• Wszystko, co dotyczy ofert abonamentowych operatorów.
Wszystko, co dotyczy ofert abonamentowych operatorów.
Regulamin forum: 
W tym dziale dyskutujemy o ofertach na ABONAMENT.

Uwaga! Jeżeli szukasz oferty dla siebie i nie wiesz, na którą się zdecydować - zadaj pytanie w dziale Jaką ofertę wybrać?

#119853  autor: Kaczy
 01 lis 2006, 22:04
D@rio pisze:
gomez1982 pisze: A właśnie czy w plusie przy przedłużaniu jest szansa na uzyskanie dodatkowych minut lub rabatu na rachunek i powiedzmy jakiś telefon ale oczywiście w cenach jak dla nowych?

minuty - tak, za wycofanie rezygnacji albo za "mega" rachunki. Ewentualnie w drodze indywidualnej negocjacji. Natomiast, rabat na abonament + telefon odpada
Rabatu na abo i telefonu nie dostaniesz- te 2 rzeczy się wykluczają.

Jest szansa dostać telefon i pakiet minut.
Np. ostatnio poszło N70 w BK100 + 2 lata za free pakiet "Czas dla Ciebie".

...::: Made for loneliness :::...

#119854  autor: D@rio
 01 lis 2006, 22:06
tak, tak jak powiedział Kaczy, choć, ja jeszcze mówię o innych benefitach, takich których nie dostaniesz w salonie, a dostaniesz tylko od DOPL. No ale, takie dodatki zaczynają się dopiero od rachunków pow. 500 PLN miesięcznie na konto...

Obrazek

#119855  autor: D@rio
 01 lis 2006, 22:10
Kaczy pisze: 2 lata za free pakiet "Czas dla Ciebie".
na pewno za free??

Obrazek

#119859  autor: Kaczy
 01 lis 2006, 22:18
D@rio pisze:na pewno za free??
Na pewno. Koleś w ogole dostał ciekawą propozycję. Do wyboru właśnie pakiet "Czas dla Ciebie" i jeszcze jakieś 4 inne pakiety do wyboru. I przy każdej opcji koszt 0 zł :)

Normalnie za to by płacił 5 zł netto miesiecznie :smt005

#119865  autor: D@rio
 01 lis 2006, 22:33
no skoro tak, to ok ;) widać musiał wcześniej trochę popertraktować z DOPL'em skoro miał takie opcje aktywne...

a pamiętasz, jakie to były te 4 inne pakiety?

Obrazek

#119868  autor: Kaczy
 01 lis 2006, 22:48
D@rio pisze:pamiętasz, jakie to były te 4 inne pakiety?
No niestety nie.

#119881  autor: gomez1982
 01 lis 2006, 23:00
Ale skoro Era może dać upust na abonament i jeszcze można wziąć jakiś telefon do tego po cenach jak dla nowych a plus tego nie może.Kaczy a jest szansa że przy rachunkach rzędu 75-100 zł można dostać minuty i telefon oczywiście po cenach w cenniku?Dziwi mnie ta polityka Plusa choć po swoich doświadczeniach w Orange może i nie.Przy pierwszym przedłużeniu jeszcze jako Idea dostałem 100% kwoty na Orange i Stacjonarne i jeszcze telefon i sekunde pro;p.Za Orange już niestety dostałem to co nowy z ulicy.

#119885  autor: Kaczy
 01 lis 2006, 23:03
gomez1982 pisze:Kaczy a jest szansa że przy rachunkach rzędu 75-100 zł można dostać minuty i telefon oczywiście po cenach w cenniku?
Jest szansa. Myślę, że większa dla osób z taryfami biznesowymi, no ale dla indywidualnych też widziałem kiedyś jakieś dodatkowe minuty. Choć bardziej były to jakieś pakiety rozmów (typu "Dodawanie godzin").

#119890  autor: D@rio
 01 lis 2006, 23:10
To ja uściślę temat. Szansa jest, ale tylko wtedy kiedy DOPL do programy PWA będzie na zasadzie masowej promocji dorzucał jakieś pakiety minut. Tak, jak to jest obecnie w BiznesKlasie z pakietami "Czas dla Ciebie" i "GodzinyNadliczbowe" czy "KontaktPlus5". Jeśli chodzi o ofertę indywidualną to na obecną chwilą dobrym przykładem będzie "Czasowstrzymywacz" dostępny w PWA albo, benefit wynikający z obecnej promocji "Dodawanie Godzin", tak jak napisał Kaczy. I to tylko tyle. Poprostu, jeśli jest jakaś promocja która obowiązuje w PWA, to tak - a jeśli, nie to nie. No chyba że pakiet minut za wycofanie rezygnacji, jeśli ktoś ma takową złożoną...

gomez1982, generalnie, przy takich rachunkach od DOPL nie dostaniesz żadnego pakietu minut "specjalnie dla Ciebie - indywidualnie" od DOPL.

Obrazek

#119895  autor: gomez1982
 01 lis 2006, 23:17
Ta tyle że mnie nie interesują pakiety do plusa i na stacjonarne.Wiem że patrząc na moja ksiązke telefoniczną i na dziewczyne to powinnen siedzieć w Orange.Ale tam dają za mało minut a w innych sieciach za to samo masz ich więcej.No i ceny telefonów są zabójcze.Żeby wziąc k750i albo 6230i w Orange w TP 75zł musze wydać koło 600 zł za te telefony gdzie u konkurencji są za 99 zł.To jest śmieszne i żałosne.A co do Ery(T-Mobile) to też nie wiadomo co ta zmiana przyniesie.Może też sie pogorszy jak w Ideii.I bądź tu mądry i wybierz coś.

#119896  autor: D@rio
 01 lis 2006, 23:21
wiesz, poszukuj jakiegoś REGONowca i weź telefon na firmę ;) wtedy, jeszcze wachlarz ofert się zwiększy ;)
gomez1982 pisze:Ta tyle że mnie nie interesują pakiety do plusa i na stacjonarne
hmmm....Plus oferuje takie pakiety przy PWA ale tylko za rachunki...notabene, ja taki pakiet dostałem ;)

Obrazek

#119902  autor: gomez1982
 01 lis 2006, 23:31
Szukałem po rodzinie no i niestety u mnie nie ma nikogo z regonem.Tak owszem D@rio dostałeś ale moje przyszłe rachunki a Twoje to duża przepaść.Chyba narazie wezme jakiegoś pre-paid'a ale jestem niestety uzależniony od abonamentów już 8 lat i na karte nie przejde.Chyba że z konieczności.Do 15 listopada mam czas.Kaczy a możesz mi powiedzieć co jest możkiwe przy takich rachunkach jakie wymieniłem w plusie?ą i pytanie czy połączenia w roamingu są dość normalne tzn takie jak np w Orange?

#119907  autor: Kaczy
 01 lis 2006, 23:44
gomez1982 pisze:ą i pytanie czy połączenia w roamingu są dość normalne tzn takie jak np w Orange?
Wszytsko zalezy gdzie się wybierasz.

Tutaj masz możliwość porównania sobie cen połączeń w róznych krajach u różnych operatorów.

Czy jest to korzystniejesze niż w Orange ciężko powiedzieć, bo to zależy głównie od podpisanych umów pomiędzy operatorami.

Natomiast w Plusie jest ciekawa opcja, jeśli często dzwonisz z komórki zagranicę.
Usługa nazywa się "Wybrany kierunek międzynarodowy". Za minutę połącznia płacisz 0,73 gr- czyli prawie tyle samo co np. w Mixie za minutę połącznia krajowego :)

#119910  autor: gomez1982
 01 lis 2006, 23:52
Kaczy a co do mojego pytania o przykładowe przedłużenie?W końcu chya tam pracujesz może wiesz co można przy takich rachunkach?

#119912  autor: D@rio
 01 lis 2006, 23:57
roaming w Plusie jest korzystniejszy ;-) tyle powiem. Zwłaszcza w BiznesKlasie.
gomez1982 pisze:Kaczy a co do mojego pytania o przykładowe przedłużenie?W końcu chya tam pracujesz może wiesz co można przy takich rachunkach?
ecch...ale Ty mi nie wierzysz :P ...no ale, Twoja sprawa :-)

Obrazek

#119915  autor: Kaczy
 02 lis 2006, 00:00
D@rio pisze:ecch...ale Ty mi nie wierzysz :P ...no ale, Twoja sprawa :-)
Skłonie się do tego co napisał D@rio. To od DOPL`u zależy jaka będzie tam oferta. W chwili obecnej pojawiają się takie oferty dodatkowych minut jak wymienił je D@rio.

A to czy komuś je przyznają zależy już od tych z góry i mi ciężko prorokować czy przy Twoich rachunkach coś dostaniesz.

#119920  autor: gomez1982
 02 lis 2006, 00:11
Wierze wierze :P No ale D@rio mnie dla firm nie interesuje a co do roamingu to słyszałem że jest drogi w plusie dlatego się pytam.Ogólnie jako znawcy branży olecacie mi się związać z tym operatorem?Pasuje mi on z tego też względu że nie ma problem z sms'ami z netu.Bo w erze są te głupie limity znaków i wiadomości a moja kobieta czasem oszczedza i woli wysłać z internetu. :P

#119943  autor: Rokko
 02 lis 2006, 08:24
Niepotrzebnie sie przejmujesz juz teraz przedluzaniem. Podpisujesz cyrograf na 2 lata, a przez ten okres moze sie duzo zmienic i wlasciwie trudno powiedziec jak to bedzie wygladalo po tym czasie. Pamietaj ze wejdzie nowy operator, beda wirtualni. Moim zdaniem poczekaj na promocje swiateczne i wtedy bierz ta ktora bedzie Ci najbardziej odpowiadala. Ja naleze do tych, tzw przcietnych klientow Plusa, a tacy rzacej tak bardzo nie narzekaja, wiec generalnie polecam ta siec. Pytanie na czym tobie zalezy?

#120028  autor: gomez1982
 02 lis 2006, 16:11
Przede wszystkim zasięg,obsługa klijenta no i jakie masz doświadczenia przy przedłużaniu o ile masz abinament.No a dwa to telefon mi wyłanczają 5 listopada no i miał bym przejść na karte na ten czas.Czyli musiał bym powiadamiać wszystkich znajomych itd.Po tym czasie znowu brać nowy numer i znowu powiadamiać.Więc moje pytanie czy można się spodziewać jakiś obniżek telefonów?Interesuje mnie K750i.W Plusie miał bym go za 99 zł w abo godziny 75.Nie wiem czy uda mi się coś taniej zgarnąć na święta.A no i Rokko pytanie jak długo jesteś w Plusie i czy nie miałeś żadnych przebojów z tą siecią.

#120041  autor: sapv
 02 lis 2006, 16:55
gomez1982 pisze:W Plusie miał bym go za 99 zł w abo godziny 75.Nie wiem czy uda mi się coś taniej zgarnąć na święta.A no i Rokko pytanie jak długo jesteś w Plusie i czy nie miałeś żadnych przebojów z tą siecią.
W plusie w taryfie biznesowej bk50 masz ją za 1 zł czyli wychodzi że 100 zł przepłacasz za komfort bycia osoba prywatną a nie firmą. Lepiej poszukaj innej oferty.