• Wszystko, co dotyczy ofert abonamentowych operatorów.
Wszystko, co dotyczy ofert abonamentowych operatorów.
Regulamin forum: 
W tym dziale dyskutujemy o ofertach na ABONAMENT.

Uwaga! Jeżeli szukasz oferty dla siebie i nie wiesz, na którą się zdecydować - zadaj pytanie w dziale Jaką ofertę wybrać?

#224173  autor: adalis
 29 wrz 2007, 14:01
wondy pisze:witam.

Podpisałem umowe na 2 lata "Co za numer".

I tak...
NA początku okazało się, że dzwoniąc pod *200 lub wysylajać smsa pod numer 1234 o treści ILE mam na koncie tylko 25zł. Więc dzwonie do BOKu i pytam... Okazuje się ze nastąpił błąd i tego samego dnia Pani miała przedzwonić i dać znac ze juz wszystko jest OK. Niestety, tel nie było. Dzoeni next dnia. Musze poczekać 48h na rozpatrzenie mojej reklamacji. Po 50h się doczekałem, ale tel nie dostałem z info ze juz wszystko OK.
A co anjgorsze, myslałem wcześniej że mam juz darmowe wieczory i weekendy 60 a nie miałem, i rachunek sie zwiększył :/ z 25 do 32 zł :/ K****

Aha, i mam pytanie. Jak sprawdzić czy mam wreszcie te darmowe godziny i ile ich zostało, bo nigdzie nie moge uzyskac takiej info, ani przez smsa, ani w *200 ani logując sie na orange-online:/
U mojej dziewczyny, którą namówilem na tą ofertę jest ten sam problem tzn. nie ma kwoty 100% więcej. Na szczęscie jestem juz po wyjaśnieniach, dzisiaj otrzymałem sms-a że reklamacja została przyjętą i wszystko zostanie skorygowane w następnym okresie rozliczeniowym...

Pozdrawiam ;)
Obrazek

#224204  autor: wondy
 29 wrz 2007, 16:16
Bilingi są, ale sledzenie ich to juz niezła czasochłonna zabawa... :)

#224237  autor: kubiakk
 29 wrz 2007, 19:05
witam a ile czekaliscie na aktywacje startera,ja czekam juz ponad 24 h od dostarczenia??a i jeszcze po wejsciu na stronke www.orange.pl/aktywacja od razu ukazal mi sie napis ze wszytkie pakiety aktywne a wczesniej nikt tego nie robil,jak na razie starter w kom wlozony a brak sieci,pozdro!!!

:)

#224591  autor: wondy
 30 wrz 2007, 23:19
ja wybrałem numer sobie w popie bo były ciekawesze i łatwiejsze do zapamietania, i musiałem przejsc na GO zeby przeniesc nr do abonamentu. Wszyscy i na Wszystko aktywowali mi na poczatu mojego akresu rozliczeniowego.

#224609  autor: kubiakk
 01 paź 2007, 07:45
nikt nie ma doswiadczenia aktywacji abo ze sklepu internetowego??

dodam jeszcze teraz ze Orange daje do nowej aktywacji dla posiadaczy konta profit sporo punktow :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

#224631  autor: Btk_Tomas
 01 paź 2007, 10:46
wondy pisze:Niestety...
Sprawdzić się tego nie da. Dopytali się w salonie i powiedzieli mi, że gdy przekrocze te 20h zostane poinformowany smsem i tyle:/

Sam sobie zaczne liczyć hehehe...

Ale dziwne, czemu tak to utrudniaja:/ Co im zalezy... ehhhh, Orange...
Zostaniesz poinformowany smsem w momencie kiedy zostanie Ci 200 darmowych minut, oraz kiedy wykorzystasz wszystkie darmowe godziny.

#224933  autor: ja
 02 paź 2007, 15:56
Prawdopodobnie zdecyduję się na „Co za numer” wybierając zakup przez internet, by dostać jeszcze kilka bonusików. Mam jednak kilka wątpliwości, których nie potrafi rozwiać BOK Orange.

W różnych miejscach znalazłem różne informacje dotyczące wspomnianych bonusów. Np.
tu przy wyborze zobowiązania 50 zł. jest napisane, że dostaję:
-gratis 15 złotych miesięcznie na rozmowy, SMS-y oraz MMS-y do wykorzystania w Orange przez 12 miesięcy
- pakiet 50 MB przez pierwsze 12 miesięcy na połączenia z internetem;

, a tutaj
-50 zł na połączenia z Internetem
-bezpłatny Multibox Platinium
-do 100 zł miesięcznie przez 12 miesięcy do wykorzystania na połączenia, SMS i MMS w sieci Orange i na stacjonarne (więc znowu pytanie do Orange, czy do Orange i na stacjonarne)
- no i oczywiście 3000 pkt profit

Więc jak to jest:
-dostaję 50 zł., czy 50 MB, a jeśli zł., to jak to jest rozliczane
-czy dodatkowa kwota jest do wykorzystania w Orange, czy w Orange i na stacjonarne i jak jest rozliczana (jakie stawki, jaka kolejność)
-jak dostać te 100 zł., bo nawet jak wybiorę wszystkie opcje na max (czyli zobowiązanie na 270 zł.) to pojawia się informacja, że dostanę 30 zł.

i jeszcze jedno pytanie, czy w tej ofercie można wybrać usługę Najtaniej z Przyjaciółmi, bo na stronie Orange nie ma odpowiedniego „suwaka”

Od dwóch tygodni męczę BOK Orange o przesłanie regulaminu oferty „Co za numer” w orange.pl, ale bezskutecznie.

#225057  autor: kubiakk
 02 paź 2007, 21:13
witam moje konto zostało aktywowane w poniedzialek(wczoraj) i na neta jet najprawdopodobniej 50zl a nie 50 mb ,3 dniowy cykl rozliczeniowy zaraz mi sie skończy i wtedy zobaczymy czy dostane wszystkie bonusy tak jak mi sie nalezą,pozdrawiam!!!

#225603  autor: ja
 06 paź 2007, 12:28
Kubiakk, czy przy zawieraniu umowy dostałeś jakiś regulamin określający zasady wykorzystania bonusów za zakup w orange.pl?

#225727  autor: kubiakk
 07 paź 2007, 01:32
Nic nie dostalem,w umowie tylko bylo napisane promocja co za numer,nic wiecej,ale jestem juz w nowym okresie rozliczeniowym i wszystko sie zgadza,jak na razie jestem bardzo zadowolony,pozdro!