• Wszystko, co dotyczy ofert abonamentowych operatorów.
Wszystko, co dotyczy ofert abonamentowych operatorów.
Regulamin forum: 
W tym dziale dyskutujemy o ofertach na ABONAMENT.

Uwaga! Jeżeli szukasz oferty dla siebie i nie wiesz, na którą się zdecydować - zadaj pytanie w dziale Jaką ofertę wybrać?
  • Strona 11 z 131
  • 1
  • 9
  • 10
  • 11
  • 12
  • 13
  • 131
 #183957  autor: OSTATNI MOHIKANIN
 16 maja 2007, 16:02
Witam wszystkich serdecznie :smt006 .....

Z dniem dzisiejszym powstała "specjalnie" dla mnie :lol: PROPOZYCJA. Dodam, że mój plan taryfowy wygląda następująco: 50 zł.Wszyscy i na wszystko + 50 zł. Orange i Stacjonarne + 3 darmowe numery(bez limitu)= 130 zł miesięcznie. System wyliczył, że moje rachunki to średnio 150 zł miesięcznie. Po rozmowie z miłą i sympatyczna konsultantką ( do rozmowy nie mam zastrzeżeń) ręce mi opadły. Oto moja "specjalna" oferta przygotowana tylko i wyłącznie dla mnie :lol:

OFERTA BEZ TELEFONU (umowa rok czasu):
1. 50% więcej do Orange i na Stacjonarne.
2. 3 darmowe numery, 9 miesięcy za 9 zł.
3. Wieczory i weekendy na 3 miesiące za FREE.

To nam daje zamiast 130 zł miesięcznie 109 przez 9 miesięcy.

OFERTA Z TELEFONEM (umowa na dwa lata):
Otrzymuję tylko i wyłącznie rabat na telefon + odjęcie punktów profit.
1. Nokia E65 za 693 zł,
2. Nokia N73 za 632 zł,
3. Samsung Z400 za 221 zł,
4. SE K 800i za 271 zł.

W przypadku przejścia na Orange Premium + 3 darmowe numery( tutaj juz z limitem)
Otrzymuję również tylko i wyłącznie rabat na telefon:
1. Nokia E65 za 382 zł.
2. Nokia N73 za 375 zł.
3. Samsung Z400 za 1 zł.
4. SE K800i za 121 z

Stąd właśnie moje pytania:
Panie i panowie, co wy na to?
Negocjować warunki przy Nowym Planie czy rozważyć przejście do Orange Premium?
Jak było z wami?
Jakie jest prawdopodobieństwo, że następny telefon okaże się lepszą propozycją?

Pozdrawiam wszystkich serdecznie i czekam na odpowiedzi. Jeśli macie jakieś propozycje jestem otwarty.

#183966  autor: MADMAX
 16 maja 2007, 16:14
OSTATNI MOHIKANIN pisze:Stąd właśnie moje pytanie:Panie i panowie, co wy na to?
Z jednej strony nie dziwi mnie to zupełnie bo ta sieć już od około roku uprawia radosną politykę przedłużeniową (tylko, że stałym klientom jakoś nie jest do śmiechu i zwyczajnie masowo odchodzą do konkurencji), z drugiej zaś strony ponownie chciałoby się krzyknąć iż to są chyba jakieś KPINY... :?
Oczywiście wszystko jeszcze zależy od tego czego oczekujesz? Tego samego planu dużo taniej czy też w tej samej cenie dodatkowych profitów?

Pozdrawiam

#184002  autor: Fazzi
 16 maja 2007, 17:30
Czy jest jakiś określony czas ile prezd końcem umowy powinienem złożyć wypowiedzenie?

#184005  autor: MADMAX
 16 maja 2007, 17:37
Fazzi pisze:Czy jest jakiś określony czas ile prezd końcem umowy powinienem złożyć wypowiedzenie?
Nie, możesz to zrobić nawet gdy umowa przejdzie Tobie na czas nieokreślony ale jeśli chcesz szybko odejść z Orange nalezy to zrobić w przedostatnim okresie rozliczeniowym (czyli na miesiąc przed własciwym zakończeniem ostatniego okresu rozliczeniowego)

Pozdrawiam

#184065  autor: klz
 16 maja 2007, 19:59
Mi zaproponowali k750i za 204 zł na 30 mies albo k510i za 214 zł też 30 mies... dziwne, ze 510 droższa. abo 25 zł

#184082  autor: Fazzi
 16 maja 2007, 20:47
CYBER: dzięki za odpowiedź :) Trzeba będzie niedługo wybrać się do salonu. Żadnych pisma chyba nie muszę przygotowywać? Wystarczy, że pojdę i coś podpiszę w celu rozwiązania umowy? Proponują mi SE K510 za 99zł w abo 50zł na 24 mies. :lol:

#184110  autor: MADMAX
 16 maja 2007, 22:08
Fazzi pisze:Żadnych pisma chyba nie muszę przygotowywać? Wystarczy, że pojdę i coś podpiszę w celu rozwiązania umowy?
Tak, dostaniesz szablon który wypełnisz swoimi danymi - będzie również mijsce na wpisanie swych uwag w rubryczce "powód rezygnacji" (tego nie musisz wypełniać jeśli nie chcesz). Pomarańczowa Pani faxuje to gdzie trzeba i po sprawie.

Pozdrawiam

#184189  autor: teder
 17 maja 2007, 11:39
Szlag mnie trafia ,jak myśle o Orange.Mieli w ofercie dla firm 6136,raptem przez 2 dni,potem była adnotacja,że brakDzwoniłem do BOK 2 razy i za kazdym razem informowali,że jest,ale na razie nie ma w magazynie,ale za 1-2 dni będzie i co??!!Zdjęli ją w ogóle z oferty.Czy choć raz nie moga się zachowac profesonalnie?
PS.Mam na mysli zakup przez siec,nie w salonie.

#184196  autor: D@rio
 17 maja 2007, 12:11
teder pisze:Czy choć raz nie moga się zachowac profesonalnie?
Właśnie zachowali się profesjonalnie bo nie będą trzymać martwych telefonów na papierze, jak to ma np. miejsce w Plusie.

Generalnie w przypadku braków w Magazynie Centralnym trzeba było się zainteresować salonami. Gdzieś się na pewno jeszcze jakaś sztuka ostała...

Obrazek

#184272  autor: teder
 17 maja 2007, 18:15
D@rio pisze:
teder pisze:Czy choć raz nie moga się zachowac profesonalnie?
Właśnie zachowali się profesjonalnie bo nie będą trzymać martwych telefonów na papierze, jak to ma np. miejsce w Plusie.

Generalnie w przypadku braków w Magazynie Centralnym trzeba było się zainteresować salonami. Gdzieś się na pewno jeszcze jakaś sztuka ostała...

Po pierwsze-nie jest to martwy tel. bo jest w aktualnym cenniku dla firm, NIE MA GO JEDYNIE W SKLEPE INETRNETOWYM,a zapewniano mnie,że będzie tam dostepny.
Po drugie-chcę dokonac zakupu prze sieć, nie w salonie,bo wtedy nie dostanę dodatkowych minut.
Po trzecie-proszę dokładnie czytać posty.

#184279  autor: D@rio
 17 maja 2007, 18:36
teder, no to proszę się uzbroić w cierpliwość w takim razie. Złożyć zamówienie i czekać na swoją kolej.

Obrazek
 #184932  autor: kragg5
 20 maja 2007, 08:23
http://www.orange.pl/portal/map/map/promotionso

jeśli ktoś ma umowę już przez 6 lat (zobowiązanie miesięczne - 50zł), która kończy sie np. za 5miesiecy, to jakby teraz podpisał nową umowę to miałby tego SE k750i o 300 zł taniej, przy np. zobowiązaniu miesięcznym 40zl

edit/ ktos przeniosl post do tego tematu, tylko ze w moim poscie nie chodzi o przedluzenie umowy, tylko o zawarcie nowej (ta sama osoba)

#184951  autor: babeo
 20 maja 2007, 11:01
Jeżeli mam umowe już na czas nieokreślony to jak długo trwa proces, aby udać się do salonu, rozwiązać umowę i zostawić numer w ofercie prepaid?

Chodzi w skrócie o to, że user ma jeszcze szanse załatwić to przed koncem promocji 'potrójne doładowanie'? :-)
 #185008  autor: Hordam
 20 maja 2007, 15:35
Ciekawostka

Mój Tato jest juz na umowie bezterminowej.
w internecie jest taka Propozycja dla niego
1 - 50% do orane i stacjonarne na 12 miesęcy
2 - 100% do orange i stacjonarne na 18 miesięcy

Dzwoniłem pod *400 i tam dopiero ojcu zaproponowli
1 - 20zł doładowania 12m
- 50% na orange i stacjonarne 12m
- 100% na orange i stacjonarne 3m
Dodam ze Ojciec ma kwote zabowiazania 25 zł
Wedug mnie to bardzo dobra oferta na 12m jednak bez telefonu
 #185266  autor: OSTATNI MOHIKANIN
 21 maja 2007, 14:04
Witam wszystkich serdecznie.

Sorki, że powtarzam temat, ale nie uzyskałem satysfakcjonujących odpowiedzi a sprawa jest dla mnie ważna.

Z dniem 16.05.2007 powstała "specjalnie" dla mnie PROPOZYCJA. Dodam, że mój plan taryfowy wygląda następująco: 50 zł.Wszyscy i na wszystko + 50 zł. Orange i Stacjonarne + 3 darmowe numery(bez limitu)= 130 zł miesięcznie. System wyliczył, że moje rachunki to średnio 150 zł miesięcznie. Po rozmowie z miłą i sympatyczna konsultantką ( do rozmowy nie mam zastrzeżeń) ręce mi opadły. Oto moja "specjalna" oferta przygotowana tylko i wyłącznie dla mnie

OFERTA BEZ TELEFONU (umowa rok czasu):
1. 50% więcej do Orange i na Stacjonarne.
2. 3 darmowe numery, 9 miesięcy za 9 zł.
3. Wieczory i weekendy na 3 miesiące za FREE.

To nam daje zamiast 130 zł miesięcznie 109 przez 9 miesięcy.

OFERTA Z TELEFONEM (umowa na dwa lata):
Otrzymuję tylko i wyłącznie rabat na telefon + odjęcie punktów profit.
1. Nokia E65 za 693 zł,
2. Nokia N73 za 632 zł,
3. Samsung Z400 za 221 zł,
4. SE K 800i za 271 zł.

W przypadku przejścia na Orange Premium + 3 darmowe numery( tutaj juz z limitem)
Otrzymuję również tylko i wyłącznie rabat na telefon:
1. Nokia E65 za 382 zł.
2. Nokia N73 za 375 zł.
3. Samsung Z400 za 1 zł.
4. SE K800i za 121 z

Stąd właśnie moje pytania:

1.Panie i panowie, co wy na to?
2.Negocjować warunki przy Nowym Planie czy rozważyć przejście do Orange Premium?
3.Jak było z wami?
4.Jakie jest prawdopodobieństwo, że następny telefon okaże się lepszą propozycją?
5.Czy lepszą alternatywą nie będzie przejście do ERY na PRESTIŻ 100 lub 200?

Pozdrawiam wszystkich serdecznie i czekam na odpowiedzi. Jeśli macie jakieś propozycje jestem otwarty.

#185356  autor: maziboss
 21 maja 2007, 18:40
Witam dzisiaj 3 raz dzwonili do mnie z orange i napisze wam co mi zaproponowali po 6 latach wspolnej pracy
Abonament na 12 miesiecy bez telefonu (przejscie z taryfy jdna Idea):
- Cena abonamenu 50 zl a w tym:
25 zl na wszystko i do wszystkich czyli wychodzi okolo 33 min
25 zl na orange i staionarne czyli wychodzi 45 min
doatowo przez 12 miesiecy + 50% czyli 25 zl na orange i stacionarne = 78 min
przez 6 misiecy internet za darmo (pakiet 50 mb)

Po 6 miesiacach 25 zl czyli 50 zl abo + 2 internet = 75
lub
rezygnacja z +50% i wowczas internet mam za darmo ale tylko 33 min do wykorzystania

Moje wymagania:
-Internet musi byc min 30 mb na miesiac
-Zasieg internetu tez wazny
-Mozliwie jak najwiecej darmowych minut

Telefon planuje kupic oddzielnie ale jezeli jakas dobra taryfa bedzie z dobra cena telefonu to nie pogardze.

Abo do 60 zl na miesiac.

P.S.
Czy jezeli zrywam umowe i chce przeniesc numer to musze odrazu zadeklarowac do jakiej sieci ? Czy np dostaje numer na wlasnosc ?

#185365  autor: Prometo
 21 maja 2007, 18:45
maziboss, upoważniasz sieć do której chcesz przejść do załatwienia wszelkich spraw za Ciebie (nie musisz deklarować gdzie chcesz przejść).

Pozdrawiam - Prometo
http://www.forum-soccer.home.pl

#185373  autor: maziboss
 21 maja 2007, 19:16
Prometo pisze:maziboss, upoważniasz sieć do której chcesz przejść do załatwienia wszelkich spraw za Ciebie (nie musisz deklarować gdzie chcesz przejść).
Nic nie rozumie z tego co napisales :D Ja chce miec np taka opcje:

Umowa konczy mi sie 1 czerwca. Jako ze nie zlozylem rezygnacji automatycznie zostaje przedluzona do 1 licpa (chyba ze moge sobie w chwili obecnej zaniesc wpowiedzenie i 1 czerwca jestem free). Teraz chce zabrac swoj numer do Ery/Play/Plus wiem ze musze tym zlodzieja za to zaplacic 61 zl. I teraz czy jestem zmuszony odrazu 2 lipca podpisac nowa umowe nowym operatorem czy moge np miesiac poczekac i wtedy zdecydowac sie na podpisanie umowy z wybranym operatorem ?

BTW ? Co myslicie o tej mojej propozycji ?

#185400  autor: teder
 21 maja 2007, 20:50
Powiem tak-jestem w Orange od 4 lat i konczę współpracę,bo ostatnio przycinają na wszystkim i wszystkich.Regularnie sprawdzam ofertę sklepu internetowego i wycofują tel. bez uprzedzenia i to wcale nie dlatego,że mają braki w magazynach(np. E50, czy 6136 w ofercie dla firm),wysłalem do nich mail z wyjąsnieniem jaką mają "specjalnie dla mnie przygotowaną propozycję" i mija 4 dzien-bez odzewu.To,co oferują mi na propozycja on-line to żenada-warunki identyczne,jak dla nowych.Rachunków może nie mam zbyt wysokich(ponad 50/miesiąc),ale płacone przed terminem,regularnie,więc to chyba powinno działać in plus.Czekam jeszcze 3 tygodnie i wypowiadam umowę.Gdyby Play obniżył ceny telefonów-dawno by Oranżadę z cała resztą zdystansował.

#185479  autor: MADMAX
 22 maja 2007, 10:33
maziboss pisze:
Prometo pisze:maziboss, upoważniasz sieć do której chcesz przejść do załatwienia wszelkich spraw za Ciebie (nie musisz deklarować gdzie chcesz przejść).
Nic nie rozumie z tego co napisales :D Ja chce miec np taka opcje:

Umowa konczy mi sie 1 czerwca. Jako ze nie zlozylem rezygnacji automatycznie zostaje przedluzona do 1 licpa (chyba ze moge sobie w chwili obecnej zaniesc wpowiedzenie i 1 czerwca jestem free). Teraz chce zabrac swoj numer do Ery/Play/Plus wiem ze musze tym zlodzieja za to zaplacic 61 zl. I teraz czy jestem zmuszony odrazu 2 lipca podpisac nowa umowe nowym operatorem czy moge np miesiac poczekac i wtedy zdecydowac sie na podpisanie umowy z wybranym operatorem ?

BTW ? Co myslicie o tej mojej propozycji ?
Zacznę od końca - propozycja raczej standardowa. Szału nie ma.

A w sprawie powyżej teraz to ja nie wiem czy dobrze rozumiem.
Chcesz zakończyć współpracę z Orange 1 lipca, zabrac numer ale podpisać nową umowę z nowym opem 1 sierpnia?
Czy to znaczy, że cały lipiec chcesz być bez aktywnego numeru?

Pozdrawiam
  • Strona 11 z 131
  • 1
  • 9
  • 10
  • 11
  • 12
  • 13
  • 131
  • 1
  • 9
  • 10