• Wszystko, co dotyczy ofert abonamentowych operatorów.
Wszystko, co dotyczy ofert abonamentowych operatorów.
Regulamin forum: 
W tym dziale dyskutujemy o ofertach na ABONAMENT.

Uwaga! Jeżeli szukasz oferty dla siebie i nie wiesz, na którą się zdecydować - zadaj pytanie w dziale Jaką ofertę wybrać?

#106169  autor: D@rio
 17 wrz 2006, 20:43
No to już znamy właściwie ofertę, a raczej usługę urodzinową Orange. Oferta ciekawe, dobrze że przedział czasowy jest większy (bo aż do 60 minut) ale szkoda że owa usługa nie obejmuje połączeń do sieci stacjonarnych. Pozatym, to prawie klon Plusa.

Salony firmowe już są ozdobione na wzór tej promocji, podsyłam fotki ;) :

Obrazek

Obrazek

Obrazek

#106177  autor: Dociekliwy
 17 wrz 2006, 21:00
D@rio ja Cię nazwę Asem :mrgreen:

Spoooko... a BTW, to moim zdaniem oferta wcale nie jest jakaś powalająca :?

Szczerze, to uważam, że jest gorsza niż w Plusie. Trzeba się zastanowić co komu bardziej odpowiada, na pewno znajdzie się grupa, która na tym skorzysta.

No cóż, zobaczymy jak to będzie.

#106186  autor: D@rio
 17 wrz 2006, 21:24
Dociekliwy pisze:D@rio ja Cię nazwę Asem :mrgreen:
Dlaczego? ;)

Oferta nie jest taka zła. Jak mówię, szkoda tylko że nie obejmuje połączeń do sieci stacjonarnych. Fak fakt'em napewno jest to jakiś krok w przód. Choć sam przyznaje - liczyłem na coś innego...

Obrazek

#106205  autor: Dociekliwy
 17 wrz 2006, 22:10
D@rio pisze:
Dociekliwy pisze:D@rio ja Cię nazwę Asem :mrgreen:
Dlaczego? ;)
Za te zdjęcia :mrgreen:
Niezła szybkość działania...
D@rio pisze: Oferta nie jest taka zła. Jak mówię, szkoda tylko że nie obejmuje połączeń do sieci stacjonarnych. Fak fakt'em napewno jest to jakiś krok w przód. Choć sam przyznaje - liczyłem na coś innego...
Wszystko zależy od tego jak korzysta się z telefonu. Prawda jest taka, że dużo ludzi wykonuje dużo krótkich połączeń (ok 2 minut) ja tak się zastanawiam czasem o czym tyle gadać (np. 30 minut). To ja już wolę czasem maila napisać :P natomiast oczywiście, niektórym to się opłaci. A niektórzy zapłacą 9 złotych i stracą te pieniądze. Jestem pewien, że Orange nie straci na tej promocji.

#106209  autor: D@rio
 17 wrz 2006, 22:17
eee tam ;) tak byłem przypadkiem na mieście to cyknąłem foteczkę przelotem ;)

Natomiast, co do tej oferty. Powiem tak: w Orange dla firm mamy lepszą promocję. Mianowicie, za 25zł. mamy możliwość wykonywania nielimitowanej ilości minut do całej Orange niezależnie od czasu trwania połączenia. Wiadomo, może 9zł. a 25zł. to jest jakaś różnica ale mimo wszystko odpowiednik wersji "dla firm" jest o wiele bardziej korzystny ;) choć wiadomo, to też promocja ;)

Generalnie, "dla zakochanych" oferta jest całkiem przednia. Zresztą, co to za problem ;) Zestawik Bluetooth na uszko i można paplać i paplać... ;)

Obrazek

#106280  autor: Rokko
 18 wrz 2006, 10:59
Dociekliwy pisze: Prawda jest taka, że dużo ludzi wykonuje dużo krótkich połączeń (ok 2 minut) ja tak się zastanawiam czasem o czym tyle gadać (np. 30 minut).
Łe stary spokojnie, kupilem bluetootha i gadnie pol godzinki w trakcie prasowania albo ogladanie z kumplem z wawy (ze mieszkam w gdansku) meczu to standard. no i monza przy okazji w necie poszalec. przy mojej gadatliwosci takie promocje jak najbardziej.

#106282  autor: Dociekliwy
 18 wrz 2006, 11:09
Rokko pisze:
Dociekliwy pisze: Prawda jest taka, że dużo ludzi wykonuje dużo krótkich połączeń (ok 2 minut) ja tak się zastanawiam czasem o czym tyle gadać (np. 30 minut).
Łe stary spokojnie, kupilem bluetootha i gadnie pol godzinki w trakcie prasowania albo ogladanie z kumplem z wawy (ze mieszkam w gdansku) meczu to standard. no i monza przy okazji w necie poszalec. przy mojej gadatliwosci takie promocje jak najbardziej.
Cytat z wcześniejszego Posta - mojego zresztą:
Dociekliwy pisze:
natomiast oczywiście, niektórym to się opłaci. A niektórzy zapłacą 9 złotych i stracą te pieniądze. Jestem pewien, że Orange nie straci na tej promocji.
To chyba wszystko wyjaśnia. Też mam SinyZąb i wcale nie gadam godzinami :mrgreen:

Ale to wszystko zależy od tego jak korzysta się z telefonu...

#106288  autor: Rokko
 18 wrz 2006, 12:17
Dla mnie telefon jest potrzebny do pracy, a sytuacjach kiedy mam kaprys do rozrywki.jako ze nie lubie maili i smsow wole sobie pogadac.Moze kiedys doczekam czasow ze tak jak w stanach bedzie za darmo, przy wyzszym abonamencie.

#106292  autor: Dociekliwy
 18 wrz 2006, 12:35
Rokko pisze:Moze kiedys doczekam czasow ze tak jak w stanach bedzie za darmo, przy wyzszym abonamencie.
Miejmy nadzieję... dobrze by było. W każdym razie jest przynajmniej VoIP :mrgreen:

#106294  autor: homzik
 18 wrz 2006, 12:38
te zdjecia to chyba N70 robione ;)

#106296  autor: Dociekliwy
 18 wrz 2006, 13:00
homzik pisze:te zdjecia to chyba N70 robione ;)
Zdecydowanie :P

#106309  autor: Rokko
 18 wrz 2006, 14:13
a i jeszcze jedno marzenie - zeby zniesli ten podzial na naszych i obcych. No ale tego to moze przyszle pokolenia doczekaja.

#106399  autor: D@rio
 18 wrz 2006, 18:34
Dociekliwy pisze:
homzik pisze:te zdjecia to chyba N70 robione ;)
Zdecydowanie :P
zdjęcia takie sobie dlatego że robione z zoom'em jakby nie patrzeć (zwłaszcza to pierwsze) dlatego wyszło jak wyszło ;) bez zoom'u wychodzą lepsze...

Obrazek
 #106545  autor: Baronik
 19 wrz 2006, 01:18
Tak sobie właśnie siedzę w pracy i trochę mi się nudzi, a przypomniałem sobie, że 19 mieli przygotować dla mnie specjalną propozycję w Orange.pl, podobno lepszą niż przez konsultanta. Słuchajcie, naprawdę przeżyłem szok - takiego gówna, jak mi zaproponowali, to aż nie mogłem uwierzyć. Dwie oferty usługowe łączone w jakieś koszmarki (125 zł za obonament, jak ja chcę przedłużyć z obniżeniem opłat do góra 75 zł), a telefony to jakies szajsy w stylu motoroli L6, które im zalegają w magazynach. i to jeszcze na 2 lata miałbym dostać. Ktoś to pijaku wymyślał, bo nie wierze, że na trzeźwo tak można.
Dodam, że po trzech telefonach od nich i dwóch mailach do Propozycji nie udało mi się niczego fajnego od nich wyciągnąć - jestem w Idea/Orange od 9 lat, średnio abonamenty płacę powyżej 100 zł, nigdy nei spóźniłem się z płatnościa, a oni mi dają: zmiane na plan 75 zł (bezpłatnie - WOW!, przychodząc z ulicy też tak mam), telefon nokia 6280 przy umowie na 30 miesięcy za 531 zł (331 przy wykorzystaniu 5000 punktów profit). Straszenie przejściem do innego operatora nie robi na nich wrażenia.
Tak więc pewnie od listopada będę w Erze - przez 24 miesiące z promocją urodzinową zapłacę 1560 zł (w Orange 2250 zł na 30 miesięcy), minut będe miał wiecej w abonamencie, a telefon 6233 za 549 zł rozbije sobie na 10 rat po 60 zł, czyli akurat tyle, ile taniej będzie mnie kosztować przez 10 miesięcy abonament, więc odczuje jakbym dostał telefon za darmo.
Jaki z tego morał - sentymenty trzeba chować w kieszeń i olewać operatorów, którym się wydaje, że każdy klient, któremu od oferty cennikowej odejmie się 150 zł posika się ze szczęścia i z radością podpiszę z nimi umowę na kolejne 2,5 roku. Do tej pory nie narzekałem na nich, ale teraz baaaaardzo się zawiodłem i wkrótce przeniose się do ery.

#106563  autor: GregorB
 19 wrz 2006, 08:01
Witam.Tez mi sie przypomnialo, ze miala byc dostepna ta propozycja w internecie.Wchodze i co widze? Jakies jaja conajmniej. Abonament chcialem gora 55zl, a tu kazda propozycja powyzej 75zl i jakies badziewie typu motorola L6. Jakies laczone te abonamenty, ze iles minut do orange reszta do innych sieci.No porazka ludzie.To juz konsultant, ktory dzwonil bez przerwy lepsze propozycje dawal(choc tez byly o dupe rozbic).Jesli chcialem jakis drozszy telefon po nizszej cenie to umowa tylko na 30 miesiecy.Malo tego.Koles byl na poczatku taki bezczelny,ze "zaproponowal" mi abonament i telefon, ktory dostanie takze zwykly koles z ulicy w tej samej cenie.Wiec orange juz podziekujemy i biore teraz w plusie prawdopodobnie.

#106564  autor: Dociekliwy
 19 wrz 2006, 08:03
Buahahaha... słuchajcie tego:

złożyliśmy wypowiedzenie jakiś czas temu (telefon dziewczyny), ale cyrograf jeszcze obowiązuje. Oczywiście ciągle nękają nas ofertami, dzwonią z salon itp... ale myślę sobie - zobaczę co chcą 19 zaoferować. No więc padłem :lol:

Miesięczne rachunki - dodam - oscylują ok 100 zł...

Najlepszy motyw będzie na zdjęciu "Szczególnie polecamy oferty usługowe". Zobaczcie jakie oferty usługowe obowiązują :mrgreen:

Obrazek

Ale przejdzmy do oferty z telefonem, to jest ciekawostka:

Twój Plan to oferta stworzona z myślą o Twoich potrzebach. Opłatę miesięczną w wysokości 50 zł będziesz mógł wykorzystać: 25 zł na rozmowy i wiadomości do wszystkich sieci oraz 25 zł do sieci Orange i na numery stacjonarne, co oznacza do 33 minut na wszystkie numery i jednocześnie aż do 45 minut do Orange. Szczegóły w cenniku oferty Twój Plan.

Propozycja prawie nie do odrzucenia :shock:

Ale dalej jest jeszcze ciekawiej:

Twój Plan to oferta zaprojektowana specjalnie do Twoich potrzeb! Opłatę miesięczną w wysokości 60 zł będziesz mógł wykorzystać: 10 zł na rozmowy i wiadomości do wszystkich sieci oraz 50 zł do sieci Orange i na numery stacjonarne, co oznacza do 13 minut na wszystkie numery i jednocześnie aż do 111 minut na Orange. Szczegóły w cenniku oferty Twój Plan.

Jeszcze wrzucili propagandę o X200, jaki to on nie jest wspaniały i dysponuje milionem funkcji...

No i na koniec C75

W Twoim Planie dostosowaliśmy się w pełni do Twoich potrzeb! W ramach stałej opłaty miesięcznej 60 zł będziesz miał 66 minut rozmów ze wszystkimi numerami i jednocześnie aż do 16 minut na Orange i na stacjonarne. Szczegóły w cenniku oferty Twój Plan.

I teraz, jako ogólny obśmiewca oferty urodzinowej ERY - serdecznie przepraszam
bo co prawda oferta ERY jest żenująca, ale Orange, to TOTALNA PARANOJA.

I tym optymistycznym akcentem żegnamy się z Orange raz na zawsze :twisted:
Ostatnio zmieniony 19 wrz 2006, 10:37 przez Dociekliwy, łącznie zmieniany 1 raz.

#106606  autor: pajczer
 19 wrz 2006, 10:32
Witam,
tak jak w założonym przezemnie temacie i analizując wypowiedzi samemu równiez stwierdzam ze oferta propozycji przez internet troche mija sie z celem. :) nie bede wymienial co mam zaproponowane ale abonamenty okolo 100 - 150 PLN i telefony nie warte ceny a co dopiero czau na jaki jest przewidziana umowa czylo 30 miesiecy.. zostac chyba w orange zostane poniewaz moi bliscy nadal sa w tej sieci i jakby nie bylo połaczenia bede troche do nich tansze. jednak sproboje sie jeszcze z nimi porozumiec w salonie. pewnie takiej oferty o której pisalem na początku nie bedzie ale na pewno wybiore cos tanszego.

Pozdrawiam

#106610  autor: Dociekliwy
 19 wrz 2006, 10:36
Hehehe - przejdź lepiej do ERY, to i bliscy się przeniosą... no, ewentualnie do Plusa ;-)

Nie można pozostawać biernym na taką postawę operatora!

Przecież to kpina... :twisted:

#106618  autor: vinc
 19 wrz 2006, 10:53
Dociekliwy ma rację przejdź lepiej do Ery bądź Plusa. Ja miałem taką samą propozycję co ty i wybrałem Erę. Orange zlewa własnych klientów.

#106621  autor: Dociekliwy
 19 wrz 2006, 11:08
vinc pisze:Dociekliwy ma rację przejdź lepiej do Ery bądź Plusa. Ja miałem taką samą propozycję co ty i wybrałem Erę. Orange zlewa własnych klientów.
Tak, to prawda.

Opowiem Wam taką historię, otóż kiedyś kupiłem dla Mamy telefon, (12 miesięcy umowa) no i ona się skończyła. Był taki plan taryfowy TakaJakTy S i taki miałem. Nie było tam darmowych minut ani nic ciekawego, ale przynajmniej zawsze jak było trzeba można było dzwonić i się nie martwić, że zabraknie pieniędzy na karcie, czy coś... ale do rzeczy.

Po roku Mama mi mówi, że już nie chce telefonu bo jej nie potrzeba, bo to, bo tamto, mówię ok.

Dzwonię do BOA: "Dzień dobry Pani, chciałem zapytać się o procedurę wypowiedzenia umowy"
"Już łączę" usłyszałem i po chwili...

Jakaś Pani pyta mnie czemu chcę się rozstać z ERĄ, mają dla mnie promocje itd.. no więc na 12 miesięcy aneks, w tym obniżony abo i dodatkowe 30 minut + numer z 99% upustem.

A rachunki były na poziomie dwudziestukilku złotych!

Podobnie teraz, wziąłem sobie 6230i z BT za jakieś małe pieniądze, dołożyli mi nawet punktów Premia, aby było taniej :-D

Dla Mamy x200 abo 24.90 w tym 65 minut :P

nigdy nie wydzwania... i to jest dbałość o klienta w moim odczuciu.