• Wszystko, co dotyczy ofert abonamentowych operatorów.
Wszystko, co dotyczy ofert abonamentowych operatorów.
Regulamin forum: 
W tym dziale dyskutujemy o ofertach na ABONAMENT.

Uwaga! Jeżeli szukasz oferty dla siebie i nie wiesz, na którą się zdecydować - zadaj pytanie w dziale Jaką ofertę wybrać?

Z ktorej uslugi korzystasz?

Jedna Idea z rachunkiem lub mix
6
10%
Jedna Idea na karte lub POP
5
8%
ERA Komfort
14
23%
ERA Komfort
14
23%
ERA Classic lub mix
1
2%
TAK TAK
4
7%
Nowy Plus
9
15%
Simplus
1
2%
Heyah
1
2%
Sami Swoi
1
2%
Inna (jaka?)
5
8%

#3509  autor: Sirmark
 14 kwie 2005, 02:25
Dragon pisze:no niby tak, ale jak ktos nie ma dostepu do tel sluzbowego i chcialby miec darmowe przez caly dzien, ale jednoczensie tanio t odpada....
trzeba nosic ze 2 przynajmniej telefony aby miec w miare tanio.

--
Masz juz 18 lat? Oddaj Krew

#3523  autor: xlord
 14 kwie 2005, 13:39
SirmarK pisze: trzeba nosic ze 2 przynajmniej telefony aby miec w miare tanio.
Jak sie gada po 10 godzin na miesiac to moze i warto sie obwieszac telefonami, ale wtedy wystepuje problem z miejscem w kieszeni na telefon cyfrowy, o cyzm byla mowa w innym watku :)

Pozdrawiam

#3539  autor: Piotr
 14 kwie 2005, 14:38
xlord pisze:Jak sie gada po 10 godzin na miesiac to moze i warto sie obwieszac telefonami, ale wtedy wystepuje problem z miejscem w kieszeni na telefon cyfrowy, o cyzm byla mowa w innym watku :)
Trzeba sobie zakupić plecak turystyczy o pojemności min. 60 litrów i ruszaj na miasto :wink: Do takiego bagażu trochę mobilnych cacek się zmieści :-D

Pozdrawiam.

#3543  autor: max000
 14 kwie 2005, 14:52
Ja kiedyś miałem simplusa ale wtedy rozmowy były coś po 1,80zł bez naliczania sekundowego :-D
No to się przesiadłem na POPa,
Aktualnie mam jedną idee na karte bo sie przełączyłem,
Ale teraz chce się przestawić na jedną idee mix25.

#3548  autor: xlord
 14 kwie 2005, 17:09
Piotr pisze: Trzeba sobie zakupić plecak turystyczy o pojemności min. 60 litrów i ruszaj na miasto :wink: Do takiego bagażu trochę mobilnych cacek się zmieści :-D

Pozdrawiam.
Obawiam sie, ze jak zacznie ktores z cacek dzwonic to sie nie nadazy dogrzebywac ;) A jak zadzwonia wszystkie na raz? To dopiero bedzie polifonia :-D

Pozdrawiam

#3549  autor: max000
 14 kwie 2005, 17:38
Ja nie popieram noszenia 2 komórek jednocześnie... nie dzwonie aż tyle żeby mi się to opłaciło:
1.Druga komórka drugi wydatek.
2.Więcej ładowania.
3.Nie chce mi się :D

A 2 simy w jednym telefonie to chyba też zły pomysł nie dlatego że trzeba je zmieniać, ale dla tego że jak ktoś do nas zadzwoni to się o tym nie dowiemy... bez włożenia odpowiedniego sima...

Ja osobiści popieram posiadanie jednego sima... :-)

#3555  autor: Dragon
 14 kwie 2005, 18:07
nie pamietam na czym to fokladnie polegalo, ale pamiatam ze bylo cos takiego w jakims telefonei ze zgrywalo sie jakby karte sim na telefon i mogles miec nawet 5, wtedy to bylo nawet ok :)

#3557  autor: Sirmark
 14 kwie 2005, 18:53
Dragon pisze:nie pamietam na czym to fokladnie polegalo, ale pamiatam ze bylo cos takiego w jakims telefonei ze zgrywalo sie jakby karte sim na telefon i mogles miec nawet 5, wtedy to bylo nawet ok :)
cos kombinujesz ale nie do konca ;)

Telefon obslugujacy dwie karty to Benefon Twin
http://www.telepolis.pl/telefony.php?id=257

druga mozliwosc to to wgranie na jedna fizyczna karte SIM, danych z innych kart SIM (starszych ), niestety nowe karty SIM sa lepiej zabezpieczone i tego sie nie da zrobic.
W momencie kiedy ma sie na jednej karcie SIM inne karty to przelacza sie to albo przez menu karty SIM, albo podajac przy wlazaniu telefonu okreslony PIN.

--
Masz juz 18 lat? Oddaj Krew

#3559  autor: Osk92
 14 kwie 2005, 18:58
Ja ufam tylko Erze dlatego ja mam Heyah mama też dziadek od nie dawna jak i tata Era Komfort 80 a siostra TakTaka :P Na poczatku ja też miałem TakTaka i sie pzywiązałem do Ery :) W +gsm kiedyś było wyjatkowo mało interesujących ofert- na razie sie to zmienia i dobrze :!: Idea zawsze miała ma i bedzie mieć (chyba zę po wykupieniu przez Orange sie coś zmieni) słaby zasięg !! I nikt mi nie powie że to nie prawda bo sam to sprawdziałem !! I to by było na tyle :)

#3560  autor: Dragon
 14 kwie 2005, 19:10
ja jednak powiem ze z Idea i zasiegiem nie jest tak zle :) mimo wszyskto minelo troche od czasow w ktorych Idea tracila zasieg w srodku miasta

#3568  autor: xlord
 14 kwie 2005, 22:01
Dragon pisze:... Idea tracila zasieg w srodku miasta
Jak cisza w oku cyklonu :-)

Pozdrawiam

#3571  autor: WitekT
 15 kwie 2005, 00:22
Cóż za poetyckie porównanie... ;)

#3579  autor: Dragon
 15 kwie 2005, 15:20
:D dobre i dokladnie odwzorowuje to co kiedys bylo z Idea :P

#3582  autor: art
 15 kwie 2005, 17:00
ja obecnie mam taryfe mega150 w idei i jak narazie jestem bardzo zadowolony... ale tez juz przy nowych taryfach nie jets to jakas super rewelacja... ale mimo wszytsko bardziej mi sie oplaca ta taryfa niz ktoras z nowych w Jednej Idei...

Jesli chodzi o zasieg to nie mam raczej z tym problemow ... jedyne co mnie drazni to obsluga klienta i to jak to oni pieknie sie usprawiedliwiaja swoimi regulaminami w momecie gdy ja sie o cos upominam... a jak oni nie trzymaja sie regulaminu to problemu nie widzą :D... ale takie przypadki z doswiadczenia wiem zdarzaja sie w kazdej z sieci... tak to juz jest...

jesli mialbym kupic dzisiaj telefon to wybral bym pewnie taryfe era komfort 80... plus gsm dla mnie moze nie istniec (chyba nigdy nie zapomne jak zostalem obsluzony w jednym z punktow dilerskich i stad moja niechec)... no a idei mam delikatnie mowiac dosc :D jednak umowa konczy mi sie za jakies 6 miesiecy i jesli idea zaproponuje cos ciekawego to pewnie zostane dalej w tej sieci (w sumie to szkoda mi troche numeru bo pewnie gdyby nie to juz bym dawno przeskoczyl do ery)...

Nokia N95 8GB + Abonament w sieci Era (Nowy Komfort)

#3675  autor: WitekT
 17 kwie 2005, 18:23
Za pół roku to już będzie przenośność numeru... :)

#3684  autor: xlord
 17 kwie 2005, 18:47
WitekT pisze:Za pół roku to już będzie przenośność numeru... :)
Marzenie scietej glowy :lol:

Pozdrawiam

#3687  autor: WitekT
 17 kwie 2005, 18:50
Nie sądzę - Pan URTiP wyraźnie powiedział, że to drugie odroczenie jest ostatnim. Został opracowany dość szczegółowy harmonogram wdrażania rozwiązania.

Do tego Pan URTiP ma przyglądającą się mu bacznie Komisję Europejską na głowie - niechciałbym być w jego skórze, jeżeli znów będzie jakaś obsówa. :)

#3694  autor: xlord
 17 kwie 2005, 19:12
WitekT pisze:...Do tego Pan URTiP ma przyglądającą się mu bacznie Komisję Europejską na głowie - niechciałbym być w jego skórze, jeżeli znów będzie jakaś obsówa. :)
Wieesz dobrze, ze prawda jest taka, ze "Pan" moze zawsze sobie zlozyc dymisje i wypiac sie na wszystko. A wtedy to moga mu naskoczyc... na kompost w ogrodku.

Pozdrawiam

#3696  autor: WitekT
 17 kwie 2005, 19:13
"Pan" sobie złoży dymisję, ale urząd regulatora pozostanie - i to jest ważne. :)

#3700  autor: xlord
 17 kwie 2005, 19:25
WitekT pisze:"Pan" sobie złoży dymisję, ale urząd regulatora pozostanie - i to jest ważne. :)
Tyle, ze czlowiek podpisujacy ma na zwisie to co bedzie po nim (patrz minister zdrowia) :?

Pozdrawiam