Wklejam więc tu tekst z mojego wątku, aby bez zbędnego szukania można było zapoznać się z moimi perypetiami przy przedłużaniu umowy i finalnym zakończeniu pertraktacji
30.01.2007r wyraziłem zgodę na przedłużenie umowy, a zrobiłem to w salonie firmowym ponieważ dział PROPOZYCJA miał kiepską ofertę dla mnie i dla mojej żonki. W zeszłym tygodniu udałem się do salonu firmowego w celu anulowania mojej rezygnacji i postanowiliśmy nie wiązać się cyrografem (przynajmniej przez jakiś czas). Konsultantka która mnie obsługiwała zadała standardowe pytania o przedłużenie umowy, ja poinformowałem ją że oferta skonstruowana dla nas nie satysfakcjonuje ani mnie ani żonę. Pani zanotowała nasze oczekiwania i poinformował że spróbuje załatwić coś przez kierownika salonu, umówiliśmy się że zadzwoni z informacjami we wtorek, pani zgodnie z obietnicą zadzwoniła i poinformowała mnie że wszystkie usługi o które prosiłem są dla nas dostępne. Pojechaliśmy do salonu i przedłużuliśmy umowę na kolejny rok przy abonamentach Jedna Idea 50 (żona ma dodatkowo włączone 3 darmowe numery, za które płaci).
Takie usługi dostaliśmy w gratisie:
Żona:
- 50% więcej do abonamentu - wartość 25 zł
- pakiet rozmowy 50 (125 min do orange i na stacjonarne) - wartość 50 zł
- pakiet wiadomości 20 (200 sms lub 100 mms do orange) - wartość 20 zł
- pakiet świat idei 10 - wartość 10 zł
- darmowe weckendy - wartość 60 zł
wartość gratisów 165 zł miesięcznie.
Ja:
- 50% więcej do abonamentu - wartość 25 zł
- pakiet rozmowy 50 (125 min do orange i na stacjonarne) - wartość 50 zł
- pakiet świat idei 10 - wartość 10 zł
- darmowe weckendy - wartość 60 zł
wartość gratisów 145 zł miesięcznie.
Jak mi to pani zaproponowała to zaniemówiłem z wrażenia i podpisaliśmy umowę na kolejny rok, a szanowni konsultanci z działu propozycja twierdzili że nikt poza nimi nie da mi lepszej oferty, a tu masz taka niespodzianka
P.S.
dla chcących zapoznać sie z całym wątkiem podaję adresik
http://telepolis.pl/forum/viewtopic.php ... cce5be9920
Myślę jednak, że cała dyskusja na temat przedłużania umowy w orange będzie się już tu toczyła.