• Wszystko, co dotyczy ofert abonamentowych operatorów.
Wszystko, co dotyczy ofert abonamentowych operatorów.
Regulamin forum: 
W tym dziale dyskutujemy o ofertach na ABONAMENT.

Uwaga! Jeżeli szukasz oferty dla siebie i nie wiesz, na którą się zdecydować - zadaj pytanie w dziale Jaką ofertę wybrać?
  • Strona 104 z 147
  • 1
  • 102
  • 103
  • 104
  • 105
  • 106
  • 147

#248674  autor: user_delete17
 31 sty 2008, 17:05
waeren pisze: Fakt umowa tylko na rok jest jeszcze sporą zaletą plusa w tym wypadku, to im się chwali, era niestety na 2 latka nawet bez fona.
To jest bardzo duża zaleta i między innymi dlatego oferta Plusa jest atrakcyjniejsza
waeren pisze: a w erze za 33 możesz mieć 80 minut i do tego telefon, lub 80 minut za 30 PLN
Problem w tym, że w Erze miałem 2 abonamenty o łącznej opłacie 100zł. Rachynki były i tak wyższe. Otrzymałem propozycję 20 zł za pakiet 40 minut. Jak złożyłem rezygnację nie dzwonili. Jak ja zadzwoniłem to propozycja była taka sama. Dlatego w świetle moich doświadczeń - Era wysiada.
Poza tym nie każdy chce nowy telefon.

#248692  autor: waeren
 31 sty 2008, 18:37
Wiem, że nie każdy chce nowy telefon, ale przy ofercie ery 15 za pakiet bez fona albo 16,50 z telefonem, chyba każdy zdrowo myślący człowiek stwierdzi że bezsensem jest brać bez fona, dodatkowo że bez fona również trzeba na 2 lata. Ja mam w plusie i też uważam że ten rabat na abo w plusie jest u nich najlepszy i już nic innego nie wezmę bo z telefonem w plusie to trzeba być samobójcą żeby przedłużać. Mam drugi telefon w erze ale dopiero od pół roku, ale jeśli w plusie będą robić mi jakieś problemy z rabatem na abo to będe miał chyba dwa w erze bo uważam że era jednak ma lepsze promocje niż plus, to taka moja subiektywna opinia, na razie jednak jeszcze muszę troszkę poczekać na ofertę plusa i potem będę myśleć i przedstawię tu propozycję operatora :-D

szukałem i szukałem i znów wróciłem do abo Play.....nic lepszego dla mnie na razie nie wynaleziono:)

#248956  autor: se.bool
 02 lut 2008, 15:06
Witam
Mam małe pytanie... jestem w plusie już od 4 lat... na początku umowa za 25 zł, później 2 razy aneks do umowy dodający trochę minut i sms-ów :)
właśnie przyszła propozycja nowej umowy... Taryfa Kubali 25 zł + pakiet 100 sms-ów... ogólnie kasa jest tak na styk ale dobra na razie mniejsza z tym...
nie ma mowy nic o nowym telefonie... więc chyba nic mi nie zaproponują nie ?? :? żeby telefon nowy dostać to chyba musiałbym podpisać na 2 lata umowę jakąś ?? jak myślicie warto byłoby brać umowę w plusie za 40 zł, żeby jakiś ciekawy telefon dostać (max. 449 bo za tyle jest N6120) czy może dotrwać do końca umowy (maj) i wybrać później zupełnie inną ofertę może z innej sieci ??

[ Dodano: 2008-02-02, 19:25 ]
nikt nie podzieli się swoim zdaniem ?? :mrgreen:

#249013  autor: Timor
 02 lut 2008, 21:01
se.bool pisze:Witam
Mam małe pytanie... jestem w plusie już od 4 lat... na początku umowa za 25 zł, później 2 razy aneks do umowy dodający trochę minut i sms-ów :)
właśnie przyszła propozycja nowej umowy... Taryfa Kubali 25 zł + pakiet 100 sms-ów... ogólnie kasa jest tak na styk ale dobra na razie mniejsza z tym...
nie ma mowy nic o nowym telefonie... więc chyba nic mi nie zaproponują nie ?? :? żeby telefon nowy dostać to chyba musiałbym podpisać na 2 lata umowę jakąś ?? jak myślicie warto byłoby brać umowę w plusie za 40 zł, żeby jakiś ciekawy telefon dostać (max. 449 bo za tyle jest N6120) czy może dotrwać do końca umowy (maj) i wybrać później zupełnie inną ofertę może z innej sieci ??

[ Dodano: 2008-02-02, 19:25 ]
nikt nie podzieli się swoim zdaniem ?? :mrgreen:
no przy Twoich wydatkach rzedu 25zł [piszesz ze tyle styka] to inna opcja niz przedłużenie na rok z ektra usługami jest duzo lepsza niż umowa z telefonem na dwa lata --> w najniższych ABO masz ceny telefonów z kosmosu... oszczednosc np. przy godzinach40 rabatacik na ABO] mozesz przeznaczyc na telefon na nowym rynku...a nie wiażesz sie umowa na dwa lata ;]

#249014  autor: se.bool
 02 lut 2008, 21:04
pójdę w poniedziałek do salonu i zobaczę co mi powiedzą...
spytam jeszcze czy dali by coś za 40zł na rok...

#249016  autor: Timor
 02 lut 2008, 21:10
se.bool pisze:pójdę w poniedziałek do salonu i zobaczę co mi powiedzą...
spytam jeszcze czy dali by coś za 40zł na rok...
jeśli jesteś pewien że tyl chcesz mniej więcej wydawać na ABo-->poproś o godziny 55 z rabatem na abonament , zapłącisz nawet mniej niż 40zł , a będziesz mial 90min do wszystkich sieci i umowe tylko na rok ;]

ewentulanie, jest taka opcja jak WYPRZEDAż [ nie wYPRZ] :

umowa na 1 ROK + do tego telefon, co prawda szału nie ma ale można znaleźć :

motorocla C390 + słuchawka BT za 1zł [ już w ABO 25]

samsung c300 tez 1zł w najnizszym abo

telefonu szału nie robią ale umowa na rok.

pozdro

#249023  autor: se.bool
 02 lut 2008, 21:30
o kurde wielkie dzięki :mrgreen:
pójdę w poniedziałek i zobaczę co mi powiedzą bo jednak 90min za ok.40 zł to na prawdę dobra oferta ;) a ta wyprzedaż to też nie najgorsza bo jakbym kupił coś za małe pieniądze to sprzedam, dołożę i będzie jakiś telefon ;)

#249027  autor: Kaczy
 02 lut 2008, 21:40
Timor pisze:ewentulanie, jest taka opcja jak WYPRZEDAż [ nie wYPRZ] :
Ale to jest opcja tylko dla nowych klientów. Starzy nie mogą z niej skorzystać przy przedłużaniu umowy.

...::: Made for loneliness :::...

#249063  autor: se.bool
 03 lut 2008, 09:15
czyli nie ma opcji, żeby mieć coś na rok i był telefon tak ??

#249064  autor: D@rio
 03 lut 2008, 09:19
se.bool pisze:czyli nie ma opcji, żeby mieć coś na rok i był telefon tak ??
tak.

Obrazek

#249065  autor: se.bool
 03 lut 2008, 09:26
no to szkoda...
pójdę jutro i zobaczę czy w ogóle będę mógł te "godziny 55" i jak to będzie... najwyżej telefon kupie sobie sam ;)
a jak nie to pomyśle nad jakimś ABO za 40zł i zobaczę jakie telefony tam będę miał ;)

#249069  autor: waeren
 03 lut 2008, 10:04
Na rok też już prawdopodobnie nie podpiszesz umowy z telefonem, nawet nowej, bo nigdzie już prawie nie można dostać telefonów z tej oferty. Smutne ale prawdziwe, podejrzewam że tylko pojedyncze modele gdzieś w małych punktach zostały... :(

szukałem i szukałem i znów wróciłem do abo Play.....nic lepszego dla mnie na razie nie wynaleziono:)

#249089  autor: Timor
 03 lut 2008, 12:31
D@rio pisze:
se.bool pisze:czyli nie ma opcji, żeby mieć coś na rok i był telefon tak ??
tak.
no niby nie ma w oficjalnej ofercie ..ale w zależności od punktów ...jak wezmiesz np. umowe na rok bez telefonu ..to mogą coś Ci dorzucić we własnym zakresie --> wiem ze niektóre punkty dorzucały MOTO F3 ;]

[ Dodano: 2008-02-03, 12:37 ]
waeren pisze:Na rok też już prawdopodobnie nie podpiszesz umowy z telefonem, nawet nowej, bo nigdzie już prawie nie można dostać telefonów z tej oferty. Smutne ale prawdziwe, podejrzewam że tylko pojedyncze modele gdzieś w małych punktach zostały... :(
zapraszam do Piły ..my mamy motki C390 + BT ..w dowolnej ilości prawie ;]

#249114  autor: D@rio
 03 lut 2008, 13:54
Timor pisze:no niby nie ma w oficjalnej ofercie ..ale w zależności od punktów ...jak wezmiesz np. umowe na rok bez telefonu ..to mogą coś Ci dorzucić we własnym zakresie --> wiem ze niektóre punkty dorzucały MOTO F3 ;]
ja nie wiem co Ty mówisz ale w mojej opinii gadasz od rzeczy. Po pierwsze nie wiem od jakich punktów (a na pewno nie od punktów Programu 5Plus) to raz a dwa, Polkomtel S.A. nie ma w ofercie ani na stanach magazynowych Motoroli F3.

Obrazek

#249115  autor: dechomenon
 03 lut 2008, 13:57
D@rio pisze:
Timor pisze:no niby nie ma w oficjalnej ofercie ..ale w zależności od punktów ...jak wezmiesz np. umowe na rok bez telefonu ..to mogą coś Ci dorzucić we własnym zakresie --> wiem ze niektóre punkty dorzucały MOTO F3 ;]
ja nie wiem co Ty mówisz ale w mojej opinii gadasz od rzeczy. Po pierwsze nie wiem od jakich punktów (a na pewno nie od punktów Programu 5Plus) to raz a dwa, Polkomtel S.A. nie ma w ofercie ani na stanach magazynowych Motoroli F3.
Ale dario to zależy może od dealera, bo zauważ, że moto F3 można kupić za grosze, i dlatego jeśli była taka strategia szefa firmy, to wziął zakupił troche telefonów, gadżetów itd..i daje jako prezent ze swojej kabzy. U nas np. jak stare zestawy simplusa nie sprzedały się, to szef kazał je dać jako prezent "lepszym" klientom.

#249118  autor: D@rio
 03 lut 2008, 14:00
dechomenon pisze:
Ale dario to zależy może od dealera, bo zauważ, że moto F3 można kupić za grosze, i dlatego jeśli była taka strategia szefa firmy, to wziął zakupił troche telefonów, gadżetów itd..i daje jako prezent ze swojej kabzy. U nas np. jak stare zestawy simplusa nie sprzedały się, to szef kazał je dać jako prezent "lepszym" klientom.
heh, ale to wszystko to nie jest żadna wolna amerykanka i nie jest to żadne "widzi mi się" Pana Kowalskiego tylko to wszystko musi mieć tak zwaną podstawę prawną i regulamin. Rozumiesz to? Nie można w świetle prawa dać coś komuś za darmo ot tak o...

Obrazek

#249120  autor: dechomenon
 03 lut 2008, 14:05
D@rio pisze:heh, ale to wszystko to nie jest żadna wolna amerykanka i nie jest to żadne "widzi mi się" Pana Kowalskiego tylko to wszystko musi mieć tak zwaną podstawę prawną i regulamin. Rozumiesz to? Nie można w świetle prawa dać coś komuś za darmo ot tak o...
jak to nie można? My np. taki prezent wrzucaliśmy na fakturę i cena była 0,01zł

#249122  autor: Kaczy
 03 lut 2008, 14:13
Potwierdzam takie wałki.
Nie raz klienci do mnie przychodzili i mówili, że w innym salonie w Szczecinie proponowali im ANZ i do tego telefon za śmieszne pieniądze.
Zapewne wynika to z chęci podniesienia swoich wyników. A proceder dobrze opisał dechomenon.

...::: Made for loneliness :::...

#249126  autor: D@rio
 03 lut 2008, 14:38
dechomenon pisze:
jak to nie można? My np. taki prezent wrzucaliśmy na fakturę i cena była 0,01zł
Podejrzewam że łamiecie regulamin Polkomtel S.A. i gdyby ktoś poinforwał o takich wałkach Dział Kontroli i Prewencji nieźle by Wam się oberwało po d@@ie. A dlaczego? Dlatego bo regulamin każdej promocji, jego punkty i paragrafy mówią...

1.
Przy zawieraniu Umowy w ramach Promocji Polkomtel umożliwi Abonentowi zakup aparatu telefonicznego (liczba pojedyńcza, sztuk 1 - przypis) na warunkach cenowych określonych w tabeli poniżej.
2.
. Klient zawierający Umowę w ramach Promocji(„Abonent”)kupuje aparat telefoniczny po promocyjnej cenie, określonej zgodnie z Załącznikiem nr 1 do niniejszego Regulaminu. Aparaty telefoniczne nie są samodzielnie przedmiotem Promocji.
Pozatym, są złamane zasady równej konkurencji i tzw. fair play. No i łąmienie zapisek wystąpujący w niektórych promocjach o tym iż nie można łączyć promocji ze sobą...

Nie może być tak, że dane promocje, oferty dla tzw. rynku masowego się czymś różnią od siebie. Jeśli mamy tu doczynienia z wolną amerykanką to powinno się przeprowadzić kontrolę u sieci agentów (franczyzobiorców), dealer'ów oraz powiadomić UKE o naruszenia prawa i czystej konkurencji.

Obrazek

#249143  autor: Prometo
 03 lut 2008, 15:40
Czy przedłużając umowę w Plusie opłaca się przejść z taryfy MaxProfit 100 na taryfę Elastyczną 100? Opcja telefonowania to 50% do Plusa i 50% do innych sieci.

Pozdrawiam - Prometo
http://www.forum-soccer.home.pl
  • Strona 104 z 147
  • 1
  • 102
  • 103
  • 104
  • 105
  • 106
  • 147
  • 1
  • 102