• Wszystko, co dotyczy ofert abonamentowych operatorów.
Wszystko, co dotyczy ofert abonamentowych operatorów.
Regulamin forum: 
W tym dziale dyskutujemy o ofertach na ABONAMENT.

Uwaga! Jeżeli szukasz oferty dla siebie i nie wiesz, na którą się zdecydować - zadaj pytanie w dziale Jaką ofertę wybrać?

#104819  autor: gomez1982
 11 wrz 2006, 23:30
A czy jest jeszcze jakiś telefon jaki polecasz za rozsądną cene może być w abonamencie za 75 zl tak do 99 zł.Hmm myślalem o tej Nokii 6103 albo coś w tym stylu.Chodzi mi o telefon z BT i EDGE też byłby miły ponieważ za jakiś czas mam zamiar kupić laptopa i może własnie iPlus i by się EDGE przydał.L7 z tego co wiem to początkowo nie miała EDGE ale ponoć w późniejszych egzemplarzach była już ta funkcja.

#104821  autor: D@rio
 11 wrz 2006, 23:47
gomez1982 pisze:A czy jest jeszcze jakiś telefon jaki polecasz za rozsądną cene może być w abonamencie za 75 zl tak do 99 zł.Hmm myślalem o tej Nokii 6103 albo coś w tym stylu.Chodzi mi o telefon z BT i EDGE też byłby miły ponieważ za jakiś czas mam zamiar kupić laptopa i może własnie iPlus i by się EDGE przydał.L7 z tego co wiem to początkowo nie miała EDGE ale ponoć w późniejszych egzemplarzach była już ta funkcja.
to ja trochę nie rozumiem CIebie :-) Chcesz kupić iPlus'a, laptopa a oszczędzasz na dobrym, porządnym terminalu ;) i w dodatku mówisz że teraz interesuje Cię abonament za 75 :mrgreen: no ale OK-ej ;) a więc tak....

w tym przypadku to dalej bym oscylował za tymi terminalami co Ci polecałem, tyle że ich cena wiadomo - zmniejsza się. W grę ewentualnie weszły by nowe terminale:

- Nokia 6230i: 399zł.
- Nokia 6233: 499zł. (terminal UMTS - warty uwagi w perspektywie transmisji danych i wspomnianego iPlus'a).

Natomiast jeśli chodzi o EDGE to wg. moich informacji owa Motorola L7 nie posiada takiej funkcjonalnośći. Jeśli chcesz wykorzystywać do tego iPlusa telefon jako modem to najlepszym rozwiązaniem w kwestii EDGE byłaby 6230i. No ewentualnie 6822 ale ten telefon jako modem spisuje się "średnio"...prędzej to terminal dla mianiaków SMS ;)

P.S
Natomiast tak, 6103 - hmmmm. Jeśli lubisz clamshell'e to moze i warto się skusić. Natomiast ja jeszcze tego telefonu nie widziałem, nie używałem, nawet nie trzymałem go w dłoniach. A więc ciężko mi się wypowiedzieć ;)

Obrazek

#104883  autor: gomez1982
 12 wrz 2006, 15:34
Widzisz otóż za rok kończe szkołe jeśli tylko magistra obronie i zaczynam życie sam na siebie i poprostu wyprowadzam sie z domowych pieleszy.Tam gdzie będe mieszkać słabo stoi sprawa ze stałka.Więc dopiero tak za rok będzie laptopik i iPlus.Ale jak narazie chce kupić dobry telefon za nieygórowaną kase Nokie 6230i i 6233 są dość teraz jak dla mnie drogie dlatego właśnie patrze na coś tańszego i przyszłościowego.A na ten wyższy abonament poprostu wpadłem przeliczając wszystkie ofery i ilość wykonywanych przeze mnie ostatnio połączeń.Na www.mobile-review.com wyczytałem że od Grudnia 2005 roku L7 miały mieć EDGE.Wiesz a z tym moim "wybrzydzaniem" to jest tak że wole 10 razy coś przemyślić i się popytać niż kupic coś bądź podpisać a potem tego żałować.
Ostatnio zmieniony 12 wrz 2006, 19:26 przez gomez1982, łącznie zmieniany 1 raz.

#104956  autor: D@rio
 12 wrz 2006, 19:35
No to właśnie jesteśmy od tego aby odpowiadać i pomagać ;)

wiesz, moje zdanie jest takie. Za terminal płacisz tylko raz. Zapłacisz te 300 - 400zł. i masz przyszłościowy, porządny terminal. Abonament przecież zostaje ten sam. Rynek telekomunikacyjny jest takim rynkiem gdzie raczej tanio, dobrych rzeczy nie ma. A napewno już dobrych terminali za grosze. Od lat jest taka zasada, albo duże rachunki, wysoki abonament i terminal wysokiej klasy za grosze albo niski, średni abonament, średnie rachunki i wtedy terminal kosztuje troszke więcej. Tyle w kwestii mojego - jak sądzę trzeźwego rozumowania i podejścia do sprawy. Bo w tej branży nie ma tak naprawdę dobrych telefonów za "złotówkę" (tylko naiwni myślą że są...posiadaczami najwyżej klasy cacka za "1zł" w jakimś tam MIX-ie...a takich jest wielu. Tak samo zauważyłem taki trend, wszyscy się tak napalają na te SonyEricsson'y. Krzyczą że chcą D/K750i i tamto siamto. A ja pytam dlaczego? No i tu powstaje problem. Bo ja sam nie wiem dlaczego. Tutaj chyba marka "Sony" jest całym popychem marketingowo-reklamowym. Bo nie dość, że te telefony są dość awaryjne, o niskiej jakości niewspominając to jeszcze nie mają w sobie tak naprawdę nic rewelacyjnego - ogólnie moim zdaniem połączenie Ericsson'a z Sony to pomyłka...no ale, to tylko taka dygresja ;-) ) dla średniego klienta...a akurat usługi trasmisji danych są jednymi z najbardziej zaawansowanych usług, z których np. ja tak się składa że korzystam i coś o tym wiem ;) Zawsze jest tak że niestety przyszłość kosztuje - i Ty powineneś o tym wiedzieć...a w telekomunikacji wszystko się zmienia bardzo szybko. Nawet taka Nokia N70 którą, mam przyjemność używać już nie jest do końca, w pełni znaczenia słowa "przyszłośćiowy" przyszłościowa :-) poważnie...

P.S
Nie wiem skąd Mobile Review powołuje się na informację natomiast ja przejrzałem specyfikacje techniczne tego telefonu (Motorola L7) i wszędzie widzę opcję tylko z GPRS.

Obrazek

#105022  autor: gomez1982
 12 wrz 2006, 22:04
A ja w opiniach w katalogu telepolis znalazłem jedną notke że koleś używa jej jako modemu i ma prędkośc coś powyżej 200 kB/s .Więc sam już nie wiem w każdym bądź razie dziś byłem w Plusie oglądałem słuchawki i powiem że zaintrygował mnie Samsung x680.Ale pewnie jak będe podpisywać umowe to wezme sie bardziej pobawie telefonami.Wiem że kupowanie lepszuch telefonów jest "przyszłościowe" ale widzisz mnie na to nie stać zbytnio.Musze się liczyć z pieniędzmi ponieważ w trakcie semestru nie pracuje a tym bardziej nie będe robić tego na ostatnim roku wole skupić się na magistarce.A telefon zawsze można sprzedać później i kupić cos na wolnym rynku.Wiem że technologia gna jak szalona i coś co kupisz teraz jako terminal średniej klasy za rok będzie on już w miał to co klasa niższa ale takie jest życie.Ja będe polwać na Nokie N50 bez aparatu ponieważ nie korzystam z takich zabawek w telefonach a jak narazie nie ma go u operatorów jakich toleruje.Dzięki Ci jeszcze raz za przybliżenie mi Plusa jako operatora,ponieważ mam dość Orange na jakiś czas póki tam coś nie ruszy.

#105025  autor: D@rio
 12 wrz 2006, 22:12
Rozumiem. No cóż - decyzja jak zawsze należy do klienta ;) tyle mogę powiedzieć. Dodam tylko że nie ma takiego modelu jak Nokia N50, jest natomiast Nokia E50 (notabene następna modelu 6310i jest to), bardzo dobry telefon tyle że nie jest tak jak napisałeś - owa Nokia ma aparat.

To by były na tyle z mojej strony. Podsumowując - życzę trafnych wyborów i celnych decyzji ;)

Pozdrawiam.

Obrazek

#105045  autor: gomez1982
 13 wrz 2006, 00:05
Owszem zgadzam sie nazywa sie E50 ale występuje w dwóch wersjach bez i z aparatem.Różnica w cenie to około 300 zł.Również właśnie ta cecha czyli następca 6310i jest dla mnie głównym celem zakupu tego telefonu.Ale koniec tematu możesz zamknąć chyba że ktoś bedzie miał podobny dylemat to może z mojego tematu skorzystać.

#105047  autor: D@rio
 13 wrz 2006, 00:10
sie E50 ale występuje w dwóch wersjach bez i z aparatem
ktoś Ci bajki naopowiadał ;) pierwsze słysze....od zawsze jest z aparatem.
Natomiat E50 jest dostępna w Plus GSM, w promocjach biznesowych. Podejrzewam że to kwestia czasu i wejdzie do ofert indywidualnych (tak jak 6233 - już jest) .

Obrazek

#105062  autor: Rokko
 13 wrz 2006, 07:32
Info ze stron Noki:
Aparat fotograficzny o rozdzielczości 1,3 megapiksela*
i co do tej gwiazdki ciekawa uwaga na dole:
Funkcjonalność aparatu fotograficznego różni się w zależności od kraju i/lub operatora albo usługodawcy. Aby uzyskać informacje dotyczące dostępności w danym kraju, należy zwrócić się do sprzedawcy produktów firmy Nokia.
Czyli tak właściwie co to znaczy?Ze nie w kazdym kraju montuja?

#105074  autor: gomez1982
 13 wrz 2006, 09:04
klik
tam masz to lepiej opisane z tym aparatem a dwa słyszalem że MM sprzedaje wersje właśnie bez.

#105177  autor: D@rio
 13 wrz 2006, 18:59
ciekawe. Pewnie tu chodzi o jakieś rynki azjatyckie albo te bliskowchodnie gdzie są jakieś restykcje dotyczące aparatów w telefonach komórkowych. Fakt faktem, w Polsce owy telefon jest sprzedawany jako terminal z aparatem...

Obrazek

#105193  autor: Rokko
 13 wrz 2006, 19:46
Moze chodzi o E60, on nie ma aparatu, ale chyba nie jest tez oferowany u operatow?

#105203  autor: gomez1982
 13 wrz 2006, 20:18
Nie nie chodzi o E50 i jestem pewien że oferowany jest w polsce bez aparatu.Tak BTW to niezły off-top :mrgreen:

#105224  autor: Dociekliwy
 13 wrz 2006, 21:02
Nie prawda - kliknij

Czyli jednak z aparatem, przynajmniej w ERZE, ale w promocjach go brak. Przynajmniej ja nie znalazłem.

#105256  autor: gomez1982
 13 wrz 2006, 22:10
klik
zwróccie uwage na "opcjonalny"
klik
spójrzcie tam gdzie jest o aparacie
klik
zjedźcie na dół tam gdzie jest cena E50
klik
moge tak bez końca :mrgreen:

#105263  autor: D@rio
 13 wrz 2006, 22:27
No dobra, dobra. Wierzymy Ci.

Obrazek

#105338  autor: Dociekliwy
 14 wrz 2006, 13:44
Ale nie prawdą jest, że oferują ją bez aparatu u nas. Przynajmniej ERA ma z. Ale gdyby był bez, to chętnie bym kupił... 6310i wspominam bardzo miło :-D