• Wszystko, co dotyczy ofert abonamentowych operatorów.
Wszystko, co dotyczy ofert abonamentowych operatorów.
Regulamin forum: 
W tym dziale dyskutujemy o ofertach na ABONAMENT.

Uwaga! Jeżeli szukasz oferty dla siebie i nie wiesz, na którą się zdecydować - zadaj pytanie w dziale Jaką ofertę wybrać?

#126531  autor: Rokko
 23 lis 2006, 07:05
Kurcze, to zle prorokuje na moj wybor alternatywy przy konczacej sie umowie w Plusie.

#126604  autor: D@rio
 23 lis 2006, 15:39
jeszcze byc moze MNI Mobile się pojawi w połowie 2007 r.

Obrazek

#126627  autor: dawoo1
 23 lis 2006, 16:52
Nie rozumiem na jakie cuda Wy liczycie. Przecież oferta utrzymaniowa ery jest chyba najlepsza na rynku,bo przy dobrych negocjacjach minuta rozmowy do wszystkich wynosi chyba 40gr i to przez cały okres umowy.Nawet po wejściu wirtualnych nie sądzę żeby ktoś wprowadził takie stawki jak era dla stałych klientów.

#126647  autor: szejkspir
 23 lis 2006, 18:21
dawoo1 pisze:Nie rozumiem na jakie cuda Wy liczycie. Przecież oferta utrzymaniowa ery jest chyba najlepsza na rynku,bo przy dobrych negocjacjach minuta rozmowy do wszystkich wynosi chyba 40gr i to przez cały okres umowy.Nawet po wejściu wirtualnych nie sądzę żeby ktoś wprowadził takie stawki jak era dla stałych klientów.
Zgodzę się, że jest najlepsza. Prawdę powiedziawszy to nie trzeba nawet "dobrze negocjować" - przy ofercie bez aparatu minuta do wszystkich wynosi 0,38gr (0,375gr - 15 zł/40 min). Chodzi nam o to, że czas zawieranej umowy wynosi 24 m-ce. A jak wszyscy wiemy, najbliższy rok zapowiada się dość ciekawie. Oczywiście nie neguję Twojego twierdzenia, że nowi nie zaoferują lepszych warunków, ale mimo wszystko jakiś nacisk na obecnych operatorów muszą wywrzeć. Era może zmienić taryfy z nadejściem T-Mobile i to mogło by być jedynym powodem, dlaczego nie chciałbym się wiązać na 2 lata.

#126662  autor: dawoo1
 23 lis 2006, 19:22
Ja też niedługo będę przedłużał umowę w erze ale na pewno nie będę czekał do wejścia t-mobil, bo jeżeli mi zaproponują 36zł za 80 min to na pewno wezmę bez mrugnięcia,do tego wykorzystam pkt. na telefon i będę :D

#126679  autor: szejkspir
 23 lis 2006, 21:02
Ja też niedługo będę przedłużał umowę w erze ale na pewno nie będę czekał do wejścia t-mobil, bo jeżeli mi zaproponują 36zł za 80 min to na pewno wezmę bez mrugnięcia,do tego wykorzystam pkt. na telefon i będę :D
No tak, tylko trzeba dostać te 36zł. Życzę Ci jak najlepiej :D A kiedy kończy Ci się umowa? Mi 9 lutego, zatem nie jest daleko do spodziewaego na I kwartał wejścia P4. Miesiąc mogę poczekać. Mi zresztą zależy na troszkę innym układzie.

#126725  autor: dawoo1
 24 lis 2006, 10:27
Ostatnio przedłużałem 2 telefony w rodzinie i jeden kumpla i nie było żadnych problemów z wynegocjowaniem tych 36zł za 80min, nawet teraz mam chrapkę na więcej :D , może sie coś da jeszcze wynegocjować.
Umowa też kończy mi się w lutym,podobno pod koniec grudnia mam mieć ofertę z telefonem.

#126829  autor: szejkspir
 24 lis 2006, 21:08
dawoo1 pisze:Ostatnio przedłużałem 2 telefony w rodzinie i jeden kumpla i nie było żadnych problemów z wynegocjowaniem tych 36zł za 80min, nawet teraz mam chrapkę na więcej , może sie coś da jeszcze wynegocjować.
Umowa też kończy mi się w lutym,podobno pod koniec grudnia mam mieć ofertę z telefonem.
dawoo1 pisze:Ostatnio przedłużałem 2 telefony w rodzinie i jeden kumpla i nie było żadnych problemów z wynegocjowaniem tych 36zł za 80min, nawet teraz mam chrapkę na więcej , może sie coś da jeszcze wynegocjować.
Gratuluję :D A możesz powiedzieć, jak to zrobiłeś, zadzwoniłeś, przedtawili Ci ofertę, powiedziałeś, że ci nie odpowiada, rezygnujesz i od razu Cię przełączyli do konsultanta do spraw utrzymania klient? Skoro jestes taki suteczny, to może i mi wynegocjujesz, a zniżki na aparaty też wygrywasz? :mrgreen:

#126960  autor: dawoo1
 25 lis 2006, 11:01
szejkspir pisze:Gratuluję A możesz powiedzieć, jak to zrobiłeś, zadzwoniłeś, przedtawili Ci ofertę, powiedziałeś, że ci nie odpowiada, rezygnujesz i od razu Cię przełączyli do konsultanta do spraw utrzymania klient? Skoro jestes taki suteczny, to może i mi wynegocjujesz, a zniżki na aparaty też wygrywasz?
Żadnych zniżek na telefony(poza punktami) nie dostałem a co do zniżek na abonament to jak pierwszy raz przedłużałem abonament i udało mi się z babką z biura utrzymania klienta wynegocjować dobrą ofertę to podałem jej inne nr. telefonów z rodziny ktore niedługo będą uprawnione do przedłużenia umowy i sama zadzwoniła proponując to samo. A kumplowi to standardowo zadzwoniłem na boa, potem poprosiłem o przedstawienie zasad rozwiązania umowy, przełączono mnie dalej gdzie facet zapytał co może zrobić żeby nie rozwiązywać,więc powiedziałem że chcę zniżkę na abo. a on od razu dał 54zł za 120 min. Więc jakoś tak dosyć łatwo mi to poszło.
Troszkę się rozpisałem :shock: ale chciałem dokładnie wyjaśnić :D

#127063  autor: szejkspir
 25 lis 2006, 15:27
Gratuluję jeszcze raz :D Wszystko jasne i zrozumiałe :-) A powiedz mi jeszcze, poprosiłęś o przedstawienie zasad rozwiązywania umowy a przeniesieniu nie wspominałeś? I kiedy to załatwiałeś, na jak długo przed końcem umowy?

#127065  autor: dawoo1
 25 lis 2006, 15:37
Chyba wspominałem o przeniesieniu nr. ale nie pamiętam.
szejkspir pisze:I kiedy to załatwiałeś, na jak długo przed końcem umowy?
@ nr. na pewno na 2 miechy od zakończenia umowy a ten jeden co babka dzwoniła że można już przedłużyć to nie wiem.
Najlepsze jest to że wszystkim mi się udało ładnie przedłużyć a jak sobie będę przedłużał to na pewno będzie problem :cry:

#127079  autor: szejkspir
 25 lis 2006, 16:38
dawoo1 pisze:@ nr. na pewno na 2 miechy od zakończenia umowy a ten jeden co babka dzwoniła że można już przedłużyć to nie wiem.
Najlepsze jest to że wszystkim mi się udało ładnie przedłużyć a jak sobie będę przedłużał to na pewno będzie problem
Ok, dzięki :-)
Jak ja dzwoniłem do BOA w sprawie przedłużeniu to konsultantka mi nawijała, że muszę mieć najpierw jakiś papierek od operatora do którego chce się przenieść, że jest wstanie mnie przyjąć. Nie załatwiałęś nic takiego? Myślełem, że może jest to taki haczyk na tych co lubią wymachiwać szabelką, która ma na rękojeści napisane "Przeniesienie numeru" :-D
Spoko, jak udało Ci się teraz już parę razy to dlaczego i tym razem miało by się nie udać? Trzeba było przy podawaniu tych numerów z rodziny i swój wcisnąć na listę :-)

#127891  autor: sapv
 27 lis 2006, 18:47
szejkspir pisze: Zgodzę się, że jest najlepsza. Prawdę powiedziawszy to nie trzeba nawet "dobrze negocjować" - przy ofercie bez aparatu minuta do wszystkich wynosi 0,38gr (0,375gr - 15 zł/40 min). Chodzi nam o to, że czas zawieranej umowy wynosi 24 m-ce.
Umowa na 24 m-c bez aparatu z 0,38 zł jest dobra? Ludzie kto podpisze taki konktakt bez telefonu na 2 lata?! :shock:

#128260  autor: szejkspir
 28 lis 2006, 20:40
Umowa na 24 m-c bez aparatu z 0,38 zł jest dobra? Ludzie kto podpisze taki konktakt bez telefonu na 2 lata?! :shock:
A znasz lepsze oferty? Jak ta sprawa wygląda u innych operatorów? Jeśli u innych jest lepiej a umowa na 12 m-cy to można pomyśleć o przeniesieniu...

dawoo1, A gdy wspominałeś o przeniesieniu numeru, to nie pytali o jakieś dokumenty od konkurencji? Przy przeniesieniu potrzeba chyba najpierw przedstawić papierek, że operator do którego chcemy przejść jest w stanie nas przyjąć. Czy to tak rzeczywiście wygląda?

#128291  autor: sapv
 28 lis 2006, 21:21
szejkspir pisze:
A znasz lepsze oferty? Jak ta sprawa wygląda u innych operatorów? Jeśli u innych jest lepiej a umowa na 12 m-cy to można pomyśleć o przeniesieniu...

W plusie są rabaty i wychodzą tańsze minuty ale nie dostaniesz ich "na wejście" a tylko przy przedłużeniu umowy. Co do czasu trwania to 12 lub 18 miesięcy zależy od taryfy.

#128292  autor: Dociekliwy
 28 lis 2006, 21:22
szejkspir pisze:dawoo1, A gdy wspominałeś o przeniesieniu numeru, to nie pytali o jakieś dokumenty od konkurencji? Przy przeniesieniu potrzeba chyba najpierw przedstawić papierek, że operator do którego chcemy przejść jest w stanie nas przyjąć. Czy to tak rzeczywiście wygląda?
Wygląda to tak:

- śmigasz do nowego opa - dostajesz stosowny papir :wink:
- przedstawiasz (przynajmniej tak było wcześniej) rachunek za ostatnią fakturę
- ze stosownym papierkiem (o istnieniu możliwości technicznych) idziesz do swojego dotychczasowego opa

i tyle. Później ustalenie kiedy dokładnie przeniosą Ci numer itp 8)

Pomogłem? Kliknij POMÓGŁ pod moim postem :)

#128533  autor: dawoo1
 29 lis 2006, 16:16
szejkspir pisze:dawoo1, A gdy wspominałeś o przeniesieniu numeru, to nie pytali o jakieś dokumenty od konkurencji? Przy przeniesieniu potrzeba chyba najpierw przedstawić papierek, że operator do którego chcemy przejść jest w stanie nas przyjąć. Czy to tak rzeczywiście wygląda?
Zadnych papierków nie chcieli, z resztą gdyby chcieli taki papierek że inny operator mnie może przyjąć to już chyba by było za późno na oferowanie czegokolwiek :D
U mnie wystarczyło pytanie jak to się robi z przeniesieniem nr. i od razu dali lepszą ofertę.

#128592  autor: szejkspir
 29 lis 2006, 18:29
dawoo1 pisze:U mnie wystarczyło pytanie jak to się robi z przeniesieniem nr. i od razu dali lepszą ofertę.
To się rozumie :D Dzięki za odpowiedź, również te wcześniejsze. Tam taki mały punkcik poleciał... złapałeś? :wink:

Dociekliwy, tobie też się należy...
sapv pisze:W plusie są rabaty i wychodzą tańsze minuty ale nie dostaniesz ich "na wejście" a tylko przy przedłużeniu umowy. Co do czasu trwania to 12 lub 18 miesięcy zależy od taryfy.
A mógłbyś podać jakieś przykłady? Np. skończyła mi się umowa 2-letnia, taryfa Godziny 40 (60 minut), teraz chcę podpisać bez telefonu. Jaką dostanę zniżkę i ile wyjdzie minuta przy umowie na 12 i 18 m-cy?

#128601  autor: sapv
 29 lis 2006, 18:54
A mógłbyś podać jakieś przykłady? Np. skończyła mi się umowa 2-letnia, taryfa Godziny 40 (60 minut), teraz chcę podpisać bez telefonu. Jaką dostanę zniżkę i ile wyjdzie minuta przy umowie na 12 i 18 m-cy?
W taryfie godziny umowy są na 18 miesięcy. Przy rabacie na godziny55 płacisz 27,50 zł za 90 minut do wszystkich czyli 0,30 gr / min.

#128890  autor: Dociekliwy
 30 lis 2006, 14:52
sapv pisze:
W taryfie godziny umowy są na 18 miesięcy. Przy rabacie na godziny55 płacisz 27,50 zł za 90 minut do wszystkich czyli 0,30 gr / min.
Do wszystkich?? Jakoś mi się nie wydaje... czytałem regulamin dodawania godzin i jest tylko: Plus, Plus i stacjonarne, Swojaki.

Pomogłem? Kliknij POMÓGŁ pod moim postem :)