Tajemniczy28 pisze:to gratulacje wyboru tzn. w cudzysłowie bo te minuty "darmo w sieci:"schodzą' nie od razu a jak wydzwonisz minuty z abo wiec gratulacje
Ale jakby nie patrząc teraz mam więcej darmowych minut do wszystkich w ramach abo, a tych 2tyś do Plusa i tak bym nie wydzwonił, baa ja często nie wydzwaniałem tego co miałem w starym abo. A przy okazji w tej nowej taryfie jest o tyle lepiej że minuty można wymieni także na transmisje danych, a czasem zdarza mi się że skorzystam z WAPa (także poza portalem plus.pl) i teraz przynajmniej rzadziej dopiszą mi do rachunki te "surfowanie" bo poleci z pakietu.
Ciekawe czy jak ktoś przenosi do innej sieci niz Play, tez tak robią Czy robią tak dla firm i czy robią tak zawsze?
Dobrze wiedzieć - że jak skłądasz wypowiedzenie z przeniesieniem numeru do Play do dają tak dobrą ofertę.
Ja korzystałem i nadal korzystam z oferty Indywidualnej...
A jak zadzwonił facet z Działu Lojalnościowego to od razu nie krył się z tym że dzwoni właśnie dlatego że złożyłem wniosek o przeniesienie numeru. Ponieważ na samym początku zapytał czemu chcę się przenieść, ja odpowiedziałem że przede wszystkim dlatego że w Play mają lepszą ofertę szczególnie jeśli chodzi o aparaty i prawie od razu rozmowa zeszła na temat aparatów.
To było w ostatnią sobotę i od razu w pierwszej rozmowie powiedział że tego samsunga może zaoferować za 1zł (nie zapominają przy tym wspomniec że nie ma najmniejszego problemu z wycofaniem wniosku o zmianę opa) , chyba nawet nie składał tego całego wniosku o obniżenie ceny, bo wczoraj dostałem potwierdzenie wysłania z BOKu, a od jakiś 3 godzin już się nim cieszę bo kurier już do mnie zawitał. Zresztą sam w sobotniej rozmowie poinformował mnie że we wtorek (czyli dzisiaj) otrzymam telefony.
Zresztą jak się pytałem o inne telefony to np. w przypadku d900i to podał że kosztuje niecałe 300zł ale po wniosku powinna cena spaść do mniej więcej 200zł, w przypadku 6120 było jakoś dwieście coś i mogłem wnioskować o obnizkę do 179zł.
Natomiast k800i obniżonego z 599zł do 149zł sam mi zaproponował.
A ja złożyłem ten wniosek poprzez punkt Playa i dałem im pełnomocnictwo do załatwienia spraw z Polkomtelem, a telefon z Plusa miałem po 15 dniach od wizyty w Play.