• Wszystko, co dotyczy ofert abonamentowych operatorów.
Wszystko, co dotyczy ofert abonamentowych operatorów.
Regulamin forum: 
W tym dziale dyskutujemy o ofertach na ABONAMENT.

Uwaga! Jeżeli szukasz oferty dla siebie i nie wiesz, na którą się zdecydować - zadaj pytanie w dziale Jaką ofertę wybrać?
  • Strona 2 z 131
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 131

#143523  autor: tejerek
 20 sty 2007, 14:27
Jeśli chodzi o N70 w Orange Premium za 1 zł to muszę przyznać że to najlepsza oferta o jakiej do tej pory słyszałem. A może ktoś słyszał o jeszcze lepszej?

Pozdrawiam wszystkich...

#143624  autor: bubu86
 20 sty 2007, 17:26
wiesz tu akurat mi nie chodzilo o to zeby podpisywac na dlugi czas umowe ale ze warto troche poczekac bo pierwsze prpopzycje sa moim zdaniem kiepskie a potem zawsze cos lepszego moga dac i to taniej
PS. Czy 30 miesiecy to tak długo? standardowa umowa to 24 miesiace...

#143732  autor: PingNoMore
 20 sty 2007, 20:15
Ja też dołączę się do tego tematu. Mojej kuzynce kończy się umowa. Taryfa Orange dla firm 100. Średnia rachunków około 120 zł. Ostatnio wzięła umowę na 18 m-cy i dostała 6230i za 50 zł. Jakich cen telefonów można się spodziewać? Dodam też, że bardzo często dzwoni na 1 numer w Orange, ale ma właczone darmowe rozmowy z 1 numerem.

Pozdrawiam
PingNoMore

#143911  autor: krzyno
 21 sty 2007, 09:38
mojej żonce przy abo jedna idea 50 + 3 darmowe numery zaproponowano właśnie przedłużenie umowy na 1 rok bez fona z takimi usługami:

- 50% więcej

lub

- pakiet rozmowy 50
- pakiet wiadomości 10
- pakiet świat idei 10

lub

- pakiet rozmowy 50
- pakiet wiadomości 20

wszystkie usługi dają jej na 12 miesięcy :D

Żonka na tą trzecią ofertę się zdecyduje.

A mi przy abo jedna idea 50 i umowie na 1 rok bez fona dają:

- 50% więcej na 12miesięcy

lub

- pakiet rozmowy 50 na 3 miesiące

lub

- pakiet rozmowy 20 na 9 miesięcy

A mnie interesuje najbardziej pakiet rozmowy 50 + pakiet świat idei 10 na rok. Taką ofertę dostałem rok temu i byłem zadowolony, teraz dla mnie nie ma takiej oferty :( dziwne to jest bo dla żonki jest taka oferta sama jak rok temu przy takim samym abo.
Umowa mi się kończy 2 lutego i chyba przejdę na czas nieokreślony na abo 10 zł może wtedy coś zaproponuje jakiś normalny kolsultant, wysłałem im nawet rezygnację, ale nic to nie zmieniło w rozmowach z propozycją :(
Mam jeszcze kartę z planem jedna idea i zacznę z nie dzwonić.
Kiedyś już zrobiłem raki manewr i miałem abo za 10 zł po miesiącu odezwali się do mnie i dostałem usługi które mnie interesowały, może i tym razem się uda ;)

#143939  autor: mike278
 21 sty 2007, 11:45
krzyno pisze:
A mnie interesuje najbardziej pakiet rozmowy 50 + pakiet świat idei 10 na rok. Taką ofertę dostałem rok temu i byłem zadowolony, teraz dla mnie nie ma takiej oferty :( dziwne to jest bo dla żonki jest taka oferta sama jak rok temu przy takim samym abo.
Umowa mi się kończy 2 lutego i chyba przejdę na czas nieokreślony na abo 10 zł może wtedy coś zaproponuje jakiś normalny kolsultant, wysłałem im nawet rezygnację, ale nic to nie zmieniło w rozmowach z propozycją :(
Mam jeszcze kartę z planem jedna idea i zacznę z nie dzwonić.
Kiedyś już zrobiłem raki manewr i miałem abo za 10 zł po miesiącu odezwali się do mnie i dostałem usługi które mnie interesowały, może i tym razem się uda ;)
ale co Ty mowisz, przeciez nie ma zadnych problemow z dostaniem pakietu swiat ideii, tylko ludzie nie sa nim zainteresowani. taka wykladnia obowiazuje na tym forum.

[ Dodano: 2007-01-21, 11:57 ]
krzyno pisze:
A mnie interesuje najbardziej pakiet rozmowy 50 + pakiet świat idei 10 na rok.
pozatym malo oczekujesz. ja mam ji 25 i do tego swiat ideii 20 i rozmowy 20, tez na rok. fakt ze swiat ideii to musialem wrecz im wyrwac z gardla, po wielu negocjacjach. proponowali mi rozmowy 50 na rok. ale w domu jest drugie abo (nie na mnie) z twoim planem i dwiw bez limitow, wiec mi nieprzydatne. a i ostatnio tak sobie system wylaczyl mi pakiet si na 4 dni. rozmowa z konsultantka trwala blisko godzine, zanim udalo sie go wlaczyc od polnocy. i co mnie wkurza u opow, to to ze za zgloszenie ich bledow , placa abonenci. ja tam z zasady ;) wnosze o odzyskanie 1 plna za rozmowe, ale ilu ludzi nie.

Execute the order 66.

#143948  autor: krzyno
 21 sty 2007, 12:04
mike278, przedtem miałem JI 25 i dostałem pakiet rozmowy 50 + świat idei 10, a teraz niby system nie chce mi tego dać przy abo JI 50 bo miałem już te usługi ostatnio :shock:

#143966  autor: marcinb
 21 sty 2007, 12:26
krzyno pisze: - pakiet rozmowy 50
A coż to jest ten 'pakiet rozmowy 50'?

:arrow: Na forum Telepolis od 29.01.2006.

#143967  autor: mike278
 21 sty 2007, 12:26
krzyno pisze:mike278, przedtem miałem JI 25 i dostałem pakiet rozmowy 50 + świat idei 10, a teraz niby system nie chce mi tego dać przy abo JI 50 bo miałem już te usługi ostatnio :shock:
bzdura. poprzednio mialem ji 50 i pakiet rozmowy 50 i swiat ideii 50. zjechalem na 25, i dostalem te same uslugi. potwierdza to fakt ze teraz TEZ zaproponowano ci pakiet rozmowy. a miales taki przedtem. o ile pamietam regulamin ji to zastrzenie to dotyczylo tylko opcji 50 % wiecej, a nie pakietow.

[ Dodano: 2007-01-21, 12:28 ]
marcinb pisze:
krzyno pisze: - pakiet rozmowy 50
A coż to jest ten 'pakiet rozmowy 50'?
jest to 125 minut na orange i stacjonarne dostepne w taryfie jedna idea.

Execute the order 66.

#144084  autor: krzyno
 21 sty 2007, 14:13
mike278, czy Ty czytasz wszystkie posty ze zrozumieniem ??
to co napisałem to jest propozycja przedstawiona przez konsultanta propozycji i ten i inni powtarzali te same warianty, na co ja się nie godzę, ale Ty twierdzisz że to BZDURA, w orange każda oferta jest indywidualna i to co dostaje moja żonka przy tym samym abo nie koniecznie ja muszę dostać.

#144109  autor: Btk_Tomas
 21 sty 2007, 14:44
marcus65 pisze:DO BtK Tomas a jakie masz teraz abo poniewaz K750i na 12 mies. w taryfie 75 zl. kosztuje 599 zl od tego odlicz pkt 25pkt=1 zl to znaczy ze musisz doplacic do interesu, zapytaj konsultanta jaka znizke otrzymasz na tel. Ja tez na dniach dostane propozycje i sam jestem ciekawy jaka?
Przy umowie na 12 miesięcy nie dają zniżek na telefony.

#144153  autor: mike278
 21 sty 2007, 16:07
krzyno pisze:mike278, czy Ty czytasz wszystkie posty ze zrozumieniem ??
to co napisałem to jest propozycja przedstawiona przez konsultanta propozycji i ten i inni powtarzali te same warianty, na co ja się nie godzę, ale Ty twierdzisz że to BZDURA, w orange każda oferta jest indywidualna i to co dostaje moja żonka przy tym samym abo nie koniecznie ja muszę dostać.
czytam. bzdura nazywam tlumaczenie, ze system nie chce dac, tych uslug, bo ostatnio byly. co chyba dosc jasno wynika z mojego postu. nie zastanawia cie , ze tak podobno jest, a rownoczesnie proponuja ci po raz drugi pakiet rozmowy50?

[ Dodano: 2007-01-21, 16:08 ]
i mam jeszcze jedno pytanie, jesli mozna. czy Twoja zona, uzywa pakietu, swiat ideii?

Execute the order 66.

#144255  autor: krzyno
 21 sty 2007, 20:07
mike278 pisze:
krzyno pisze:mike278, czy Ty czytasz wszystkie posty ze zrozumieniem ??
czytam. bzdura nazywam tlumaczenie, ze system nie chce dac, tych uslug, bo ostatnio byly. co chyba dosc jasno wynika z mojego postu. nie zastanawia cie , ze tak podobno jest, a rownoczesnie proponuja ci po raz drugi pakiet rozmowy50?

[ Dodano: 2007-01-21, 16:08 ]
i mam jeszcze jedno pytanie, jesli mozna. czy Twoja zona, uzywa pakietu, swiat ideii?
Nie nie używa, ale przy ostatnim przedłużeniu dostała pakiet rozmowy 50, pakiet wiadomości 10 i pakiet świat idei 10, nie chcieli żonie dać pakietu wiadomości 20 zmiast świata idei i dlatego wziołem dla niej to wszystko co dawali. Chociaż kilka razy używałem jej pakietu do ssania netu jak mój się wyczerpał a kablówka miała jakąś awarie.

[ Dodano: 2007-01-23, 19:59 ]
właśnie rozmawiałem z miłą panią z działu propozycja, moje oczekiwania miała zapisane w systemie (po ostatniej rozmowie konsultant musiał je tam wklepać), ale miła pani powiedziała że nie ma takiej możliwości aby usługi którymi jestem zainteresowany znalazły sie w umowie na 12 miesięcy, tylko na 6. Mojej żonce natomiast dają pakiet rozmowy 50 + pakiet wiadomości 10 + pakiet świat idei 10 i nie chcą teraz zamienić świata idei 10 na pakiet wiadomości 20, a to kwotowo wyszło by to samo. Ja przechodze na umowę bezterminową i nie wiem jeszcze czy nie zejdę na abonament JI 10, szybko się odezwą w sprawie dalszego cyrografu :twisted:

#145188  autor: mike278
 24 sty 2007, 01:34
i co w tym zlego? naucz zone wysylac z jakiejkolwiek nakladki na m box. trwa to ok 30 sekund dluzej, ale za to sms ma 640 znakow, i 1 to nawet nie 50 kb czyli za pakiet swiat ideii 10 masz ich tez 100 i danych zostaje. przypominam jesli nie masz o mozliwosci wlaczenia mbox gold za free czyli wlasnie te sms za free. przydatne rozwiazanie na wysylanie sms za granice, bo obsluguje wszystkie sieci. czyli sms z twoim numerem do ery np. to 1 wejscie na nakladke. gdybys pisal dluzej to z moich doswiadczen wynika ze w 50 kb mieszcza sie 3-4 smsy. wielkim minusem rozwiazania jest to ze udostepniasz swoj kod, wiec trzeba korzystac ze sprawdzonych zakladek. no i zawsze pozostaja nakladki z tokenem. co prawda sms jest z reklamami, ale zawsze to cos. takich mozesz wyslac min 200 z tego pakietu. ja juz co prawda nie wiem co to pisanie sms ani z wapu ani telefonu (za leniwy sie robie na to rozwiazanie komunikacji ;) ale cos tam pamietam).

Execute the order 66.

#145461  autor: krzyno
 24 sty 2007, 21:14
mike278 pisze:i co w tym zlego? naucz zone wysylac z jakiejkolwiek nakladki na m box. trwa to ok 30 sekund dluzej, ale za to sms ma 640 znakow, i 1 to nawet nie 50 kb czyli za pakiet swiat ideii 10 masz ich tez 100 i danych zostaje. przypominam jesli nie masz o mozliwosci wlaczenia mbox gold za free czyli wlasnie te sms za free. przydatne rozwiazanie na wysylanie sms za granice, bo obsluguje wszystkie sieci. czyli sms z twoim numerem do ery np. to 1 wejscie na nakladke. gdybys pisal dluzej to z moich doswiadczen wynika ze w 50 kb mieszcza sie 3-4 smsy. wielkim minusem rozwiazania jest to ze udostepniasz swoj kod, wiec trzeba korzystac ze sprawdzonych zakladek. no i zawsze pozostaja nakladki z tokenem. co prawda sms jest z reklamami, ale zawsze to cos. takich mozesz wyslac min 200 z tego pakietu. ja juz co prawda nie wiem co to pisanie sms ani z wapu ani telefonu (za leniwy sie robie na to rozwiazanie komunikacji ;) ale cos tam pamietam).
no dzięki za rady, ale żonka nie będzie w ten sposób wysyłać s-ków za leniwa jest i za długo by to trwało, poza tym nie pisze długich wiadomości.

[ Dodano: 2007-01-26, 18:58 ]
wczoraj wieczorkiem odbyłem kolejną rozmowę z propozycją orange, konsultant zaproponował mi (rozmawiałem najpierw o nr żony) najgorszą ofertę jaką do tej pory usłuszałem i jak mu powiedziałem o wcześniejszych rozmowach z ww działem to jego odprowiedż brzmiała "mógł pan podpisać umowę wcześniej skoro proponowaliśmy lepszą ofertę". Rozmowa przebiegała w niezbyt miłej tonacji, pod koniec poprosiłem aby przełączył mnie do bok-u a on nie chciał tłumacząc się że nie ma takiej możliwości (2 dni wcześniej konsultantka propozycji przełączyła mnie sama bez problemów). Gość był nie miły i nie chciał podać swojego nazwiska i imienia. Połączyłem się sam z bok i poinformowałem konsultantkę o rozmowie z tamtym konsultantem, poprosiłem o poinformowanie mnie jak mogę złożyć skargę na tego gościa, miła pani poinformowała mnie jak tamten ciołek powinien się zachować i podała wszelkie informacje jak złożyć skargę, pomimo iż nie znam jego nazwiska.
Jutro mam wolne i podjadę sobie do salonu firmowego i złożę skargę niech sie tłumaczy ze swojego zachowania, po tym jak ze mną rozmawiał :twisted:
Coraz bardziej przeświadczam się w tym że powinienem zmienić operatora, mam tylko problem z żonką bo jej siostra i matka są w orange i ma włączone darmowe numery do nich, a i mój brat i mamuśka też są w orange, więc dzwonimy do siebie znacznie taniej. Jak byśmy zmienili opa to koszty by się nam zwiększyły i w tm jest największy problem :(

#156596  autor: panol
 24 lut 2007, 17:55
Ja mam pytanie co do przedlużenia umowy w Orange(dla firm).
Sytuacja jest taka: Mam abonament ok 200zl, chcę przedlużyć na abonament za 50zl. Czy telefon dostane w cenach dotychczasowego zobowiązania?

#156598  autor: PingNoMore
 24 lut 2007, 18:02
Ja bym na to nie liczył :) Nie ma na to szans

Mam prośbę do moderatorów, żeby podpieli ten temat podobnie jak mają użytkownicy Plusa i Ery

Pozdrawiam

#156655  autor: D@rio
 24 lut 2007, 20:11
PingNoMore, bardzo słuszna uwaga. Zrobione!
panol pisze:Mam abonament ok 200zl, chcę przedlużyć na abonament za 50zl. Czy telefon dostane w cenach dotychczasowego zobowiązania?
nie ma szans...

Obrazek

#156711  autor: PingNoMore
 24 lut 2007, 22:35
D@rio pisze:PingNoMore, bardzo słuszna uwaga. Zrobione!
Dziękuję bardzo

#156774  autor: krzyno
 25 lut 2007, 09:36
Wklejam więc tu tekst z mojego wątku, aby bez zbędnego szukania można było zapoznać się z moimi perypetiami przy przedłużaniu umowy i finalnym zakończeniu pertraktacji :)

30.01.2007r wyraziłem zgodę na przedłużenie umowy, a zrobiłem to w salonie firmowym ponieważ dział PROPOZYCJA miał kiepską ofertę dla mnie i dla mojej żonki. W zeszłym tygodniu udałem się do salonu firmowego w celu anulowania mojej rezygnacji i postanowiliśmy nie wiązać się cyrografem (przynajmniej przez jakiś czas). Konsultantka która mnie obsługiwała zadała standardowe pytania o przedłużenie umowy, ja poinformowałem ją że oferta skonstruowana dla nas nie satysfakcjonuje ani mnie ani żonę. Pani zanotowała nasze oczekiwania i poinformował że spróbuje załatwić coś przez kierownika salonu, umówiliśmy się że zadzwoni z informacjami we wtorek, pani zgodnie z obietnicą zadzwoniła i poinformowała mnie że wszystkie usługi o które prosiłem są dla nas dostępne. Pojechaliśmy do salonu i przedłużuliśmy umowę na kolejny rok przy abonamentach Jedna Idea 50 (żona ma dodatkowo włączone 3 darmowe numery, za które płaci).
Takie usługi dostaliśmy w gratisie:

Żona:

- 50% więcej do abonamentu - wartość 25 zł
- pakiet rozmowy 50 (125 min do orange i na stacjonarne) - wartość 50 zł
- pakiet wiadomości 20 (200 sms lub 100 mms do orange) - wartość 20 zł
- pakiet świat idei 10 - wartość 10 zł
- darmowe weckendy - wartość 60 zł

wartość gratisów 165 zł miesięcznie.

Ja:

- 50% więcej do abonamentu - wartość 25 zł
- pakiet rozmowy 50 (125 min do orange i na stacjonarne) - wartość 50 zł
- pakiet świat idei 10 - wartość 10 zł
- darmowe weckendy - wartość 60 zł

wartość gratisów 145 zł miesięcznie.

Jak mi to pani zaproponowała to zaniemówiłem z wrażenia i podpisaliśmy umowę na kolejny rok, a szanowni konsultanci z działu propozycja twierdzili że nikt poza nimi nie da mi lepszej oferty, a tu masz taka niespodzianka :D

P.S.
dla chcących zapoznać sie z całym wątkiem podaję adresik :)

http://telepolis.pl/forum/viewtopic.php ... cce5be9920

Myślę jednak, że cała dyskusja na temat przedłużania umowy w orange będzie się już tu toczyła.
Ostatnio zmieniony 23 sie 2007, 19:26 przez krzyno, łącznie zmieniany 1 raz.

#156837  autor: Opportunist
 25 lut 2007, 12:58
A ja mam pytanie. Czy ktoś z użytkowników forum, ma jakieś wtyki w Propozycji Orange, żeby załatwić coś "po znajomości"? :D

Obrazek
  • Strona 2 z 131
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 131
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4