• Wszystko, co dotyczy ofert abonamentowych operatorów.
Wszystko, co dotyczy ofert abonamentowych operatorów.
Regulamin forum: 
W tym dziale dyskutujemy o ofertach na ABONAMENT.

Uwaga! Jeżeli szukasz oferty dla siebie i nie wiesz, na którą się zdecydować - zadaj pytanie w dziale Jaką ofertę wybrać?

#52118  autor: pumba
 07 lut 2006, 12:22
Niby ma rację ale czy napewno?
e-Plan jak mówiono jest dla nowych aktywacji (nowego numeru) zakupionych przez internet, ale po tym co teraz zobaczyłem na stronie orange zaczełem mieć wątpliwości co do tego

fragment stronki
Obrazek

cała stronka
Obrazek

#52122  autor: kallafior
 07 lut 2006, 12:38
PUMBA: Z tego co przeczytałem w regulaminie to zmiana na Twój E-Plan jest możliwa tylko z poziomu Twój Plan. Podobnie zakup i aktywacja odbywa się tylko za pośrednictwem internetu. Kontakt z Orange również tylko przez internet (wiadomości przesyłane będą na Twój adres e-mailowy)
Te fragmenty stron z orange także potwierdzają moją i innych opinie. Nie ma tam nigdzie mowy o orange Go. Przeczytaj regulamin, bo tam jest wszystko. Zawsze jak mam wątpliwości to tam się kieruje :)
Tak to wygląda.
Ostatnio zmieniony 07 lut 2006, 12:41 przez kallafior, łącznie zmieniany 1 raz.

Obrazek
Obrazek

#52124  autor: pumba
 07 lut 2006, 12:41
kallafior czyli jak chce przejść z Orange Go na Twój e-Plan to najpierw musze przejść na zwykły Twój Plan a następnie na Twój e-Plan, będzie to tak działać?

#52129  autor: kallafior
 07 lut 2006, 12:46
Btk_Tomas już to napisał. Nie można migrować z Orange GO do Twojego Planu. Z Orange Go jedynie do Nowego POPa itp. Jedynym wyjściem dla Ciebie i opłacalnym to aktywacja przez neta Twojego E-Planu. Poczytaj regulamin lub idź do salonu i tam zaczerpnij szczegółowych informacji.

Obrazek
Obrazek

#52132  autor: pumba
 07 lut 2006, 12:54
kallafior źle się wyraziłem chodziło mi o to że najpierw przeniose swój dotychczasowy numer z Orange Go na abonament czyli na zwykły Twój Plan a następnie zmienie na Twój e-Plan tak to chyba da radę bo na Twój Plan nie można zmigrować z MIXa ale z pre-paida tak. A zakup nowego numeru nie wchodzi w rachube bo pół roku temu zmieniłem numer i powiedziałem już nigdy więcej bo było to dla mnie bardzo uciążliwe no i poza tym teraz mam złoty numer więc niechce go zmieniać :wink:

#52136  autor: kallafior
 07 lut 2006, 13:03
PUMBA z tego co się orientuję to nie można przechodzić z platformy pre-paid na abonament. Ja Ci to napisałem post wyżej i Btk_Tomas oraz tomiboss2006. Jeżeli masz wątpliwości to idź do salonu. Skup się :P

Obrazek
Obrazek

#52139  autor: Kaczy
 07 lut 2006, 13:07
kallafior pisze:PUMBA z tego co się orientuję to nie można przechodzić z platformy pre-paid na abonament.
No jak nie można?
Przecież jakiś czas temu wprowadzono taką możliwość w Orange.

...::: Made for loneliness :::...

#52141  autor: Klusek
 07 lut 2006, 13:09
Jak najbardziej można przejeść z prepaida ba Twojego Mixa lub Twój Plan. Czy można przejść na Twój E-Plan tego już niestety nie wiem.

Obrazek
Obrazek

#52143  autor: kallafior
 07 lut 2006, 13:11
Kaczy pisze:No jak nie można?
Przecież jakiś czas temu wprowadzono taką możliwość w Orange.
Hmm... dlatego najlepiej pójść do salonu i się dowiedzieć. Ludzie, przeczież w taki sposób cały dzień ugadamy i nie dojdziemy do konstruktywnych wniosków :smt005

Obrazek
Obrazek

#52158  autor: pumba
 07 lut 2006, 13:43
kallafior jesteś troche niedoinformowany a ja myślałem że to ja czegoś nie wiem :wink:
Zapewniam cię że na 100% można przenieść numer z pre-paida na abonament jest to dostępne od czerwca 2005 roku i kilku moich znajomych z tego skorzystało więc wierz mi że się da i nie musisz chodzić po salonach żeby sie tego dowiedzieć.

W ciąż pozostaje nierozwiązana sprawa czy można z pre-paida przejść bezpośrednio lub pośrednio przez zwykły Twój Plan na Twój e-Plan?

#52166  autor: kallafior
 07 lut 2006, 14:07
I chwała Panu !!! :-D Nikt nie jest nieomylny.

Obrazek
Obrazek

#52172  autor: tomiboss2006
 07 lut 2006, 14:18
heheh z orange go na twoj plan mozna na milion procent bo wlasnie zamierzam taka operacje przeprowadzic, bylem z 10 razy w salonie i mozna :)

jednak wolabym przejsc na twoj e plan :| 15 zlotych co miesiac i 10 zeta na neta to bylo by duzo dla mnie, pozatym se k700i pojawily sie na stronece orange do kupienia (w salonach niewiadomo) wiec tymbardziej wolalbym kupic przez neta aktywacje nawet za cene numeru.

czy jak przeszedlem z mixa na orange go to moge olac ten numer czy tez musze jakeis rezygnacje pisac :P

chyba zadzwonie do BOK :P

dodatkowa sprawa czy jak wezne przez neta 2 numery i bede chial z jednego na drugi miec free rozmowy to w polu 1 darmowy numer moge wpisac ten moj przyszly numer ktory jest jeszce nieaktywny?

oraz ile bede musial czekac na tego kuriera?

#52173  autor: pumba
 07 lut 2006, 14:25
Możesz olać ten numer ale najlepiej pomęcz ludzi w salonie albo BOA tą informacją ze strony co zamieściłem na screenach może jednak jest możliwość przejścia z GO na e-Plan ja mam taką nadzieję bo zaniedługo będę przeprowadzał się na abonament z moim złotym numerem i bardzo zależy mi na e-Planie

#52213  autor: tomiboss2006
 07 lut 2006, 17:00
no niezle jaja wyszly :P niemoge przez interenet zamowic dwoch e-planow :|

a kupowal juz ktos z was e-plan??

#52241  autor: Btk_Tomas
 07 lut 2006, 19:36
Spoko można przejść na Twój Plan lub Mix z pre paida.
Ja napisałem że nie ma takiej możliwości w przypadku przejścia na Twój E-plan ,a to jest różnica.
Na Twój E-plan można przejść z pozycji Twojego Planu.

#52242  autor: pumba
 07 lut 2006, 19:40
Czyli moja hipoteza wydaje się słuszna o takiej drodze Orange GO :arrow: Twój Plan :arrow: Twój e-Plan :?:

#52244  autor: tomiboss2006
 07 lut 2006, 19:47
pumba --> tak mozna na 100% tylko niewiem jak jest wtedy z tymi bonusem internetowym i 15 zeta co miesiac

#55326  autor: pumba
 21 lut 2006, 15:34
kallafior pisze:PUMBA: Z tego co przeczytałem w regulaminie to zmiana na Twój E-Plan jest możliwa tylko z poziomu Twój Plan.
mógłbyś podać linka gdzie jest ten regulamin?

Btk_Tomas pisze:Na Twój E-plan można przejść z pozycji Twojego Planu.
tomiboss2006 pisze:pumba --> tak mozna na 100% tylko niewiem jak jest wtedy z tymi bonusem internetowym i 15 zeta co miesiac
Czy oby napewno skąd wogóle macie takie informacje bo ja dzwoniłem na BOA i powiedzieli mi że nie ma możliwości przejścia na Twój e-Plan jedyny sposób żeby mieć Twój e-Plan jest zakup nowej aktywacji przez internet, ale jak to bywa konsultant nie zawsze jest doinformowany więc proszę o wyjaśnienie skąd wy macie takie informacje że można przejść na Twój e-Plan?

#56516  autor: s1mon.ck
 25 lut 2006, 22:55
tomiboss2006 pisze:a gdy zamawiasz przez kuriera to cos takiego jest:

Kurier przywiezie Ci przesyłkę. Aby ją sprawnie odebrać przygotuj do okazania swój dowód osobisty (jeśli jest to stary dowód osobisty, przygotuj także inny dokument tożsamości) dotyczy to obecnych klientów. Jeżeli jesteś nowym abonentem Orange dodatkowo przygotuj oryginał lub kserokopię rachunku wystawionego na twoje dane (energia elektryczna, telefon stacjonarny, telefon komórkowy innego operatora, gaz, czynsz, telewizja kablowa; rachunek nie może być starszy niż 3 miesiące).

[ Dodano: 2006-01-28, 21:37 ]
W przypadku studentów - zaświadczenie wystawione przez Szkołę Wyższą, potwierdzające fakt odbywania studiów oraz ważną legitymację studencką.
kupując e-plan zdecydowanie nie wystarczy okazanie legitymacji studenckiej i zaświadczenia z uczelnie....e-plan , a Twoj plan...tak samo jak wymagane dokumenty to 2 różne rzeczy....
przy okazji można zostać oszukanym jak ja...zainteresowanych odsyłam tutaj http://www.telepolis.pl/forum/viewtopic.php?t=4431