• Wszystko, co dotyczy ofert abonamentowych operatorów.
Wszystko, co dotyczy ofert abonamentowych operatorów.
Regulamin forum: 
W tym dziale dyskutujemy o ofertach na ABONAMENT.

Uwaga! Jeżeli szukasz oferty dla siebie i nie wiesz, na którą się zdecydować - zadaj pytanie w dziale Jaką ofertę wybrać?

#107450  autor: tomico
 21 wrz 2006, 20:10
rafcyk pisze:Sam znałem oferte jednak mimo wszystko wziałem druga aktywacje i K750i bo tel byl mi potrzebny. A konkurencja i tak nie pokazuje nic lepszego.
Czy ja wiem czy nie pokazuje, w plusie i w orange też są korzystne promocje, więc ta oferta 10 lecia to nic takiego świetnego.

#107458  autor: PAWEŁ S.
 21 wrz 2006, 20:18
tego bym nie powiedział i nawet w tej sytuacji era jest leprza

#107469  autor: D@rio
 21 wrz 2006, 20:27
PAWEŁ S. pisze:tego bym nie powiedział i nawet w tej sytuacji era jest leprza
lepsza? w czym lepsza? Jedynie dobra oferta jest w tej promocji biorąc taryfę "Era Nowy Komfort VIP". A tak to? żenada jednym słowem...

Obrazek

#107480  autor: PAWEŁ S.
 21 wrz 2006, 20:50
Np biorąc trzy oferty za 30złx10 i 14x 90 to mam 200 min do swoich i 40 do wrzystkich i K750 za 100 zł .

[ Dodano: 2006-09-21, 20:51 ]
czy beda miał gdzieś lepij

#107532  autor: Prometo
 21 wrz 2006, 22:48
D@rio pisze:
PAWEŁ S. pisze:tego bym nie powiedział i nawet w tej sytuacji era jest leprza
lepsza? w czym lepsza? Jedynie dobra oferta jest w tej promocji biorąc taryfę "Era Nowy Komfort VIP". A tak to? żenada jednym słowem...
A w Plusie która oferta jest lepsza?

#107534  autor: D@rio
 21 wrz 2006, 22:51
Prometo pisze:
Zależy kto czego szuka. Generalnie "po 2 minutach gratis" nie jest taka zła. Natomiast, jeśli chodzi o Biznes to najlepszy jest "Czas dla Ciebie" obecnie. Znowu jak ktoś szuka samej aktywacji to jest taryfa z abonamentem za 10zł. już tzw. "SimExtra". Tak więc, coś by się znalazło...

Obrazek

#107536  autor: Prometo
 21 wrz 2006, 22:56
D@rio pisze:
Prometo pisze:
Zależy kto czego szuka. Generalnie "po 2 minutach gratis" nie jest taka zła. Natomiast, jeśli chodzi o Biznes to najlepszy jest "Czas dla Ciebie" obecnie. Znowu jak ktoś szuka samej aktywacji to jest taryfa z abonamentem za 10zł. już tzw. "SimExtra". Tak więc, coś by się znalazło...
No właśnie zależy kto czego szuka jak samej aktywacji to przez internet w erze też nie jest zła.
Jak telefonu to moim zdanie najdroższe telefony są odpowiednio w Orange, Plusie i na końcu w Erze.
Jak już wczesniej pisałem na innym poście dostałem sms-a, że mogę sobie aktywować za 10 zł - 100 minut do era, heyahm i na stacjonarne a jak mi się nie spodoba w każdej chwili mogę zrezygnować bez żadnych konsekwencji.
Ostatnio zmieniony 21 wrz 2006, 23:06 przez Prometo, łącznie zmieniany 1 raz.

#107538  autor: D@rio
 21 wrz 2006, 23:01
ja akurat tak bardzo na pre-paid nie patrzę dlatego mam inne preferencje i wymagania ;)

Obrazek

#107543  autor: Prometo
 21 wrz 2006, 23:10
D@rio pisze:ja akurat tak bardzo na pre-paid nie patrzę dlatego mam inne preferencje i wymagania ;)
Przecież ja cały czas mam na myśli oferty post-paid.

#107587  autor: makabras
 22 wrz 2006, 02:03
pewnie znaczna czesc zdaje sobie sprawe ze po pewnym czasie bedzie placic wiecej, ale mysla ze to dopiero za 10 misiecy (wiec dlugo) i do tego czasu im sie poprawi i bedzie ok (dobrze ze sa optymistami), oby tylko swoich nadziei nie opierali na kaczorach bo beda oskarzac Ere i PO ze to ich wina ze musza placic 3 x tyle przez 14 m-cy :lol:

#107589  autor: D@rio
 22 wrz 2006, 02:17
wiesz, najgorzej będą sobie pluli w twarz jak za 10 miesięcy będą inne, lepsze cenniki, promocje, a może i wejdą nowe taryfy (a to raczej pewne że wejdą) a oni dalej będą musieli bulić po 30zl. za każdy pakiet kiedy...mogliby mieć i taniej i lepiej. Także optymizm optymizmem ale rozsądek też się powinno mieć. No ale cóż, przynajmniej sieć więcej zarobi ;)

Obrazek

#107615  autor: Dociekliwy
 22 wrz 2006, 11:05
No wiesz, pewnie tak...

ale tak się zastanawiam gdzie się podział jakikolwiek rozsądek?!?
Czy ludzie przestali zupełnie myśleć, czytać ze zrozumieniem czy co?

Ja wiem, że to pytania retoryczne, ale kurcze, była dobra oferta, nie korzystali z niej. Rzucili marketingowe hasło i wszyscy polecieli na złamanie karku do salonów. Chociaż ja tych tłumów nie widzę, ale to inna sprawa...

Pamiętam pierwsze reakcje na nową ofertę - zasadniczo jednoznaczne. Niekiedy tylko jakiś nieświadomy człowieczek - świadomy jedynie telefonu za 10 groszy rzucił, że to doskonała promocja. Zdrowy rozsądek jest dziś premiowany - Ci którzy nie skorzystali z tej promocj oszczędzą :-D

No nic my tu nie uradzimy... możemy tylko współczuć sobie życia w bezmyślnym społeczeństwie, które chcąc nie chcąc współtworzymy.

Do zobaczenia za dwa tygodnie :D będę tęsknił za forum (choć nie goszczę tu jeszcze zbyt długo już Was polubiłem - tak trzeźwo myślicie :mrgreen: ) za internetem i ogólnie za koooooompem :twisted: ale trzeba czasem od wszystkiego odpocząć. Co zamierzam sobie robić 8)

Pozdrawiam serdecznie całe forum :smt006

EDIT:
Jeszcze przed wyjazdem wrzucę sobie fotkę:
Obrazek

Ale to bardoz mylące zdjęcie. Tak na prawdę mają dużo klientów i podpisują masę umów...

Wystarczy jak widać kolorowa reklama i już :?

Miejmy nadzieję, że na Święta zreflektują...

#107652  autor: Equinoxe
 22 wrz 2006, 14:49
D@rio pisze:wiesz, najgorzej będą sobie pluli w twarz jak za 10 miesięcy będą inne, lepsze cenniki, promocje, a może i wejdą nowe taryfy (a to raczej pewne że wejdą) a oni dalej będą musieli bulić po 30zl
Jak by wszyscy tak myśleli, to byśmy ciągle stali w miejscu. Poczekam pare miesięcy bo będzie lepiej, a po tych kolejnych miesiącach znowu postanowisz poczekać bo nóż widelec dadzą coś korzystniejszego. Tak też jest z całym sprzętem elektronicznym i komputerami - poczekam bo za kilka miesiecy wyjdzie nowy socket "XYZ", a gdy zanim jeszcze "XYZ" wejdzie do sprzedaży słyszysz kolejną nowinkę o tym, że trwają prace nad socketem "XYZ Premium", który jest "dużo lepszy" itp itd... i tak czekasz, czekasz, czekasz, a w miedzy czasie się cofasz :twisted:

#107751  autor: Jarcool
 22 wrz 2006, 19:46
hehe dokladnie...bardzo trafne porownanie...a poza tym nie jest sie przywiazanym do taryf..jezeli wchodza nowe cenniki kazdy klient ma prawo przejsc do nich:)era jest sprytna wprowadzi nowe cenniki i ludzie po 10 miesiacach uzytkowania telefonow w obecnej promocji beda masowa przechodzic na nowe taryfy i tym samym przedluzac sobie umowy o 6 miesiecy.klient na tym nie straci bo w sumie 6 miesiecy dluzej to nie az tak dlugo(zakladajac ze przechodzac do nowych taryf klient bedzie placil mniej niz powinien placic pozostajac w starych)a jakby nie bylo jezeli uzbiera sie np kilka tysiecy klientow ktorzy beda placic abonament przez 6 misiecy dluzej to uzbiera sie spoooora kwota;)

#107813  autor: PAWEŁ S.
 22 wrz 2006, 22:13
tzn ze jak za 10 miesiecy pojawi sie leprza oferta to bedzie można zmienić na nową i tylko wydłużę okres umowy o 6 miesięcy???

#107844  autor: D@rio
 22 wrz 2006, 23:05
PAWEŁ S. pisze:tzn ze jak za 10 miesiecy pojawi sie leprza oferta to bedzie można zmienić na nową i tylko wydłużę okres umowy o 6 miesięcy???
niezupełnie. Do tej informacji podchodziłbym z dystanstem. Tak miało miejsce tylko raz. Natomiast, Era tak "średnio" na tym wyszła i dlatego myślę że tego samego błędu już więcej nie powtórzy. Jeśli już, to będzie jakaś opłata za zmianę taryfy na nową i tyle - ok. 25 - 50zl. np.

Obrazek

#107864  autor: PAWEŁ S.
 22 wrz 2006, 23:19
w umowie na ten temat nic nie pisze ,czy w erze coś mi na ten temat powiedzą
Ostatnio zmieniony 22 wrz 2006, 23:21 przez PAWEŁ S., łącznie zmieniany 1 raz.

#107876  autor: D@rio
 22 wrz 2006, 23:30
a co Ci mają powiedzieć jak to tylko gdybanie na przyszłość? Oni sami nie wiedzą co będzie kiedyś tam. A ja, się tylko dzielę z Tobą swoimi wnioskami na ten temat...

Obrazek

#107879  autor: przemek910
 22 wrz 2006, 23:31
PAWEŁ S. pisze:tzn ze jak za 10 miesiecy pojawi sie leprza oferta to bedzie można zmienić na nową i tylko wydłużę okres umowy o 6 miesięcy???
Ale tylko na wyższą, na niższą nie ma możliwości.
 #108030  autor: RS81
 23 wrz 2006, 13:22
Witam
Ponad 2.5 roku temu wziolem abonament z taryfo MOJA 40 (57 PLN miesiecznie) z promocja obnizenia ceny abonamentu na 9 miesiecy do 25 PLN (nie była to wtedy zła oferta) potem weszła HEYA i namieszała promocja sie skonczyła 57 miesiecznie trza było płacic ale weszła taryfa KOMFORT 80 i nadazyła sie okazja zmienic taryfe za 3 PLN miesiecznie wiecej i 6 miesiecy dlużej dostałem 2 x wiecej minut i naliczanie sekundowe !
Z ta promocja moze byc podobnie wszystko sie okaze ...