• Wszystko, co dotyczy ofert abonamentowych operatorów.
Wszystko, co dotyczy ofert abonamentowych operatorów.
Regulamin forum: 
W tym dziale dyskutujemy o ofertach na ABONAMENT.

Uwaga! Jeżeli szukasz oferty dla siebie i nie wiesz, na którą się zdecydować - zadaj pytanie w dziale Jaką ofertę wybrać?

#145520  autor: D@rio
 24 sty 2007, 22:33
Wziąłbyś sobie OrangePremiumPlatinum albo EraPrestige300 i masz full przywileje...czego chcieć więcej? W przypadku tej drugiej wersji jeszcze wymiana telefonu co rok...

Obrazek

#145522  autor: Prometo
 24 sty 2007, 22:38
Abonent sieci E pisze:Co do oferty przedłuzania okazało się, że oferty dla nowych klientów nie są w pełni dostępne dla osób przedłużających umowę
Z tego co się orientuję to u wszystkich operatorów oferty (promocje) dla nowych, potencjalnych klientów są lepsze niż dla dla przedłużających umowę. Tak jak napisali przedmówcy, źle negocjowałeś warunki przedłużenia umowy.

Pozdrawiam - Prometo
http://www.forum-soccer.home.pl

#145524  autor: Marketing
 24 sty 2007, 22:40
Pawrzes pisze:I tu też widać że sie pożaliłeś: http://www.telix.pl/artykul/nieprzyzwoi ... 16681.html Tragedia... :|
Ta wpadka ery mi się podoba.
Pisali pisali że P4 bedzie sprzedawać dane że są nie odpowiedzialni a tu taka "stara" era robi jaja.

#145528  autor: Abonent sieci E
 24 sty 2007, 22:47
Z tego co się orientuję to u wszystkich operatorów oferty (promocje) dla nowych, potencjalnych klientów są lepsze niż dla dla przedłużających umowę. Tak jak napisali przedmówcy, źle negocjowałeś warunki przedłużenia umowy.[/quote]

Próbowałem z nimi negocjować telefonicznie... nic nie zdziałałem
Próbowałem mailowo, opisując całą sytuację i to co chciałbym uzyskać... nie udało się...

Tak jakby nie rozumieli, że rozmawiam naprawdę dużo i licze się z wydatkami ale z 750 minut za 200 zł oferować mi 400 minut za 160 zł to lekka przesada...

Dodam, że nie rozmawiam w Weekendy (może 2% moich rozmów) wiec ich oferta Weekendowa, to tak jak darmowy lewarek dla rowerzysty.
:-)

#145531  autor: Marketing
 24 sty 2007, 22:51
Abonent sieci E, ile minut potrzebujesz mniej więcej do jakiej sieci miesięcznie?
Może pre-paid? Jeśli dużo dzwonisz pre-paid 150 zł to 30 masz gratis różne promocje ! Podwójne doładowania, z jednym numerem za darmo! Zależy od sieci! Dziś najlepsza taryfa biznesowa to tak -tak nie era biznes!

#145533  autor: Abonent sieci E
 24 sty 2007, 22:57
D@rio pisze:Wziąłbyś sobie OrangePremiumPlatinum albo EraPrestige300 i masz full przywileje...czego chcieć więcej? W przypadku tej drugiej wersji jeszcze wymiana telefonu co rok...
Własnie myśle nad Orange Premium Palatinium, co do Era Prestiź 300 jest nie dostępna w tej formie co dla nowych umów (proponuję mi 400 + 100 minut za 300 zł).
Porównajcie to teraz z 500 + 250 za 200 zł - powiedzcie szczerze nie czuli byście się trochę stawiani jako klient 3 gatunku?

#145536  autor: Prometo
 24 sty 2007, 22:59
Abonent sieci E, to ja już ciebie nie rozumiem. Czy ty chcesz podpisać nową umowę, czy przedłużyć obecną?

Pozdrawiam - Prometo
http://www.forum-soccer.home.pl

#145537  autor: Marketing
 24 sty 2007, 23:00
Abonent sieci E pisze:łasnie myśle nad Orange Premium Palatinium, co do Era Prestiź 300 jest nie dostępna w tej formie co dla nowych umów (proponuję mi 400 + 100 minut za 300 zł).
Przecież mówię że Prepaid taniej wyjdzie tyle że telefonu się nie dostaje :(

#145544  autor: Abonent sieci E
 24 sty 2007, 23:14
Prometo pisze:Abonent sieci E, to ja już ciebie nie rozumiem. Czy ty chcesz podpisać nową umowę, czy przedłużyć obecną?
Odpowiedz jest prosta:
chcę albo zostać w Era na podobnych warunkach (cena do ilości minut, bez nowego aparatu, bo posiadam i nie jest mi potrzebny nowy, i bez szmerów-bajerów typu darmowe Weekendy i 3 osoby - nie bawię się tą komórką, nie dzwonię do mamy codziennie, tylko do swoich klientów, a tak długo jak nie pracuję we własnej firmie, nie mogę wziąc abonamentu bussines)
ALE JEŚLI NIC Z TEGO NIE WYJDZIE
to chciałbym u innego operatora być dobrze potraktowany (tym bardziej, że nie mówimy o miesięcznych wydatkach w skali 50 zł czy 100 ale 200 do 250 zł - a to jest chyba poważny klient, czy się mylę?)

#145547  autor: Marketing
 24 sty 2007, 23:19
Abonent sieci E,
Czyli miesięcznie powiedzmy dzwonisz 800 minut. I nigdy nie wiesz gdzie do jakiej sieci bo to cie nie obchodzi i nie ważne o której godzinie itp?
Po prostu gdzie by było najtańsze 800 minut do wszystkich?

#145553  autor: Abonent sieci E
 24 sty 2007, 23:34
Marketing pisze:Abonent sieci E,
Czyli miesięcznie powiedzmy dzwonisz 800 minut. I nigdy nie wiesz gdzie do jakiej sieci bo to cie nie obchodzi i nie ważne o której godzinie itp?
Po prostu gdzie by było najtańsze 800 minut do wszystkich?
Mniej więcej 750 - 800 minut.
nie posiadam szczególnej sieci do której dzwonię (dziś z konsultatnką ERY sprawdzaliśmy ile minut gdzie, wyszło ok. 320 Era, 190 Plus i 220 Orange, 70 stacjonarne). Dzwonię najwięcej w tygodniu pomiędzy 8:00 - 23:00, łacznie max. sms'ów wysyłam około 50 (w swięta, w tygodniu 20-30 z czego z 10 za granicę), korzystam co drugi dzień z WAPu by przeczytać pocztę..., dwa razy, może trzy razy w roku korzystam z roamingu (Europa i w tym roku także będę potrzbował w Azji - tylko proszę Was nie wpadnijcie tylko przypadkiem na pomysł telefonii satelitarnej... :-)
Czy mam bardzo specyficzne potrzeby, chyba nie...

#145575  autor: Krisu6230i
 25 sty 2007, 01:43
Rafael.dz pisze:na kolejne 2lat w erze, wybrałem trzy pakiet z 50% zniżką. 1. 40min do wszystkich, 2. 100min do sieci, 3. pakiet multimedialny. i za to płace 45zl uważam że to dobra oferta.
fajna, dla mnie akceptowalna :)a do tego jakis telefon z kategori "po zlotowce" dostales czy juz nie?

/*Boris the Blade, or Boris "the Bullet Dodger." As bent as the Soviet's sickle, and as hard as the hammer that crosses it. Apparently, it's impossible to kill the bastard.*/
http://ag.bocznica.org/

#145599  autor: przemek910
 25 sty 2007, 09:05
Abonent sieci E, załatw od znajomego, brata, ojca czy też matki by podpisali umowę na firmę (jeśli ją mają) a Ty będziesz płacił rachunki, adres korespondencyjny może być na Ciebie, weź sobie taryfę "Pakiet Biznes Prestiż" gdzie za 475,80 zł z VAT miesięcznie masz pakiet kwotowy, który możesz wykorzystać na poł i smsy, wtedy przy założeniu że cały wykorzystasz na rozmowy wychodzi: 1625 minut z Abonentami sieci Era i stacjonarnych* lub 722 minuty i 13 sekund z Abonentami wszystkich sieci.
* Liczba minut przy aktywacji usługi Tanie połączenia

Dodatkowo w abonament masz wliczone,
:arrow: Naliczanie sekundowe
:arrow: Wybrany kraj - tańsze połączenia z jednym krajem. ("Usługa ta zapewnia tanie połączenia międzynarodowe. Polega na obniżeniu ceny za połączenia do jednego wybranego kraju z listy państw dostępnych w usłudze. Dzięki niej za minutę połączenia z wybranym krajem zapłacisz tylko 0,98 zł netto (1,20 zł z VAT).")
:arrow: Rozmowy poranne od 4 do 9 rano masz darmowe połączenia z numerami Ery i stacj. (limit 2000minut)
:arrow: Sieć firmowa
:arrow: Pakiet blue connect 100 MB (napewno wystarczy do ściągania co drugi dzień poczty) :roll:
:arrow: Darmowa sieć firmowa
:arrow: Tanie połączenia "Usługa Tanie połączenia umożliwia tańsze połączenia z siecią Era i numerami stacjonarnymi. Cena minuty rozmowy to jedyne 0,24 zł netto (0,29 zł z VAT)."
:arrow: Wybrane tanie połączenia "To usługa, dzięki której można łączyć się taniej z 3 wybranymi numerami w sieci Era lub z numerami stacjonarnymi. Koszt za minutę połączenia wynosi 0,10 zł netto (0,12 zł z VAT)."
:arrow: Poczta elektroniczna (EraNet)
:arrow: Srebrny numer
:arrow: Złoty numer
:arrow: EraTandem - druga taka sama karta SIM np do drugiego aparatu.

Na indywidualnych długo nie pociągniesz...
Ew. spytaj konsultantkę/a o taryfę Prestiż 200 (400 minut do wszystkich) za 200zł miesięcznie lub Prestiż 300 (400 minut do wszystkich + 400 do stacj i Ery) za 300zł miesięcznie + pakiet BlueConnect 50MB

#145716  autor: D@rio
 25 sty 2007, 16:32
Abonent sieci E pisze:co do Era Prestiź 300 jest nie dostępna w tej formie co dla nowych umów (proponuję mi 400 + 100 minut za 300 zł).
możesz rozszerzyć to, co chciałeś powiedzieć? Bo nie rozumiem...
Abonent sieci E pisze:ale 200 do 250 zł - a to jest chyba poważny klient, czy się mylę?)
z jedną aktywacja? to się mylisz...

Obrazek

#145728  autor: Abonent sieci E
 25 sty 2007, 17:00
D@rio pisze:
Abonent sieci E pisze:co do Era Prestiź 300 jest nie dostępna w tej formie co dla nowych umów (proponuję mi 400 + 100 minut za 300 zł).
możesz rozszerzyć to, co chciałeś powiedzieć? Bo nie rozumiem...
Abonent sieci E pisze:ale 200 do 250 zł - a to jest chyba poważny klient, czy się mylę?)
z jedną aktywacja? to się mylisz...
Zapytałem się o szansę podpisania umowy jako Era Prestiż (gdzie dla nowych klientów jest przewidziane 400 min. do wszystkich + 400 minut do era + oraz jakieś tam dodatki... wszystko za 300 zł)
niestety okazuje się, że ja nie mogę wziąć konkretnie tej oferty, bo jeśli przedłużasz umowę to masz prawo tylko do 400 minut wszyscy + 100 minut (jako gratis) + te dodatki bo nie jesteś nowym klientem... fajnie... nie wierzysz zadzwoń do ERA.

#145762  autor: przemek910
 25 sty 2007, 19:01
Rokko, Marketing, miał na myśli ofertę dlaAbonent sieci E.

#145774  autor: Marketing
 25 sty 2007, 19:29
kin pisze:Rokko, Marketing, miał na myśli ofertę dlaAbonent sieci E.
Dokładnie: