• Wszystko, co dotyczy ofert abonamentowych operatorów.
Wszystko, co dotyczy ofert abonamentowych operatorów.
Regulamin forum: 
W tym dziale dyskutujemy o ofertach na ABONAMENT.

Uwaga! Jeżeli szukasz oferty dla siebie i nie wiesz, na którą się zdecydować - zadaj pytanie w dziale Jaką ofertę wybrać?

Jak oceniasz ofertę urodzinową?

Żenująca
18
32%
Nic szczególnego
24
43%
Ciekawa
9
16%
SUPER! Lecę podpisać umowę!
5
9%

#102231  autor: Dociekliwy
 04 wrz 2006, 14:06
Wiem, teraz już widzę... :?

Ale nie zmienia to faktu, że oferta jest kiepska. Najtańsza wychodzi 26 złotych. Czyli i tak drożej niż było...

#102282  autor: ader
 04 wrz 2006, 16:01
Dokladnie, nie porywa ta promocja. A w sumie jak tak popatrzec to musieli odrobnic te ceny telefonow za 10gr wiec pojechali w te 14 miesiecy i powiedzmy wychodzi mniej wiecej jak w promocji Wiecej Lata. Takze na dobra sprawe to promocji tu nie ma, ale jak znam ludzi i tak w to pojda bo malo kto przelicza takie rzeczy. Wiekszosc ludzi dziala automatycznie: promocja-->niski abonament(teoretycznie)-->niskie ceny fonow. Zreszta wybor maly bo w sumie i tak Era daje najwiecej minut (do wszystkich sieci) za dobre pieniadze.

#102363  autor: Dociekliwy
 04 wrz 2006, 18:59
Tak, to prawda, że daje najwięcej numerów do wszystkich... ale prawda jest taka, że pewnie masz rację - ludzie się rzucą i nie pomyślą co robią. Zresztą na stronie przy wyborze ofert jest napisane ile się "oszczędza"... no zobaczymy.

Mam nadzieję, że nie uda im się zdobyć zbyt wielu klientów i zmienią trochę promocję.

BTW - ciągle nie zmienili tego neologizmu językowego teog na głównej stronie promocji. Ech, gamonie ;-)

#102544  autor: jackalkk
 05 wrz 2006, 14:19
Witam serdecznie.
Moze oferta na 10 urodziny nie jest ciekawa ale ja musze powiedziec ze mnie odpowiada. Wlasnie konczy mi ise umowa z Orange i powaznei rozwazam przejscie do Ery i skorzystanie z ich promocji poniewaz przy moich potrzebach wynosi mnie wysztko znacznie taniej. Chcialem w Orange wymienic telefon na k750i. Szanowna Pani z propozycji zaspiewala mi za niego w umowie na 30 miesiecy z 50 zl kwota deklarowana 360 zlotych co w sumie daje wydatek podczas calej umowy 1860 zloty. Za te 50 zloty mam raptem 66 min lub 250 sms. A teraz w Erze biorac pod uwage poromocje telefon ten mam z 2 ofertami za 299 zl. Przy doborze odpowiedmin doborze ofert mam 40 minut lub 160 sms do wszystkcih i 100 min lub 400 sms do ery. Caly koszt 24 mieisecznej umowy + aktywacja wynosi ok 1390 zl. Takze oszczednosci sa i to 470 zloty. Co prawda sa rozne czasy trwania umowy ale mi chodzi glownie o fona wiec koszty jego zdobycia sa mniejsze w Erze, dlatego uwazam ze nowa oferta rey nie jest taka zla, no chyba ze sie myle to prosze o sprostowanie mojej wypowiedzi. Pozdrawiam :-)

#102549  autor: uśmiechnięty
 05 wrz 2006, 15:00
Nie jest tak źle, jest mniejwięcej tak, jak było. ;)
Zależy dla kogo się opłaca. Myślicie, że Orange zrobi coś lepszego? :smt005

[ Dodano: 2006-09-05, 15:02 ]
Nie jest to oferta dla bachorów, którzy chcieliby mieć extra super kombajn multimedialny (telefon) za 10zł w abonamencie za 10zł.

W wyższych abo. bardziej sie opłaca :)

#102551  autor: ader
 05 wrz 2006, 15:08
W Twoim przypadku wszystko sie zgadza. Zreszta jak zauwazylem od dawna Orange ma drogie telefony, czasami przy podobnej taryfie roznice siegaja do 250, 300zl zaleznie od modelu na korzysc Ery. Generalnie minuta wliczona w abonament wychodzi 0,75zl (bez pronocji) i w Orange i w Erze, poza minutami na korzysc Ery 0,72 (0,75 Orange). Kiedys bylem w Orange, w sumie to jeszcze w Idei ale po przejsciu do Ery zauwazylem lepsza obsuge klienta a napewno lepsza oferte utrzymaniowa.
Rywalizacja jest dobra, niech wygra lepszy.

#102559  autor: jackalkk
 05 wrz 2006, 15:31
Uśmiechnięty myslisz ze Orange zrobi cos leprzego na swoje urodziny. Obawiam sie ze nie. Juz raz sie na nich zawiodlem na samym wstepie, a teraz na ich pierwsze urodziny przyjedzie Seal. Zamiast wydawac kase na oeganizowanie koncertu obnizyli ceny fonow :-) Pozdrawiam

#102687  autor: D@rio
 05 wrz 2006, 20:39
jackalkk pisze:Uśmiechnięty myslisz ze Orange zrobi cos leprzego na swoje urodziny. Obawiam sie ze nie. Juz raz sie na nich zawiodlem na samym wstepie, a teraz na ich pierwsze urodziny przyjedzie Seal. Zamiast wydawac kase na oeganizowanie koncertu obnizyli ceny fonow :-) Pozdrawiam
podobno Orange planuje zrobienie jakiejś promocji urodzinowej - ale to nieoficjalne info.

Obrazek

#104603  autor: Pawel_xx
 11 wrz 2006, 02:41
jackalkk pisze:Moze oferta na 10 urodziny nie jest ciekawa ale ja musze powiedziec ze mnie odpowiada.
Również zamierzam kupić telefon SEK750i w tej promocji
jackalkk pisze:telefon ten mam z 2 ofertami za 299 zl. Przy doborze odpowiedmin doborze ofert mam 40 minut lub 160 sms do wszystkcih i 100 min lub 400 sms do ery. Caly koszt 24 mieisecznej umowy + aktywacja wynosi ok 1390 zl.
Uważam, że jest to w miarę rozsądna cena za telefon jak i za abonament w porównaniu z innymi sieciami.
A może się mylę i jest w jakiejś sieci lepsza oferta? Pytam, bo zamierzam z tej promocji skorzystać.... z tej ... "Żenady Dziesięciolecia". :roll:

#104614  autor: Dociekliwy
 11 wrz 2006, 08:23
Pawel_xx pisze:
jackalkk pisze:telefon ten mam z 2 ofertami za 299 zl. Przy doborze odpowiedmin doborze ofert mam 40 minut lub 160 sms do wszystkcih i 100 min lub 400 sms do ery. Caly koszt 24 mieisecznej umowy + aktywacja wynosi ok 1390 zl.
Uważam, że jest to w miarę rozsądna cena za telefon jak i za abonament w porównaniu z innymi sieciami.
A może się mylę i jest w jakiejś sieci lepsza oferta? Pytam, bo zamierzam z tej promocji skorzystać.... z tej ... "Żenady Dziesięciolecia". :roll:
Powiem tak, rób jak uważasz, jeśli ekonomicznie Ci się opłaca to śmiało, ale zastanów się, czy nie lepiej 2x40 do wszystkich. Kupmel ma 140 (100 - ERA) i niezbyt jest zadowolony.
Jedyne co, to nad tym proponuję zastanowienie :wink:

#104616  autor: Tomek_19
 11 wrz 2006, 08:30
Różnica tylko jest taka, że w Orange samego darmowego numeru wziąć nie można i nie będzie się płacić 15 zł/m-c tylko co najmniej 25 zł, a w Erze jest możliwe wzięcie samego darmowego nr.

#104633  autor: Pawel_xx
 11 wrz 2006, 11:08
Dociekliwy
Mam zamiar właśnie wziąść
Kod: Zaznacz cały
2x40 do wszystkich
Też uważam że jest ekonomiczniej, chociaż to już jest sprawa indywidualna.
Tomek_19 pisze:Różnica tylko jest taka, że w Orange samego darmowego numeru wziąć nie można i nie będzie się płacić 15 zł/m-c tylko co najmniej 25 zł, a w Erze jest możliwe wzięcie samego darmowego nr.
Mi zależy również na telefonie, ponieważ zamierzam kupić coś nowego.
Może abonament nie jest rewelacją, ale za to są w miarę tanie telefony w Erze, w porównaniu z innymi sieciami, co po podliczeniu kosztów jest "niby" taniej.
Chyba że są jakieś ukryte kruczki w tym wszystkim .... :)

Pzdr :smt006

#104635  autor: Dociekliwy
 11 wrz 2006, 11:37
Słuchaj,

43,33 wychodzi (bez aktywacji) średnio miesięcznie. Tak więc po uśrednieniu i tak jest to ciekawa oferta. "Żenada Dziesięciolecia" jest nazwana żenadą, bo nic nie wprowadziła rewolucyjnego i 3,33 złote miesięcznie kosztuje więcej. Praktycznie wyrównuje to koszt telefonu przed tą promocją (oczywiście nie wszystkich słuchawek).

Po prostu ludzie, którzy śledzą ten rynek "nakręcili" się na to, że zostanie wprowadzone coś nowego a nie coś takiego...

Zresztą promocje typu: płać mało najpierw dużo później nie są jakieś wyjątkowo ciekawe. Zawsze lepiej wychodzi płacenie uśrednionej kwoty cały czas niż później znacznie wyższej, choć ostatecznie wychodzi na to samo.

Ale reasumując - jeśli znalazłeś coś ciekawego - korzystaj.

Sam jestem w ERZE od 7 lat i polecam ich jako sieć.
Nigdy się na nich nie zawiodłem (kryptoreklama) :D

:smt006

[ Dodano: 2006-09-11, 15:44 ]
BTW (za www.onet.pl) "

- Klienci głosują nogami. W pierwszym tygodniu promocji Okazja dziesięciolecia sprzedaż była ponad dwa razy wyższa niż zwykle. Najlepiej sprzedają się telefony po 10 gr - powiedział nam dyrektor Bors."

Cholera, jakoś nie widzę tych tłumów.. Chyba, że wcześniej nikt nie kupował, ale w to jakoś nie uwierzę... promocja Więcej Lata była bardzo udana :-D

#104880  autor: Krystus
 12 wrz 2006, 15:15
Po pierwsze to witam wszystkich użytkowników forum telepolis, jestem tu nowy.

A teraz przechodząc do sedna sprawy. Potrzebuję abonament za góra 40zł i do tego telefonik do 300zł (k/d750i - innej opcji nie ma :mrgreen: ). Chciałem wziąć "Więcej Lata", ale zaryzykowałem i poczekałem na "Oferte Dziesięciolecia" (jak wiem teraz, niepotrzebnie). Wszystko byłoby wspaniale, ale płacić te 60zł przez 14mies. to porażka.

I teraz moje pytanie. Kiedy można liczyć na zmianę tej oferty dziesięciolecia na jakąś inną, ew. kiedy można liczyć na nowe taryfy? Najdłużej mógłbym czekać do świąt (chociaż telefon jest mi potrzebny).

#104884  autor: Dociekliwy
 12 wrz 2006, 15:53
No cóż, przeliczyłeś się jak my wszyscy...

Promocja kończy się najpóźniej 05.11.2006. Najpóźniej więc 6.11.2006 wejdzie coś nowego.
Nie jest powiedziane, że nie wejdzie wcześniej... miejmy nadzieję, że tak będzie :P

Nie masz nic do stracenia - poczekaj... pożyjemy, zobaczymy.

Pozdrawiam

#104936  autor: genia
 12 wrz 2006, 19:07
Wiesz jakbyś był stałym to mają inną lepszą promocję ...