• Wszystko, co dotyczy ofert abonamentowych operatorów.
Wszystko, co dotyczy ofert abonamentowych operatorów.
Regulamin forum: 
W tym dziale dyskutujemy o ofertach na ABONAMENT.

Uwaga! Jeżeli szukasz oferty dla siebie i nie wiesz, na którą się zdecydować - zadaj pytanie w dziale Jaką ofertę wybrać?

#155685  autor: D@rio
 21 lut 2007, 20:26
Kaczy pisze:Pewno z 250 zł by wpadło. Ale znajdź takiego klienta
To już klientela G300.
bingo. To jest tylko "kąsek" dla G.300. Szkoda tylko, że z tymi pieniędzmi dla Nich nie idzie w parze ich wiedza, kwalifikacje i dbałość o klienta...
Kaczy pisze:Kolejna małoznana oferta Plusa.
znaczy...ta promocja jest znana tylko po prostu trzeba inteligentnie pomyśleć ;)

ale z drugiej strony, szkoda że ta promocja jest niedostępna dla PWA.

Ale nie odbiegając od tematu:

Na 99,9% jestem pewny że ta promocyjna taryfa, o której teraz właśnie mówimy wejdzie na stałe do cennika także z możliwością zmiany dla obecnych klientów.

Obrazek

#155697  autor: Rokko
 21 lut 2007, 20:48
tylko wiemy przeciez D@rio wszyscy ze nie tendy droga - najlepszym wyjsciem i najlepsza taryfa byloby sciagniecie od Orange - Premium.Wszyscy wiedza, ze wlasnie takiej inteligentnie skonstrulowanej oferty brak w ofercie Plusa. Ta oferta - to wiesz 1 % wszystkich klientow moze przejdzie na ta taryfe.

#155702  autor: D@rio
 21 lut 2007, 21:04
Rokko pisze:wszyscy ze nie tendy droga - najlepszym wyjsciem i najlepsza taryfa byloby sciagniecie od Orange - Premium.
powiem Ci tak, gdyby do tej taryfy dorzucili:
- ubezpieczenie telefonu (a mogą, bo ich partner - Mpunkt, to oferuje)
- podwójne punkty 5Plus
- bezpłatny PlusNet srebrny
- umowa na 12 lub 18 maksymalnie miesięcy
- bezpłatny złoty numer
- bezpłatny FaxPlus/DataPlus
- bezpłatny dostęp do technologii BlackBerry przy zakupie telefonu z obsługą tej tech.
- bezpłatna obsługa przez COKB
- przydział osobistego doradzccy biznesowego z SF - obsługa w pokoju VIP (nie mylić z G.300)

to ja bym to łyknął. Łyknąłbym to nawet jakby wprowadzili umowę na 18 miesięcy (rewolucja!). Wtedy byłbym skłonny się pogodzić z Plusem ;) Z nokią E70... :-)

W przypadku jako idealną ofertę dla siebie dalej się skłaniam ku Orange Premium Platinum.
Rokko pisze:Wszyscy wiedza, ze wlasnie takiej inteligentnie skonstrulowanej oferty brak w ofercie Plusa.
wszyscy tylko nie Plus. Bo przecież narodowego operatora nie można krytykować ;-)
Rokko pisze:Ta oferta - to wiesz 1 % wszystkich klientow moze przejdzie na ta taryfe.
ee...mniej nawet. Obstawiam nie więcej jak z 5.000 użytkowników.

Obrazek

#155704  autor: Rokko
 21 lut 2007, 21:17
D@rio pisze: to ja bym to łyknął. Łyknąłbym to nawet jakby wprowadzili umowę na 18 miesięcy (rewolucja!).
W przypadku jako idealną ofertę dla siebie dalej się skłaniam ku Orange Premium Platinum.
No musze przyznac, ze umowa na 18 miesiecy stanowila by pewne zamieszania na rynku. No moze nie rewolucje, ale w kregu biznes wielu mogloby sie napewno zastanowic,
Dla ciebie Platinum, a dla mnie zwykla Premium.
A z podwojnymi punktami 5 Plus zastanawiam sie dalczego ogolnie do biznesowych nie wlacza. Dla nich nie wiele by to zmienilo, a stanowiloby mily uklon w strone klientow.
No i z ubezpieczeniem masz 100 % racje .Przy takich kwotach abonamentu to dziwne.
No ale jak slusznie napisales o niektorych rzeczach my wiemy a Oni nie :(
;)

#155709  autor: D@rio
 21 lut 2007, 21:28
No dlatego widzisz. Gdyby skonstruowali taką ofertę jak ja im podpowiadam (a przecież mogą, wystarczy chcieć..) to sukces i pewne zamieszanie na rynku murowane. Nawet nie zmieniając tego cennika co oni proponują, dla tej taryfy.
A ja nie jestem jakimś super specem od marketingu ;) po prostu lepiej od Nich widać znam rynek...
Rokko pisze:No musze przyznac, ze umowa na 18 miesiecy stanowila by pewne zamieszania na rynku. No moze nie rewolucje, ale w kregu biznes wielu mogloby sie napewno zastanowic,
klienci kluczowi mają nawet umowy na 12 miesięcy, ale to już inna bajka i inny temat.
Rokko pisze:A z podwojnymi punktami 5 Plus zastanawiam sie dalczego ogolnie do biznesowych nie wlacza. Dla nich nie wiele by to zmienilo, a stanowiloby mily uklon w strone klientow.
5Plus nie jest tam jakimś priorytetem. Byłby to jakiś miły dodatek. Choć, nie oszukując się w tym 5Plus to i tak g***no jest, ale zawsze jest to jakiś benefit dodatkowy...

pozatym - 5Plus jest dostępny dla biznesu.
Rokko pisze:Przy takich kwotach abonamentu to dziwne.
dlatego uważam że to kolejny chybiony "gol" firmy...

P.S

A ktoś mówił że "francuska dojarka" to Orange. Teraz to pojęcie, w zmienionej formie tj. "polska dojarka" idealnie pasuje do Polkomtela, tej promocji i tej taryfy...

Obrazek

#155712  autor: Rokko
 21 lut 2007, 21:34
Moim skromnym zdaniem jedynym wyjsciem dla tej sieci jest wejscie Vodafon czego jak wiemy nie ma co sie spodziewac. No chyba ze nie wiem o jakis tajnych przeciekach.

#155714  autor: D@rio
 21 lut 2007, 21:36
Rokko pisze:Moim skromnym zdaniem jedynym wyjsciem dla tej sieci jest wejscie Vodafon
i ja się pod tym podpiszę obiema rękami. Przydałoby się trochę świeżej krwi...

Obrazek

#155727  autor: przemek910
 21 lut 2007, 21:48
Dla porównania, Era w taryfie Era Biznes Prestiż, oferuje:

(Pakiet wartościowy)

Naliczanie sekundowe
Wybrany kraj
Rozmowy poranne
Sieć firmowa

Pakiet blue connect 500 MB
Darmowa sieć firmowa
Tanie połączenia
Wybrane tanie połączenia
Poczta elektroniczna
Srebrny numer
Złoty numer
EraTandem

A to wszystko za jedyne 476zł (brutto) :-)
Ostatnio zmieniony 21 lut 2007, 22:11 przez przemek910, łącznie zmieniany 1 raz.

#155728  autor: D@rio
 21 lut 2007, 22:03
i warto dodać jeszcze:

pierwsza umowa: 24 miesiące.
każda następna umowa z telefonem: 12 miesięcy.
kin pisze:Darmowa sieć firmowa
Tanie połączenia
Wybrane tanie połączenia
wybrany kraj
te opcje też należałoby pogrubić...

Obrazek

#155730  autor: przemek910
 21 lut 2007, 22:09
D@rio pisze:kin napisał/a:
Darmowa sieć firmowa
Tanie połączenia
Wybrane tanie połączenia
wybrany kraj

te opcje też należałoby pogrubić...
Jeszcze do dziś była promocja gdzie dostawaliśmy 10 nr za gorsz... a w Wybranych tanich połaczeniach mieliśmy 3 nr w z którymi łączyliśmy się po 12 gr/minuta.

Tanie połączenia.... Hmm, to tylko 7,32zl. dzwonimy wtedy do Ery i na stacjonarne po 29gr.

[ Dodano: 2007-02-22, 08:21 ]
No to jak w końcu jest z tym iPlusem?
Tu piszecie że trzeba będzie dodatkowo za niego płacić, a Witek w newsie napisał:
"W ramach pakietu użytkownik otrzymuje usługę iPlus wartości 47,58 zł."

#155797  autor: D@rio
 22 lut 2007, 10:48
kin pisze:Tu piszecie że trzeba będzie dodatkowo za niego płacić, a Witek w newsie napisał:
"W ramach pakietu użytkownik otrzymuje usługę iPlus wartości 47,58 zł."
Jest tak jak Witek pisze. My to też tutaj sprostowaliśmy.
kin pisze:Jeszcze do dziś była promocja gdzie dostawaliśmy 10 nr za gorsz... a w Wybranych tanich połaczeniach mieliśmy 3 nr w z którymi łączyliśmy się po 12 gr/minuta.
to nie przedłużyli tej promocji? Właśnie, cholera nic nie wiadomo :|

Obrazek

#156045  autor: marcinb
 22 lut 2007, 22:10
Kaczy pisze: Ps. Właśnie przedstawiłem D@io furtkę na kupienie Nokii e50, n70, 6280 i SE P990i jako osoba prywatna w taryfie Godziny :D
Kolejna małoznana oferta Plusa.
A można 'furtkę' na forum publiczne wywlec? :)

:arrow: Na forum Telepolis od 29.01.2006.

#156054  autor: Onyx-22
 22 lut 2007, 22:21
Przychylam sie do prośby :-) Można "otworzyć" tą furtkę? :-)

#156056  autor: Rokko
 22 lut 2007, 22:25
Przyznam, ze tez jestem zainteresowany ta furtka.

#156058  autor: Kaczy
 22 lut 2007, 22:27
Taka mała furteczka :-D

...::: Made for loneliness :::...

#156369  autor: Bartplus
 24 lut 2007, 09:13
Taryfy BiznesKlasa 150 i 500 VIP są w ofercie G300, jak i parę innych ciekawych promocji.

#156413  autor: Onyx-22
 24 lut 2007, 11:37
Bartplus, a czy w takim razie nie mógłbyś się podzielić z nami tymi promocjami??? :-) PROSZĘ!!! :)

#156440  autor: Bartplus
 24 lut 2007, 12:16
Nie mam szczegółowych regulaminów, ale postaram się je zdobyć i wtedy dam znać :)

[ Dodano: 2007-02-24, 12:35 ]
Wykopałem promocje z końcówki poprzedniego roku.

„Biznes Klasa Taniej”
Dostępna w G300, ALT, VAR, SB, SB SF, T.
Warunki:
• Opłata aktywacyjna 1 pln, Umowa na 24 miesiące,
• Zakaz zmiany taryfy na niższą przez 12 miesięcy,
• Kara umowna 1000 pln,
• Dostępne taryfy: BiznesKlasa 30, 50, 100, 200, 300.
Benefity:
• Obniżone ceny telefonów.

„Biznes Klasa Plus”
Dostępna w G300, ALT, VAR, SB, SB SF, T.
Warunki:
• Promocja saturacyjna, tylko dla klientów Plus GSM,
• Kara umowna 1000 pln,
• Dostępne taryfy: BiznesKlasa 30, 50, 100, 200, 300,
• Cennik telefonów taki jak w promocji „Biznes Klasa Ekstra”.
Benefity:
• Pakiety minut na konto, przyznawane co miesiąc, przez 6 miesięcy,
w zależności od wybranej taryfy: 10, 25, 50, 100 lub 150 minut,
• Do wykorzystania przez wszystkie SIM na koncie,
• Schodzą po wykorzystaniu pakietów „abonamentowych”,
• Do wykorzystania na połączenia krajowe: w Plusie, stacjonarnych i obcych sieciach gsm,
• Niewykorzystane minuty przechodzą na kolejne 6 miesięcy.

„Więcej w Biznes Klasie" (04.09.2006 - do odwołania)
Dostępna dla G300 i kanału alternywnego.
Warunki:
• Tylko dla klientów Banku Przemysłowo-Handlowego BPH SA,
• Kara umowna 1000 pln,
• Dostępne taryfy: BiznesKlasa 30, 50, 100, 200, 300.
Benefity:
• Jednorazowy pakiet 180 minut do wykorzystania w ramach każdej z taryf Biznesklasa na krajowe połączenia głosowe.
• Tylko dla klientów Banku Przemysłowo-Handlowego BPH SA.