• Wszystko, co dotyczy ofert abonamentowych operatorów.
Wszystko, co dotyczy ofert abonamentowych operatorów.
Regulamin forum: 
W tym dziale dyskutujemy o ofertach na ABONAMENT.

Uwaga! Jeżeli szukasz oferty dla siebie i nie wiesz, na którą się zdecydować - zadaj pytanie w dziale Jaką ofertę wybrać?

"Nowa" oferta jest:

Lepsza
7
26%
Gorsza
8
30%
Porównywalna
9
33%
Nie mam zdania
3
11%

#120733  autor: Rokko
 04 lis 2006, 17:45
Zgadzam sie z Tymisem. Kazdy uzywa tego co mu pasuje. Ja mam duzo znajomych w Plusie i dlatego odpowiada mi ich oferta. Dokupuje pakiety i sie w nich wyrabiam. Przyznam ze nie musze nawet zwracac uwagi na to ile kosztuje minuta. No a cholubienie swoich to standard.

#120736  autor: tymis
 04 lis 2006, 18:02
Rokko pisze:Przyznam ze nie musze nawet zwracac uwagi na to ile kosztuje minuta
Ja podobnie na to nie zwracam uwagi. Ale słysząc z prawa i z lewa jak to dobrze np.: w takim TT bo minuta (ze stażem) to kosztuje 58 gr policzyłem parę razy ile to mnie kosztuje średnio minuta w cyklu rozliczeniowym i wyszło, że max. ok. 20 gr. Max. czyli wychodzi i mniej i dlatego nie zrozumiem pytań "po co pakiety" lub "po co podział na sieć i poza sieć" :? Jeśli ktoś odpowie, że w TT w pakietach Mega ogólnie jest podobnie (sieć i stacjonarne) to pomijając fakt, że mało dzwonię poza Plusa to odpowiem, że abo dla mnie jest lepszym rozwiązaniem (choćby brak zasileń i nowy telefon) i tańszym (jednak mogę "zejść" poniżej 20 gr i mam np.: tańszy GPRS).

Każda sieć ma plusy i minusy, chodzi o to, żeby te plusy nie przesłoniły minusów...

#120738  autor: Dociekliwy
 04 lis 2006, 18:04
D@rio pisze:
Dociekliwy pisze:W Plusie są pakiety, ale do Plusa...
możesz powiedzieć, co miałeś tutaj na myśli?
No, już piszę 8)

Chodziło mi o te wszystkie oferty w stylu dodawanie godzin itp...
dodają tylko do Plusa i na stacjonarne, ale do innych komórkowych nie ma :?

I o to mi chodziło :-D

[ Dodano: 2006-11-04, 18:07 ]
Rokko pisze: Przyznam ze nie musze nawet zwracac uwagi na to ile kosztuje minuta.
A tu przyznam się, że ja też - mam wystarczająco minut w abo, dzwonię do wszystkich sieci - najmniej do Plusa :wink:

Pomogłem? Kliknij POMÓGŁ pod moim postem :)

#120739  autor: kubiakk
 04 lis 2006, 18:08
nie dodaja bo to kosztuje, ....a do siebie prawie nic....1 pazdziernika spadly stawki polaczen miedzy operatorami,minol ponad miesiac a obnizek abonamentow choc o grosza w zadnej sieci nie widac,chyba trzeba czekac do swiat....

#121287  autor: pumba
 05 lis 2006, 20:55
Dotychczas Orange ceniłem za usługi dodane m.in. z darmowe rozmowy z wybranymi numerami ale to co teraz zrobili to jest to już drugi krok w tył po tym jak wprowadzili limity na te darmowe rozmowy. A w tych nowych taryfach cofają się tym że dotychczas wybierając darmowe rozmowy z trzema wybranymi numerami i darmowe weekendy płaciliśmy 60zł 30+30 i mieliśmy do wydzwonienia po 1200 minut dla każdej z usług czyli w sumie 2400 minut a teraz te obie usługi są dostępne jako jedna za 55zł ale mamy do dyspozycji tylko jedne 1200 minut więc widać że te darmowe rozmowy w Orange są coraz droższe bo tak naprawdę minuta rozmowy kosztuje co najmniej 4,5gr I jeszcze wycofanie darmowych rozmów dla 5-ciu numerów też uważam za duży minus. Żałuje tylko że nie zdecydowałem się na podpisanie umowy przed czerwcem zanim to wprowadzili te limity :|

#121289  autor: tymis
 05 lis 2006, 21:03
pumba pisze:Żałuje tylko że nie zdecydowałem się na podpisanie umowy przed czerwcem zanim to wprowadzili te limity
Absolutnie bez żadnej złośliwości napiszę, że jakby człowiek wiedział, że się przewróci to by usiadł. Mnie tak powiedziano... parę lat temu w banku :)

Każda sieć ma plusy i minusy, chodzi o to, żeby te plusy nie przesłoniły minusów...

#121291  autor: Irek
 05 lis 2006, 21:04
pumba jesli ktoś miała włączone darmowe rozmowy przed wprowadzeniem ograniczenia w postaci okreslonej ilości minut i nadal ma tą usługę aktywną nie ma ograniczeń

"And one more thing..."

#121295  autor: pumba
 05 lis 2006, 21:09
tymis, święte słowa ;)

IreQ, tak ale tylko do czasu jakichkolwiek zmian więc teraz każdy kto niechce się wpakować w limity nie może nic zmieniać z tymi usługami :|

#121296  autor: babeo
 05 lis 2006, 21:11
... hmm a w umowie, nie ma zapisu, że usługi można dowolnie zmieniać zgodnie z ich stanem na dzień podpisania umowy aż do końca jej trwania?

#121422  autor: bigman
 06 lis 2006, 14:04
babeo83 pisze:... hmm a w umowie, nie ma zapisu, że usługi można dowolnie zmieniać zgodnie z ich stanem na dzień podpisania umowy aż do końca jej trwania?
Dlatego tez Orange pozostawil te darmowe rozmowy bez limitom wszystkim klientom, ktorzy podpisali umowe przed czerwcem. Zmienili jedynie zasady dla nowych, ktorzy dopiero popisza umowe.

#121534  autor: babeo
 06 lis 2006, 19:29
bigman, ale chodzi o coś innego:
pumba pisze:IreQ, tak ale tylko do czasu jakichkolwiek zmian więc teraz każdy kto niechce się wpakować w limity nie może nic zmieniać z tymi usługami
według mnie tak nie jest, ale nie jestem pewien i głowy nie daję sobie uciąć. Według mnie można dowlnie zmianiać je na takich warunkach, na jakich się podpisało umowe, a nowe warunki są tylko dla nowych umów.

#121649  autor: bigman
 07 lis 2006, 02:13
babeo83, nie wiem jak jest z tymi umowami (jesli chodzi o te podpisywane przy aktywacji/przedluzeniu umowy), podam jednak przyklad jak obecnie jest w Orange (tak mi wytlumaczyli konsultanci):

1. Podpisales umowe w Orange przed czerwcem i aktywowales np. DWiW30 (albo darmowy numer/numery) - masz usluge bez limitu na czas polaczen.
2. W lipcu postanowiles zmienic DWiW30 na DWiW60 - zrezygnowales ze starej uslugi, aktywowales nowa, wiec masz juz limit 1200 minut
3a. Przed czerwcem aktywowales np. 3 darmowe numery, w lipcu postanowiles zmienic numery, "nie ruszajac" jednak samej uslugi - dalej masz polaczenia bez limitu
3b. Sytuacja jak w pkt. 3a, jednak postawiles zamienic "3 darmowe numery" na "5 darmowych numerow" - masz limit 1200 minut
3c. Sytuacja jak w pkt. 3a, jednak do aktualnych 3 numerow, aktywowales dodatkowo usluge "1 bezplatny numer" - na 3 "stare" bezplatne numery nie masz limitu czasowego, na ostatni jeden bezplatny numer (nowa usluga) masz limit 1200 minut

Co do samego regulaminu.. nie wiem jak to jest z modyfikacja uslug, jednak Orange samo nie zmieni Ci tego co miales, jedynie aktywujac nowe uslugi zgadzasz sie z ich aktualnym regulaminem.

Odnoszac sie do postu pumby:
pumba pisze:IreQ, tak ale tylko do czasu jakichkolwiek zmian więc teraz każdy kto niechce się wpakować w limity nie może nic zmieniać z tymi usługami
to po czesci ma racje, zmiany sa dosc ograniczone - w zakresie aktywacji nowych uslug i wiazacej sie z tym koniecznosci zrezygnowania ze starych.

#122065  autor: babeo
 08 lis 2006, 20:31
Znajomemu kończy się dwuletnia umowa za Orange za jakieś 4 miesiące. Teraz ma 3 darmowe numery (jeszcze takie bez limitu 1200minut) i moje pytanei jest takie. Czy po tym czasie, może ją traktować jako na czas neiokreślony? Tzn bez podpisywania nowej umowy, tak by mieć cały czasz te 3 numery. Czy Orange pójdzie na coś takiego? Czy będą nękać do dwa dni telefonami z BOKu z ofertą podpisania nowej umowy?

#122123  autor: Irek
 08 lis 2006, 22:39
babeo83 pisze:Znajomemu kończy się dwuletnia umowa za Orange za jakieś 4 miesiące. Teraz ma 3 darmowe numery (jeszcze takie bez limitu 1200minut) i moje pytanei jest takie. Czy po tym czasie, może ją traktować jako na czas neiokreślony? Tzn bez podpisywania nowej umowy, tak by mieć cały czasz te 3 numery. Czy Orange pójdzie na coś takiego? Czy będą nękać do dwa dni telefonami z BOKu z ofertą podpisania nowej umowy?
Po tym okresie umowa stanie się automatycznie umową na czas nieokreślony. Telefonami mogą go nękać. Nie musi jednak przedłużać umowy, ale jeśli się zdecyduje na przedłużenie to niech zostaje przy starej taryfie wtedy wszystkie profity, które miał do tej pory zostaną. Mogą mu zaoferować np. telefon w dobrej cenie. Jeszcze jedno niech nie rezygnuje z tej usługi. Jeśli będzie chciał z niej skorzystać jeszcze raz i ją aktywuje to niestety wtedy będzie już miał limit 1200 miut miesięcznie.

"And one more thing..."

#122130  autor: babeo
 08 lis 2006, 22:50
IreQ, dzięki IreQ, myślałem że przedłużając umowę trzeba godzić się na obecnie obowiązujące warunki, ale skoro nie to super :-)

#122134  autor: Irek
 08 lis 2006, 22:53
babeo83 pisze:IreQ, dzięki IreQ, myślałem że przedłużając umowę trzeba godzić się na obecnie obowiązujące warunki, ale skoro nie to super :-)
Jeśli mu zaproponują ofertę z nową taryfą to niech się nie godzi. Niech powie, że chce zostać przy starej taryfie.

"And one more thing..."

#129304  autor: jacobs
 01 gru 2006, 23:08
jak dla mnie gorsza - teraz mogłem sobie dzwonić do wybranego numeru za free bez ograniczeń, a jak przejde to tylko 1200min