• Wszystko, co dotyczy ofert abonamentowych operatorów.
Wszystko, co dotyczy ofert abonamentowych operatorów.
Regulamin forum: 
W tym dziale dyskutujemy o ofertach na ABONAMENT.

Uwaga! Jeżeli szukasz oferty dla siebie i nie wiesz, na którą się zdecydować - zadaj pytanie w dziale Jaką ofertę wybrać?
  • Strona 14 z 318
  • 1
  • 12
  • 13
  • 14
  • 15
  • 16
  • 318

#151822  autor: Prometo
 09 lut 2007, 19:21
Ale się wysilili :(

#151894  autor: janlipa
 10 lut 2007, 00:28
Natrualnie - sprawa dotycząca przedłużenia umowy z erą:)..

Wiec szczegoły
AKTUALNA OFERTA:
Profi 340 czyli 340min/170 po 146 zł z Vat.
Rachunki w terminie
Staż ~10 lat

Aneks do umowy jest mozliwy od niedawna wiec zakładam ze ich propozycje są póki co najsłabsze.
Ta srpawa nie dotyczy mnie - wiec moge nie wiedziec wszystkiego, tym bardziej ze sam jest w orange; ale rodzina to rodzina - wiec zapowiedziałem ze pomoge:)

Zaoferowano przejscie na nowe pakiety biznesowe; 10 numerów za grosz itp. wiadomo.
Pakiet 230 proponowali ale to chyba jednak za duzo, wiec myslalem o pakiecie 120, ze wzgledu ze duzo numerow w tej rodzinie jest w w erze wiec to obnizy dotychczasowe minuty.
Paradoksalnie dostałem 3 oferty, i każda dziwna jak dla mnie:).
1. Bez telefonu, 24 miechy, dodatkowy pakiet za 61zł za darmo i tyle.
2. Z telem, dodatkowy pakiet 230 min do ery no i tel
3. Z telem, obnizenie abonamentu o 50% przez 15 miechów, pozniej normalnie.

Jako ze nie jestem w erze i nie wiem jak to wszystko sie je to prosze o rady i odpowiedzi na ponizsze pytania:

1. Nie proponowano mi umowy na 12 miechow, era nie proponuje? czy trzeba ich o to cisnąć?
2. Czy na 12 miechow da rade wycisnąc telefon? nie musi to byc multimedialna zabawka a jakis przyzwoity telefon do dzwonienia, nic wiecej.
3. O co biega z cenami telefonów w erze? doznałem lekkiego szoku jak pani zaproponowala mi w tym abonamecie - pakiet 120 - nokie e50 za 150 zł, kiedy dla nowych jest po 50 zł. Nie chciałem sie o to burać bo pomyslalem ze pierwszy telefon wiec bede mily:).
4. Co mozna wycisnac z tego ze abonament nie jest jakis mały koszmarnie i to ze placilem przez tyle lat takie rachunki?
5. Jest pakiet punktów, ponad 9000, ale nie ma sensu ich póki co ruszać mysle, choc proponwali obnizenie ceny tela tymi punktami ale jako ze sa one normalnie tansze to uznaje takie dzialanie za bezsensowne.

Generalnie:
Satysfakcjonujce byloby rozwiazanie 12 miechow z telem i jakas znizka na abo, no i 10 nr za grosz. Czy to bedzie bajka czy nie?

Aha, i na jednym koncie sa 3 tele, niebawem im sie tez konczy czy to tez moze byc argument? planuje ich postraszyc przejsciem do innego opa ale to dopiero jak wymusze na nic normalne ceny telów.

tyle, dziekuje za pomoc z gory i przepraszam jezeli cos nie tak ujalem.
pozdro
lipa

_
http://tiliapictures.googlepages.com

#151897  autor: przemek910
 10 lut 2007, 00:39
1. Nie proponowano mi umowy na 12 miechow, era nie proponuje? czy trzeba ich o to cisnąć?
Nie proponuje.
2. Nie da.
janlipa pisze:3. O co biega z cenami telefonów w erze? doznałem lekkiego szoku jak pani zaproponowala mi w tym abonamecie - pakiet 120 - nokie e50 za 150 zł, kiedy dla nowych jest po 50 zł. Nie chciałem sie o to burać bo pomyslalem ze pierwszy telefon wiec bede mily:).
Za wcześnie na przedłużenie. Stąd wysokie ceny telefonów.
janlipa pisze:4. Co mozna wycisnac z tego ze abonament nie jest jakis mały koszmarnie i to ze placilem przez tyle lat takie rachunki?
Można, używaj stosownych argumentów. Znajdź u innego operatora lepszą ofertę - powiedz im to

#151898  autor: janlipa
 10 lut 2007, 00:41
kin pisze: 2. Nie da.
na 200 %? Czyli nikomu takiego czegos nie proponowali w historii?:)

no i pytania ponawiam: czy dostałem dobre warunki? standardowe? słabe? nie licząc cen teli

_

#151932  autor: D@rio
 10 lut 2007, 10:53
janlipa pisze:3. Z telem, obnizenie abonamentu o 50% przez 15 miechów, pozniej normalnie.
ta oferta jest bardzo dobra.
janlipa pisze:Satysfakcjonujce byloby rozwiazanie 12 miechow z telem i jakas znizka na abo, no i 10 nr za grosz. Czy to bedzie bajka czy nie?
bajka. O czymś takim możesz zapomnąć.
janlipa pisze:na 200 %? Czyli nikomu takiego czegos nie proponowali w historii?:)

no i pytania ponawiam: czy dostałem dobre warunki? standardowe? słabe? nie licząc cen teli
Nie, nikomu nie proponowali. Na razie dostałeś takie sobie warunki. Myślę że mozesz ugrać znacznie więcej.
janlipa pisze:Aha, i na jednym koncie sa 3 tele, niebawem im sie tez konczy czy to tez moze byc argument? planuje ich postraszyc przejsciem do innego opa ale to dopiero jak wymusze na nic normalne ceny telów.
Oczywiście, to też jest argument. Zawsze można ich delikatnie postraszyć że np. 3 tele przeniesieniesz ze względu na słabą ofertę...

Tak czy tak - z doświadczenia wiem że sama obniżka ceny telefonu to nie jest jakiś większy problem. Musisz uzbroić się w cierpliwość.

Obrazek

#152093  autor: janlipa
 10 lut 2007, 21:43
Nie ukrywam ze sie troche dziwie polityce ery, 12 miechów z kiepskim fonem to nie jest zadna strata dla nich..no ale moge sie mylic.
Moze to wynika z tego ze ona wogole nie maja takiej oferty nawet dla nowych.

No i tu nawiąże do swojej sieci, orange, ta ma taką oferte dla nowych klientów. 12 miechow i jakies tam fony - nie w super cenach, ale mimo wszystko - są!
Moim rodzicom niebawem sie konczy abo w orange i sprobuje wywalczyc 12 miechow z telem, zobaczymy co to przyniesie:)

a wracając do ery..

oferta 50% mniej przez 15 miechow nie jest rzeczywicie fatalna:), przy dobrym telefonie to nawet niezla bym powiedzial, za 70 zł przez 15 miechów 475min do ery i 210 do innych. To wychodzi 14 gr do ery i 33 gr do innych, no nie jest to fatalne rozwiązanie:). Ciekaw jestem co moge jeszcze z nich wyciągnąć.

_

#152102  autor: Prometo
 10 lut 2007, 22:04
janlipa pisze:Nie ukrywam ze sie troche dziwie polityce ery, 12 miechów z kiepskim fonem to nie jest zadna strata dla nich..no ale moge sie mylic.
Mogliby wprowadzić do swojej oferty np. przedłużenie umowy bez telefonu na 12 miesięcy, a z telefonem na 24 miesiące.

Pozdrawiam - Prometo
http://www.forum-soccer.home.pl

#152105  autor: janlipa
 10 lut 2007, 22:08
Prometo pisze:
Mogliby wprowadzić do swojej oferty np. przedłużenie umowy bez telefonu na 12 miesięcy, a z telefonem na 24 miesiące.
No i tak jest w orange:/ i przy tym naprawde mozna z nich wydusic bez fona na 12 miechów bardzo duzo bonusów. no ale coz..

_

#152129  autor: przemek910
 10 lut 2007, 23:16
janlipa pisze:Moze to wynika z tego ze ona wogole nie maja takiej oferty nawet dla nowych.
Mają, ale tylko w ofercie Sklepu Internetowego.

#152250  autor: Prometo
 11 lut 2007, 14:24
kin pisze:
janlipa pisze:Moze to wynika z tego ze ona wogole nie maja takiej oferty nawet dla nowych.
Mają, ale tylko w ofercie Sklepu Internetowego.
kin, mnie tutaj chodziło o to, żeby do oferty przedłużeniowej dla stałych abonentów wprowadzić umowy 12 miesięczne bez wymiany telefonu.

#152285  autor: przemek910
 11 lut 2007, 15:37
Prometo, moja wiadomość nie odnosiła się do Twojej lecz do janlipa, który pisał że nie mają dla nowych... a mają ;) Jak wspomniałem w ofercie Sklepu Internetowego.

#152322  autor: makabras
 11 lut 2007, 17:11
Mi tez sie konczy jeden kontrakt w erze (poczatek kwietnia).
Poki co abo jest za 120 zl (czesto przekraczane do ok 150-180zl), rachunki placone roznie :twisted:
Interesuje mnie tylko oferta z telefonem (n73, d900, ew. k800) za ok 300zl, abo ok 100-120zl, no i bardzo wazne, czy jest jeszcze cos takiego darmowe rozmowy z 3 osobami? (tak jak w starych komfortach za 60zl 3 osoby) czy tylko z jedna osoba?
punktow premia brak.
Czego moge sie spodziewac?
aha, mozliwa oferta biznesowa

#152331  autor: janlipa
 11 lut 2007, 17:49
makabras pisze:Mi tez sie konczy jeden kontrakt w erze (poczatek kwietnia).
Poki co abo jest za 120 zl (czesto przekraczane do ok 150-180zl), rachunki placone roznie :twisted:
Interesuje mnie tylko oferta z telefonem (n73, d900, ew. k800) za ok 300zl, abo ok 100-120zl, no i bardzo wazne, czy jest jeszcze cos takiego darmowe rozmowy z 3 osobami? (tak jak w starych komfortach za 60zl 3 osoby) czy tylko z jedna osoba?
punktow premia brak.
No chyba warto w biznes pojsc, masz zalatwiony problem darmowych rozmow (10 nr po grosz, to prawie jak darmo) no i duze upustu mozna dostac na abo. Wiec chyba ten kierunek byl polecil. Bo nie musisz sie targowac o darmowe a mozesz o inne znizki.

_

#153030  autor: Dżemik
 13 lut 2007, 20:22
W piątek zadzwoniła do mnie miła pani z Auryzowanego Punktu Sprzedaży gdzie niecałe 2 lata temu podpisywałem umowę. Powiedziała mi że ma specjalnie dla mnie przygotowany aneks. Dziś się tam udałem i oto czego się dowiedziałem. Konsultantka powiedziała mi że mogę podpisać umowę gdzie 1 pakiet będzie kosztował 10 zł. Ponieważ ja na wstępie powiedziałem że chcę 2 pakiety mój abonament byłby za 20 zł. W tym momencie doznałem małego szoku :shock: W porównaniu z ofertą którą mi kilka dni temu dostałem z BOKu ta jest dużo lepsza. Jeszcze konsultantka sama się zdziwiła (przynajmniej tak wygladała) i stwierdziła że chyba musiałem często wykraczać poza abonament (co nie jest prawdą bo wykraczałem rzadko a jeśli już to o pare złotych. Ale ona o tym nie musi wiedzieć. :wink: ) Jednak nie ma rzeczy idealnych :? Dowiedziałem się że mój wymarzony SE k750 kosztuje 299zł. W dodatku Punkty Premia nie mogę wymienić na zniżkę na tel u przedstawiciela tylko w głównym salonie. Teraz mam do was kilka pytań. :)
1. Czy ta oferta którą mi podano jest realna czy konsultantce coś się pomyliło? Może w Erze dla przedłużających jest jeszcze ta umowa że przeż rok płaci się za pakiet 10 zł a potem standardowe 30. Choć w to wątpię bo babka mi powiedziała "Standardowo mamy ceny za 40zł ale specjalnie dla pana..." Fakt mój błąd nie dopytałem się dokładnie...
2. Jak myślicie czy mogę liczyć na jeszcze więcej? W sumie do końca umowy zostało mi jeszcze prawie 1,5 miecha a podobno na samym końcu są najlepsze warunki... W sumie boję się że jak przyjdę za kilka dni to dowiem się że mam gorszą ofertę.
3. Czy konsultantka miała rację że nie mogę wykorzystać punktów Era Premia w Autoryzowanym Punkcie? W sumie mnie to nieźle zdziwiło.
4. Czy do ewentualnych negocjacji w Firmowym Salonie mogę kogoś upoważnić ? Bo z pewnych względów nie mogę tego zrobić osobiście...
5. Czy ewentualną rezygnację też muszę dać w firmowym salonie? I dokładnie kiedy? Na miesiąc przed końcem czy 30 dni przed końcem umowy? Bo to różnica :wink:
To chyba wszystko o co chciałem zapytać. Przepraszam że się tak rozpisałem. :D

"Telefony telefony co zrobić mam?" Republika - "Telefony"

#153108  autor: inthend
 13 lut 2007, 23:36
hm, cena pakietu rzeczywiście bardzo atrakcyjna jeśli na całą długość umowy !
Piszesz o telefonie, że za drogi, ale przy takiej cenie pakietu nie myślałeś o trzech? Najwyżej będą minuty przepadać :)

#153387  autor: Braciak
 14 lut 2007, 21:23
Mi tez sie konczy jeden kontrakt w erze (poczatek kwietnia).
punktow premia brak.

Witam
Jak dostaniesz ofertę z taka ceną za 300zł N73 biorąc abonament biznes 120 to mi napisz bo ja przedlużając umowę z abo PB230 mialem nokie n73 za okolo 630zł ze znizka 250zł wiec nie wiem skad Ty te ceny masz Mam jeszcze do pzredlużenia dwie jedna tez na 230 druga wezmę 120 w biznes oczywiscie Jak bys mial jakies info ze mozna w takich cenach dostac o ktorych tutaj piszesz to daj znac
pozdrawiam

#153770  autor: skibi_olawa
 15 lut 2007, 23:24
Dżemik pisze: 1. Czy ta oferta którą mi podano jest realna czy konsultantce coś się pomyliło? Może w Erze dla przedłużających jest jeszcze ta umowa że przeż rok płaci się za pakiet 10 zł a potem standardowe 30. Choć w to wątpię bo babka mi powiedziała "Standardowo mamy ceny za 40zł ale specjalnie dla pana..." Fakt mój błąd nie dopytałem się dokładnie...
2. Jak myślicie czy mogę liczyć na jeszcze więcej? W sumie do końca umowy zostało mi jeszcze prawie 1,5 miecha a podobno na samym końcu są najlepsze warunki... W sumie boję się że jak przyjdę za kilka dni to dowiem się że mam gorszą ofertę.
3. Czy konsultantka miała rację że nie mogę wykorzystać punktów Era Premia w Autoryzowanym Punkcie? W sumie mnie to nieźle zdziwiło.
4. Czy do ewentualnych negocjacji w Firmowym Salonie mogę kogoś upoważnić ? Bo z pewnych względów nie mogę tego zrobić osobiście...
5. Czy ewentualną rezygnację też muszę dać w firmowym salonie? I dokładnie kiedy? Na miesiąc przed końcem czy 30 dni przed końcem umowy? Bo to różnica :wink:
To chyba wszystko o co chciałem zapytać. Przepraszam że się tak rozpisałem. :D
1. nie jestem przekonany, czy ta pani miała rację - obecnie pakiety dla przedłużających umowę kosztują 20,10zł za pakiet... nie potrafię jednoznacznie odpowiedzieć na twoje pytanie.
2. Jeśli oferta się zmieni - owszem możesz liczyć na więcej. Jeśli chcesz już teraz - zadzwoń do BOA i rozmawiaj z biurem utrzymania klienta.
3. Tak - konsultantka miała rację - punkty Era Premia realizowane są tylko w salonach firmowych sieci Era, nie zrobisz tego ani w punkcie ani w sklepie firmowym.
4. Do negocjacji - owszem możesz - aby podpisać umowę musisz być osobiście
5. 30 dni przed wygaśnięciem umowy.

Panasonic GD30 --> Siemens c35i --> Nokia 3310 --> Motorola t722i --> Nokia 7650 --> Sony Ericsson t610 --> Nokia 3510i --> Siemens c65 --> Siemens cxt70 --> Nokia 6020 --> Nokia 3510i --> Nokia 6280 --> (SE k750i --> Nokia N73 ME)

#153917  autor: mibrod
 16 lut 2007, 14:47
Witam!!

Właśnie parę dni temu skończyła mi się umowa [ERA]. Na stronie ery po zalogowaniu do IBOA wybrałem sobie ofertę 120 min za 60,30 + 10 godz na 10 miesięcy ( do ery i na stacjonarne ) + tel. N6230i za 99 zł. Do tej pory abo 50 zł w tym 70 minut. Rachunki płacone w terminie trochę ponad 50 zł. Era Premia 1100 punktów. Dodam że w tych nowych 120 minutach bym się spokojnie wyrabiał więc te 10 godz na 10 miesięcy jest mi zbędne. Czy to są dobre warunki? Czy da się jeszcze coś ugrać? A może jeszcze poczekać? pozdrawiam...

#153962  autor: rafcyk
 16 lut 2007, 17:23
To dają nadal te 10h dla przedlużających?

Siemens C25 -> Nokia 3310 -> Nokia 6210 -> SE T630 -> Motorola V3 -> SE K750i -> Nokia 6131 -> Nokia 6300 -> Nokia E51 -> HTC Diamond -> Nokia E66 -> Samsung Galaxy I5800 -> HTC Wildfire -> Blackberry 9300 -> Nokia E6 -> Samsung Galaxy S2

#153983  autor: skibi_olawa
 16 lut 2007, 18:31
wybrałeś już?
Po raz kolejny powtarzam, żeby dzwonić do biura utrzymania klienta - można dostać większą zniżkę - na pewno nie uda się obniżyć ceny telefonu.

Co do 1000 minut - nie ma! Dają 10 godzin na 10 miesięcy.
Nie podoba mi się rozliczanie tych minut - są one rozliczane PO WYKORZYSTANIU przysługujących na dany okres rozliczeniowy darmowych minut abonamentowych.

Panasonic GD30 --> Siemens c35i --> Nokia 3310 --> Motorola t722i --> Nokia 7650 --> Sony Ericsson t610 --> Nokia 3510i --> Siemens c65 --> Siemens cxt70 --> Nokia 6020 --> Nokia 3510i --> Nokia 6280 --> (SE k750i --> Nokia N73 ME)
  • Strona 14 z 318
  • 1
  • 12
  • 13
  • 14
  • 15
  • 16
  • 318
  • 1
  • 12
  • 13
  • 14