/a:
Sorry Dariuszu, miało być pytanie... Bo sam jestem ciekaw kim jesteś. Oczywiście nie musisz odpowiadać.

mowiąc takim tonem tak naprawdę skreślasz sobie możliwość poznania mojej osoby. A może szkoda. No ale, to ja na tym nie tracę.

W sumie jesteś ciężki, niereformowalny user. No coż... 8)
:mrgreen: To co będzie jak przeczytasz priva. :P Wiesz, jestem osoba która podchodzi do życia lekko o bez stresu, a także przyjacielsko do innych ludzi, zwłaszcza których nie znam. Nie chce i nigdy nie mam w zamierzeniu nikogo obrażać, nawet jeśli tonacja mojej wypowiedzi jest inna. Proszę o wzięcie tego pod uwagę przez innych. Także Darku naprawdę nie chciałem nikogo obrażać! Jeśli uraziłem, przepraszam. Nadajemy po prostu na innych falach i tyle. Ale wiesz co? Imie nosimy to samo. :mrgreen:
  • Strona 15 z 35
  • 1
  • 13
  • 14
  • 15
  • 16
  • 17
  • 35
  • 1
  • 13
  • 14
  • 15