• Wszystko, co dotyczy ofert abonamentowych operatorów.
Wszystko, co dotyczy ofert abonamentowych operatorów.
Regulamin forum: 
W tym dziale dyskutujemy o ofertach na ABONAMENT.

Uwaga! Jeżeli szukasz oferty dla siebie i nie wiesz, na którą się zdecydować - zadaj pytanie w dziale Jaką ofertę wybrać?

#134214  autor: Krisu6230i
 20 gru 2006, 02:28
provocatorka pisze:Można faktycznie rozwiązać umowę i przenieść numer do telefonu na kartę - POP, GO i jest to rozwiązanie nawet dobre np. kiedy wysyłasz dużo sms'ów w sieci.
Jest też inna możliwość - jeśli nie jesteś zdecydowany nie rób nic. Umowa po 24 miesiącach przekształci się automatycznie w umowę na czas nieokreślony i praktycznie co miesiąc będziesz mógł ja wypowiedzieć (rozwiąże się po upływie okresu rozliczeniowego wtedy).
po pierwsze straci wtedy aktualna "promocyjna" porpozycje przedluzenia abo, a po drugie to na czas nieokreslony jest drozej z tego co sie orientuje.
ja na ere nie narzekam, chwalic szcegolnie tez nie mam za co, tym bardziej ze taryfa ktora mam rok teraz sie powtorzyla. szczerze powiem: zakladalem ze bedzie w tym roku taniej, chociazby ze wzgledy na obchody dekady istnienia na rynku. nie popisali sie :?

/*Boris the Blade, or Boris "the Bullet Dodger." As bent as the Soviet's sickle, and as hard as the hammer that crosses it. Apparently, it's impossible to kill the bastard.*/
http://ag.bocznica.org/

#134336  autor: gomez1982
 20 gru 2006, 16:10
Słuchaj zrób tak jak mówi provocatorka przejdz w tryb umowy na czas nie określony i przeczekaj do wejścia czwartego operatora.Będziesz miał nadal ten sam abonament co masz teraz i możesz go zawsze rozwiązać z miesięcznym wypowiedzeniem.Moim zdaniem to jest dobre wyjście ale za to będą Ciebie gnębić z Orange telefonami o przedłużenie ale opieraj się dzielnie im :P

#134337  autor: dawoo1
 20 gru 2006, 16:14
mike278 pisze:zjedz na 50 pln, najlepiej zebys mial jedna idee. do tego pakiet rozmowy 50 i wiadomosci 20, moze jeszcze 10 pln na gprs tzw swiat idei. wszystko na 12 mies. jest to osiagalne o ile umiesz negocjowac. ja mam ji 25 i pakiet 20 pln na rozmowy i 20 na gprs. na 12 mies. bez telefonu.
Teraz właśnie mam JI 50 i jak przedłużałem ostatnio też na 12 mies. to dostałem tel i właśnie 50żł na orange i stacjonarne ale teraz coś nie chcą mi tego dać. Spróbuję może faktycznie bez telefonu dadzą coś więcej, jutro babka ma zadzwonić to może coś ponegocjuję, w końcu umowę mam do lutego to można się potargować :mrgreen:

#134342  autor: tomico
 20 gru 2006, 16:26
Właśnie przed samym końcem umowy w lutym będziesz dostawać najlepsze propozycje. Mogą one być o niebo lepsze od tych. Jak ci teraz da coś dobrego to przedłuż, jak nie to czekaj do końca umowy, wtedy będą dzwonić do ciebie co chwile z coraz lepszymi ofertami, a przy okazji może wejdzie już p4.
 #134754  autor: marcinb
 21 gru 2006, 18:33
dawoo1 pisze: Abonament jedna idea 50zł, umowa na 12 miesięcy, telefon nokia 2610 za 105zł, na cały okres umowy(12 mies. pakiet 25 min. do orange i stacjonarne i na 9 mies. pakiet wiadomości za 10zł.
Mnie się ta oferta podoba. Do wszystkich masz i tak 66 minut (jeśli dobrze główkuję - w ramach Ji 50zł), czyli np. do rodzinki + 25 min do orendża i stacj. + smsy. A telefon można zawsze sprzedać z zyskiem 150 zł (?).

Ja tam jestem ostrożny z tym, że Orange-a bardzo interesuje sytuacja na rynku, mają swoją politykę i ją stosują - to do tych komentarzy które sugerują rewolucję cenowa na rynku wiosną i w związku z tym lepszymi ofertami operatorów.

:arrow: Na forum Telepolis od 29.01.2006.

#134762  autor: tomico
 21 gru 2006, 18:41
marcinb pisze:Mnie się ta oferta podoba. Do wszystkich masz i tak 66 minut (jeśli dobrze główkuję - w ramach Ji 50zł), czyli np. do rodzinki + 25 min do orendża i stacj. + smsy. A telefon można zawsze sprzedać z zyskiem 150 zł (?).
Dawoo1 jeśli ta oferta odpowiada to ją bierz bez zastanowienia.Tak jak wspomniał poprzednik jest korzystna. Umowa jest tylko na rok więc warto.
Ja tam jestem ostrożny z tym, że Orange-a bardzo interesuje sytuacja na rynku, mają swoją politykę i ją stosują - to do tych komentarzy które sugerują rewolucję cenowa na rynku wiosną i w związku z tym lepszymi ofertami operatorów.
Tu się trochę mylisz. Orange stosuje swoją politykę cenową ale nie może być tak np. że u innych opów po wejściu p4 będą rozmowy za 10 gr a w orange za 60 gr. Jak p4 zniży ceny to inni operatorzy też będą zniżać. Weź umowę na rok, jak wejdą nowe promocje to zawsze możesz zmienić taryfę, na inną w orange.
Ostatnio zmieniony 21 gru 2006, 18:48 przez tomico, łącznie zmieniany 1 raz.

#134764  autor: marcinb
 21 gru 2006, 18:46
tomico pisze:
marcinb pisze:Mnie się ta oferta podoba. Do wszystkich masz i tak 66 minut (jeśli dobrze główkuję - w ramach Ji 50zł), czyli np. do rodzinki + 25 min do orendża i stacj. + smsy. A telefon można zawsze sprzedać z zyskiem 150 zł (?).
Jeśli ci odpowiada to ją bierz bez zastanowienia.
Wszystko pięknie tylko to nie ja przedłużam umowę. :-)

:arrow: Na forum Telepolis od 29.01.2006.

#134766  autor: tomico
 21 gru 2006, 18:47
marcinb pisze: Wszystko pięknie tylko to nie ja przedłużam umowę. :-)
to miało być do dawoo1.

#134931  autor: adalis
 22 gru 2006, 11:37
To ja przedstawie swoją sytuacje... Jestem w orange dopiero rok, w lutym konczy mi się umowa i chciałem przedłużyć znowu na rok, bez telefonu. Plan taryfowy to Twój Plan, abonament 25 zł, do tego darmowy numer 15 zł... Zapropoponowali mi oczywiście 50% więcej na rok do tego 70% zniżki na wybrane numery przez okres 9 miesięcy i w zależności na kogo się trafiło w propozycji to jeszcze darmowe wieczory i weekend-y na 3 miesiące. A że nie jestesm wymagający :) to propozycja nawet mi pasuje, zwłaszcza że powiedzmy za 3 "darmowe numery" płaciłbym 9 zł. Jedyne na czym by mi zależało to na darmowym numerze na cały okres trwania umowy. Niestety pani stwierdziła że w ofercie Twój Plan nie ma takiej możliwości i wspomniała że byłaby taka możliwość w Nowym Twoim Planie... Co myślicie o takie propozycji ?

Pozdrawiam ;)
Obrazek

#134977  autor: dawoo1
 22 gru 2006, 14:51
Zaobserwowałem jeszcze coś a mianowicie im telefon droższy tym lepsza oferta dodatkowa np. przy nokii 1600 dawali mi tylko 25 min dodatkowo na 9 mies. a przy nokii 2610 już 25 min. na 12 mies i na 9 mies. pakiet wiadomości.

#135058  autor: mike278
 22 gru 2006, 19:17
adalis pisze:To ja przedstawie swoją sytuacje... Jestem w orange dopiero rok, w lutym konczy mi się umowa i chciałem przedłużyć znowu na rok, bez telefonu. Plan taryfowy to Twój Plan, abonament 25 zł, do tego darmowy numer 15 zł... Zapropoponowali mi oczywiście 50% więcej na rok do tego 70% zniżki na wybrane numery przez okres 9 miesięcy i w zależności na kogo się trafiło w propozycji to jeszcze darmowe wieczory i weekend-y na 3 miesiące. A że nie jestesm wymagający :) to propozycja nawet mi pasuje, zwłaszcza że powiedzmy za 3 "darmowe numery" płaciłbym 9 zł. Jedyne na czym by mi zależało to na darmowym numerze na cały okres trwania umowy. Niestety pani stwierdziła że w ofercie Twój Plan nie ma takiej możliwości i wspomniała że byłaby taka możliwość w Nowym Twoim Planie... Co myślicie o takie propozycji ?
radze uwazac. oferta ntp ma limity. nie wiem ktora wersje tp masz TY. jesli bez limitow, zadaj potwierdzenia z bok, propozycji ze tak pozostanie. najlepiej zapisujac nazwisko rozmowcy.

Execute the order 66.

#139337  autor: adalis
 05 sty 2007, 16:54
Minęło trochę czasu a oferta się nie zmieniła za wiele. Mam dwa warianty i dylemat, z którego skorzystać... a więc:
1. Abonament 25zł, umowa na 12 miesięcy... do tego gratis 50% (na 12 miesięcy) i 70% zniżki na wybrane numery (na 9 miesięcy)
2. Abonament 25zł, umowa na 18 miesięcy... do tego gratis 50% (na 18 miesięcy) i 50% zniżki na wybrane numery (na 18 miesięcy)
Jeśli chodzi o wybrane numeru to już tera mam limity, ale nie przeszkadza mi to, w mojej sytuacji nie jestem w stanie tego wykorzystać...

Pozdrawiam ;)
Obrazek

#141348  autor: Prometo
 13 sty 2007, 21:29
Mam następujące pytanie: Jeżeli chciałbym zmigrować do Orange od innego operatora to czy zaproponują mi umowę na 12 miesięcy?

#141351  autor: tomico
 13 sty 2007, 21:32
Prometo pisze:Mam następujące pytanie: Jeżeli chciałbym zmigrować do Orange od innego operatora to czy zaproponują mi umowę na 12 miesięcy?
Jasne że zaproponują. Dostaniesz takie same umowy jak nowi abonenci ale dodadzą ci dużo bonusów za to że się przeniosłeś.

#141663  autor: Adam_SX
 15 sty 2007, 09:32
Witam ! Ja przedłużałem umowę z Orange w grudniu 2006. Wynegocjowałem Nokię 6230i za 57zł...myślę że się opłaca. Aha moje zobowiązanie to 55zł....

Operator: Orange
Obecny telefon: Nokia 6230i

#141666  autor: Orange
 15 sty 2007, 10:05
Czytam to i czytam i jestem po stronie Tomcia, bo trafić na umowę 12miesięczną to duze szczęście. I też mysle że wszystko stanieje po wejściu P4 ( licze na obniżki 20% ).
A jak wszyscy wiemy za przedłużanie umowy dostaje sie niezłe bonusy.

together we can do more