• Wszystko, co dotyczy ofert abonamentowych operatorów.
Wszystko, co dotyczy ofert abonamentowych operatorów.
Regulamin forum: 
W tym dziale dyskutujemy o ofertach na ABONAMENT.

Uwaga! Jeżeli szukasz oferty dla siebie i nie wiesz, na którą się zdecydować - zadaj pytanie w dziale Jaką ofertę wybrać?

#101333  autor: D@rio
 01 wrz 2006, 20:30
subrock pisze:hm... wszstkie usterki wymyslilem sobie na podstawie kilkuletniego uzywania symbiana w ngage z checi wymiany softu za free (wymiana softu gdy wsio wporzo z telefonem kosztuje 50zl), N70 byla 99% sprawna nie liczac orange menu. wiec dlaczego mial wrocic inny?
nie wiem dlaczego ;) męczy mnie sprawa że wrócił bez sim-lock'a. Gdzieś tu jest jakiś chaczyk poprostu ;)

Obrazek

#101338  autor: subrock
 01 wrz 2006, 20:48
niezastanawialem sie nad tym zbyt bardzo.
moze tak jak napisalem wczesniej zdjecia simlocka wymaga procedura diagnostyczo/naprawcza i ktos zapominial/niechcialo sie zakladac na nowo albo serwis (zewnetrzna firma , siedziba w piasecznie k.wawy) oszukuje NOKIE na naprawach i zamiast softu wymienia telefony w nieuzasadnionym przypadku (za powazniejsza naprawe maja przeciez wiecej kasy), ew. technicy nie mogli zdiagnozowac przyczyn usterki i wymienili plyte.
dla mnie tez jest to zagadka ale z oczywistych ;-) przyczyn nie dociekalem w serwisie dlaczego nie mam simlocka :D

#101349  autor: D@rio
 01 wrz 2006, 21:12
mówisz o CRC Communications? ;-)

a IMEI masz ten sam? :D ...bo może całkiem inny telefon do Ciebie wrócił ;)

Obrazek

#101357  autor: subrock
 01 wrz 2006, 21:29
wlasnie ta firma.
IMEI zgadzal sie z tym kwitkiem na ktorym byly moje dane co dostalem z serwisu, musze chyba sprawdzic czy zgadza sie z tym na pudelku i w gwarancji (powinien byc tam wpis jesli cos zmienili z IMEI)
sprawdze IMEI jak skoncze prace i dotre doma.

#101358  autor: D@rio
 01 wrz 2006, 21:31
no na pudełku będzie i z kartą gwaracyjną. Ale dziwi mnie to, dlaczego CRC Ci naprawiało telefon...oddawałeś w salonie operatora telefon do naprawy czy w Nokii?

Obrazek

#101535  autor: subrock
 02 wrz 2006, 15:28
wszystkie usterki wymyslilem, telefon byl kupiony 7.lipca
oddalem 15.07.
oddawalem do serwisu clubnokia (serwis nazywal sie SV) przy kijowskiej wawa, jest ten punkt na NOKIA.PL
jak odbieralem z serwisu sprawdzalem imei z kwitkiem i nr. seryjny bateri. na kwicie sa moje dane i myslalem ze wsio jest ok. a w gwarancji sa dwa imei, stary i nowy z adnotacja o wymianie telefonu, tylko dziwi mnie ze obudowa ta sama.

#101550  autor: D@rio
 02 wrz 2006, 16:06
subrock pisze:wszystkie usterki wymyslilem, telefon byl kupiony 7.lipca
oddalem 15.07.
oddawalem do serwisu clubnokia (serwis nazywal sie SV) przy kijowskiej wawa, jest ten punkt na NOKIA.PL
jak odbieralem z serwisu sprawdzalem imei z kwitkiem i nr. seryjny bateri. na kwicie sa moje dane i myslalem ze wsio jest ok. a w gwarancji sa dwa imei, stary i nowy z adnotacja o wymianie telefonu, tylko dziwi mnie ze obudowa ta sama.
czyli jednak Ci wymienili telefon...

Obrazek

#101630  autor: subrock
 02 wrz 2006, 21:49
tylko dlaczego??? przeciez byl sprawny.

#101631  autor: D@rio
 02 wrz 2006, 21:51
subrock pisze:tylko dlaczego??? przeciez byl sprawny.
może poprostu podałeś tyle wad że uznali iż trzeba Ci dać nowy ;)

Obrazek

#101634  autor: subrock
 02 wrz 2006, 21:57
ale oprocz glosnika to wszystkie "byly" wina symbiana, takie mialem w ngage i jak oddawalem na serwis to nie zdazylem dojsc na przystanek tramwajowy i byla zrobiona...

#101635  autor: D@rio
 02 wrz 2006, 22:01
subrock pisze:ale oprocz glosnika to wszystkie "byly" wina symbiana, takie mialem w ngage i jak oddawalem na serwis to nie zdazylem dojsc na przystanek tramwajowy i byla zrobiona...
no cóż ;-) może w CRC pracują wyższej rangi "specjaliści" ;) a tak poważnie...nie mam pojęcia dlaczego taka decyzja a nie inna...

Obrazek

#102646  autor: Rokko
 05 wrz 2006, 19:40
To pogratulowac wymiany telefonu, ja przy parokrotnych problemach z kilkoma modelami, musialem toczyc walki, ktore konczyly sie u samej gory kazdego z producentow telefonow i oczywiscie wielu pismach. Co do CRC nie mam pochlebnej opinni - mam na mysli serwis w Jankach, ktory naprawia dla Plusa

#102650  autor: kosaz
 05 wrz 2006, 19:50
Rokko pisze:To pogratulowac wymiany telefonu, ja przy parokrotnych problemach z kilkoma modelami, musialem toczyc walki, ktore konczyly sie u samej gory kazdego z producentow telefonow i oczywiscie wielu pismach. Co do CRC nie mam pochlebnej opinni - mam na mysli serwis w Jankach, ktory naprawia dla Plusa
i nie tylko dla plusa naprawy robi.
gdyz kiedys mialem w idei i wlasnie tam wozilem

#102690  autor: D@rio
 05 wrz 2006, 20:40
Rokko pisze:To pogratulowac wymiany telefonu, ja przy parokrotnych problemach z kilkoma modelami, musialem toczyc walki, ktore konczyly sie u samej gory kazdego z producentow telefonow i oczywiscie wielu pismach. Co do CRC nie mam pochlebnej opinni - mam na mysli serwis w Jankach, ktory naprawia dla Plusa
CRC jest chyba w Piasecznie. W Jankach jest ten drugi - nazwa mi obecnie wypadła :| jak sobie przypomnę to napiszę...

Obrazek

#102692  autor: kosaz
 05 wrz 2006, 20:42
D@rio pisze:
CRC jest chyba w Piasecznie. W Jankach jest ten drugi - nazwa mi obecnie wypadła :| jak sobie przypomnę to napiszę...
CSS moze o ten ci chodzi??

#102703  autor: D@rio
 05 wrz 2006, 21:02
kosaz pisze:
D@rio pisze:
CSS moze o ten ci chodzi??
CSS to badziewie...zwykła komercja tyle że w całej Polsce. Działają na bazie sieci frenshainsing'owej.
chodzi mi o firmę na "S"...tylko nazwa mi wypadła :? Nokia ma z tą firmą umowę na naprawy właśnie. Do Niej też wysyłają operatorzy terminale...

Obrazek

#102707  autor: przemek910
 05 wrz 2006, 21:10
D@rio pisze:chodzi mi o firmę na "S"...tylko nazwa mi wypadła :? Nokia ma z tą firmą umowę na naprawy właśnie. Do Niej też wysyłają operatorzy terminale...
Sacel Polska :)

Im więcej wykrzykników na końcu posta, tym głupsza osoba pisząca...

#102708  autor: D@rio
 05 wrz 2006, 21:12
ooo, dokładnie :) tak jest! ;)

Obrazek

#102755  autor: Rokko
 06 wrz 2006, 06:46
D@rio pisze:
Spojrzalem na raport z uslugi i jest napisane CRC Raszyn ul Falenicka 1B - Janki. przyznam,ze nie znam dokladnie Wawy, wiec wlasciwie nie wiem gdzie to dokladnie lezy.
W telekomie, ktory mial wlasciwie mi wymienic telefon prze 2 tygodnie testowali go.po mojej interwencji oprzytomnieli i stwierdzili, ze faktycznie miala byc tylko wymiana.Ogolnie serwisy dzialaja jak w "Usterce"