• Wszystko, co dotyczy ofert abonamentowych operatorów.
Wszystko, co dotyczy ofert abonamentowych operatorów.
Regulamin forum: 
W tym dziale dyskutujemy o ofertach na ABONAMENT.

Uwaga! Jeżeli szukasz oferty dla siebie i nie wiesz, na którą się zdecydować - zadaj pytanie w dziale Jaką ofertę wybrać?
  • Strona 115 z 318
  • 1
  • 113
  • 114
  • 115
  • 116
  • 117
  • 318

#238981  autor: marcinb
 12 gru 2007, 14:22
Jako ciekawostkę mogę podać, że koleżance kończy sie umowa w Erze w czerwcu. Dzisiaj rozmawiała z konsulantką, która powiedziała jej, że może już teraz przedłużać kontakt. Przedstawiono jej oferte utrzymaniową.
Pół roku przed koniec umowy? Takie rzeczy tylko w Erze ;)

:arrow: Na forum Telepolis od 29.01.2006.

#238983  autor: Prometo
 12 gru 2007, 14:25
marcinb pisze:Jako ciekawostkę mogę podać, że koleżance kończy sie umowa w Erze w czerwcu.
Chyba żartujesz. Mnie umowa kończy sie na początku maja 2008r. i jeszcze nie widzę żadnych ruchów ze strony Ery. Myślę, że na początku stycznia pojawi się oferta.

Pozdrawiam - Prometo
http://www.forum-soccer.home.pl

#238985  autor: marcinb
 12 gru 2007, 14:30
Prometo, ja tylko powtarzam co ona mi przekazała. Zadzwoniła do BOKu z pytaniem o możliwość zmiany pakietów, a konsultantka przedstawiła możliwości przedłużenia umowy. Właśnie wybiera telefon...
Powtarzam: ja tylko przekazuje.

#238986  autor: Prometo
 12 gru 2007, 14:41
marcinb daj znać co koleżanka załatwiła.

Pozdrawiam - Prometo

#239002  autor: dechomenon
 12 gru 2007, 16:33
jestem pewien, że to oferta specjalna..bo standardowo w erze można podpisać umowę 3miesiące przed końcem promocji, ale mało tego, wałek polega na tym, że jeżeli podpiszę umowę 3 miesiące przed końcem, to dopiero czas nowej umowy zaczyna mi się liczyć po tych 3miesiącach, a dla porównania w Plusie jak podpiszesz 3miechy wcześniej to Ci sie liczy już od następnego okresu rozliczeniowego..

#239006  autor: D@rio
 12 gru 2007, 16:57
marcinb pisze: Hmmm.. to ile wreszcie? (Nokia E51) 50 zł?
z tego telefonu nie da się z tego co wiem w ogóle na razie zdjąć..
dechomenon pisze: i nie wszędzie robią za 50zł w autoryzowanym serwisie nawet jeszcze wiecej sobie życzą, niż te 200zł.
autoryzowane serwisy w ogóle nie ściągają sim-lock'ów kolego :-)
dechomenon pisze:A że ktoś gdzieś może zrobić taniej to już inna bajka, nie jest to powszechna cena jaka obowiązuje w komisach itd..
a gdzie indziej sobie ściągniesz sim-lock'a, co? No chyba że sam..

Obrazek

#239025  autor: Prometo
 12 gru 2007, 18:14
dechomenon pisze:jestem pewien, że to oferta specjalna..bo standardowo w erze można podpisać umowę 3miesiące przed końcem promocji,
Już 4 miesiące przed końcem umowy proponują Ci podpisanie aneksu bez telefonu :wink:
dechomenon pisze:wałek polega na tym, że jeżeli podpiszę umowę 3 miesiące przed końcem, to dopiero czas nowej umowy zaczyna mi się liczyć po tych 3miesiącach, a dla porównania w Plusie jak podpiszesz 3miechy wcześniej to Ci sie liczy już od następnego okresu rozliczeniowego..
Jak ja podpisywałem aneks w lipcu tego roku (umowa kończyła się we wrześniu) to już od sierpnia miałem umowę na nowych warunkach.

Pozdrawiam - Prometo

#239121  autor: tompl
 12 gru 2007, 22:26
Witam
Mam teraz teraz taryfę Era Nowy Komfort (120 min do Ery i 40 min do pozostałych sieci) 40 zł/m-c . Miesięcznie płacę rachunki ok. 70 zł. Kończy mi się umowa w Lutym. Zaznaczam że interesuję mnie tylko Nokia 6300 z umową na 24 m-c . Przedstawiono mi taką ofertę :shock: :

Jeżeli chciałaby Pan wymienić telefon na nowy oraz dodatkowo zoptymalizować koszty połączeń proponuję wybór Oferty dla Wymagających. Gwarantuję realizację oferty z taryfą Era Nowy Komfort oraz promocyjnym upustem na abonament w wysokości nawet 33% przez okres 24 cykli rozliczeniowych dla wybranych zestawów ofert oraz jednorazowy pakiet minut do sieci Era do dowolnego wykorzystania przez cały okres trwania aneksu. Zachęcam do zastanowienia się nad wyborem następujących zestawów:

- Era Nowy Komfort z 2 Ofertami Uniwersalnymi - miesięcznie 80 minut lub 320 SMS-ów do wszystkich sieci krajowych w promocyjnej cenie 45,00 zł z VAT + jednorazowy pakiet 2000 minut do wykorzystania na połączenia do sieci Era, Tak Tak i na telefony stacjonarne, Nokia 6300 za 399 zł przy umowie na 24 miesiące oraz za 199 zł przy umowie na 36 miesięcy.
- Era Nowy Komfort z 3 Ofertami Uniwersalnymi - miesięcznie 120 minut lub 480 SMS-ów do wszystkich sieci krajowych w promocyjnej cenie 65,00 zł z VAT+ jednorazowy pakiet 3000 minut do wykorzystania na połączenia do sieci Era, Tak Tak i na telefony stacjonarne, Nokia 6300 za 199 zł przy umowie na 24 miesiące oraz za 1 zł przy umowie na 36 miesięcy.

Każdy pakiet składa się z Ofert uniwersalnych, czyli 40 minut wymiennych na 160 SMS-ów do wykorzystania na połączenia do wszystkich sieci krajowych. Tylko Stali Abonenci po przedłużeniu umowy mają aż 60 dni na dopasowanie taryfy do swoich potrzeb, bez utraty promocyjnej ceny abonamentu. Każde z 40 minut do wykorzystania do wszystkich sieci można wymienić na:
- pakiet 100 minut do sieci Era i na numery stacjonarne (Oferta Taniej w sieci)
- bezpłatne SMS-y i MMS-y do sieci Era i na e-mail (Oferta multimedialna)
- stały dostęp do internetu, poczty e-mail oraz plików video (Oferta blueconnect w telefonie)
dodatkowo, specjalnie dla klientów wybierających minimum 3 Oferty proponuję również dodatkowo możliwość wymiany pakietu 40 minut na:
- bezpłatne połączenie z wybranym numerem sieci Era lub stacjonarnym (Oferta z przyjacielem)
- darmowe połączenia do sieci Era, Heyah i sieci stacjonarnych w sobotę i niedzielę (Oferta weekendowa)

Napiszcie mi czy da się coś wycisnąć od nich :lol: czy czekać aż mi wygaśnie umowa ten numer co mam przekształcić ten numer na tak taka i potem podpisać z erą nową umowę. Już lepsze warunki ma nowy klient niż stały :evil: . Na tą chwilę korzystniejsza dla mnie oferta to "Dwa razy więcej" ponieważ dają telefon za 1,22 zł :mrgreen:

Pozdro

#239126  autor: Prometo
 12 gru 2007, 22:29
tompl poczytaj ten temat chociaż ze 3 strony do tyłu a wszystko będziesz wiedział.

Pozdrawiam - Prometo

#239142  autor: dechomenon
 12 gru 2007, 23:27
autoryzowane serwisy w ogóle nie ściągają sim-lock'ów kolego :-)
ja już oddawałem telefony do takich serwisów...wszystko da się załatwić...

Jak ja podpisywałem aneks w lipcu tego roku (umowa kończyła się we wrześniu) to już od sierpnia miałem umowę na nowych warunkach.

ale zonk ja podpisałem umowe w styczniu, kończyła się w marcu i koleś mi mówił, ze biegnie od marca..w sumie tego nie sprawdzałem...

#239158  autor: Prometo
 13 gru 2007, 08:06
dechomenon pisze:ale zonk ja podpisałem umowe w styczniu, kończyła się w marcu i koleś mi mówił, ze biegnie od marca..w sumie tego nie sprawdzałem..
Nie widziałeś na przychodzących fakturach za co płacisz :?: :)

Pozdrawiam - Prometo

#239161  autor: Krisu6230i
 13 gru 2007, 10:00
panowie czy mówicie o tym samym? obowiązywanie nowych warunków od przyszłego okresu rozliczeniowego to jedno a okres obowiązywania umowy licozny od końca obowiązywania obecnej to drugie, jest tak na 100 procent bo właśnie jestem po podpisaniu aneksu i od dziś mam możliwość zmiany pakietów, nowe warunki itd ale jestem jeszcze w okresie starej umowy.

/*Boris the Blade, or Boris "the Bullet Dodger." As bent as the Soviet's sickle, and as hard as the hammer that crosses it. Apparently, it's impossible to kill the bastard.*/
http://ag.bocznica.org/

#239175  autor: dechomenon
 13 gru 2007, 12:19
no właśnie o to mi chodziło, czyli jest tak, jak ja pisałem.

#239198  autor: Prometo
 13 gru 2007, 13:48
dechomenon pisze:Cytat:
Miałem na myśli możliwość zmiany pakietów od następnego okresu rozliczeniowego tak jak to napisał Krisu6230i
dechomenon pisze:ale zonk ja podpisałem umowe w styczniu, kończyła się w marcu i koleś mi mówił, ze biegnie od marca..w sumie tego nie sprawdzałem...
dechomenon czyli możliwość zmiany miałeś już od następnego okresu rozliczeniowego a nie od końca umowy.

Pozdrawiam - Prometo

#239199  autor: marcinb
 13 gru 2007, 13:49
Krisu6230i pisze:jestem po podpisaniu aneksu i od dziś mam możliwość zmiany pakietów, nowe warunki itd ale jestem jeszcze w okresie starej umowy.
Dokładnie tak!

#239213  autor: dechomenon
 13 gru 2007, 15:38
dechomenon czyli możliwość zmiany miałeś już od następnego okresu rozliczeniowego a nie od końca umowy.
no to wiem, zmianę miałem a umowa mi biegnie od końca okresu..czyli w Plusie jest o niebo lepiej pod tym względem

#239230  autor: D@rio
 13 gru 2007, 17:05
dechomenon pisze:
ja już oddawałem telefony do takich serwisów...wszystko da się załatwić...
nielegalnie owszem. Legalnie nie wolno im ściągać... ale skoro tak wszystko możesz załatwić to gratuluję.

Obrazek

#239247  autor: dawoo1
 13 gru 2007, 18:42
Witajcie
Ostatnio nie jestem na czsie z przedłużaniem umowy w erze i dziś próbowałem przedłużyć przez boa umowe koledze. Zaproponowali mu: abo za49.50-120min. do wszystkich,3000min do ery do wykorzystania przez cały okres umowy, tel. nokia 6300 za 50zł po znizce 150 złotowej za pkt. premia no i dodatkowy tel. chyba lg za 20zł z taktakiem 20złotowym. i tu moje pytanie czy obecnie to standardowa oferta czy liczyć na coś więcej?
Pozdrawiam

#239249  autor: aga
 13 gru 2007, 18:48
Standardowa oferta za 120 minut to 65 zł, czyli dostał propozycję od razu z upustem za 16,50 zł za ofertę.

#239253  autor: dawoo1
 13 gru 2007, 18:54
źle sie wyraziłem aga,wiem że standardowa oferta to 65zł którą proponują konsultanci,ale chyba nikt nie bierze tego co na początku proponują.tą propozycję z upustem dostałem z działu rozwiązywania umów czy jak to się tam nazywa,tylko czy można coś jeszcze wytargować?
  • Strona 115 z 318
  • 1
  • 113
  • 114
  • 115
  • 116
  • 117
  • 318
  • 1
  • 113
  • 114
  • 115